|
![]() |
#331 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ma mislim da nitko od nas nije picajzla po danu dok igras nest, slusas muziku, gledas tv... al po noci dok se sve smiri pa tiho stavis muziku ili ostavis komp da ti radi nekaj a ides spavat onda je dost glasan ak imas nekakav glasniji izvor buke npr stock cooler.... ne trazim da bude necujan al sam zelim da bude tih. zato bas i planiram sonica.ak bi on drzao proc na 40-45 bez venta bilo bi super. po ljetu lagano stavis vent i to je to. zato me i zanima dal je netko stavio bez venta uz 12cm ispuh?? domy: ak ne klokam proc koliko bi mogao min. staviti napon da bude stabilan bez downclockanja? otprilike ak znas da bas ne vrtim testove a da je stabilan? |
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Oko 1.1-1.2V na stocku, ali to moras jos isprobat... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#333 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Teško da će jedan 3500+ raditi na stocku na 1.1V, ali može probati. Mislim da se neće niti bootat htjet. @jety Morat ćeš ići težim načinom, svaki proc je poseban i nitko ti nemre reći. Mislim da bi mogao staviti oko 1.3V, eventualno 1.2V. Za 1.1V na 2200Mhz ti treba puno sreće sa serijom procesora. Moj Venice 3000+, defolt 1800Mhz, drži 1.1V bez problema. Iztestirano i stabilno. Gore je freezer64 (non PRO, koji bi trebao biti lošiji od Sonica, za kojih 3-4°C u load-u), pasivno ide do nekih 42°C po normalnoj sobnoj temperaturi (cca. 26°C). Znači, može. Od ostalih ventova u kompu su mi 2x80mm na 5-7V i napajanje sa 120mm ventom (sve u blizini freezera). Samo se treba staviti tunel od Sonica do 120mm na ispuhu i da vidiš veselja. Čak bi i po ljetu trebao moći bez ventilatora dodatnoga na Sonicu...
![]() |
#334 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
znam da je svaki proc poseban i da svaki radi kako kome. to sam pitao onak od oka. budem probao kad nabavim sonica. pa ak bude sljakao bez tunela mozda ga i ostavim. jesi vidio negdje na netu di ima slikica kakva da je netko napravio taj tunel i spojio sa sonicom. da znam otprilike sta mi treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Moderator
|
Nekaj ovakvog. http://www.silentpcreview.com/article672-page2.html Nije sonic, ali shvaćaš poantu ![]() Pogledaj zadnju sliku (pogledaj zapravo sve, ali ja sam ti govorio o ovom zadnjem), vidiš kako je napravio air duct (tunel). Samo što on ima tu dva venta, jedan na cooleru za proc i jedan na ispuhu. Ti bi stavio samo ovaj na ispuhu 120mm. Mislim da bi to bilo jako dobro kada bi mogao nešta takvog napraviti. Bilo je slučajeva, kada je bez tunela, pasivno proc radio u loadu na 20°C više nego kada je postojao tunel koji ga je povezivao sa 120mm ispuhom ![]()
![]() |
#338 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Bilo ih je u Linksu no nema ih više (pitaj ih možda dođu) ali bacite pogled na ovo http://www.links.hr/index.php?option...kl=050.907.031
![]() |
#339 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Moze se naruciti u HGSpotu. Ja cekam da mi legnu pare od zadnjeg poslića pa odma moram u HGSpotu u BL naručiti jedan. A sto se tice ovog hladnjaka iz linksa : nuts :: nuts :
![]() |
#340 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
Pa nemaga u cjeniku u hgshrotu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#343 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() |
#344 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
ST&amd dual core temp.
zanima me vaše mišljenje u vezi ovih temperatura znači pod full opterečenjem je gore je ST,pošto imam soprano kučište na boku puše po njemu 92mm vent...po meni čist ok...da čujem vaša mišljenja?da mogu mirno spavat chipset je zalmanov zmj 47j, stavil još 80mm vent da puše po njemu... ![]() inače temp. idle oko 27do 30 za drugu jezgru....a čipset stoji na temp. oko 35 idle 38load,smartguardian i everest... |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Sve ok! Btw, cime si ga opteretio?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Pukni ti njemu par sati Orthos prime ili OCCT pa javi temperature....
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni x2 3800+ s BT bez ikakvih dodatnih ventilatora na kučištu za upuh i ispuh OC-an na 2.5GHz ne ide nikad iznad 48C u loadu
![]() |
#349 |
Premium
|
možda i bum,inače taj mem test sam vrtil oko 40min.jezgre konstantno na 100%,po meni mislim da je ok za def.frekve i pasivno hlađenje,izgleda da se u kučištu sve poklopilo lufta između sonica i bočnog venta ima oko 3-4cm..čist dost da zrak malo piri po njem,a danas sutra možda čopim koji 120mm i stavim na njega trenutno idle je 28-33 za obadvije jezgre |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
meni je difolt oko 24-26 stupnjeva....a load do 35-38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Premium
|
do koje temp.proc je siguran tj.da se ne zdimi?pošto mi je trenutno temp 50...na dodir je mlak procesor.....znači ST bi mogel izič na kraj s tim temp.? Zadnje izmijenjeno od: zvonac. 12.12.2006. u 18:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
Ako je to load procesora, donekle je ok...ali isto toliku temperaturu ne bih preporucija...i jel ti to pasivno hladjen sonicom?, meni je 3-5stupnjeva veca temp bez venta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Moderator
|
Citiraj:
I nemoj zaboraviti, sada je zima, po ljetu će on ići visoko ![]() Uvijek možeš napraviti tunel od sonica do venta na ispuhu i riješit 2 muhe jednim udarcem.
![]() |
![]() |
#354 | |
Premium
|
Citiraj:
kak ste ostali rješavali to,hladnjak je potrebno vadit ili....? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Moderator
|
Sve to ovisi od korisnika do korisnika ![]() Ja sam imao jedan dan kada sam skoro pa 13h u komadu prebacivao amaterski snimljene DVD-ove ![]() Netko će reći da 55°C za Dual core nije puno, ali bože moj - meni moj radi na 42°C u load-u sa HyperTX-om gore (naravno, i u load-u je vent nečujan; pasivno se bojim da bi to izgledalo komatozno, ipak to nije Sonic Tower ![]() A mislim da ti za umetanje venta u Sonica ne treba vaditi van bazu. Samo ga nekako učvrsti (imaš one neke polugice, što ne?).
![]() |
#356 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Moderator
|
Vent? Bilo koji jeftinjak od 120mm. Moš i toga Sharkoona, mada nit Glacialtech od 120mm nije loš. Nit je glasan, nit previše puše ![]() No ako može pasivno, onda može sigurno i sa nekim ventom na 5V ![]()
![]() |
#358 |
Premium
|
skinuo vent sprijeda kaj hladi hard,temp je za hard 2-3 stupnja viša znači bez venta hard je na 32stupnja(pod opterečenjem)stavil taj vent na sonica tj polego sam ga mislim da nebi smijelo niš bit,pod opterečenjem full na 100%,36-38,drastično skida temperature u odnosu na prijašnjih 49-50....ja zadovoljan.....one poluge nis stavljal neg sam vent samo položil,kaj vi mislite mislim to nije neko veliko zagrijavanje pa plastiku zakuri na ventu,tak sam stavil pošto mi se neda zezat s tim..kaj jel bi mogo tak ostavit bez straha da bude kaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Moderator
|
Ako sam dobro shvatio, ti si polegao vent na Sonica horizontalno, na tornjeve? Ako je tako, temperature nisu ni približne onima koje bi topile plastiku ![]() Samo ga nekako učvrsti, da ne padne kod udarca nogom ili takvoga čega.
![]() |
#360 |
Premium
|
zanima me kolko se dvojezgreni procesori topliji od jednojezgrenih procesora?evo stavil dva venta od 120mm glacialtech na ST regulirani prek fan matea,u biti imam četriri venta regulirana prek jednog fanmatea,ja zadovoljan...evo ak mi ko može odgovorit na pitanje.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|