|
![]() |
#331 | |
I'm nightrider
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() http://www.tomshardware.com/2007/06/...ed/page20.html što se tiče mojih zahtjeva, igre tu i tam zavrtim, al puno više radim sa multimedijom, i puno kopiram podatke ![]() tu i tam neš programiram, al to mog radit i sa ovim što imam bez problema... stvar je u tome da sam nedavno doslovno dobio tu 775/pcie ploču. pa je prelazak sa odlične 478 i agp konfiguracije bio dosta velik step down ![]() grafičku sam nekakvu riješio, pa, mislim da ću ipak kupit taj xeon, koji će ionak radit puno brže od ovog trenutnog celerona, bez obzira na to što sa ovom pločom ne mogu napravit nikakav overclock, iz razloga što bios te ploče uopće nema nikakve opcije za klokanje ![]() |
|
![]() |
![]() |
#332 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ne radi se uopce o suhim performansama te foxconn ploce jer su one za vise manje sve p35 ploce jednake nego kod overclocka o ovome: "Dropping the CPU multiplier to 6x allowed a stable increase to only 386 MHz FSB clock (FSB1544). The lack of an FSB voltage setting in the BIOS might have been the limiting factor for this bus-speed-resistant core" a taj xeon stabilno radi na 3.6ghz za koje je potrebno 400mhz fsb sto ta ploca bas i ne moze postici (da li su ispravili to s novim biosima, valjda, al onda opet.. dok za iste te novce mozes dobit gigabyte plocu koja to sve moze) Ma uzmi taj procesor pa kad skupis jos novaca uvjek mozes uzeti neku rabljenu bolju polocu kasnije pa podici performanse kompa ![]()
|
Oglas
|
|
![]() |
#335 |
I'm nightrider
|
|
![]() |
![]() |
#337 | |
I'm nightrider
|
Citiraj:
i na ovih 2 u odnosu na ona 4 xeon-ova sam se teška srca odlučio, a kud još ovo... nikako... ono, znam šta znače razlike u kešu tak da...nebih hvala...a i e2160 radi na fsb-u 800, a ovaj na 1066, tak da...ono, jel... a garancija...ionak men to ne znači puno ![]() |
|
![]() |
![]() |
#339 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
msan ih ima |
![]() |
![]() |
#340 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
__________________ |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#341 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
http://www.elkotech.hr ako se ne varam. |
![]() |
![]() |
#342 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
hmmm...možda još i http://www.asbis.hr/ ?
__________________ |
![]() |
![]() |
#344 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Mislim da je e-sys ovlasteni distributer intela u HR ![]() http://www.esys.hr/ tip za swarmija: ovo nije spam ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Prečupavi mod
|
Kako nije, pogotovo uz OC? To sto ima manje cache-a nije neka prevelika mana, svi Core-ovci na istim frekvencijama su tu negdje, razlike su nabrojive u postocima na prste jedne ruke..
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#349 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Što se tiče razlike bit će ogromna vjeruj mi. A sigurno će ić 2.5-3 GHz sa stockom. Najbolje ako ga moć držat 2.5-2.8GHz undervoltanoga da se manje grije. Svakako uzmi ovaj Pentium! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#353 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
#355 |
Premium
|
eto imao sam taj navedeni cpu E2160 i sa njega prešao na Q6600 i ovako ne koristeci neke programe ne osjetim razliku kaj se tice normalnog koristenja... A taj E2160 bez beda ide preko 3.2 sa stock coolerom... ja sam ga sa auto voltazom drzao konstantno na 2,8GHz i sve je radilo super... tako da ti se taj cpu definitivno isplati... |
![]() |
![]() |
#356 |
3.14zda ®
|
OK, ali na istoj frekvenciji bi kolicina kesa ipak nadjacavala te E21X0 procesorcice...mislim, ipak taj E6XXX ima 4MB i u nekim stvarima bi to stvarno trebalo znaciti i duple performanse na istoj frekvenciji...recimo da grunem kodiranje 2h materijala sa kamere u mpeg2 i usput cijelo cudo tranzicija izmedju scena, od kojih bude nesto i 3D tranzicija. Kako bi se tu ponasao procesor s 4X manje kesa? Mislim, jedno su gole frekvencije, a jedno sama snaga nabrijane jezgre sa brzom L2 memorijom. |
![]() |
![]() |
#357 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#358 |
vista sux
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
#359 |
3.14zda ®
|
Ja, gotovo svaki dan sa miniDV kamere u sirovi avi capture, pa onda slaganje u mpeg2 s tranzicijama i rekodiranje...tu bi mi velika kolicina kesa bila presudna, a ne low conroe sa 1MB... |
![]() |
![]() |
#360 |
Premium
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|