|
![]() |
#3391 |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
...mi danas idemo na klopicu u pivnicu :clap: ...ja tamo obozavam ona njihova peciva...i pivo, naravno... a za desert sam ispekla kolace od visnja s rumom i kremom od pudinga od vanilije... :burn:
![]() |
#3392 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja sam mislio danas ostatak krmića (koje sam jučer pekao u komadu), sok od pečenja po njima i pire krompir...ali avaj... ![]() Išao sam samo malo čupnuti komadić mesa i....ovaj...entropija na djelu u Žderonjskoj kuhinji ![]() Vrag mater, kaj bum sad za ručak??? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3393 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
![]() Ja sam za doručak jel ostatke od jučerašnje večere. Riža sa saftom od špeka, kobasica lagano šarf i mala konzervica koruze i graška. Zmješano u zdjeli i podgrijano u mikrovalki. Na ručak sam išel kod mame (večinom ostaci od jučer): Goveđa juhica, pečena purica, mlinci, pomfri, dinstane lisičke sa jajima i zelena salata. Naravno od svega po malo, onak žderonjski. ![]() A oko 17:00 kad dojde žena s posla bumo jeli grah s kobasicama, isto je lagano šarf. Ak si još gladen moreš navrnuti k meni na bažul.
![]() |
![]() |
#3394 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Vidiš, vidiš-dugo već nisam radio puricu i mlince...baš bi mogao jedan dan. Mislim-može i kakva patkica, ne mora biti purica. Ili guska ![]() A ostatke bažula sam i ja upravo uzvadio iz frića, valjda je još dobar ![]() Budem ispekel i dvije-tri kranjske u tavici, onak reš, malo kuruznog kruha i blagih (tak bar piše ![]() Moram pod hitno u nabavku jednog malog pu-ajceka, sve sam sredio kaj je bilo u škrinji. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3395 |
mrzi zimu
|
...krmići pečeni u umaku od paradajza i paprike s chjlijem i dinstana riža... to smo danas klopali ![]()
![]() |
#3396 |
Super Moderators
|
Danas me ulovilo za jušnim-radit ću juhicu od gljiva. Nemam friške-pa ću delat "galofak" juhicu...dvije juhe iz vrećice (od gljiva tak jasno), krumpir na kockice, suhi vrganji. Kad bude gotovo malo kopra i kiselog vrhnja. Problem je u tome kaj sam poslje takvih stvari još uvijek gladan:confused: Namjeravam jedan dan hitit u marinadu pileća krila, male boce i prsa, sa strane malo jetrica, biftek... I ispeći na roštilju ![]() Nema ljepšeg nego po ovakvom vremenu prigrist nekaj sa roštilja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3397 |
mrzi zimu
|
...za danas sam nabavila fine krmiće koje ću ispeć na naglo i uz to zdinstat mahune... ![]() @jelc...daj pisi nesto ![]() ![]()
![]() |
#3398 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Sinoć-sir+vrhnje+špek Probao sam ono "vrhnje za sir" (Vindija) i ugodno sam iznenađen. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3399 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
jaaao, pa ja nisam ni vidio ovaj dio foruma! DANAS; Pire krumpir sa zeljem i svinjetina na tavici : nuts : : nuts : : nuts : kolko imaš godina jelc. ja 15 i mislio sam da si ti oko 20-25 a oonda vidim ovaj dio foruma i skužim da ti djecu imaš... ![]()
![]() |
#3400 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
hmmmm, kolinje...onako pravo seljacko kolinje, cvarci, slanina (spek),kobasice itd... a tako sam se najeo da sada jedva disem od raznjica i vratine ![]() ![]() jel ima na forumu koga, osim mene, tko to jos radi kod kuce ili svi idete u mesnicu po komade mesa??? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3405 |
bacc. ing. comp.
Datum registracije: Nov 2003
|
ja si napravim dorucak 1.spek bacim na tavu 2.bacim 5 jaja,narezani jeger kobase,kulena jadno 5 dkg,komadine sira, i kad se to spece onda šiknet ljutog ajvara i to pojedem s pola kruga,cjeli dan sam sit od toga |
![]() |
![]() |
![]() |
#3406 | |
daysleeper
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() osim mesa, ofkors ![]() al da ne budem potpuno offtopic, reći ću da sam danas imala za večeru rižoto s gljivama |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3407 |
Super Moderators
|
Danas pileća jetrica (ostalo od večere) dinstana, a još razmišljam da li bi na brzinu tanjurčinu pomfača ili riže sa njima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3408 |
mrzi zimu
|
...danas je na meniju bila prava žderonjska hrana ![]() ...pljeskavice, ljute, naravno ![]() ![]() a za desert...mramorni kolac s rumom ...od jucer ![]()
![]() |
#3412 |
Super Moderators
|
Ovakva spamanja po Žderonjama ubudeuće brišem-nije ovo tema o vrtiću nego o ŽDERONJAMA ![]() Držite se teme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3413 |
Super Moderators
|
Da se vratimo na temu-danas kockice puretine i pu-ajceka sa šampinjonima na saft i njoki ![]() Sutra idem najdražoj punici, razmišljam o špinatu, pireu i kao prilogu dvije kilice krtog carskog mesa, onak sa zapečenom kožicom ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3415 |
mrzi zimu
|
...klopala sam pileće šnicle sa senfom i zelenu salaticu... ...i sad razmišljam o tome sto cu sutra kuhati kad dodjem doma:confused: ...dajte mi neku ideju ![]() i kad smo kod toga...isto razmišljam o tome da prekinemo jesti piletinu i općenito perad zbog te ptičje gripe...malo se frikam kad razmišljam o tome ... ![]()
![]() |
#3416 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
Upravo zavrsih veceru... Pita krumpirusha i jogurt... mljaccc... Flare... probaj punit sampinjone sirom ribanim i spekom... a od samih stapki napravi fritaju... jos ako gore bacis mrvu bosiljka.... njammm... ili eventualno krem juhicu... po Jelcovom receptu cini mi se... ![]()
![]() |
#3417 |
Super Moderators
|
Velikeeee klobuke šampinjona nafilati sirom i šunkom i ispohati...mljac... ![]() Stapke se mogu blanširati i zamrznuti za juhu ili nekaj drugo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3418 |
mrzi zimu
|
jelc...a jel ih prvo blaširaš ili ih samo ovak pohaš? ...na kraju sam samo za sebe skuhala neko tijesto s umakom od paradajza i maslina jer su ovi moji jeli burek... ![]() a ova ideja sa šampinjionima je odlična...to ću isprobati...svakako ![]()
![]() |
#3419 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Meso gljiva JE bilo tvrđe ali ne sirovo. Uglavnom-mislio sam da će ako ih blanširamo možda naglo početi puštati tekućinu pri pohanju pa smo odustali od toga...možda drugi put probam pola-pola. Pola blanširati, pola ne, pa vidjeti kaj je bolje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3420 | |
daysleeper
Datum registracije: Apr 2004
|
Citiraj:
btw-jel bio onaj recept za lisnato s breskvama? ![]() ![]() ja sam danas za večeru (to mi je jedini obrok danas bio ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|