|
![]() |
#3271 |
Guest
|
Da se i ja pridružim raspravi IDE kabela... Hitno se traži jedan (ili dva, da budem siguran) IDE/ATA 33 kabel sa masterom i slaveom. Znači, da naglasim - ne ATA 66 koji ima 80 žila već starija vrsta, od 40. Po mogućnosti dulji, jer u tome i je problem (jednog imam ali ne može sve pokriti) Pa ako netko ima za ponuditi ili mijenjati neka molim javi ![]() |
![]() |
![]() |
#3272 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
Pozdrav svima koji prate temu. Evo, da se ukljucim, nedavno sam poceo pratiti temu. Trenutno sam u ciscenju doma pa mozda nekoga nesto zanima. Za pocetak poneka kartica. Ako ima zainteresiranih nek se jave s ponudom na PM pa istestiram jer nemam vremena sve isprobavati. Uskoro jos stvari, ploce, kompovi...tko zna cega sve nema. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3273 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Zadnje izmijenjeno od: Alien_200581. 17.03.2021. u 14:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3274 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3275 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Ne trebaš ništa isprobavati, budemo sve to počistili ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3276 |
15/JG52
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3278 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#3279 |
15/JG52
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3280 |
Premium
|
Ne sve mi je jasno, znam tocno na koje misliš. Ja sam mislio da su ovi deblji jer imaju po 2 "žile" u 1 "kanalu" iz nekog razloga. Nisam sje... niti jednog takvog, samo jednog ovog sa tankima ![]() Imam bar jedan 99% sam siugran, iako duzina... bumo vidli :P |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3281 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3282 |
Guest
|
Nadam se, baš sam izmjerio ovaj jedan kojeg imam i kaže 45cm. Ako slučajno imaš nešto još dulje super. U protivnom uzmem ovaj tvoj, pa ako ništa drugo napravim dvo-kanalni setup, sa HDDom na primarnom kanalu i BTCom na sekundarnom. |
![]() |
![]() |
#3283 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#3284 | |
Premium
|
Citiraj:
Wow, jos bum imal za birat na kraju ![]() Gracias ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3285 |
Premium
Datum registracije: Mar 2020
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=307557 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3286 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
tako se postiže max. brzina ako se istovremeno koristi hdd i dvd, u protivnom se smanjuje brzina komunikacije prema hdd - u zbog sporijeg dvd - a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3287 | ||
Guest
|
Citiraj:
![]() A za floppy kabel, bolje da ih imaš više (i da možeš birati) nego jedan manje ![]() Citiraj:
![]() Šalu na stranu, da - u pravu si. Ali zbog urednijeg layouta preferiram jedan ATA kabel, od gore prema dolje, i da taj jedan onda pokrije sve ... CD i HDD. |
||
![]() |
![]() |
#3288 |
Premium
|
Moj 5.25 / 3.5 FDD kabel riješen, tnx Roy & Trekkie (a naravno i za zvucnik i dvd-e). Sad imam i jedan rezervni ![]() @ Trekkie : Raskopal sam svoje kutijice, i našao ti jedan od 25cm i jedan od 45 cm. Javi jel paše nekaj od toga, ak zemeš oba može možda i dvokanalno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3289 | ||
Guest
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#3290 |
Premium
|
Okidouk, zbuksam ih nazad u kutijicu neka tamo cekaju. Zapravo sad kad velis, cini mi se da su i ovi "moderniji" koje imam svi 45cm... Ali nekak si brijem da mora postojati i duzi kabel. Ja sam imao p1 u full tower kucistu kao mlad momak moralo je to nekak bit spojeno... Sjecam se da sam preslagivao cd-rom svakih par mjeseci po svim slotovima iz nekog samo meni poznatog razloga. Predlozio bih lemljenje/štukanje ali to bi bila posebna vrsta mazohizma brijem ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3291 |
15/JG52
|
Nije full retro ali našao sam zgodne stvari, dva napajanja Tagan TG 330-U01 - slijedi preventivna zamjena svih kondenzatora a možda i još kojeg elementa, budem vidio kako to izgleda kad se otvori Enermax EG301P-VE - čisto radi estetike trebalo bi skinuti prašinu sa ventilatora ali ne bih htio skidati naljepnicu pa ću ga samo ispuhati |
![]() |
![]() |
![]() |
#3293 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Definitivno nikakvo lemljenje/štukanje ne dolazi u obzir, si lud?! ![]() A vezano uz Adisone, imamo gotovu i drugu mašinu. Zapravo treću, ako ih gledamo po redu. Nadam se da sutra bude bila gotova i prva (ovisi o @Stef-u, fale mi gumene nogice), pa mi onda ostaje samo taj jedan, kojem fali ATA kabel ali i ono izbjeljivanje plastike koje opet ovisi o @Stef-u, ali to budemo naknadno riješili ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3294 |
Premium
|
Evo ovakvog sličnog Golijata sam ja imao u srednjoj ![]() Btw se možda dijeli ovaj Creative CD-ROM iz Davida ? ![]() @ Trekkie : Znam da ne dolazi nista takvo u obzir ali nisam mogao odoliti haha, htio sam vidjeti kaj budes napisao na spomen takve hereze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3295 | |
Guest
|
Ako se i ne dijeli, imam ti ja sličnog... Creative, zapravo BTC pogon. Ali čekaj ... nije ni BTC. Zapravo ga je napravila firma Top-G (kao i ovaj drugi "BTC" sa slike), i bili su mi svojevremeno kandidati za Adison(e), u slučaju da ne uspijem nabaviti pravi BTC. ![]() ![]() U biti ispravan, iako zna "zaštekati" s vremena na vrijeme, ali ako ga želiš tvoj je Citiraj:
![]() Nego, evo i treće mašine... Asus P3B-F sa PIII 550 & Voodoo3 3000 (AGP) i SB Live. Volio bih gledati na ovog kao "Adison na steroidima" ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#3296 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() E ali zato ovaj 3ci Adison je po možda najviše po mom ukusu, čim vise steroida i veci overkill to bolje muahaha ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3297 | ||
Guest
|
Citiraj:
Zato i piše gore, "BTC", ali ispod stoji da je "Manufactured By TOP-G". Ista firma koje je onda proizvodila Sony i druge pogone, sve je to dolazilo sa iste trake. Zbog čega sam i rekao da nije pravi - "autentični" BTCi su imali one dvije tipke poput strelica, i na njima je pisalo da ih je proizveo BTC ![]() I OK, od volje ti. Ako se predomisliš, slobodno javi. Inače, znam da ti ovo ne bi trebao govoriti (hehe) ali Creative je "proizvodio" sve - od matičnih ploča pa sve do modema. Pa ako želiš tematski Creative build budeš morao nabaviti njihovu super-rijetku Creative Board Blaster Slot-1 matičnu, kao i Modem Blaster (uz naravno 3D Blaster grafičku i Sound Blaster zvučnu) ![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
#3298 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Ajde mozda i 3D Blaster ali onda ce TI4200 biti tužna sama u onoj Borg konfi... A trebao bi jos imati i mjesta za stavit negdje onda taj rig... Mislim da ce to zasada ostati "teoretska" konfa, trenutno ostajem na ovom 3+1 modelu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3299 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]() prica se po kvartu da se Trekkie bacio u overclockere ![]() ![]()
![]() |
#3300 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |