|
![]() |
#3541 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Za te pare bi gledao nekog japanca, pa makar i starijeg. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3542 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Sad mi se zgrozilo nakon napisanog posta od kolege što se tiće SDI motora,ja već zapeo pošteno za ovaj auto LINK Sad na kraju cu gledati megane pošto je taman po velićini,jer kaze kolega da nisam naveo velicinu koju trazim,pošto sam do sada bio na puntiću nisam htjeo ici na nesto preogromnog makar to niti nije problem ali zenska strana obitelji se boji voziti veci auto,tako da cu sada njuskati megane
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3544 |
Premium
|
hvala na linku lolofuxy,ali covjek je od mene udaljen 400 km,i max potegnem 6000 eu,ovo je ipak jos 500 eu gore
![]() |
#3545 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Napokon se netko sjetio. ![]() Moj Glas za TDI kad se već nespominju neke Honde/Toyote i to... (U firmi vozim Rav4 120 ks turbodizelskih d4d, malo teži sa velikim kotačima a opet potrošnja 7.5l/100km, strašan auto) Ovaj gore Citroen ajmo reć ima moj frend, unutra je udoban, sve je to fino krasno, ali troši, težak je i neide s mjesta. Nedaj Bože komplikacija, pogotovo ak je plaća ispodprosjećna...
![]() |
#3546 |
JDM
|
Treba gledati i masu auta za potrošnju. Ovi noviji auti mrtvo hladno imaju 1300+ kg. Za to ganjat po gradu mora imat i 110+ ks mašineriju da bi išao sa mjesta. Automatski to i troši. Ove sve prospekte sa potrošnjom možeš baciti u smeće, jer to laže kao i ljudi. auto sa tonom i 75ks po gradu, ljeti sa klimom ždere 9-11. 110ks auti tipa c4/308 ako imas tesku nogu po guzvi računaj preko 11 litara bez pardona. Ak se vozis ko penzic spusti litru dve dole, ali onda živciraš sve oko sebe sa penzionerskim kretanjem, bacanjem u ler pol km pred semaforom i slicno. Tak se voze opelaši, a njih ne volim ![]() Nekakva starija honda/toyota sa takvom istom mehanizacijom, ali malo vise KS ce ti trošiti uvrh glave po gradu 8-9 litara. To pricamo ponovno da ne paziš na gas. Dizeli ti se ne isplate zbog troškova održavanja. Svatko tko prodaje auto, ne prodaje ga zato sto je dobar, nego zato da ga se riješi. A sa tim parama koje ti imaš, to je uglavnom kupnja jajeta. Ne znas kakvo je. To su taman godišta auta kada počinju problemi. Sa dizlom imaš veće šanse da ce ti neka veca intervencija na motoru biti skuplja. Imas turbinu, a i svi ostali djelovi su skuplji. Pa računaj koliko možeš km proci za popravak od 1k €, a to ti se na benzincu ne može dogoditi, pa makar da ti i klip proleti kroz haubu ![]() Tu si ti francuzi majka zato kaj su djelovi bagatela, a japancima su djelovi ipak malo skuplji. No kad bacis sve na papir - ispadne tu negdje. Makar kažem rađe bi japanca čisto zato sto su robusniji, a ipak kupujes auto koji je već dosta prošao. Što se tice fiata i slično, jednom mi je jedan forumaš (codiac) rekao - ultimativni studentski auto. Sve je đabe, ali stvarno nemam iskustva sa talijanima, pa ne bi o tome. Ono što znam je li-la. Neki su zadovoljni, neki bi ga zaplili. Od starog dobar frend ima punta prve generacije (mislim da je 55ica) sa 400 000 + km bez otvaranja motora, a znam da ga ne pazi. VW, škode, seate i ostale derivate iz tog koncerna nebi gledao, jer su mi bezveze + previše koštaju. I nemoj se dati nagovoriti da ti neko uvalja super mrak premium auto iz 2000 godine tipa BMW sa prođenih 250 000 na satu, a u stvarnosti 450 000. Znam dovoljno mladih budala koje su to izvele. Obavezno na stanicu na tehnički provjeri koliko auto ima km. Znam da to košta neku sicu, pa neka neko napiše o kojem se iznosu radi. Bas sam sad otisao baciti oko na njuskalo i vidim da ima corolla 2003 po 5k€, pa neka netko tko ju ima/zna nešto više napiše koju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3548 |
JDM
|
Citiraj:
Citam po auto forumimam da je sport smeće. Konjaža nema veze sa realnom, sicevi pucaju, motori zaribavaju i slicno. Čisto me zanima ako imaš iskustva (a po procitanom bi rekao da imas). |
![]() |
![]() |
![]() |
#3549 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
http://www.njuskalo.hr/auti/hyundai-...-oglas-3432626 Hyundai Elantra 1.6 - 2006. godište - cijena: 5.100 € - ugrađen plin - 87.500 km - automatska klima - cd changer - ABS - ESP - el. stakla i retrovizori (grijani) - maglenke |
![]() |
![]() |
![]() |
#3550 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() Ovi sa 1.2 16v su taman za po gradu, 75ks je za tu kištricu onak taman (u liniji prije je pravi zvrk, ovdje je taman zbog veće mase), motorići su pouzdani, ne prave probleme, a sam model je isto tako nezahtjevan i solidan. Ništa extra specijalno, ali baš onako kako treba, nekvarljiv auto, pouzdan i jeftin za održavat i regat.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3551 | |
muimerP
|
Citiraj:
Znači auto je kod nas od 2008. godine(novi), što znaci da je sad skoro 5 godina na svakakvim terenima, i svakavim rezimima voznje. Auto se jedno vrijeme vozio sa starijim kolegom i bio je totalno zagušen, skoro 10l je bila potrosnja...nakon toga smo ga dobili kolega i ja ![]() ... Zadnja 3 tanka sam punio do čepa i vozio sam opušteno, sve gradska voznja, na "kompu" 7.2l/100 km a po računici točno 7l/100 km. Kad ga se jače gazi opet nemoze pit vise od 8 da si majka. Auto neide vise od 170km/h po satu, i inače nije vrckast bas, da se malo rastegnut koji put ako je frka. Apslutno nikakav kvar u ovih 60 000 km nije imao, uredno prolazi na tehničkom. I da, auto je krut full i leži super za običan Renault ![]() Ja kao "hondista" bih to rado preporučio Hondu, ali svaki drugi u oglasu ima "vufer" i "pojačalo" i felge i ksenon, ili je masina prešla 10 000 u blokadi i tako dalje...
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 22.06.2012. u 21:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3552 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Zašto ne ić na neku Alficu do 5000€, stvarno ima jako dobrih modela, već provjerena roba cijene nisu pretjerane (talijan) AR 156 1.8TS ![]() Ostatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#3553 | |
gadget freak
|
Citiraj:
156 je užasno problematičan model alfe sa svojim motorima koji zaribavaju i problematikom letećih ležajeva i radilica, šrotom od ovjesa, i svim ostalim s.anjima koja se događaju na 156ici, a da ne kažem da preporučuješ čovjeku KOJI HOĆE AUTO SA MALOM POTROŠNJOM I JEFTINOM REGOM, auto od 140ks koji troši prosječno 11L u gradu ![]() Daj please ak se ne kužite u te stvari i lijeni ste čitat što se traži, nemojte bolje ništa pisati....
![]() |
![]() |
#3554 |
Premium
|
Dobro,cijenim svaku pomoc,ja zasada sve sto nudite provjeravam,zovem,pokusavam dogovoriti pregled pa da u 1-2 dana napravim kompletnu turneju s automehanicarom i da pogledamo navedene aute,krecemo najvjerojatnije u pon-uto u akciju pa do tada jos uvijek nista nije sigurno,ali sta je da je ta alfica nikako ne spada u ono sto trazim =)
![]() |
#3555 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
osobno......... bi gledao nekog puntica, mozda cak i unica, ili akcenta ili geca od hjundaija. cisto moje razmisljanje: gorenavedeni talijani se trndaju, cijene najcesce iznimno povoljne, potrosnja ovisi naravno o motoru, ali najvaznije - ima dijelova sto polovnih, sto zamjenskih - jeftinih. i jeftino odrzavanje, i jeftina rega. i kod same kupovine kako rekoh - iznimno prihvatljiva cijena za vozilo koje ce najvjerovatnije sluziti jos par godina bez problema. drugo je hyundai, kojeg osobno imam (accent 2003-a, predzadnja linija). plusevi - takoder razmjerno jeftino odrzavanje (ono, usporedno s evropljanima tu negdje ranga po velicini, od ostatka azijata pogotovo), ima dijelova isto sto zamjenskih sto original polovnih, motori (barem znam za benzince) su od prve generacije sistem tankaj / vozi. i cijena IMHO isto itekako prihvatljiva, za 2000-3000 jura se dobije auto koji ima 8-10 godina i ~150k km, i to mu apsolutno nista ne znaci da je los (samo sto je sokol radio od druge linije akcentata, koliko stotina tisuca sa poprilicnim rasturanjem, trndali se i dalje). mislim, da me se ne shvati krivo, nikako ja ne govorim da je accent the best izbor. no kada gledam da recimo za 25000 kuna se kupi ocuvan, sa nekakvom osrednjom opremom, kada debela vecina ima prvog vlasnika koji ga je odrzavao, kada se uzme u obzir da se zaprave uopce se ne kvari (ponavljam, imam novoga od 12og mjeseca 2003e), osobno bi malo razmislio.......... pogotovo jer moj je 1.3 82 konja benzin, nikako to nije motor koji ce te keljiti za sic, ali zaista svaka brzina do 6000 RPM-a vuce, nema posustajanja. i sto se tice potrosnje, od zaista cca 5,5L pa do 9L, ovih 5.5 je na poluotvorenoj cesti sa ~90km/h prosjek u petoj (cak i manje od 5.5), a 9L je prva/druga/treca gazenje i teranje po gradu. tako da ono, meni je ovakva solucija, ako se trazi auto koji sluzi kao prijevozno sredstvo, zaista vrijedno malo razmisljanja. ruku na srce, accent kao takav nema karaktera ama skoro skroz nikakvoga, neutralan je vizualno, neutralan je na cesti (najcesce sto se motora tice), iznutra je onako, sve na mjestu, ali bez mastovitosti, bez zivljih boja, linija........ ali zato obavlja posao itekako dobro. a to je (ponavljam, sto su meni prioriteti) - da u pocetku kosta sto manje, da su popravci sto je rjese moguce, da su popravci kada ih i ima - sto jeftiniji, da dijelova ima sa sto vise strana, da nije rastrosan, da zadovoljava vozne potrebe (recimo do ~130km/h da nije nikakav problem, medugradska voznja max speed), da ima mjesta za potrpati 4 odrasle osobe i da ima pristojan gepek. samo toliko. ovo sto je baja predlozio je stvarno van svake pameti, alfu bi kupio samo eto, da bas zelim samo i samo - alfu. daleko od toga da je auto los, ali osobno imam drugacije prioritete kod kupovine vozila, sto prakticki svaka alfa ne ispunjava ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3556 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
reneov i zrmi je imao problema sa motorom, ali generalno sam motor je (znaš i sam) najmanji problem na tom autu jer je jednostavno pouzdan. d4f je oke na mojoj liniji, ali imam osjećaj da je malo preslab za clio 3... da je tce meni u storiju ubaciti to bi već bio posao ![]() kad smo već tu... najjeftinije da malo prodiše d4f? za sad idem na veliki uskoro i brijem da ću grunut nutra k&n panel filter, ali ima li još koji jeftini tweak? inače kod mene sad skoro 67k km toči-vozi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3558 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#3559 | |
gadget freak
|
Citiraj:
1.4 D-4D dizelići mali su odlični po tom pitanju, stvarno zahvalni auti i iznimno štedljivi, a 1.0 i 1.3 vvti već vole srknut više ako ih se 'tjera', u normalnoj vožnji su i oni ok, ali preporuka svakako na d-4d motor.
![]() |
![]() |
#3560 | |
muimerP
|
Citiraj:
- nema obrtajku, ali mislim da na 4000 dobije taj "vvt" šus ![]() Dizelicu sam također vozio jako kratko, bila je u firmi, do sudara je bila pic pac. 90 ks mislim da je bila, fino vuče, malo troši, perfektan mali autić sa super motorom. Yarisa dizela ja sebi planiram uzet kad razvalim svoju civic ![]()
![]() |
![]() |
#3562 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3564 | |
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Uostalom svaki kvalitetnije konstruiran sportski lonac je napravljen da buči samo u određenom rasponu okretaja, ugl. od 2-3000 o/min, ostalo ti je syss napisao - nije to cijeli ispuh+grana, mada ni onda nemoš izvuć iz 1200 ccm-a neku uber extra buku, ovdje to ugl služi da motor samo malo lakše prodiše ![]()
![]() |
![]() |
#3566 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3567 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
BMW uvijek ima vrhunske reklame. Jedna od meni najdražih, uvijek se naježim od zvuka ![]() http://www.youtube.com/watch?v=WHGUGGNfA-A
![]() |
#3568 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Congratulations to BMW for winning World car of the year 2006 form the winner of six consecutive Le Mans 24 hour races 2000-2006 ![]() ![]()
![]() |
#3570 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
BMW FTW ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas