|
![]() |
#34202 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
@Roberto može, molim te ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34203 | |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Javim ti kad budu gotove... ![]()
![]() |
![]() |
#34205 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Orginalni recept za tijesto (bezglutensko) je ovaj : Za kalup od 28cm: Glatko tijesto: 480 ml brašna od heljde 240 ml mljevenih badema 4 žlice gustina 5-6 žlica maslaca ili kokosovog ulja 3 žlice običnog ili kokosovog šećera 1 jaje nekoliko žlica ledeno hladne vode Obzirom da moji baš ne vole heljdino brašno, malo sam ga modificirao/maskirao: Za kalup od 28cm: Glatko tijesto: 250 ml brašna od heljde 100 ml mljevenih badema 20 ml mljevenih suhih brusnica 100 ml rižinog brašna 250 ml žitarica jastučića s nugatom (iz lidla - marka goody) 4 žlice gustina 5-6 žlica maslaca ili kokosovog ulja 3 žlice običnog ili kokosovog šećera 1 jaje nekoliko žlica ledeno hladne vode Bit je da imaš za tu veličinu kalupa 720 ml brašna, mljevenih badema, žitarica ili sl., plus gustin, maslac, šećer i voda. Tih 720 ml možeš i drugačije rasporediti i eksperimentirati. Orginalni recept za tijesto je sa bezglutenske pite od jabuka i dunja, od Maje iz jedozovnog dua, aka gipsyqueen s forum.hr-a: https://www.fitness.com.hr/blog/maja...a-i-dunja.aspx Tu imaš i postupak kojim redom, kako napraviti i ispeći tijesto. Ako ti bude presuho dok miješaš, radije još maslaca dodaj, a ne vode. Također, meni je bolje s običnim neslanim maslacem, jednom sam radio s kokosovim uljem i nije mi se baš dopalo. I ova bezglutenksa pita je izvrsna, radio ju 4-5 puta ove jeseni, oduševila me kao i heljdino brašno. Orginalni recept za tijesto (bezglutensko) je ovaj : Za kalup od 28cm: Glatko tijesto: 480 ml brašna od heljde 240 ml mljevenih badema 4 žlice gustina 5-6 žlica maslaca ili kokosovog ulja 3 žlice običnog ili kokosovog šećera 1 jaje nekoliko žlica ledeno hladne vode Obzirom da moji baš ne vole heljdino brašno, malo sam ga modificirao/maskirao: Za kalup od 28cm: Glatko tijesto: 250 ml brašna od heljde 100 ml mljevenih badema 20 ml mljevenih suhih brusnica 100 ml rižinog brašna 250 ml žitarica jastučića s nugatom (iz lidla - marka goody) 4 žlice gustina 5-6 žlica maslaca ili kokosovog ulja 3 žlice običnog ili kokosovog šećera 1 jaje nekoliko žlica ledeno hladne vode Bit je da imaš za tu veličinu kalupa 720 ml brašna, mljevenih badema, žitarica ili sl., plus gustin, maslac, šećer i voda. Tih 720 ml možeš i drugačije rasporediti i eksperimentirati. Orginalni recept za tijesto je sa bezglutenske pite od jabuka i dunja, od Maje iz jedozovnog dua, aka gipsyqueen s forum.hr-a: https://www.fitness.com.hr/blog/maja...a-i-dunja.aspx Tu imaš i postupak kojim redom, kako napraviti i ispeći tijesto. Ako ti bude presuho dok miješaš, radije još maslaca dodaj, a ne vode. Također, meni je bolje s običnim neslanim maslacem, jednom sam radio s kokosovim uljem i nije mi se baš dopalo. I ova bezglutenksa pita je izvrsna, radio ju 4-5 puta ove jeseni, oduševila me kao i heljdino brašno.
![]() |
#34206 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Super hvala. Jedozovni duo obožavam, imaju žene mrak recepte.
![]() |
#34207 |
Premium
|
Je, često odem tamo po inspiraciju ![]() Doduše češće slane stvari radim nego slatke, tek u zadnje vrijeme nešto s kolačima eksperimentiram. Super su curke, rade izvrsne stvari, a i susretljive su, Maja mi je puno i savjetima pomogla.
![]() |
#34208 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Uzeli danas 10-ak komada svinjske snicle za "wiener schnitzel" i pita zena sto cemo za prilog, mozda neki pire ili grasak. Rekoh ne, samo mi uzmi kilu rize i đuveč u konzervi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34209 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#34210 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
koju god opciju odaberes, ovo nek ti bude obavezna literatura. majoneza je ludilo ![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....ostcount=33526 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#34211 |
Premium
|
Kad smo kod umaka i kod jedozovnog dua, ovaj chimichurri je naprosto genijalan uz dobru mesinu: http://jedozovniduo.blogspot.hr/2015...imichurri.html
![]() |
#34212 | |||
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ali da, ovo bi bila zanimljiva opcija... tipa favorites... matori? Citiraj:
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#34214 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Sa zakašnjenjem prijavljujem ručak od petka tj. palamidu na pašticadu, recept s Šolte. Dinstane 2-3 glavice luka na maslinovom a onda nutra jabuka na kockice i dvije suhe šljive : ![]() odresci se začine vegetom mediteran, kosanim peršinom, češnjakom u prahu i dva lista lovora. ![]() Kad se jabuka raskuha podlijati s deci crnog vina te ubaciti odreske kao na slici, nakon 2 minute okrenuti i dinstati sve na laganoj vatri 10 minuta. Kad je gotovo ubaciti nekoliko kapara. Prilog može biti pire krumpir ili palenta. ![]()
![]() |
#34216 |
Moderator
|
počinju igre gladi- 800g komad vratine, jedno kiloipo krumpira, 250g smeđih šampinjona, krumpiri napacan sol, papar, ulje, šampinjonima dodana još i vegeta i sve skupa što se našlo u tom kazanu di se pacalo premazano preko vratine, posipano sve timjanom: ![]() ovo je jedno pol sata na 150c poklopljeno i plan je još jedno sat i pol dva i onda zapeć 10ak minuta na 200c. btw. ako netko radi u istočnom dijelu grada, danas sam prvi put jeo u šarmu i to teleća jetrica sa žara sa restanim krumpirom... valjda 2. put u životu (prvi je bio u splitskoj marini) da sam dobio jetrica sa žara kako treba biti - ne prepečena i malo "živa" skupa sa finim okusom grilla i to sve prezentirano u obliku 4 fajn komada, u doba gableca od 11-14h (ako se ne varam) za 35kn/40kn po glavi smo dobili nas trojica kantu odlične domaće juhe koje je bilo za jedno 5 uvrh tanjura i još je ostalo, kolega je dobio u bakrenoj posudi jedan od najboljih čobanaca koje sam probao ovak u nekom restoranu (2 puna tanjura i još je ostalo malo za točanje jer nitko više nitko nije mogao), a drugi kolega možda ponajbolju krvavicu koju sam ikada probao sa restanim i dinstanim zeljem i još na kraju svako po tri ogromne fritule. oni su pojeli po jednu, ja nisam mogao ni jednu koliko sam se užderao. kruh - poluvruć i domaći vrhunskog okusa, pušenje - dozvoljeno. nemam riječi oduševljenja sa tim svetim mjestom koje će postati redovito izletište. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34217 |
Moderator
|
2h na 150c zatvoreno, jedno 20min na 150c otvoreno i jedno 15min na 200c otvoreno: ![]() uz to mladi radič, 2 paradajza, pol salatar krasatavca, 2 mlada luka, maslinjak domaći, cijeli domaći limun, sol, papar i domaći ajvar. još sam si zalio sa maščobom od pečenja sve i uzeo šnitu kruha da to poslije riješim sa tanjura ![]() ![]() za desert svježe očišćen šipak ![]() /igre_gladi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34218 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Jučer sam s boljom polovicom bio u Nokturnu (Skalinska). Nisam doduše bio par godina ali takav pad kvalitete..... Uzeli smo oboje lignje sa žara punjene pršutom i sirom. Ligne su bile zagorene, pršut nije imao okusa, a sir ajde kako tako. Blitva i krumpir su bili mlaki... Oboje nesretni iako smo prije toga bili izrazito gladni uzimamo jednu pikant pizzu da bi dobili još jedan fail. Pizza je GROZNA! Zadnji put da sam otišao u nekada vrlo dobar restoran za normalne novce. Svo to veselje + dvije čaše vina i pivu sam platio 190kn. Šteta novaca. Mogao sam otići u romaju po kolut bureka i dva slajsa pizze. Bio bi sretniji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34219 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#34220 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#34221 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
A daj hebote... Nisam imao pojma, a tamo sam redoviti gost, posebice u (pro)ljetnim vremenima ![]()
![]() |
#34222 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34224 | |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34225 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Vazda bijo i ostao! ![]() Citiraj:
Ono kad ti je skup s maherom galva padaloa po stolou? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34227 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Kleo sam im sve svece kad su zaprli samoborsku, a ovo je već nehumano. Pa di ću sada na rasturanje sopstvenih iznutrica?? Mislim, radi rijetkih stvari mi je u životu žao, ali radi ovoga bi zbilja pustio suzu... Evo, od muke sam prekjučer radio orade ženi, spopalo me bunilo i apsolutni gubitak karaktera... ![]() edit: by Medvedgrad Adžijina - "Želimo vam se zahvaliti na vjernosti svih ovih godina te vas pozivamo na oproštajni tulum 29.12.2015. Ulaz je 50KN a za taj iznos konzumacija hrane i piva je neograničena."
Zadnje izmijenjeno od: Guls. 17.12.2015. u 09:06. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34228 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Trpaj u sebe, pa ispovraćaj, pa ima mjesta za još trpanja i trpaj, samo da pojedeš i popiješ što više za 50 kn ![]()
![]() |
![]() |
#34230 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Ali pošto pričamo u hr mentalitetu, očekujem od Mede da će ponuditi samo dve vrste jela (pomfri i sirijske ćevape od pasa) te hektolitre višestruko razvodnjene pive... tako da actually nećemo ništa propustiti ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|