Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.12.2017., 11:48   #33331
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
fascinantno mi je da lik jos nije nikoga ubio.
A kazna za sve to je
Fakat se zapitam, o cem razmislja ekipa na sudovima kad izrice tu kaznu?
Kaj lik jos sve mora napravit da dobiej jedno 2g zatvora, ubit barem njih 10.
Pa nema tu neke mudrosti.

Policija nema ovlasti (sto god ko mislio o njima), a sudstvo osim sto je sporo i korumpirano, kada i nije, ponovno radi u okviru ovlasti koje ima.

Rjesenje je zapravo super jednostavno. Kada Romano S. napravi sljedeci put takvu pizdariju, oduzmes mu tatin A6 i prodas ga na licitaciji te novac doniras nekoj bolesnoj/nezbrinutoj djeci. Po izboru Romanovog tate, ipak je on bivsi vlasnik auta s kojime je napravljen pokusaj ubojstva.

Ekstra fićur je da imas live stream u kojem Romano S. pokusava objasniti tati S. zasto se vise nece kocoperiti u A6-ici.

Pa kada klepis tako desetoricu koji ce tatama, mamama, sefovima i ostalima objasnjavati zasto im je auto oduzet i prodan, nemas greske.

Ovako, Romana S. zaboli kurcina sto i kako radi, jer ce i dalje sjedati u tatin A6, imao-neimao kaznu/dozvolu/stogod.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 11:51   #33332
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Rotor u Remetincu je dobar, samo premalog promjera za taj broj traka u njemu i količinu vozila.
Denivelacijom je teško postići protočnosti na raskrižju koje nije četverokrako
lowrider je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.12.2017., 11:55   #33333
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Totalno drugacija situacije od spomenute tu u Zagrebu i skretanje na puljsku ulicu
reci mi jel to taj spoj?

spajanje na glavnu cestu, ovi s puljske imaju svoju traku i onda se spajaju u desnu traku

najkasnija mogucnost za prestrojavanje u desnu traku

trenutak kada ovi s glavne smiju tek pric u traku za skretanje desno

ako je to to krizanje i cesta, onda imas "prazni prostor" u kojem ne smije bit auti i prelazaka u kriz...

Citiraj:
Ziher si najbrzi medju ekipom
pa jednako brz ka i svi koji koriste unutrasnju traku... ide se njom brze nego vanjskom...

Citiraj:
fascinantno mi je da lik jos nije nikoga ubio.
A kazna za sve to je
Fakat se zapitam, o cem razmislja ekipa na sudovima kad izrice tu kaznu?
Kaj lik jos sve mora napravit da dobiej jedno 2g zatvora, ubit barem njih 10.
mislis da ce ga te kazne sprijecit? pijana bahata budaletina!
wifi je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 12:05   #33334
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Po meni je to cista obijesna voznja (clanak 226.)

Za primjer drugima je trebalo Horvatincica osudit par puta, sina od vlasnika Soliduma (Zuzic), itd... da ne nabrajam jer ih ima gro.
Pa su svi za primjer drugima dobili uvjetne kazne.

I onda imas stanje kakvo je.
Svi se voze ko divljaci jer znaju da ih nece puno kaznit kad naprave sranje.
Il ce povuc neke veze pa nece nit dobit kaznu.

Strogoca se trenira na medijski eksponiranim i poznatim osobama i onda ce to narodu pokazat da sa drzavom nema sale.

EDIT:

Pricamo o skretanju u puljsku i o likovima sto dolaze iz smjera selske gore
Znaci ovaj bijeli kombi tebe treba propustit ak ti zelis 150m dalje skrenut desno, a to ekipa ne kuzi i ne radi nego se jos i gura.
Kaj je najbolje zna murija stajat 200m prije na autobusnom ugibalistu
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 12:47   #33335
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Naletio u zavoju na uljnu mrlju, majke ti jedva sam uspio kontrom ispraviti auto, najgore od svega što taman ko za k... na drugoj traci išao auto sa suprotne strane. Uplašio sam se dobrano, sva sreća da sam reagirao na vrijeme i mimišli smo se.
Nisam ni znao da je mrlja tamo, išao sam se vratiti jer nema boga da mi auto tako reagira u zavoju, kad ono imao sam što vidjeti. Užas
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 12:57   #33336
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
U rotoru...preko 70?! I ne vidiš problem u tome?

Iskreno se nadam da mjere i brzinu, jer se najviše nesreća tamo i događa zbog ovakvih kao u videu koji se zalete u rotor i onda u njemu izvode slalom, a svi koji se u rotor uključuju bi vjerojatno trebali očekivati manijaka koji sa 70 mijenja trake kao da je u Need for Speedu.
Možeš i na 90. Samo osjetim kako škripe gume

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

HP 845 G8

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 5850U
RAM: 32GB SK Hynix DDR4-3200 + 32GB SK Hynix DDR4-3200
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" Touch Matte IPS @ 1920 x 1080

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 13:20   #33337
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Znaci ovaj bijeli kombi tebe treba propustit ak ti zelis 150m dalje skrenut desno, a to ekipa ne kuzi i ne radi nego se jos i gura.
mene to iznimno podsjeca, organizacijski na ovo:

na mistu sa slike, svakodnevno imas krizanja livo-desno-livo, i tu u pravilu nastaje kupus. oni koji su skroz desno i skrenili s dom.rata na gundulicevu pa opet desno na mup zadrzavaju svoju traku i imaju prednost. trokuta NEMA. oni koji se spustaju niz mazuranicevo i zele skrenit na mup doslovce moraju pustit ove koji su desno i skrecu na mup.
ako se ovi desno hoce prestrojit livo, i ovi livo desno, jedino se mogu dogovorit...

tu u zg, ista meta, isto odstojanje... jedina je razlika taj trokut, s tim da nakon njega nemas poprecne isprekidane crte, odnosno GDJE tocno tribas propustit ove s glavne ceste???????? po meni, kad zadrzavas traku kojom se kreces, imas prednost... kad je mijenjas, moras se uvjerit da to mozes na siguran nacin...

inace, ni jedno ni drugo nije problem, uz samo jedno pravilo - GAS, GAS, GAS!!! u oba slucaja, ovdje se spiz.e oni neodlucni i nesigurni...

Citiraj:
Autor burmuz Pregled postova
Naletio u zavoju na uljnu mrlju, majke ti jedva sam uspio kontrom ispraviti auto, najgore od svega što taman ko za k... na drugoj traci išao auto sa suprotne strane. Uplašio sam se dobrano, sva sreća da sam reagirao na vrijeme i mimišli smo se.
Nisam ni znao da je mrlja tamo, išao sam se vratiti jer nema boga da mi auto tako reagira u zavoju, kad ono imao sam što vidjeti. Užas
jaaaako nezgodno! jedan put kad mi je bilo drago sto mi auto ima ESP bilo je kad sam tako isto naletia na ulje ili blato u blagom livom zavoju s nekih 100tinjak km/h. svejedno sam ga ima iskorigirat... jedino bi volia da bar ima botun za gasenje kad to zelim...
Staro 31.12.2017., 13:27   #33338
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Sto je ovdje čudno, ja vidim sasvim normalan dan u rotoru, osim ovog manijaka koji je snimao i samo izaziva vraga takvom vožnjom. Nikad problema sa rotorom a ni straha, samo treba pratiti crte i znati pravila, i NIKAD ne kružiti u vanjskoj jer ćeš biti pobran ako ne na prvom onda već na drugom izlazu jer ekipa izletava van iz srednje trake uredno.

A ja sam iz većeg sela nego ti došao
Stvar je u tome što se skoro nitko zapravo ne zna vozit po rotoru. Uredno idu na vanjsku i onda izlaze nakon 2-3 izlaza.

Ak izlaziš na prvom izlazu ideš na vanjsku, ak izlaziš na drugom u srednju traku, a na trećem ili kružiš ideš u unutarnju traku i onda se prestrojavaš.. Sam eto, ekipa uredno ide u vanjsku ili radi slalom ili izlazi iz srednje dok netko po vanjskoj produžuje...
nub je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 13:35   #33339
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor wifi Pregled postova

na mistu sa slike, svakodnevno imas krizanja livo-desno-livo, i tu u pravilu nastaje kupus. oni koji su skroz desno i skrenili s dom.rata na gundulicevu pa opet desno na mup zadrzavaju svoju traku i imaju prednost. trokuta NEMA. oni koji se spustaju niz mazuranicevo i zele skrenit na mup doslovce moraju pustit ove koji su desno i skrecu na mup.
ako se ovi desno hoce prestrojit livo, i ovi livo desno, jedino se mogu dogovorit...

tu u zg, ista meta, isto odstojanje... jedina je razlika taj trokut, s tim da nakon njega nemas poprecne isprekidane crte, odnosno GDJE tocno tribas propustit ove s glavne ceste???????? po meni, kad zadrzavas traku kojom se kreces, imas prednost... kad je mijenjas, moras se uvjerit da to mozes na siguran nacin...

inace, ni jedno ni drugo nije problem, uz samo jedno pravilo - GAS, GAS, GAS!!! u oba slucaja, ovdje se spiz.e oni neodlucni i nesigurni...

jaaaako nezgodno! jedan put kad mi je bilo drago sto mi auto ima ESP bilo je kad sam tako isto naletia na ulje ili blato u blagom livom zavoju s nekih 100tinjak km/h. svejedno sam ga ima iskorigirat... jedino bi volia da bar ima botun za gasenje kad to zelim...
Na ovoj tvojoj slici uopće ne znam što je nejasno ni kakve veze ima s puljskom? Imaš svoju traku, nema trokuta, prestrojavaš se normalno ko i na svakoj drugoj cesti s više traka u istom smjeru.
Što se puljske tiče, nakon tog trokuta je isprekidana crta.
Koji auto voziš? Još nisam sjeo u neki auto s ESP-om a da nema gumb za isključivanje istog.

Citiraj:
Autor nub Pregled postova
Stvar je u tome što se skoro nitko zapravo ne zna vozit po rotoru. Uredno idu na vanjsku i onda izlaze nakon 2-3 izlaza.

Ak izlaziš na prvom izlazu ideš na vanjsku, ak izlaziš na drugom u srednju traku, a na trećem ili kružiš ideš u unutarnju traku i onda se prestrojavaš.. Sam eto, ekipa uredno ide u vanjsku ili radi slalom ili izlazi iz srednje dok netko po vanjskoj produžuje...
Da, ali ti što se voze vanjskom trakom isto tako ničim ne krše zakon. Kaj, ti iz srednje hoćeš izać desno, spuca te ovaj iz vanjske i onda je on glupan iako nije ničim povrijedio zakon?

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 13:43   #33340
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Podrazumjeva se da gledaš gdje se prestrojavaš. Naravno da je kriv onaj ko iz srednje izletava, a ne pogleda. Samo kažem da rotor ima 3 trake, a većina to ne zna koristit.

Ja uvijek izađem iz vanjske, ali ne kružim po vanjskoj već po unutarnjoj ili srednjoj, ovisno gdje ulazim i izlazim.
nub je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.12.2017., 13:47   #33341
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:

da, nazalost, postoji ekipa koja se nasere u vanjsku traku i kruzi od jutra do sutra ako zeli jer im to omogucava zakon...
ono sto si ti napisa potpuno je ispravno koristenje rotora, samo to radi jako malen broj ljudi i onda imas sranja u rotoru... u nekim drugim zemljama imas rotore gdje pri ulazu imas ucrtano u kojoj traci MORAS bit za koji izlaz i doslovce te linije vode prema njemu.

Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Na ovoj tvojoj slici uopće ne znam što je nejasno ni kakve veze ima s puljskom? Imaš svoju traku, nema trokuta, prestrojavaš se normalno ko i na svakoj drugoj cesti s više traka u istom smjeru.
Što se puljske tiče, nakon tog trokuta je isprekidana crta.
Koji auto voziš? Još nisam sjeo u neki auto s ESP-om a da nema gumb za isključivanje istog.
pa isti je mot... dolazis s desne strane, nastavljas pravo ili desno... ili ako dolazis pravo, mos pravo ili desno... po svemu (osim trokuta) je cesta i situacija identicna, s tim da taj trokut opet znaci sipak...
nakon tog trokuta je isprekidana crta ukoliko se zelis prestrojit pa ic pravo, ali nema isprekidane crte ako nastavljas i skreces desno....

Renault Captur... ali ista stvar je s Clio IV

Citiraj:
Da, ali ti što se voze vanjskom trakom isto tako ničim ne krše zakon. Kaj, ti iz srednje hoćeš izać desno, spuca te ovaj iz vanjske i onda je on glupan iako nije ničim povrijedio zakon?
tocno, ne krse zakon... i da, ovaj koji kruzi vanjskom je i dalje glupan, jer ne koristi visetracni rotor vec ga pretvara umjetno u jednotracni svojim nacinom voznje...

Zadnje izmijenjeno od: wifi. 31.12.2017. u 13:54.
Staro 31.12.2017., 14:01   #33342
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Pa da, skoro identična, no trokut ju čini drugačijom i to dosta. Ako ne propustiš ovog iz lijeve koji se prestrojava tebi u desnu, kriv si. Da nema trokuta, nema propuštanja, nema krivice. Dakle bitna razlika.
Slažem se za ovo da bi bilo dobro ucrtat trake za izlaze i da moraš bit u toj.
Samo ne kužim zašto to tebi smeta što se ljudi voze u desnoj traci? Ti, a vidim iz postova da si maltene Schumacher ćeš svakako uspjet izać pored tih glupana.
Nekad sam u skroz desnoj, nekad sam u srednjoj kad idem na aveniju Dubrovnik iz rotora. Kad sam u srednjoj, dobro gledam mogu li izać od ovog iz desne i kraj priče. Glupani su po meni oni koji iz srednje skreću a nisu provjerili mogu li proć od ovog iz desne.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.12.2017., 14:19   #33343
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
ako je tome virovat, onda oni koji dolaze s desne strane OVDJE moraju propustit one koji se iz krajnje live prestrojavaju desno za plodine...
E to je ona situacija koju sam ja imao u glavi kad sam rekao "da ne treba trokut". Tu su se obične dvije ceste spojile u jednak broj traka i nema nikakvih prednosti i slično, samo obično prestrojavanje.

Citiraj:

To se sve lagano moglo iscrtat i uredit, kad već nikako da naprave pošten rotor.

Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 31.12.2017. u 14:24.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 14:29   #33344
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Strogoca se trenira na medijski eksponiranim i poznatim osobama i onda ce to narodu pokazat da sa drzavom nema sale.

slažem se da se strogoća trenira na medijskim eksponiranim osobama, ali ja bi bio strog prema svima i to bez iznimki.
ovu puljsku smo znači apsolvirali: zbog trokuta se nakon prekida pune linije puštaju auti koji se u 99% slučajeva ne bi propuštali. i to je ok. zato postoje pravila i zato učimo dok smo živi.

e da: meni je onaj ulet u rotor iz videa čist ok. auto je pod kontrolom, nema naglih kočenja, ostali sudionici nisu ugroženi. osobno preferiram bržu vožnju. vjerojatno zato jer mi nema ništa gore od puževa na cesti. čak i manje prekršaje toleriram ako nije sigurnost ostalih sudionika ugrožena. da ne bi bilo zabune vozim clia koji se ne može pomaknut s mjesta tak da nema prestizanja baš puno, ali definitivno iza mene nema kolone gdje god da vozim.

Zadnje izmijenjeno od: tizhu. 31.12.2017. u 14:40.
tizhu je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 15:07   #33345
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:

ako se ovi desno hoce prestrojit livo, i ovi livo desno, jedino se mogu dogovorit....
Već si stavio istu sliku jednom...Ovaj prilaz je reguliran semaforom i ne mora imati trokut...jer ima semafor. Ako je skretanje pod zelenim svjetlom, očito glavna cesta nije. Zašto si odlučio kameru staviti točno iza semafora, ne znam, ali i dalje nisi u pravu.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 31.12.2017. u 15:14.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 15:12   #33346
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Mene fasciniraju ljudi recimo u onim rotorima koji su kod Arene, koji su unatoč širini zapravo jednotračni, no ljudi si slože u glavi što im paše.

Isto tako, kad se ulazi s istoka u Zagreb, tamo od peveca, pa lesnina i bliže prema gradu di ima 2 odnosno 3 trake. Vozim se po ograničenju odnosno malo iznad i ljudi i dalje blendaju jer sam kao u ljevoj traci. Nije to autocesta i preticajna traka. Da ne govorim kako ima nervoznih i slično koji blendaju da obiđu, i ona ih pustim, i onda opet zapnu jer je jednostanvo gužva i moš se slikat.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 15:26   #33347
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Sve kaj ću reć je: "Keep right unless passing."

Ljudi možda nisu nervozni zbog tebe što se voziš po ograničenju ili malo više, no nervozni su zbog toga što neki hoggaju lijevu traku i stvaraju kolone. Svaki put kad se probijem na početak gužve na Slavonskoj, uzrok su dva sporija auta koji se voze paralelno ili netko tko se vozi u lijevoj sporije od svih. Da se sporije vozi u desnoj, sigurno ne bi bilo takve gužve.

Ako ti blendaju, a ispred tebe su auti, onda su oni koji blendaju idioti. Ako ti blendaju ili nedajbože vidiš da ti se netko približava, a ispred tebe nema ni žive duše, zakaj se ne bi pomaknuo? Time što će te prelaziti u desnoj traci, samo će dizat rizik za vas obojicu.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 15:30   #33348
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Ako je guzva, ignoriram ove sto blendaju, ako nije, pustim ih ako sam dobre volje. Nije da moram, al eto. Al sto jest jest, ima ljudi koji misle da su to preticajne trake.

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Time što će te prelaziti u desnoj traci, samo će dizat rizik za vas obojicu.
Nema rizika nit je zabranjeno, nije autocesta.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.12.2017., 15:45   #33349
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Pa da, skoro identična, no trokut ju čini drugačijom i to dosta. Ako ne propustiš ovog iz lijeve koji se prestrojava tebi u desnu, kriv si. Da nema trokuta, nema propuštanja, nema krivice. Dakle bitna razlika.
Slažem se za ovo da bi bilo dobro ucrtat trake za izlaze i da moraš bit u toj.
Samo ne kužim zašto to tebi smeta što se ljudi voze u desnoj traci? Ti, a vidim iz postova da si maltene Schumacher ćeš svakako uspjet izać pored tih glupana.
Nekad sam u skroz desnoj, nekad sam u srednjoj kad idem na aveniju Dubrovnik iz rotora. Kad sam u srednjoj, dobro gledam mogu li izać od ovog iz desne i kraj priče. Glupani su po meni oni koji iz srednje skreću a nisu provjerili mogu li proć od ovog iz desne.
a slusaj, trokut ili ne, jedini dobar nacin za to proc je da se ne nadjes u situaciji gdje se auti ispreplicu... to cesto znaci ic brze od ostatka...

isto je u rotoru, ka sta kazes, nije mi problem sto su desno, ali je problem sto ukoliko iz te desne trake odluce produzit pravo, potenciraju mogucnost da se kresnemo... to treba rijesit znakovima, a i zakonom, jer ovako kako je je iznimno glupo - umjesto da beskonacno mozes kruzit samo unutrasnjom trakom, a u vanjskoj si obvezan izic na prvi izlaz, ovdje je naopako.

a sto se tice "provjeravanja" mozes li izic od ovog iz desne, kako bi to treba obavit? mozes jedino bit brzi od njega i doslovce ga presic ako produzuje naprid... jedino se ne smis stavit u situaciju da ulazis u njega uz pretpostavku da ce on izic na izlaz jer budala koliko ima, vjerojatno nece...

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
E to je ona situacija koju sam ja imao u glavi kad sam rekao "da ne treba trokut". Tu su se obične dvije ceste spojile u jednak broj traka i nema nikakvih prednosti i slično, samo obično prestrojavanje.

To se sve lagano moglo iscrtat i uredit, kad već nikako da naprave pošten rotor.
i opet, kad nema prestrojavanja, svak ostaje u svojoj traci, problema nema... bar ih nebi smilo bit... ali eto, ispada da u nekim situacijama i tada postoje problemi...

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Već si stavio istu sliku jednom...Ovaj prilaz je reguliran semaforom i ne mora imati trokut...jer ima semafor. Ako je skretanje pod zelenim svjetlom, očito glavna cesta nije. Zašto si odlučio kameru staviti točno iza semafora, ne znam, ali i dalje nisi u pravu.
i taj semafor, vec sam opisa prije ali ocito nisi cita omogucava da u isto vrime ima priliv automobila na jednoj i na drugoj traci (niz mazuranicevo i sa skretanja)... jbme, nema mi druge nego ti snimit video iz dvi perspektive pa ti pokazat i dokazat to... semafor tu sluzi doslovce nicemu osim za lovit pjesake koji inace mogu pljunit na drugu stranu tog semafora...

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Mene fasciniraju ljudi recimo u onim rotorima koji su kod Arene, koji su unatoč širini zapravo jednotračni, no ljudi si slože u glavi što im paše.
ono kod arene jesu dvotracni rotori, i kao takve ih koristim... to sto je rotor mnogima problem je stvar straha, neznanja, cega vec...

Citiraj:
Isto tako, kad se ulazi s istoka u Zagreb, tamo od peveca, pa lesnina i bliže prema gradu di ima 2 odnosno 3 trake. Vozim se po ograničenju odnosno malo iznad i ljudi i dalje blendaju jer sam kao u ljevoj traci. Nije to autocesta i preticajna traka. Da ne govorim kako ima nervoznih i slično koji blendaju da obiđu, i ona ih pustim, i onda opet zapnu jer je jednostanvo gužva i moš se slikat.
i nisi zakljucia da ti blendaju s razlogom? prvi bi ti ja tamo blenda... vozi se desnom trakom, DA, CAK I U GRADU...

Citiraj:
Članak 48.
(1) Iznimno od odredbe članka 47. stavka 2. ovoga Zakona:
2) na cesti u naselju s kolnikom na kojem za promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene prometne trake, vozač se može za kretanje svojeg vozila koristiti i prometnom trakom koja se ne nalazi uz desni rub kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza njegova vozila.
Staro 31.12.2017., 15:55   #33350
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:

ono kod arene jesu dvotracni rotori, i kao takve ih koristim... to sto je rotor mnogima problem je stvar straha, neznanja, cega vec...
Di je to naznačeno? Nit ima znaka nit su iscrtane trake u rotoru, jedina naznak je što imaju dvije ulazne trake.
Citiraj:
i nisi zakljucia da ti blendaju s razlogom? prvi bi ti ja tamo blenda... vozi se desnom trakom, DA, CAK I U GRADU...

Zašto bi vozio desnom trakom koja je zakrčena?

Veznao za zadnje boldano, ja sam pisao za lijevi trak, ne desni, i opet, ako vozim po ograničenju il čak više, kog to ometam?
Staro 31.12.2017., 16:09   #33351
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Vezano za boldano: ako se voziš 30 kmh u lijevoj traci gdje je ogranicenje npr 80 kmh, ok, može proć pod ometanje, no ako se voziš 80 kmh u lijevoj traci, ometanja nema.
Tko tebi brani da ga prođeš desnom trakom?

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.12.2017., 16:32   #33352
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Di je to naznačeno? Nit ima znaka nit su iscrtane trake u rotoru, jedina naznak je što imaju dvije ulazne trake.

Zašto bi vozio desnom trakom koja je zakrčena?

Veznao za zadnje boldano, ja sam pisao za lijevi trak, ne desni, i opet, ako vozim po ograničenju il čak više, kog to ometam?
uzmi glavni zagrebacki rotor, majku svih hrvatskih rotora - koliko imas ulaznih traka? koliko ima iscrtanih traka u rotoru? 3-3...
imas dvi trake na ulazu u te rotore, imas i dvi u rotoru! da nije tako, ima bi iscrtani otok kojim se auti tjeraju u jednu traku prije samog rotora.

zato sto ti zakrcujes livu traku ukoliko postoje vozila koja su brza od tebe. brzina tih vozila tebe se ne tice, na tebi je da se maknes ukoliko imas vozila iza koja jesu brza...

Citiraj:
Vezano za boldano: ako se voziš 30 kmh u lijevoj traci gdje je ogranicenje npr 80 kmh, ok, može proć pod ometanje, no ako se voziš 80 kmh u lijevoj traci, ometanja nema.
Tko tebi brani da ga prođeš desnom trakom?
ajmo drukcije - ako vozis 130 po autoputu za kojeg priznajes (nadam se) da postoji preticajna traka i vozna (desna), zbog cega se mices iz live trake desno kad jednom kad si postiga 130km/h? bar se nadam da se mices unatoc tome sto vozis 130...
eto, ako se doista na autoputu mices iako vozis (za tebe) maksimalno dopustenom brzinom, zbog cega to radis kad si u pravu i nitko ne smije vozit brze?
IDENTICNO je po gradu na visetracnim cestama... nitko ti ne brani da se vozis livom trakom, ali samo ako pri tome iza tebe nema brzih vozila, a da budemo jasni, brza vozila mogu biti i sluzbena u civilu u krajnjoj liniji... samo cu ti jedno rec - takve situacije gdje ti se netko nalipi na guzicu, a ti pilotiras livom trakom se ne dogadjaju ljudima koji koriste retrovizor jer ces brzeg od sebe uocit, propustit, i zatim se po zelji vratit natrag, bas kao sto u zakonu pise (mozes, ako time nikog ne ometas).
Staro 31.12.2017., 16:35   #33353
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ne postoji preticajna niti vozna traka po definiciji. Imaš kolnik tj. kolničku traku koja se sastoji od prometnih traka.
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 16:36   #33354
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
uzmi glavni zagrebacki rotor, majku svih hrvatskih rotora - koliko imas ulaznih traka? koliko ima iscrtanih traka u rotoru? 3-3...
imas dvi trake na ulazu u te rotore, imas i dvi u rotoru! da nije tako, ima bi iscrtani otok kojim se auti tjeraju u jednu traku prije samog rotora.
Pa da, 3-3 je tamo, sve je iscrtano, naznačeno prije dolaska u rotor i sve. Kod arene je kifla.
Staro 31.12.2017., 16:49   #33355
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
IDENTICNO je po gradu na visetracnim cestama... nitko ti ne brani da se vozis livom trakom, ali samo ako pri tome iza tebe nema brzih vozila
Ne lupaj, po toj logici uvijek treba lijevu traku ostavljati prohodnu jer se eto neki Šumaher odlučio voziti 220 km/h, on je eto brži pa ćemo mu se svi maknuti.
Koga briga za onoga iz mene?? Ako ja vozim po ograničenju onda ima da se ti voziš iza mene, a maknuti ću se jedino hitnoj pomoći.
Ta rasprava je već bila vođena 100x, aposlutno ne postoji ni jedan razlog da se ikome mičem, lijeva traka u tom slučaju ima identično značenje kao i desna, nije pretjecajna.

Auto cesta je nešto sasvim drugo i to nema nikakve veze s vožnjom po gradu.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 17:06   #33356
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Pa da, 3-3 je tamo, sve je iscrtano, naznačeno prije dolaska u rotor i sve. Kod arene je kifla.
nemas ni u Parisu iscrtane linije, pa to taj rotor ne cini jednotracnim, prije 7-8-tracnim...

Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Ne lupaj, po toj logici uvijek treba lijevu traku ostavljati prohodnu jer se eto neki Šumaher odlučio voziti 220 km/h, on je eto brži pa ćemo mu se svi maknuti.
Koga briga za onoga iz mene?? Ako ja vozim po ograničenju onda ima da se ti voziš iza mene, a maknuti ću se jedino hitnoj pomoći.
Ta rasprava je već bila vođena 100x, aposlutno ne postoji ni jedan razlog da se ikome mičem, lijeva traka u tom slučaju ima identično značenje kao i desna, nije pretjecajna.

Auto cesta je nešto sasvim drugo i to nema nikakve veze s vožnjom po gradu.
ka prvo, ne tribas karikirat sa 220, jer toliko 99% ljudi ne vozi ni autoputem, cak i ako ima aute kojima bi toliko potegli, a kamoli ne po gradu.
s druge pak strane, tvoj stav - sto me boli za onog iza mene je upravo razlog zbog kojeg i imas guzve po gradu. i ne, ti se nebi maka ni hitnoj, jer hitna se gradom probiva tri puta duze vrimena upravo zbog takvih kao ti koji su stvorili kolonu u livoj traci.
slazem se, rasprava je vodjena milijun puta, na milijun foruma, i zakljucak je uvijek isti - ti ces vozit kako vozis dosad. bas ka sta ce onaj na mobitelu jednako tako vozit i dalje s mobitelom, bas ka sta ce pijandura i dalje sist pijan za volan... ali eto, ti ces se pravdat time sto netko drugi vozi 220 na sat (a zapravo je mozda 10-20km/h brzi)... onaj s mobom ce se, da citiram jednog pizduna u splitu pravdat "pa vozia sam polako, u cemu je problem", a onaj pijani ce rec da jedna piva nije bit pijan, da nisu ni tri...

autocesta je isti k...c - imas vise traka... u pravilu trebas koristit desnu... i pritom nije bitno vozis li 80, 130 ili 220...

svoje sam reka, napisa... upoznat jesi... a ako mislis da ocekujem da ces se sutra maknit iz live trake - znam da neces... uostalom, skoro sam ima okrsaj s jednim zg tablicarem u bilom passatu koji je blokira traku, pa kad sam ga uspia napokon obic vjerojatno na 5cm od njegovog prednjeg branika, onda se sitia da postoji gas. a to nije moga napravit prije pizdun, a isprid njega nikog, a voza u paraleli s druge dvi trake...
Staro 31.12.2017., 17:06   #33357
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
a slusaj, trokut ili ne, jedini dobar nacin za to proc je da se ne nadjes u situaciji gdje se auti ispreplicu... to cesto znaci ic brze od ostatka...

isto je u rotoru, ka sta kazes, nije mi problem sto su desno, ali je problem sto ukoliko iz te desne trake odluce produzit pravo, potenciraju mogucnost da se kresnemo... to treba rijesit znakovima, a i zakonom, jer ovako kako je je iznimno glupo - umjesto da beskonacno mozes kruzit samo unutrasnjom trakom, a u vanjskoj si obvezan izic na prvi izlaz, ovdje je naopako.

a sto se tice "provjeravanja" mozes li izic od ovog iz desne, kako bi to treba obavit? mozes jedino bit brzi od njega i doslovce ga presic ako produzuje naprid... jedino se ne smis stavit u situaciju da ulazis u njega uz pretpostavku da ce on izic na izlaz jer budala koliko ima, vjerojatno nece...

i opet, kad nema prestrojavanja, svak ostaje u svojoj traci, problema nema... bar ih nebi smilo bit... ali eto, ispada da u nekim situacijama i tada postoje problemi...

i taj semafor, vec sam opisa prije ali ocito nisi cita omogucava da u isto vrime ima priliv automobila na jednoj i na drugoj traci (niz mazuranicevo i sa skretanja)... jbme, nema mi druge nego ti snimit video iz dvi perspektive pa ti pokazat i dokazat to... semafor tu sluzi doslovce nicemu osim za lovit pjesake koji inace mogu pljunit na drugu stranu tog semafora...

Ja mislim da bi ti trebao ponovno ponoviti propise.

Očito ti nije jasna uloga znaka nailaska na cestu sa PREDNOSCU PROLASKA, a niti znaš da se u rotoru smije kružiti koliko hoće i u kojoj god traki hoćeš, i da je izlazak iz srednje trake čisti prekršaj i oduzimanje prednosti, odnosno, krivo odrađena radnja prestrojavanja.

Samo što je to očito znanstvena fantastika puno ljudi shvatiti.

Kao da se vozis sada po cesti sa tri trake, u srednjoj traci, i sjetiš se odjednom smotati desno i presjeći desnu traku da bi se isključio sa prometnice.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 17:10   #33358
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Ja mislim da bi ti trebao ponovno ponoviti propise.

Očito ti nije jasna uloga znaka nailaska na cestu sa PREDNOSCU PROLASKA, a niti znaš da se u rotoru smije kružiti koliko hoće i u kojoj god traki hoćeš, i da je izlazak iz srednje trake čisti prekršaj i oduzimanje prednosti, odnosno, krivo odrađena radnja prestrojavanja.

Samo što je to očito znanstvena fantastika puno ljudi shvatiti.

Kao da se vozis sada po cesti sa tri trake, u srednjoj traci, i sjetiš se odjednom smotati desno i presjeći desnu traku da bi se isključio sa prometnice.
ja mislim da ti tribas posjetit lijecnika jer disleksija nije nesto sto triba olako shvatiti - citaj sto pisem - znam jako dobro zakonski sto se smije u kruznom toku i to sam napisa (da si cita, mozda se nebi sramotia), ali isto tako ti govorim da je to iznimno glupo jer potencira opasne situacije. isto tako sam napisa da je u drugim zemljama to rijeseno adekvatnom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom prije i u samom rotoru pa tih konfliktnih situacija nema.
Staro 31.12.2017., 17:17   #33359
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
i ne, ti se nebi maka ni hitnoj, jer hitna se gradom probiva tri puta duze vrimena upravo zbog takvih kao ti koji su stvorili kolonu u livoj traci.
Kolona i treba biti i u lijevoj traci, zato ja ta traka i dodana, da se promet podijeli na dvije trake radi veće prohodnosti, a ne da desna bude zakrčena, a lijeva prazna kako bi se nekolicina pacijenata mogla voziti brzinom veće od dozvoljene.
Odakle ti samo ta ideja da se ja tebi moram micati?? Tko si to ti da ćeš se voziti brže od drugih i da trebaš imati prohodnu traku?

Citiraj:
ali eto, ti ces se pravdat time sto netko drugi vozi 220 na sat (a zapravo je mozda 10-20km/h brzi)
Nema on šta biti 10-20 brži od mene, ima da se vozi iza svih i prati druge aute, nije ta traka napravljena za tebe i onoga koji hoće voziti malo brže od drugih, ajde shvati to više jer si naporan.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 17:20   #33360
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
ja mislim da ti tribas posjetit lijecnika jer disleksija nije nesto sto triba olako shvatiti - citaj sto pisem - znam jako dobro zakonski sto se smije u kruznom toku i to sam napisa (da si cita, mozda se nebi sramotia), ali isto tako ti govorim da je to iznimno glupo jer potencira opasne situacije. isto tako sam napisa da je u drugim zemljama to rijeseno adekvatnom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom prije i u samom rotoru pa tih konfliktnih situacija nema.
Pa to te ja i pitam, da mi kažeš s čim je regulirano da se u tim neiscrtanim rotorima vozi u režimu 2 trake!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno