Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP > Iskon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.05.2016., 22:36   #3481
ipa
Registered User

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor viper Pregled postova
Ajde pa javi kako je prošlo, nabaci koju sliku instalacije da vidimo kako to izgleda.
ipa je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2016., 22:41   #3482
ipa
Registered User

Citiraj:
Ajde pa javi kako je prošlo, nabaci koju sliku instalacije da vidimo kako to izgleda.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.05.2016., 22:47   #3483
ipa
Registered User

Citiraj:
http://docdro.id/BqO6rjJ -- ŠPRANCA UGOVORA

http://docdro.id/TFuxRI6 -- SLIKA ORMARA

http://docdro.id/C3PEmft -- SLIKA ORMARA
Staro 17.05.2016., 23:11   #3484
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Svakako zanimljivo. Slike su super, model ormara je po mom (ne)stručnom mišljenju mogao biti i manji s obzirom na to što je sve unutra. Slike reglete(a) su možda nepotrebne, no to je dosta dobro izabrano. Po regleti bi rekao da je riječ o većem neboderu.
Kako Iskon neće do mene, doći ću ja do njih već nekako Čak imam i ozbiljnu ideju koju sam sada stavio na papir. Imam 80m do nebodera koji ima iskonovu fttb optiku, između je hepov stup. Poznajem susjeda u tom neboderu na trećem katu.
Jedan kvalitetniji utp kabel se spoji na izvodu, krene po fasadi nebodera (ili verzija 2 frend na trećem katu), na hepov stup se učvrsti nadzemni kabel s čeličnom užadi i do mog prozora.
S time da sam mrtav ozbiljan, ne zezam se. HEP ionako ne zna što je sve pospajano na tim stupovima. Čovjek za auto košaru bi mi bio 200kn, kabel bi nabavio preko poznanika u ENT-u, samo još gledam zadnje detalje.
Ne znam bi li mi na 17a na 100m bilo 80/40, valjda da.
Još sam ljudima iz iskona preko mobitela sugerirao ako smo premala zgrada da je recimo u našoj zgradi ormarić a do susjedne neka ide samo bakreni kabel od našeg fttb-a do nj izvoda preko dtk pa su rekli da tako ne rade.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 17.05.2016. u 23:18.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2016., 23:26   #3485
okarm
Premium

Datum registracije: Jan 2007
nema sanse da ti taj plan prodje
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 17.05.2016., 23:35   #3486
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Kako ne. U cijevima nebodera ima mjesta za provlačenje jednog utp-a od izvoda do frenda na trećem katu. Sad, da li na moje ili frendovo ime glasi usluga nebitno, iskon pruža do izvoda paricu (i to je kraj njihove nadležnosti), uštekam moj kabel na regletu. Kabel dođe do balkona (sve lijepo s malim kanalicama ili iza lajsni jer misli uređivati sobu, na balkon se prebacimo na nadzemni kabel s čeličnom užadi (dobio vezu dvoje iz ENT-a bi mi to u fušu napravili). Na crno ga malo prikvačimo na hepov stup, pa do mene i evo mi 80/40mbps.
Čak i nije toliko skupo budući da ovi iz ent-a ne plaćaju materijal jer ga već imaju.
To mi je onako, krajnja opcija ali ju doista razmatram. Bnetu nisam baš sklon i posvađao sam se s njihovim predstavnikom a želio bi brže i bolje od ovog što sada imam.
Staro 17.05.2016., 23:43   #3487
ipa
Registered User

Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Kako ne. U cijevima nebodera ima mjesta za provlačenje jednog utp-a od izvoda do frenda na trećem katu. Sad, da li na moje ili frendovo ime glasi usluga nebitno, iskon pruža do izvoda paricu (i to je kraj njihove nadležnosti), uštekam moj kabel na regletu. Kabel dođe do balkona (sve lijepo s malim kanalicama ili iza lajsni jer misli uređivati sobu, na balkon se prebacimo na nadzemni kabel s čeličnom užadi (dobio vezu dvoje iz ENT-a bi mi to u fušu napravili). Na crno ga malo prikvačimo na hepov stup, pa do mene i evo mi 80/40mbps.
Čak i nije toliko skupo budući da ovi iz ent-a ne plaćaju materijal jer ga već imaju.
To mi je onako, krajnja opcija ali ju doista razmatram. Bnetu nisam baš sklon i posvađao sam se s njihovim predstavnikom a želio bi brže i bolje od ovog što sada imam.
Javi kako napreduje !
Staro 18.05.2016., 15:23   #3488
qqaayy
Registered User

Datum registracije: Oct 2011
pozdrav. imam iskon tv i zna mi ponekad zablokirat kad mjenjam programe da ga moram resetirat. Jel ima ko kakvih problema s iskon tv-om? zvao sam ih vise puta i zamjenjen mi prijemnik al opet isto. Zna netko mozda u cemu bi mogao biti problem?
qqaayy je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2016., 15:33   #3489
back2quick
Banned

Datum registracije: Jan 2012
Citiraj:
Svakako zanimljivo. Slike su super, model ormara je po mom (ne)stručnom mišljenju mogao biti i manji s obzirom na to što je sve unutra. Slike reglete(a) su možda nepotrebne, no to je dosta dobro izabrano. Po regleti bi rekao da je riječ o većem neboderu.
Kako Iskon neće do mene, doći ću ja do njih već nekako Čak imam i ozbiljnu ideju koju sam sada stavio na papir. Imam 80m do nebodera koji ima iskonovu fttb optiku, između je hepov stup. Poznajem susjeda u tom neboderu na trećem katu.
Jedan kvalitetniji utp kabel se spoji na izvodu, krene po fasadi nebodera (ili verzija 2 frend na trećem katu), na hepov stup se učvrsti nadzemni kabel s čeličnom užadi i do mog prozora.
S time da sam mrtav ozbiljan, ne zezam se. HEP ionako ne zna što je sve pospajano na tim stupovima. Čovjek za auto košaru bi mi bio 200kn, kabel bi nabavio preko poznanika u ENT-u, samo još gledam zadnje detalje.
Još sam ljudima iz iskona preko mobitela sugerirao ako smo premala zgrada da je recimo u našoj zgradi ormarić a do susjedne neka ide samo bakreni kabel od našeg fttb-a do nj izvoda preko dtk pa su rekli da tako ne rade.
hahahah genijalna ideja ali na tvom mjestu bi ja probao 5GHz prije
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2016., 16:26   #3490
toshiro
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor ipa Pregled postova
Javi kako napreduje !
Ili možeš pratiti u crnoj kronici
toshiro je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.05.2016., 16:29   #3491
ipa
Registered User

Jel mogu ja kad dobijem ovaj njihov router zamijenit sa mojim fritzboxom 7490

???

ne mislim njihov stavit u bridge nego da mi sve radi fritzbox
Staro 18.05.2016., 16:55   #3492
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Teško ćeš i sa supervisorom na Zyxelu doći do svih podataka (net+voip), a ako i dobiješ teško ćeš uspijeti upogoniti voip na voicevdsl.iskon.hr na fritzboxu
//ovisno o fw-u
W33'&Lf*G!45]Dbq)"RL
)gR9&cGn3(}ce{et}s[*
k{!fF&gK=*Hjx58[8?Yb
agG{+nMj*9QJ&G?Yz<Xp
Staro 18.05.2016., 17:07   #3493
ipa
Registered User

[QUOTE=Ag008;2927297]Teško ćeš i sa supervisorom na Zyxelu doći do svih podataka (net+voip), a ako i dobiješ teško ćeš uspijeti upogoniti voip na voicevdsl.iskon.hr na fritzboxu
//ovisno o fw-u
W33'&Lf*G!45]Dbq)"RL
)gR9&cGn3(}ce{et}s[*
k{!fF&gK=*Hjx58[8?Yb
agG{+nMj*9QJ&G?Yz<xp[ quote]

Jel to onda znači da zaboravim i da stavim njihov u bridge mode ???
</xp[>
Staro 18.05.2016., 17:07   #3494
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

U biti da.
Staro 18.05.2016., 17:10   #3495
ipa
Registered User

Citiraj:
U biti da.
dali bi mogao bar net bez voip i tv
Staro 18.05.2016., 17:11   #3496
ipa
Registered User

a ništa onda , i do sada sam koristio bnet u bridge mod i onda fritzbox

sada opet isto iskon u bridge
Staro 18.05.2016., 22:39   #3497
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Kako ne. U cijevima nebodera ima mjesta za provlačenje jednog utp-a od izvoda do frenda na trećem katu. .....
stvarno a da ideš na wifi link 5ghz? an ti izgura 80/40 bez beda, s time da si limitiran 100mbitnim portovima.
ja već u pregovorima sa 3 frenda da od iduće sezone upregnemo 50mbitni vdsl, dijeljeno na 4 nas, to je 50kn mjesečno po glavi.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 18.05.2016., 22:44   #3498
.Delboy
Premium

.Delboy's Avatar

Datum registracije: May 2008
A može i ovo, optički link kroz zrak
http://koruza.net
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2016., 02:10   #3499
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor ipa Pregled postova
dali bi mogao bar net bez voip i tv

Apsolutno i 100% da, net nije problem... nije ni VoIP samo sto ga ja nemam jer nemam telefon pa ne mogu 100% tvrditi da radi no... neki tu sa svojim izjavama vec me toliko iritiraju da cu zbilja uzeti telefon u paket samo da se jednom za svagda to slozi i rijesi i da vise ne slusam trkeljanja pojedinaca
silver_tip je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2016., 09:49   #3500
PlayerName
Premium
Moj komp

PlayerName's Avatar

Datum registracije: May 2012
Postao sam Iskonovac 05.05.2016. pa da ih malo izanaliziram.

Razlog prelaska s Optime je taj što su skupili debelo previše žutih kartona i jedan crveni (sedam dana bez interneta i telefona) bez nikakve naknade, umanjenja računa...ništa. Reko hvala lijepo...bok.

Nije niti Iskon cvijeće, imali smo dječjih bolesti, ali sada sve radi OK.

Na prelasku su mi obećali 50/10 Iskon.TRIO Fun 50 za iste novce (249,00) kao kod Optime 10/1 plus televizija plus telefon. Reko super, ugovor na dvije godine ću nekako izgurat, nije mi drag ali ajde.

Naravno 50/10 nekako nije funkcionmirao na mojoj liniji (nekako sam znao da je teško izvedivo) ponudili su mi 30/5 uz jasno smanjenje cijene na taj paket, pristao sam jer mi se ne da seljakat dalje, a nekako mi je 30/5 na VDSL-u sasvim OK i u biti za sada dosta. Bilo bi bolje da je 50/10 al ajde, dobar "drug" tvrdi da prema podacima iz rutera mogu imati 50/10 + TV. Iz Iskona "tehničari" kažu da to trenutno nije moguće i za sada je to to.

Drugi minus im je Eurosport paket, koji su imali kada sam sklapao ugovor i nekako zgodno izgubili dva dana prije priključenja. Ista stvar mi se dogodila i s Optimom (sva sreća bez ugovornr obveze). Za te boli su mi ponudili da odključaju besplatno sve na šest mjeseci, reko ajde može. Kao vratiti će oni Eurosport sigurno. Hmm...
Iskreno znam da teško, kod Optime nikad nikada ništa nism dobio pa su me slomili na to.

Nerješeni minus im je to da mi svakih sedam dana ruter ograniči računalo na 10/5, mobitel preko Wi-Fi-ja uredno ide na 30/5, i to za sada riješavam tvorničkim resetiranjem rutera. Ako netko zna rješenje neka se javi. Kažu iz Službe za korisnike da će to rješiti.

Ostalo je super, puno bolja slika nego na Optimi, bolji STB uređaj, sve brže i finije radi.
Služba za korisnike odradi sve odmah, postavljaju manje glupih pitanja, i nazovu za povratnu informaciju. To kod nikoga nisam doživio.

Staro 19.05.2016., 10:12   #3501
ipa
Registered User

Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Apsolutno i 100% da, net nije problem... nije ni VoIP samo sto ga ja nemam jer nemam telefon pa ne mogu 100% tvrditi da radi no... neki tu sa svojim izjavama vec me toliko iritiraju da cu zbilja uzeti telefon u paket samo da se jednom za svagda to slozi i rijesi i da vise ne slusam trkeljanja pojedinaca
silver_tip

Hvala na odgovoru , može jedna info još od tebe

Šta moram imat za net - neke pristupne podatke i dali njih to moram pitati

i ako kažeš da može i net i voip

dali može i preko fritzboxa i iptv

Hvala
Staro 19.05.2016., 12:10   #3502
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

@playername, port na routeru ti se prebaci u 10mbps mod. Očito nemaš noviji V1.00(AAUN.2)b1_151127
nego neki stariji koji ima taj bug. Trebao bi ti se po automatici po noći staviti noviji fw.
Koliki popust imaš 12 mjeseci?
Eurosport je maknut iz T-Com grupe, svi napadaju HT ali bez uspjeha;
Citiraj:
Pretplatnici MAXtv-a, Iskon.TV-ai i Optime ne mogu pratiti ekskluzivne prijenose najvećih sportskih događaja na Eurosportu, jer je Hrvatski Telekom odlučio ne produžiti ugovore o distribuciji kanala, unatoč činjenici da Eurosport nije mijenjao postojeće komercijalne uvjete. Shodno tome, Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD i Eurosportnews su uklonjeni s navedenih platformi. Ispričavamo se na ovoj neugodnoj situaciji za gledatelje te ih uvjeravamo kako Eurosport ostaje posvećen hrvatskom tržištu i svojim brojnim vjernim poklonicima koji nas ovdje prate već 15 godina. Eurosport kanali su dostupni kod drugih pay-TV operatera u Hrvatskoj: Evo TV, B.net, Vip TV, H1 TV, Amis TV, te preko Eurosport Playera
@ipa, net podatke će ti dati Iskon, voip podatke isto možeš vidjeti sa supervisorom. Promijeniš pass polje u tekst i vidiš lozinku u sučelju. No problem je i da imaš sve moguće podatke da neće uvijek obvezno raditi na drugom routeru.
Staro 19.05.2016., 16:11   #3503
PlayerName
Premium
Moj komp

PlayerName's Avatar

Datum registracije: May 2012
Kaže tehnička da je povukao novi fw, do porta je, kao taj prvi je namjenjen za TV i ograniči se na 10. Kažu promijeniš port i sve 5. Pa probam kada mi se to dogodi.

Popust imam 50 kn 20 mjeseci, paket 229,99 mjesečno 30/5+TV+tulifon.

Eurosport im jedino zamjeram.
Staro 19.05.2016., 22:08   #3504
Froxie24
Registered User

Datum registracije: Feb 2015
Što se to događa sa Iskonom večeras? Brzina mi je dobra ali jako je loš odaziv, nekad mogu otvoriti stranice nekad ne.
Froxie24 je offline   Reply With Quote
Staro 22.05.2016., 11:48   #3505
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Jučer su mi face sa Remota par puta resetirale SXa pa tako i WiFi ime i sve što mi ide na nerve.
E sad nemogu izvuć config da metnem Asusa s kojem bi bio mir u kući ovoj.

Ovako je pod Save and Restore
http://i.imgur.com/C4CKyDa.png
Staro 22.05.2016., 11:57   #3506
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

View elements iz "hide" u "show" n00b, kasnije taj conf s alatom u sx763 temi dekriptiraš i vidiš sve potrebne podatke.
Staro 25.05.2016., 17:50   #3507
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Ovim putem htio bih se zahvaliti Iskonu i njihovoj babi sa kolačima.
Od rock solid linije koja je na TComu radila ko švicarski sat i vuka neprekidno 13MBit na ADSL i 52/10 na VDSL sa pola muke vi ste gospodo draga napravili drek.

Dada pokušao ja i puste resete a i sa Asusom i neide.

http://imgur.com/jPGyphZ

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Staro 25.05.2016., 17:57   #3508
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Stavi parametre linije.
edit: Ti znaš da ako imaš vdsl ne možeš imati sx763.

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 25.05.2016. u 18:11.
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2016., 20:30   #3509
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Citiraj:
Stavi parametre linije.
edit: Ti znaš da ako imaš vdsl ne možeš imati sx763.
Znam netrebaš mi govoriti.
Danas je prebačen broj 712 na Iskon i od tada problemi nevezano za ova resetiranja.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Staro 26.05.2016., 10:27   #3510
ipa
Registered User

Citiraj:
ako je ono prije slika reglete za neboder šta je ovo
iz ovog glavnog ormara ide onda u 4 zgrade i tamo su 5 redova regleta
4 zgrade x 5 = 20 regleta--na slici dolje

gore desno regleta za fttb - desno zadnje 4
gore lijevo prvih deset dovod dtk ,,iza toga još jedna zgrada idućih 5
iz ovih gore deset ide parice dole na reglete
dole 4 x 5 regleta za 4 zgrade ( dakle 20 kom )
pozz

Zadnje izmijenjeno od: ipa. 26.05.2016. u 10:35.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno