|
|||||||||||
|
|
#3481 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Generalno gledano ja mogu prihvatiti da aplikacija koristi RAM tamo gdje bi učitavanje/obrada podataka možda bila skuplja nego jednostavno držati cachirano. Ali smatram da taj usecase nije ni približno toliko dobro rasprostranjen kao mamory leakovi. A u ovom, totalno offtopic slučaju škužajte, da netko kaže cinnamon cachira šta ti ja znam pa zato ne laga i nije spor. Ajde, neka ga. Ali cachira i uz to je spor i lagav za popizdit. Pa jebemu kako to, kako to!?!?! Imamo generacije developera koje nikada u životu nisu Unalloc pozvali. Nataknem ih na garbage collector. Mladene, kako u tebe otvara cinnamon?
|
|
|
#3482 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
E kako me slatko nasmija. Mislim da se radi "sakupjanje" nepotrebni poodatak u sam ram sve dok se aplikacija ne zatvori. Ja imam problem sa Photoshopom. Otvorim tezak projekat koji uzme recimo 20GB. Kada ga zatvorim u samom Photoshopu, RAM ne pada. Znaci nije nista otvoreno osim "praznog" PS-a ali ne vrijedi. RAM stoji visoko. Otovrim drugi projekat i RAM podje da raste. RLDR svaki put moram zatvarati Photoshop pa otvoriti novi PSB da se ram isprazni. Moze se to sad staviti na teret Adobea, mozda ne nuzno MS problem ali vjerujem da pojedini programi isto rade.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3484 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Šala mala Mladene, nisam ništa loše mislio time. Ja isto želim uživati u korištenju računala a kada start menu laga, e onda mi je uživanje uvelike narušeno. Promo, kažem, problem je u tome što developeri danas ne znaju da memoriju ponekad treba i osloboditi. Evo primjer qbittorrent, pratim ga danas i bez nekog posebnog razloga došao od 2 i nešto na 5GB u kratko vremena. Pa šta će ti to, tugo nesretna, cache je na 512MB, kakvih 5GB??? Nakon restarta je na 670 i ide lagano gore. Vjerojatno dosta toga što seeda samo ostavi učitano u memoriji i ne zanimaju ga nikakva ograničenja. Libtorrent verzija 2.0, kaže da su napravili neki workaround za qbit 5.1 ali izgleda da je to sve džaba. Ljudi govore da je zadnja solidna verzija bila 4.6.7 a nakon toga je krenuo raspašoj. Opet, ima RAM, je da je skup, ali ima ga, nije problem. Ali mene zanima da li je aplikacija sposobna počistiti za sobom ili nije? Imam ja vode i sredstava za čišćenje u WC ali ipak gledam da redovito pogodim školjku. BTW, evo ga qbit na 965 dok sam ovo napisao. 980. Ajmoooo.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|