Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 31.12.2017., 16:07   #33301
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor wifi Pregled postova
mene to iznimno podsjeca, organizacijski na ovo:

na mistu sa slike, svakodnevno imas krizanja livo-desno-livo, i tu u pravilu nastaje kupus. oni koji su skroz desno i skrenili s dom.rata na gundulicevu pa opet desno na mup zadrzavaju svoju traku i imaju prednost. trokuta NEMA. oni koji se spustaju niz mazuranicevo i zele skrenit na mup doslovce moraju pustit ove koji su desno i skrecu na mup.
ako se ovi desno hoce prestrojit livo, i ovi livo desno, jedino se mogu dogovorit....
Već si stavio istu sliku jednom...Ovaj prilaz je reguliran semaforom i ne mora imati trokut...jer ima semafor. Ako je skretanje pod zelenim svjetlom, očito glavna cesta nije. Zašto si odlučio kameru staviti točno iza semafora, ne znam, ali i dalje nisi u pravu.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX

Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 31.12.2017. u 16:14.
1v@n je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 16:12   #33302
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Mene fasciniraju ljudi recimo u onim rotorima koji su kod Arene, koji su unatoč širini zapravo jednotračni, no ljudi si slože u glavi što im paše.

Isto tako, kad se ulazi s istoka u Zagreb, tamo od peveca, pa lesnina i bliže prema gradu di ima 2 odnosno 3 trake. Vozim se po ograničenju odnosno malo iznad i ljudi i dalje blendaju jer sam kao u ljevoj traci. Nije to autocesta i preticajna traka. Da ne govorim kako ima nervoznih i slično koji blendaju da obiđu, i ona ih pustim, i onda opet zapnu jer je jednostanvo gužva i moš se slikat.
Pupo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.12.2017., 16:26   #33303
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Sve kaj ću reć je: "Keep right unless passing."

Ljudi možda nisu nervozni zbog tebe što se voziš po ograničenju ili malo više, no nervozni su zbog toga što neki hoggaju lijevu traku i stvaraju kolone. Svaki put kad se probijem na početak gužve na Slavonskoj, uzrok su dva sporija auta koji se voze paralelno ili netko tko se vozi u lijevoj sporije od svih. Da se sporije vozi u desnoj, sigurno ne bi bilo takve gužve.

Ako ti blendaju, a ispred tebe su auti, onda su oni koji blendaju idioti. Ako ti blendaju ili nedajbože vidiš da ti se netko približava, a ispred tebe nema ni žive duše, zakaj se ne bi pomaknuo? Time što će te prelaziti u desnoj traci, samo će dizat rizik za vas obojicu.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 16:30   #33304
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Ako je guzva, ignoriram ove sto blendaju, ako nije, pustim ih ako sam dobre volje. Nije da moram, al eto. Al sto jest jest, ima ljudi koji misle da su to preticajne trake.

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Time što će te prelaziti u desnoj traci, samo će dizat rizik za vas obojicu.
Nema rizika nit je zabranjeno, nije autocesta.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 16:45   #33305
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
Pa da, skoro identična, no trokut ju čini drugačijom i to dosta. Ako ne propustiš ovog iz lijeve koji se prestrojava tebi u desnu, kriv si. Da nema trokuta, nema propuštanja, nema krivice. Dakle bitna razlika.
Slažem se za ovo da bi bilo dobro ucrtat trake za izlaze i da moraš bit u toj.
Samo ne kužim zašto to tebi smeta što se ljudi voze u desnoj traci? Ti, a vidim iz postova da si maltene Schumacher ćeš svakako uspjet izać pored tih glupana.
Nekad sam u skroz desnoj, nekad sam u srednjoj kad idem na aveniju Dubrovnik iz rotora. Kad sam u srednjoj, dobro gledam mogu li izać od ovog iz desne i kraj priče. Glupani su po meni oni koji iz srednje skreću a nisu provjerili mogu li proć od ovog iz desne.
a slusaj, trokut ili ne, jedini dobar nacin za to proc je da se ne nadjes u situaciji gdje se auti ispreplicu... to cesto znaci ic brze od ostatka...

isto je u rotoru, ka sta kazes, nije mi problem sto su desno, ali je problem sto ukoliko iz te desne trake odluce produzit pravo, potenciraju mogucnost da se kresnemo... to treba rijesit znakovima, a i zakonom, jer ovako kako je je iznimno glupo - umjesto da beskonacno mozes kruzit samo unutrasnjom trakom, a u vanjskoj si obvezan izic na prvi izlaz, ovdje je naopako.

a sto se tice "provjeravanja" mozes li izic od ovog iz desne, kako bi to treba obavit? mozes jedino bit brzi od njega i doslovce ga presic ako produzuje naprid... jedino se ne smis stavit u situaciju da ulazis u njega uz pretpostavku da ce on izic na izlaz jer budala koliko ima, vjerojatno nece...

Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
E to je ona situacija koju sam ja imao u glavi kad sam rekao "da ne treba trokut". Tu su se obične dvije ceste spojile u jednak broj traka i nema nikakvih prednosti i slično, samo obično prestrojavanje.

To se sve lagano moglo iscrtat i uredit, kad već nikako da naprave pošten rotor.
i opet, kad nema prestrojavanja, svak ostaje u svojoj traci, problema nema... bar ih nebi smilo bit... ali eto, ispada da u nekim situacijama i tada postoje problemi...

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Već si stavio istu sliku jednom...Ovaj prilaz je reguliran semaforom i ne mora imati trokut...jer ima semafor. Ako je skretanje pod zelenim svjetlom, očito glavna cesta nije. Zašto si odlučio kameru staviti točno iza semafora, ne znam, ali i dalje nisi u pravu.
i taj semafor, vec sam opisa prije ali ocito nisi cita omogucava da u isto vrime ima priliv automobila na jednoj i na drugoj traci (niz mazuranicevo i sa skretanja)... jbme, nema mi druge nego ti snimit video iz dvi perspektive pa ti pokazat i dokazat to... semafor tu sluzi doslovce nicemu osim za lovit pjesake koji inace mogu pljunit na drugu stranu tog semafora...

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Mene fasciniraju ljudi recimo u onim rotorima koji su kod Arene, koji su unatoč širini zapravo jednotračni, no ljudi si slože u glavi što im paše.
ono kod arene jesu dvotracni rotori, i kao takve ih koristim... to sto je rotor mnogima problem je stvar straha, neznanja, cega vec...

Citiraj:
Isto tako, kad se ulazi s istoka u Zagreb, tamo od peveca, pa lesnina i bliže prema gradu di ima 2 odnosno 3 trake. Vozim se po ograničenju odnosno malo iznad i ljudi i dalje blendaju jer sam kao u ljevoj traci. Nije to autocesta i preticajna traka. Da ne govorim kako ima nervoznih i slično koji blendaju da obiđu, i ona ih pustim, i onda opet zapnu jer je jednostanvo gužva i moš se slikat.
i nisi zakljucia da ti blendaju s razlogom? prvi bi ti ja tamo blenda... vozi se desnom trakom, DA, CAK I U GRADU...

Citiraj:
Članak 48.
(1) Iznimno od odredbe članka 47. stavka 2. ovoga Zakona:
2) na cesti u naselju s kolnikom na kojem za promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene prometne trake, vozač se može za kretanje svojeg vozila koristiti i prometnom trakom koja se ne nalazi uz desni rub kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza njegova vozila.
wifi je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 16:55   #33306
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:

ono kod arene jesu dvotracni rotori, i kao takve ih koristim... to sto je rotor mnogima problem je stvar straha, neznanja, cega vec...
Di je to naznačeno? Nit ima znaka nit su iscrtane trake u rotoru, jedina naznak je što imaju dvije ulazne trake.
Citiraj:
i nisi zakljucia da ti blendaju s razlogom? prvi bi ti ja tamo blenda... vozi se desnom trakom, DA, CAK I U GRADU...

Zašto bi vozio desnom trakom koja je zakrčena?

Veznao za zadnje boldano, ja sam pisao za lijevi trak, ne desni, i opet, ako vozim po ograničenju il čak više, kog to ometam?
Staro 31.12.2017., 17:09   #33307
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Vezano za boldano: ako se voziš 30 kmh u lijevoj traci gdje je ogranicenje npr 80 kmh, ok, može proć pod ometanje, no ako se voziš 80 kmh u lijevoj traci, ometanja nema.
Tko tebi brani da ga prođeš desnom trakom?

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.12.2017., 17:32   #33308
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Di je to naznačeno? Nit ima znaka nit su iscrtane trake u rotoru, jedina naznak je što imaju dvije ulazne trake.

Zašto bi vozio desnom trakom koja je zakrčena?

Veznao za zadnje boldano, ja sam pisao za lijevi trak, ne desni, i opet, ako vozim po ograničenju il čak više, kog to ometam?
uzmi glavni zagrebacki rotor, majku svih hrvatskih rotora - koliko imas ulaznih traka? koliko ima iscrtanih traka u rotoru? 3-3...
imas dvi trake na ulazu u te rotore, imas i dvi u rotoru! da nije tako, ima bi iscrtani otok kojim se auti tjeraju u jednu traku prije samog rotora.

zato sto ti zakrcujes livu traku ukoliko postoje vozila koja su brza od tebe. brzina tih vozila tebe se ne tice, na tebi je da se maknes ukoliko imas vozila iza koja jesu brza...

Citiraj:
Vezano za boldano: ako se voziš 30 kmh u lijevoj traci gdje je ogranicenje npr 80 kmh, ok, može proć pod ometanje, no ako se voziš 80 kmh u lijevoj traci, ometanja nema.
Tko tebi brani da ga prođeš desnom trakom?
ajmo drukcije - ako vozis 130 po autoputu za kojeg priznajes (nadam se) da postoji preticajna traka i vozna (desna), zbog cega se mices iz live trake desno kad jednom kad si postiga 130km/h? bar se nadam da se mices unatoc tome sto vozis 130...
eto, ako se doista na autoputu mices iako vozis (za tebe) maksimalno dopustenom brzinom, zbog cega to radis kad si u pravu i nitko ne smije vozit brze?
IDENTICNO je po gradu na visetracnim cestama... nitko ti ne brani da se vozis livom trakom, ali samo ako pri tome iza tebe nema brzih vozila, a da budemo jasni, brza vozila mogu biti i sluzbena u civilu u krajnjoj liniji... samo cu ti jedno rec - takve situacije gdje ti se netko nalipi na guzicu, a ti pilotiras livom trakom se ne dogadjaju ljudima koji koriste retrovizor jer ces brzeg od sebe uocit, propustit, i zatim se po zelji vratit natrag, bas kao sto u zakonu pise (mozes, ako time nikog ne ometas).
Staro 31.12.2017., 17:35   #33309
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ne postoji preticajna niti vozna traka po definiciji. Imaš kolnik tj. kolničku traku koja se sastoji od prometnih traka.
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 17:36   #33310
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
uzmi glavni zagrebacki rotor, majku svih hrvatskih rotora - koliko imas ulaznih traka? koliko ima iscrtanih traka u rotoru? 3-3...
imas dvi trake na ulazu u te rotore, imas i dvi u rotoru! da nije tako, ima bi iscrtani otok kojim se auti tjeraju u jednu traku prije samog rotora.
Pa da, 3-3 je tamo, sve je iscrtano, naznačeno prije dolaska u rotor i sve. Kod arene je kifla.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 31.12.2017., 17:49   #33311
panasonic
Banned

Datum registracije: Jan 2014
Citiraj:
IDENTICNO je po gradu na visetracnim cestama... nitko ti ne brani da se vozis livom trakom, ali samo ako pri tome iza tebe nema brzih vozila
Ne lupaj, po toj logici uvijek treba lijevu traku ostavljati prohodnu jer se eto neki Šumaher odlučio voziti 220 km/h, on je eto brži pa ćemo mu se svi maknuti.
Koga briga za onoga iz mene?? Ako ja vozim po ograničenju onda ima da se ti voziš iza mene, a maknuti ću se jedino hitnoj pomoći.
Ta rasprava je već bila vođena 100x, aposlutno ne postoji ni jedan razlog da se ikome mičem, lijeva traka u tom slučaju ima identično značenje kao i desna, nije pretjecajna.

Auto cesta je nešto sasvim drugo i to nema nikakve veze s vožnjom po gradu.
panasonic je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 18:06   #33312
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Pa da, 3-3 je tamo, sve je iscrtano, naznačeno prije dolaska u rotor i sve. Kod arene je kifla.
nemas ni u Parisu iscrtane linije, pa to taj rotor ne cini jednotracnim, prije 7-8-tracnim...

Citiraj:
Autor panasonic Pregled postova
Ne lupaj, po toj logici uvijek treba lijevu traku ostavljati prohodnu jer se eto neki Šumaher odlučio voziti 220 km/h, on je eto brži pa ćemo mu se svi maknuti.
Koga briga za onoga iz mene?? Ako ja vozim po ograničenju onda ima da se ti voziš iza mene, a maknuti ću se jedino hitnoj pomoći.
Ta rasprava je već bila vođena 100x, aposlutno ne postoji ni jedan razlog da se ikome mičem, lijeva traka u tom slučaju ima identično značenje kao i desna, nije pretjecajna.

Auto cesta je nešto sasvim drugo i to nema nikakve veze s vožnjom po gradu.
ka prvo, ne tribas karikirat sa 220, jer toliko 99% ljudi ne vozi ni autoputem, cak i ako ima aute kojima bi toliko potegli, a kamoli ne po gradu.
s druge pak strane, tvoj stav - sto me boli za onog iza mene je upravo razlog zbog kojeg i imas guzve po gradu. i ne, ti se nebi maka ni hitnoj, jer hitna se gradom probiva tri puta duze vrimena upravo zbog takvih kao ti koji su stvorili kolonu u livoj traci.
slazem se, rasprava je vodjena milijun puta, na milijun foruma, i zakljucak je uvijek isti - ti ces vozit kako vozis dosad. bas ka sta ce onaj na mobitelu jednako tako vozit i dalje s mobitelom, bas ka sta ce pijandura i dalje sist pijan za volan... ali eto, ti ces se pravdat time sto netko drugi vozi 220 na sat (a zapravo je mozda 10-20km/h brzi)... onaj s mobom ce se, da citiram jednog pizduna u splitu pravdat "pa vozia sam polako, u cemu je problem", a onaj pijani ce rec da jedna piva nije bit pijan, da nisu ni tri...

autocesta je isti k...c - imas vise traka... u pravilu trebas koristit desnu... i pritom nije bitno vozis li 80, 130 ili 220...

svoje sam reka, napisa... upoznat jesi... a ako mislis da ocekujem da ces se sutra maknit iz live trake - znam da neces... uostalom, skoro sam ima okrsaj s jednim zg tablicarem u bilom passatu koji je blokira traku, pa kad sam ga uspia napokon obic vjerojatno na 5cm od njegovog prednjeg branika, onda se sitia da postoji gas. a to nije moga napravit prije pizdun, a isprid njega nikog, a voza u paraleli s druge dvi trake...
Staro 31.12.2017., 18:06   #33313
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
a slusaj, trokut ili ne, jedini dobar nacin za to proc je da se ne nadjes u situaciji gdje se auti ispreplicu... to cesto znaci ic brze od ostatka...

isto je u rotoru, ka sta kazes, nije mi problem sto su desno, ali je problem sto ukoliko iz te desne trake odluce produzit pravo, potenciraju mogucnost da se kresnemo... to treba rijesit znakovima, a i zakonom, jer ovako kako je je iznimno glupo - umjesto da beskonacno mozes kruzit samo unutrasnjom trakom, a u vanjskoj si obvezan izic na prvi izlaz, ovdje je naopako.

a sto se tice "provjeravanja" mozes li izic od ovog iz desne, kako bi to treba obavit? mozes jedino bit brzi od njega i doslovce ga presic ako produzuje naprid... jedino se ne smis stavit u situaciju da ulazis u njega uz pretpostavku da ce on izic na izlaz jer budala koliko ima, vjerojatno nece...

i opet, kad nema prestrojavanja, svak ostaje u svojoj traci, problema nema... bar ih nebi smilo bit... ali eto, ispada da u nekim situacijama i tada postoje problemi...

i taj semafor, vec sam opisa prije ali ocito nisi cita omogucava da u isto vrime ima priliv automobila na jednoj i na drugoj traci (niz mazuranicevo i sa skretanja)... jbme, nema mi druge nego ti snimit video iz dvi perspektive pa ti pokazat i dokazat to... semafor tu sluzi doslovce nicemu osim za lovit pjesake koji inace mogu pljunit na drugu stranu tog semafora...

Ja mislim da bi ti trebao ponovno ponoviti propise.

Očito ti nije jasna uloga znaka nailaska na cestu sa PREDNOSCU PROLASKA, a niti znaš da se u rotoru smije kružiti koliko hoće i u kojoj god traki hoćeš, i da je izlazak iz srednje trake čisti prekršaj i oduzimanje prednosti, odnosno, krivo odrađena radnja prestrojavanja.

Samo što je to očito znanstvena fantastika puno ljudi shvatiti.

Kao da se vozis sada po cesti sa tri trake, u srednjoj traci, i sjetiš se odjednom smotati desno i presjeći desnu traku da bi se isključio sa prometnice.
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 18:10   #33314
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Ja mislim da bi ti trebao ponovno ponoviti propise.

Očito ti nije jasna uloga znaka nailaska na cestu sa PREDNOSCU PROLASKA, a niti znaš da se u rotoru smije kružiti koliko hoće i u kojoj god traki hoćeš, i da je izlazak iz srednje trake čisti prekršaj i oduzimanje prednosti, odnosno, krivo odrađena radnja prestrojavanja.

Samo što je to očito znanstvena fantastika puno ljudi shvatiti.

Kao da se vozis sada po cesti sa tri trake, u srednjoj traci, i sjetiš se odjednom smotati desno i presjeći desnu traku da bi se isključio sa prometnice.
ja mislim da ti tribas posjetit lijecnika jer disleksija nije nesto sto triba olako shvatiti - citaj sto pisem - znam jako dobro zakonski sto se smije u kruznom toku i to sam napisa (da si cita, mozda se nebi sramotia), ali isto tako ti govorim da je to iznimno glupo jer potencira opasne situacije. isto tako sam napisa da je u drugim zemljama to rijeseno adekvatnom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom prije i u samom rotoru pa tih konfliktnih situacija nema.
Staro 31.12.2017., 18:17   #33315
panasonic
Banned

Citiraj:
i ne, ti se nebi maka ni hitnoj, jer hitna se gradom probiva tri puta duze vrimena upravo zbog takvih kao ti koji su stvorili kolonu u livoj traci.
Kolona i treba biti i u lijevoj traci, zato ja ta traka i dodana, da se promet podijeli na dvije trake radi veće prohodnosti, a ne da desna bude zakrčena, a lijeva prazna kako bi se nekolicina pacijenata mogla voziti brzinom veće od dozvoljene.
Odakle ti samo ta ideja da se ja tebi moram micati?? Tko si to ti da ćeš se voziti brže od drugih i da trebaš imati prohodnu traku?

Citiraj:
ali eto, ti ces se pravdat time sto netko drugi vozi 220 na sat (a zapravo je mozda 10-20km/h brzi)
Nema on šta biti 10-20 brži od mene, ima da se vozi iza svih i prati druge aute, nije ta traka napravljena za tebe i onoga koji hoće voziti malo brže od drugih, ajde shvati to više jer si naporan.
Staro 31.12.2017., 18:20   #33316
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:
ja mislim da ti tribas posjetit lijecnika jer disleksija nije nesto sto triba olako shvatiti - citaj sto pisem - znam jako dobro zakonski sto se smije u kruznom toku i to sam napisa (da si cita, mozda se nebi sramotia), ali isto tako ti govorim da je to iznimno glupo jer potencira opasne situacije. isto tako sam napisa da je u drugim zemljama to rijeseno adekvatnom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom prije i u samom rotoru pa tih konfliktnih situacija nema.
Pa to te ja i pitam, da mi kažeš s čim je regulirano da se u tim neiscrtanim rotorima vozi u režimu 2 trake!
Staro 31.12.2017., 18:27   #33317
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:

ajmo drukcije - ako vozis 130 po autoputu za kojeg priznajes (nadam se) da postoji preticajna traka i vozna (desna), zbog cega se mices iz live trake desno kad jednom kad si postiga 130km/h? bar se nadam da se mices unatoc tome sto vozis 130...
eto, ako se doista na autoputu mices iako vozis (za tebe) maksimalno dopustenom brzinom, zbog cega to radis kad si u pravu i nitko ne smije vozit brze?
IDENTICNO je po gradu na visetracnim cestama... nitko ti ne brani da se vozis livom trakom, ali samo ako pri tome iza tebe nema brzih vozila, a da budemo jasni, brza vozila mogu biti i sluzbena u civilu u krajnjoj liniji... samo cu ti jedno rec - takve situacije gdje ti se netko nalipi na guzicu, a ti pilotiras livom trakom se ne dogadjaju ljudima koji koriste retrovizor jer ces brzeg od sebe uocit, propustit, i zatim se po zelji vratit natrag, bas kao sto u zakonu pise (mozes, ako time nikog ne ometas).
Mislim da bi trebao malo ponovit svoje znanje prometnih propisa. Lijeva traka na autoputu je preticajna, i trebao bi ju koristit samo za pretjecanje, dakle ne vozit se po njoj cijelo vrijeme. Dakle nailaziš na sporijeg u desnoj, pretičeš ga, vračaš se nazad u desnu. Jasno?
I ne, nije identično po gradu. Vidim da poznaješ Zagreb, pa me zanima, kaj, ti se recimo po Vukovarskoj voziš po desnoj traci cijelo vrijeme a prebacuješ se u srednju ili lijevu samo kad pretičeš? Glupost, sve tri trake su iste, nema preticajne. Dakle, ovaj u srednjoj se vozi 40 kmh i tebi ama baš nitko ne brani da se baciš u desnu i prođeš ga ako ti se žuri.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.12.2017., 18:28   #33318
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Sretno i čuvaj se na cesti, trebat će ti ako misliš i dalje izletavati iz srednje van.

A kad bi se svi vozili normalnom brzinom, bilo bi i manje sranja, a ne da ti "BJEZIS IZ SREDNJE ISPRED OVOG KOJI OCE KRUZIT U VANJSKOJ" jer ti njemu oduzimas prednost.
Zaboravi što bi bilo kad bi bilo sa drugačijom signalizacijom, otocima, stupićima, i čime sve ne.

Imaš to što imaš i iz srednje se ne ide van.
Nikad nisam imao problema da se prestrojio iz srednje u vanjsku da bih se isključio s rotora.
Ali se ne mogu prestrojiti ako radim slalom sa 70kmh

Dalje se ne mislim upuštati u raspravu.

A
Gabre je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 18:54   #33319
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Odakle ti samo ta ideja da se ja tebi moram micati?? Tko si to ti da ćeš se voziti brže od drugih i da trebaš imati prohodnu traku?

Nema on šta biti 10-20 brži od mene, ima da se vozi iza svih i prati druge aute, nije ta traka napravljena za tebe i onoga koji hoće voziti malo brže od drugih, ajde shvati to više jer si naporan.
eto, upravo s takvim poput tebe i imam najvise problema u prometu - ne onim koji su usrani, ustraseni, ne znaju, vec upravo s onima koji se bahate poput tebe... sta netko ima bit brzi od tebe? sta se ti imas kome micat? mislis da mene brige za tebe... u idealnoj situaciji imam priliku obic te na drugi nacin i zaboravit na tebe, ali ti si blueprint ovog u passatu od prije koji dan, koji odjednom pronadje gas kad ga se prodje. tebi da netko crno na bilo kaze - moras se maknit, ti to nebi ucinia jer ko tebi ima sta govorit...

Citiraj:
Pa to te ja i pitam, da mi kažeš s čim je regulirano da se u tim neiscrtanim rotorima vozi u režimu 2 trake!
imas dvi ulazne trake, to je minimum koji ces imat u rotoru... mozes jedino imat vise...

Citiraj:
Vidim da poznaješ Zagreb, pa me zanima, kaj, ti se recimo po Vukovarskoj voziš po desnoj traci cijelo vrijeme a prebacuješ se u srednju ili lijevu samo kad pretičeš?
kratko i jasno - DA! a ako imam skrenit livo na nekom od semafora, onda se prestrojavam nakon sto prodjem semafor prije tog na kojem moram skrenit...
autoput, cesta rezervirana za motorna vozila i brza cesta, se u odnosu na brze gradske prometnice (ne govorimo o cesticama s ogranicenjem 40-50) razlikuju samo utoliko sto po gradu imas i skretanja lijevo.

evo, pitanje: kad od solina ides u metro, za koji moras skrenit livo na ovom semaforu hoces li cilim putem vozit livom trakom?

ako produzis pravo jer mislis skrenit u Kastel sucurcu, par km dalje, gdje isto imas ovaj semafor hoces li se cilim putem vozit isto livom trakom?

eto, malo proguglaj ovu trasu ako ti nije poznata, pa mi reci koja normalna osoba bi vozila ovdje livom trakom jer skrece kilometrima dalje, a moze se prestrojit prije samog semafora:
a) bahata budala
b) nesposobna budala koja se ne zna prestrojit
c) apsolutna neznalica kojoj je sasvim svejedno u kojoj traci se vozi

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
Imaš to što imaš i iz srednje se ne ide van.
os dokaz da se iz srednje ide van? objasni mi cemu ti sluze 2-3 izlazne trake? tako da ovaj iz desne onako izleti odma u livu od puste brzine?
ako izic smijes samo iz vanjske trake, onda ti je potrebna samo jedna izlazna traka...
Staro 31.12.2017., 18:59   #33320
panasonic
Banned

Citiraj:
eto, upravo s takvim poput tebe i imam najvise problema u prometu
Koga briga s kim ti imaš problema u prometu? lol
Ja bi rekao da svi drugi imaju problema s tobom, jer ne poznaješ prometne propise.
Citiraj:
tebi da netko crno na bilo kaze - moras se maknit, ti to nebi ucinia jer ko tebi ima sta govorit...
Ne, da je zakon crno na bijelo da se moram micati, ja bi se maknuo, pošto takav zakon/propis ne postoji - nema šanse da se ikome mičem zato što on želi voziti brže od mene.
Spusti se na zemlju, ima da voziš kao i svi, po propisu.
Staro 31.12.2017., 19:01   #33321
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Citiraj:

imas dvi ulazne trake, to je minimum koji ces imat u rotoru... mozes jedino imat vise...
Di to piše, odnosno di je to obrazloženo. Jer sam imao situaciju, srećom prošlo je sve ok. Pa čisto i ako sam bio u krivu, da znam za ubuduće.
Staro 31.12.2017., 19:10   #33322
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Koga briga s kim ti imaš problema u prometu? lol
Ja bi rekao da svi drugi imaju problema s tobom, jer ne poznaješ prometne propise.
Ne, da je zakon crno na bijelo da se moram micati, ja bi se maknuo, pošto takav zakon/propis ne postoji - nema šanse da se ikome mičem zato što on želi voziti brže od mene.
Spusti se na zemlju, ima da voziš kao i svi, po propisu.
mda...
zakon, i tocan clanak sam ti stavia - ti kazes da ti nikog ne ometas... sto se mene tice, prica zavrsena... ni na cesti se nemam namjeru s takvima poput tebe inatit ni raspravljat, jedino sto zelim je proc ih... a sto se tice propisa, vozim po propisima - nisam ti ja kriv sto ti svoj brzinomjer smatras ispravnim...

Citiraj:
Di to piše, odnosno di je to obrazloženo. Jer sam imao situaciju, srećom prošlo je sve ok. Pa čisto i ako sam bio u krivu, da znam za ubuduće.
u nekom pravilniku - ipak, nije sve u zspc-u... di tocno bas sad mi se i ne trazi...
uglavnom, br. ulaznih traka ti odredjuje minimalni broj traka u samom kruznom toku, a kojih moze biti vise. izlaznih traka moze biti i samo jedna, cak i na visetracnim kruzinim tokovima, ali broj izlaznih traka govori iz koje maksimalno unutrasnje trake mozes izic iz kruznog toga za pojedini izlaz.
Staro 31.12.2017., 19:17   #33323
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Citiraj:
Nema rizika nit je zabranjeno, nije autocesta.
Uuummmdaaa, siguran sam da svi ljudi jako paze na mrtve kuteve i gledaju retrovizore, pogotovo desno.
Staro 31.12.2017., 19:17   #33324
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Također ne zanima me u kojoj traci vozim i poštojem ograničenej brzine. Ako piše 60 idem max 65 i ak netko blenda i pizdi ja spustim ispod 60

Kome se žuri nek nauči krenuti na vrijeme a ograničenje brzine se ima poštivati. I trake su da se promet ratereti a ne da je rezervirana za one koji krše zakon. Mičem se hitnoj, policiji sa rotirkom i vatrogascima. Vozim se 25 godina i još nisam platio kune kazne
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 19:20   #33325
panasonic
Banned

Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Mičem se hitnoj, policiji sa rotirkom i vatrogascima.
Moraš se maknuti i wifi-u inače će on imati problema s tobom.
Ako je on odlučio voziti 20 km/h više od tebe, ne znam zašto mu smetaš, makni se kako god znaš.
Staro 31.12.2017., 19:20   #33326
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

EDIT: Ne želim ni ulazit u raspravu, prošli smo ju još davno.
Staro 31.12.2017., 19:27   #33327
Mladenxy
Premium
Moj komp

Mladenxy's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Ako je on odlučio voziti 20 km/h više od tebe, ne znam zašto mu smetaš, makni se kako god znaš.
Naišao sam jednom na takvoga sa kombijem, nakon kaj mi je blendao a ja mu se nisam micao i to pazi ujutro na praznoj cesti, vikend. Pretekao me po praznoj desnoj traci i došao ispred mene i spustio brzinu na 20, ja ga želim zaobići po desnoj a on me prati ispred i zatvara mi traku.

Vidim kam je krenulo i ja stanem u stranu i sva četiri, stane i on deset metara ispred i napravi isto. Reko ak izađe iz auta izašao bum i ja pa kud pukne da pukne. Ali čekao je tak jednu minutu i odmaglio nakon toga.

Valjda me me mislio zajebavati sa 20 na sat idućih par kilometara, naivac.

I dalje se vozim jednako
Mladenxy je offline   Reply With Quote
Staro 31.12.2017., 19:31   #33328
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Citiraj:

kratko i jasno - DA! a ako imam skrenit livo na nekom od semafora, onda se prestrojavam nakon sto prodjem semafor prije tog na kojem moram skrenit...
autoput, cesta rezervirana za motorna vozila i brza cesta, se u odnosu na brze gradske prometnice (ne govorimo o cesticama s ogranicenjem 40-50) razlikuju samo utoliko sto po gradu imas i skretanja lijevo.

evo, pitanje: kad od solina ides u metro, za koji moras skrenit livo na ovom semaforu hoces li cilim putem vozit livom trakom?

ako produzis pravo jer mislis skrenit u Kastel sucurcu, par km dalje, gdje isto imas ovaj semafor hoces li se cilim putem vozit isto livom trakom?

eto, malo proguglaj ovu trasu ako ti nije poznata, pa mi reci koja normalna osoba bi vozila ovdje livom trakom jer skrece kilometrima dalje, a moze se prestrojit prije samog semafora:
a) bahata budala
b) nesposobna budala koja se ne zna prestrojit
c) apsolutna neznalica kojoj je sasvim svejedno u kojoj traci se vozi

os dokaz da se iz srednje ide van? objasni mi cemu ti sluze 2-3 izlazne trake? tako da ovaj iz desne onako izleti odma u livu od puste brzine?
ako izic smijes samo iz vanjske trake, onda ti je potrebna samo jedna izlazna traka...
O bogte mazo... Alo momak, tri trake na vukovarskoj su radi veće prohodnosti prometa i sve su jednakog prvenstva. Pa daj zamisli da se u centru po zelenom valu svi voze u desnoj traci i onda se prestrojavaju u lijevu samo ako skreću lijevo... Pa kolona bi bila do sesveta...
Preticajna traka se spominje u zakonu samo vezano uz autoput.
Što se ovih linkova tiče, da, mogao bi se vozit lijevom trakom cijelo vrijeme ako ne ugrožavam ili usporavam promet. Jerbo nije zabranjeno nit postoji obaveza za to da se vozim u desnoj. A ti mi lijepo nađi u zakonu gdje to piše da ja nisam u pravu. Ako se vozim po ograničenju, ne moram se maknut. Drugo je to što bi se ja maknuo nekom, bi, ako nema gužve ma vozi miško, i ubij se negdje, zabole me, al ja ti samo pričam da oni koji se ne žele maknut nekom ko vozi 150 kmh iako je ograničenje recimo 100 kmh, ne krše propis. Možemo mi sad naglabat jel tebi nešto glupo ili nije, i mene nekad neki svojom vožnjom idu na neku stvar pošto i ja malo oštrije vozim, ali ak se voze po propisima, moš se samo živcirat.

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.12.2017., 19:34   #33329
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Blago tebi, ja ništa dosad, al imam osjećaj da ću te stić uskoro!

Asrock FM2A78M-DG3+
Palit GTX 460
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

Staro 31.12.2017., 19:48   #33330
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Također ne zanima me u kojoj traci vozim i poštojem ograničenej brzine. Ako piše 60 idem max 65 i ak netko blenda i pizdi ja spustim ispod 60

Kome se žuri nek nauči krenuti na vrijeme a ograničenje brzine se ima poštivati. I trake su da se promet ratereti a ne da je rezervirana za one koji krše zakon. Mičem se hitnoj, policiji sa rotirkom i vatrogascima. Vozim se 25 godina i još nisam platio kune kazne
poznanik "vozi" isto tako otprilike i isto nije i nece platit kune kazne... meni sasvim dovoljno da nikad s njim ne sidnem u auto...

normalno da te ne zanima... nisam drugo ni ocekiva! sto mislis zasto takve prodjem i zaboravim, jer u retrovizoru vidim da onda nadju drugu zrtvu za licenje svojih kompleksa...

Citiraj:
bilo bi divno i krasno kad bi... samo sto je tvoja sprdnja nesto sto bi trebalo bit normalno...

Citiraj:
Naišao sam jednom na takvoga sa kombijem, nakon kaj mi je blendao a ja mu se nisam micao i to pazi ujutro na praznoj cesti, vikend. Pretekao me po praznoj desnoj traci i došao ispred mene i spustio brzinu na 20, ja ga želim zaobići po desnoj a on me prati ispred i zatvara mi traku.

Vidim kam je krenulo i ja stanem u stranu i sva četiri, stane i on deset metara ispred i napravi isto. Reko ak izađe iz auta izašao bum i ja pa kud pukne da pukne. Ali čekao je tak jednu minutu i odmaglio nakon toga.

Valjda me me mislio zajebavati sa 20 na sat idućih par kilometara, naivac.

I dalje se vozim jednako
taj je jedino falia sto je s tobom isa gubit vrime... znajuc profil ljudi koji voze tako livom trakom, blokiraju promet, skuzia sam da ih vise zaboli kad ih otpilis i produzis dalje nego kad se spustis na njihovu razinu smetanja po cesti... ali ko voli svrsavat na smetanje, slobodno... kompleksi odvrnuti na najjace...

Citiraj:
O bogte mazo... Alo momak, tri trake na vukovarskoj su radi veće prohodnosti prometa i sve su jednakog prvenstva. Pa daj zamisli da se u centru po zelenom valu svi voze u desnoj traci i onda se prestrojavaju u lijevu samo ako skreću lijevo... Pa kolona bi bila do sesveta...
Preticajna traka se spominje u zakonu samo vezano uz autoput.
i nitko ti ne brani koristit ih, ako se pravovremeno mices u desnu (desniju) traku da propustis brza vozila...
zato sto na gradskim prometnicama imas krizanja, a koja mogu biti i skretanje lijevo...
ali eto, kad ako ti se bas da, objasni postojanje čl.48, st.1, t.2 zspc. i ako se ne slazes, daj prijedlog da se moze vozit bilo kojom trakom bilo kojom brzinom...

Citiraj:
Što se ovih linkova tiče, da, mogao bi se vozit lijevom trakom cijelo vrijeme ako ne ugrožavam ili usporavam promet. Jerbo nije zabranjeno nit postoji obaveza za to da se vozim u desnoj. A ti mi lijepo nađi u zakonu gdje to piše da ja nisam u pravu. Ako se vozim po ograničenju, ne moram se maknut. Drugo je to što bi se ja maknuo nekom, bi, ako nema gužve ma vozi miško, i ubij se negdje, zabole me, al ja ti samo pričam da oni koji se ne žele maknut nekom ko vozi 150 kmh iako je ograničenje recimo 100 kmh, ne krše propis. Možemo mi sad naglabat jel tebi nešto glupo ili nije, i mene nekad neki svojom vožnjom idu na neku stvar pošto i ja malo oštrije vozim, ali ak se voze po propisima, moš se samo živcirat.
da na toj cesti vozis livom trakom, uredno bi te docekalo blicanje s moje strane... zakon sam tebi i ostalima vec napisa - čl. 48, st.1, t.2 zspc.

Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Na staru godinu nemate pametnijeg posla nego se natezat sa lokalnim mad maxom cestovnim ratnikom oko pravila prometa ? Srećom pa pijem od jutra i bmk za vaše svađe
sad ka pravi sofercina, s bar 2 promila sidi za volan...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno