|
![]() |
#33331 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Policija nema ovlasti (sto god ko mislio o njima), a sudstvo osim sto je sporo i korumpirano, kada i nije, ponovno radi u okviru ovlasti koje ima. Rjesenje je zapravo super jednostavno. Kada Romano S. napravi sljedeci put takvu pizdariju, oduzmes mu tatin A6 i prodas ga na licitaciji te novac doniras nekoj bolesnoj/nezbrinutoj djeci. Po izboru Romanovog tate, ipak je on bivsi vlasnik auta s kojime je napravljen pokusaj ubojstva. Ekstra fićur je da imas live stream u kojem Romano S. pokusava objasniti tati S. zasto se vise nece kocoperiti u A6-ici. Pa kada klepis tako desetoricu koji ce tatama, mamama, sefovima i ostalima objasnjavati zasto im je auto oduzet i prodan, nemas greske. Ovako, Romana S. zaboli kurcina sto i kako radi, jer ce i dalje sjedati u tatin A6, imao-neimao kaznu/dozvolu/stogod.
![]() |
![]() |
![]() |
#33332 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Rotor u Remetincu je dobar, samo premalog promjera za taj broj traka u njemu i količinu vozila. Denivelacijom je teško postići protočnosti na raskrižju koje nije četverokrako |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33333 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2017
|
Citiraj:
spajanje na glavnu cestu, ovi s puljske imaju svoju traku i onda se spajaju u desnu traku najkasnija mogucnost za prestrojavanje u desnu traku trenutak kada ovi s glavne smiju tek pric u traku za skretanje desno ako je to to krizanje i cesta, onda imas "prazni prostor" u kojem ne smije bit auti i prelazaka u kriz... pa jednako brz ka i svi koji koriste unutrasnju traku... ide se njom brze nego vanjskom... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33334 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Po meni je to cista obijesna voznja (clanak 226.) Za primjer drugima je trebalo Horvatincica osudit par puta, sina od vlasnika Soliduma (Zuzic), itd... da ne nabrajam jer ih ima gro. Pa su svi za primjer drugima dobili uvjetne kazne. I onda imas stanje kakvo je. Svi se voze ko divljaci jer znaju da ih nece puno kaznit kad naprave sranje. Il ce povuc neke veze pa nece nit dobit kaznu. Strogoca se trenira na medijski eksponiranim i poznatim osobama i onda ce to narodu pokazat da sa drzavom nema sale. EDIT: Pricamo o skretanju u puljsku i o likovima sto dolaze iz smjera selske gore Znaci ovaj bijeli kombi tebe treba propustit ak ti zelis 150m dalje skrenut desno, a to ekipa ne kuzi i ne radi nego se jos i gura. Kaj je najbolje zna murija stajat 200m prije na autobusnom ugibalistu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33335 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Naletio u zavoju na uljnu mrlju, majke ti jedva sam uspio kontrom ispraviti auto, najgore od svega što taman ko za k... na drugoj traci išao auto sa suprotne strane. Uplašio sam se dobrano, sva sreća da sam reagirao na vrijeme i mimišli smo se. Nisam ni znao da je mrlja tamo, išao sam se vratiti jer nema boga da mi auto tako reagira u zavoju, kad ono imao sam što vidjeti. Užas ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33336 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33337 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() na mistu sa slike, svakodnevno imas krizanja livo-desno-livo, i tu u pravilu nastaje kupus. oni koji su skroz desno i skrenili s dom.rata na gundulicevu pa opet desno na mup zadrzavaju svoju traku i imaju prednost. trokuta NEMA. oni koji se spustaju niz mazuranicevo i zele skrenit na mup doslovce moraju pustit ove koji su desno i skrecu na mup. ako se ovi desno hoce prestrojit livo, i ovi livo desno, jedino se mogu dogovorit... tu u zg, ista meta, isto odstojanje... jedina je razlika taj trokut, s tim da nakon njega nemas poprecne isprekidane crte, odnosno GDJE tocno tribas propustit ove s glavne ceste???????? po meni, kad zadrzavas traku kojom se kreces, imas prednost... kad je mijenjas, moras se uvjerit da to mozes na siguran nacin... inace, ni jedno ni drugo nije problem, uz samo jedno pravilo - GAS, GAS, GAS!!! u oba slucaja, ovdje se spiz.e oni neodlucni i nesigurni... Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33338 | |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
Ak izlaziš na prvom izlazu ideš na vanjsku, ak izlaziš na drugom u srednju traku, a na trećem ili kružiš ideš u unutarnju traku i onda se prestrojavaš.. Sam eto, ekipa uredno ide u vanjsku ili radi slalom ili izlazi iz srednje dok netko po vanjskoj produžuje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33339 | ||
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Što se puljske tiče, nakon tog trokuta je isprekidana crta. Koji auto voziš? Još nisam sjeo u neki auto s ESP-om a da nema gumb za isključivanje istog. Citiraj:
![]() |
![]() |
#33340 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Podrazumjeva se da gledaš gdje se prestrojavaš. Naravno da je kriv onaj ko iz srednje izletava, a ne pogleda. Samo kažem da rotor ima 3 trake, a većina to ne zna koristit. Ja uvijek izađem iz vanjske, ali ne kružim po vanjskoj već po unutarnjoj ili srednjoj, ovisno gdje ulazim i izlazim. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33341 | ||
Premium
|
Citiraj:
ono sto si ti napisa potpuno je ispravno koristenje rotora, samo to radi jako malen broj ljudi i onda imas sranja u rotoru... u nekim drugim zemljama imas rotore gdje pri ulazu imas ucrtano u kojoj traci MORAS bit za koji izlaz i doslovce te linije vode prema njemu. Citiraj:
nakon tog trokuta je isprekidana crta ukoliko se zelis prestrojit pa ic pravo, ali nema isprekidane crte ako nastavljas i skreces desno.... Renault Captur... ali ista stvar je s Clio IV tocno, ne krse zakon... i da, ovaj koji kruzi vanjskom je i dalje glupan, jer ne koristi visetracni rotor vec ga pretvara umjetno u jednotracni svojim nacinom voznje... Zadnje izmijenjeno od: wifi. 31.12.2017. u 13:54. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33342 |
NITKOV
|
Pa da, skoro identična, no trokut ju čini drugačijom i to dosta. Ako ne propustiš ovog iz lijeve koji se prestrojava tebi u desnu, kriv si. Da nema trokuta, nema propuštanja, nema krivice. Dakle bitna razlika. Slažem se za ovo da bi bilo dobro ucrtat trake za izlaze i da moraš bit u toj. Samo ne kužim zašto to tebi smeta što se ljudi voze u desnoj traci? Ti, a vidim iz postova da si maltene Schumacher ćeš svakako uspjet izać pored tih glupana. Nekad sam u skroz desnoj, nekad sam u srednjoj kad idem na aveniju Dubrovnik iz rotora. Kad sam u srednjoj, dobro gledam mogu li izać od ovog iz desne i kraj priče. Glupani su po meni oni koji iz srednje skreću a nisu provjerili mogu li proć od ovog iz desne.
![]() |
#33343 | ||
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 31.12.2017. u 14:24. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33344 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
ovu puljsku smo znači apsolvirali: zbog trokuta se nakon prekida pune linije puštaju auti koji se u 99% slučajeva ne bi propuštali. i to je ok. zato postoje pravila i zato učimo dok smo živi. e da: meni je onaj ulet u rotor iz videa čist ok. auto je pod kontrolom, nema naglih kočenja, ostali sudionici nisu ugroženi. osobno preferiram bržu vožnju. vjerojatno zato jer mi nema ništa gore od puževa na cesti. čak i manje prekršaje toleriram ako nije sigurnost ostalih sudionika ugrožena. da ne bi bilo zabune vozim clia koji se ne može pomaknut s mjesta tak da nema prestizanja baš puno, ali definitivno iza mene nema kolone gdje god da vozim. Zadnje izmijenjeno od: tizhu. 31.12.2017. u 14:40. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33345 | |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 31.12.2017. u 15:14. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33346 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Mene fasciniraju ljudi recimo u onim rotorima koji su kod Arene, koji su unatoč širini zapravo jednotračni, no ljudi si slože u glavi što im paše. Isto tako, kad se ulazi s istoka u Zagreb, tamo od peveca, pa lesnina i bliže prema gradu di ima 2 odnosno 3 trake. Vozim se po ograničenju odnosno malo iznad i ljudi i dalje blendaju jer sam kao u ljevoj traci. Nije to autocesta i preticajna traka. Da ne govorim kako ima nervoznih i slično koji blendaju da obiđu, i ona ih pustim, i onda opet zapnu jer je jednostanvo gužva i moš se slikat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33347 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Sve kaj ću reć je: "Keep right unless passing." Ljudi možda nisu nervozni zbog tebe što se voziš po ograničenju ili malo više, no nervozni su zbog toga što neki hoggaju lijevu traku i stvaraju kolone. Svaki put kad se probijem na početak gužve na Slavonskoj, uzrok su dva sporija auta koji se voze paralelno ili netko tko se vozi u lijevoj sporije od svih. Da se sporije vozi u desnoj, sigurno ne bi bilo takve gužve. Ako ti blendaju, a ispred tebe su auti, onda su oni koji blendaju idioti. Ako ti blendaju ili nedajbože vidiš da ti se netko približava, a ispred tebe nema ni žive duše, zakaj se ne bi pomaknuo? Time što će te prelaziti u desnoj traci, samo će dizat rizik za vas obojicu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33348 |
NITKOV
|
Ako je guzva, ignoriram ove sto blendaju, ako nije, pustim ih ako sam dobre volje. Nije da moram, al eto. Al sto jest jest, ima ljudi koji misle da su to preticajne trake. Nema rizika nit je zabranjeno, nije autocesta.
![]() |
#33349 | ||||||
Premium
|
Citiraj:
isto je u rotoru, ka sta kazes, nije mi problem sto su desno, ali je problem sto ukoliko iz te desne trake odluce produzit pravo, potenciraju mogucnost da se kresnemo... to treba rijesit znakovima, a i zakonom, jer ovako kako je je iznimno glupo - umjesto da beskonacno mozes kruzit samo unutrasnjom trakom, a u vanjskoj si obvezan izic na prvi izlaz, ovdje je naopako. a sto se tice "provjeravanja" mozes li izic od ovog iz desne, kako bi to treba obavit? mozes jedino bit brzi od njega i doslovce ga presic ako produzuje naprid... jedino se ne smis stavit u situaciju da ulazis u njega uz pretpostavku da ce on izic na izlaz jer budala koliko ima, vjerojatno nece... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#33350 | ||
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Citiraj:
Zašto bi vozio desnom trakom koja je zakrčena? Veznao za zadnje boldano, ja sam pisao za lijevi trak, ne desni, i opet, ako vozim po ograničenju il čak više, kog to ometam? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33351 |
NITKOV
|
Vezano za boldano: ako se voziš 30 kmh u lijevoj traci gdje je ogranicenje npr 80 kmh, ok, može proć pod ometanje, no ako se voziš 80 kmh u lijevoj traci, ometanja nema. Tko tebi brani da ga prođeš desnom trakom?
![]() |
#33352 | ||
Premium
|
Citiraj:
imas dvi trake na ulazu u te rotore, imas i dvi u rotoru! da nije tako, ima bi iscrtani otok kojim se auti tjeraju u jednu traku prije samog rotora. zato sto ti zakrcujes livu traku ukoliko postoje vozila koja su brza od tebe. brzina tih vozila tebe se ne tice, na tebi je da se maknes ukoliko imas vozila iza koja jesu brza... Citiraj:
eto, ako se doista na autoputu mices iako vozis (za tebe) maksimalno dopustenom brzinom, zbog cega to radis kad si u pravu i nitko ne smije vozit brze? IDENTICNO je po gradu na visetracnim cestama... nitko ti ne brani da se vozis livom trakom, ali samo ako pri tome iza tebe nema brzih vozila, a da budemo jasni, brza vozila mogu biti i sluzbena u civilu u krajnjoj liniji... samo cu ti jedno rec - takve situacije gdje ti se netko nalipi na guzicu, a ti pilotiras livom trakom se ne dogadjaju ljudima koji koriste retrovizor jer ces brzeg od sebe uocit, propustit, i zatim se po zelji vratit natrag, bas kao sto u zakonu pise (mozes, ako time nikog ne ometas). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33354 |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Pa da, 3-3 je tamo, sve je iscrtano, naznačeno prije dolaska u rotor i sve. Kod arene je kifla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33355 | |
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Koga briga za onoga iz mene?? Ako ja vozim po ograničenju onda ima da se ti voziš iza mene, a maknuti ću se jedino hitnoj pomoći. Ta rasprava je već bila vođena 100x, aposlutno ne postoji ni jedan razlog da se ikome mičem, lijeva traka u tom slučaju ima identično značenje kao i desna, nije pretjecajna. Auto cesta je nešto sasvim drugo i to nema nikakve veze s vožnjom po gradu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33356 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
s druge pak strane, tvoj stav - sto me boli za onog iza mene je upravo razlog zbog kojeg i imas guzve po gradu. i ne, ti se nebi maka ni hitnoj, jer hitna se gradom probiva tri puta duze vrimena upravo zbog takvih kao ti koji su stvorili kolonu u livoj traci. slazem se, rasprava je vodjena milijun puta, na milijun foruma, i zakljucak je uvijek isti - ti ces vozit kako vozis dosad. bas ka sta ce onaj na mobitelu jednako tako vozit i dalje s mobitelom, bas ka sta ce pijandura i dalje sist pijan za volan... ali eto, ti ces se pravdat time sto netko drugi vozi 220 na sat (a zapravo je mozda 10-20km/h brzi)... onaj s mobom ce se, da citiram jednog pizduna u splitu pravdat "pa vozia sam polako, u cemu je problem", a onaj pijani ce rec da jedna piva nije bit pijan, da nisu ni tri... autocesta je isti k...c - imas vise traka... u pravilu trebas koristit desnu... i pritom nije bitno vozis li 80, 130 ili 220... svoje sam reka, napisa... upoznat jesi... a ako mislis da ocekujem da ces se sutra maknit iz live trake - znam da neces... uostalom, skoro sam ima okrsaj s jednim zg tablicarem u bilom passatu koji je blokira traku, pa kad sam ga uspia napokon obic vjerojatno na 5cm od njegovog prednjeg branika, onda se sitia da postoji gas. a to nije moga napravit prije pizdun, a isprid njega nikog, a voza u paraleli s druge dvi trake... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33357 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Očito ti nije jasna uloga znaka nailaska na cestu sa PREDNOSCU PROLASKA, a niti znaš da se u rotoru smije kružiti koliko hoće i u kojoj god traki hoćeš, i da je izlazak iz srednje trake čisti prekršaj i oduzimanje prednosti, odnosno, krivo odrađena radnja prestrojavanja. Samo što je to očito znanstvena fantastika puno ljudi shvatiti. Kao da se vozis sada po cesti sa tri trake, u srednjoj traci, i sjetiš se odjednom smotati desno i presjeći desnu traku da bi se isključio sa prometnice. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33358 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33359 | ||
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Odakle ti samo ta ideja da se ja tebi moram micati?? Tko si to ti da ćeš se voziti brže od drugih i da trebaš imati prohodnu traku? Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33360 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
|
|