|
|||||||||||
|
|
#301 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2018
|
Super, puno hvala. Šteta to te igra ne vodi barem neki glavni dio. Ovako ljudi zaista mogu danima lutati a da ne stignu nigdje. Morat ću naći neki "user manual" pa ići po stavkama. Inače, igra je dobra, nema šta. Samo si prepušten sam sebi. Valjda je to i jedna od čari igre. |
|
|
|
|
|
#302 |
|
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Kada otvoris mapu, svaki site of grace ima putokaz. Plamen pokazuje u kojem pravcu da ides. Na tebi je da istrazujes. ![]() Ono isto bez cega ne mozes, jeste lokacije za smithing stones. S njima levelujes oruzje. Kucaj na youtube recimo smithing stone 6, i ima lik koji pokaze manje-vise sve lokacije. Pa tako za svaki stone. Imas Bell Bearing za svaku grupu smithing stonova. Das jednom vendoru odredjeni Bell Bearing i mozes od istog kupovati smithing stones obzirom da ih ne mozes farmati u igri. Jednom kada ih zgrabis sa mape, to je to. Hint: Smithing stonsi su najcesce u rudnicima. Ima ih svuda po mapi al isu rudnici najbogatniji s njima. Kada se budes borio sa rudarima, obzirom da su od kamena, uzmi Iron Ball. Ili ti ga Iron Fists. Metalne kao rukavice s kojima najlakse razbijes kamene protivnike. Isto vazi i za bossa koji ima prvi Bell Bearin.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#303 |
|
Premium
|
Uh. Hvala. Ima toga dosta za pohvatat. Nema mi druge nego kopat po tutorialima i youtubeu. Našao neki walkthrough pa da vidimo. Ostalo, kako kažeš, istražujem po želji. Doduše, koliko vidim, dosta sam i istražio. Trenutno koristim samuraja i katanu. Ne znam, bi li je trebao mijenjati. Nemam još snage za neka jača oružja. |
|
|
|
|
|
#304 |
|
Registered User
|
Elden Ring je cudna igra. Nikada oni ovo nece ponoviti. Toliko je mapa velika da su neki ubjedjeni da unutar samog ER postoji jos jedna igra. Ima 4-5 dodatnih mapa za koje uopste ne znas da postoje jer si tek poceo igrati. Podzemne mape koje se otovore nakon velikog bossa koji je side quest. Mape koje se otvaraju progresom ili mape koje se aktiviraju teleportacijom. Ja sam je presao 2x, zapocinjao nekoliko puta da testiram bilo novu konzolu ili novu grafičku. Mislim da nisam ni trecinu igre istrazio. Kada je DLC izasao i kada su vidjeli zahtjeve kako da se DLC otkljuca, mnogi nisu ni znali da mapa sa trazenim bossom uopste postoji. Quest koji treba odraditi za nju je totalno bizaran. Ne znam kako je iko skontao bez neke pomoci. Jesil ubio dva prva story bossa da ti se igra otvori prema mocvari?
|
|
|
#305 |
|
Premium
|
Iskreno, ne znam. Lutao sam po svijetu kako su me noge nosile. Sad sam kod Smoldering church. Neke likove sam riješio, sad se patim s ovom nekakvom crvenom vješticom. Očito da se moram upgradeat ili se naučiti bolje boriti, svaki put je blizu ali ne uspijem pobijediti. Neke, kao onog Tree sentinela sam zaobišao. |
|
|
|
|
|
#306 |
|
Registered User
|
Ja sam zapocinjao Elden Ring 2-3 puta i nije islo. Nisam znao sta radim. Nije mi se nista svidjela. Prijatelj koji je presao me uputio i poslije sam je jedva ispustao iz ruku. Prvi story boss ti je u ovom pravcu. Prije ulaska u dvorac te doceka a na izlasku iz dvorca je drugi boss nakon kojeg igra prakticno zapocinje. ![]() Opet kazem, uzmi neki guide vezan za story bosseve, kako praviti progress jer ne mozes prici na dosta dijelova mape i ako je vidis u daljini, bez medaljona (koje neces sam sastaviti ni za dva zivota) ili ubijanja poprilicno teskih bosseva. Izgubit ces 200h a vrtit ces se u krug.
|
|
|
#307 |
|
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Ja sam koristio ovu stranicu. Ima sve potrebno ako se negdje zapne. https://eldenring.wiki.fextralife.com/Elden+Ring+Wiki |
|
|
|
|
|
#308 |
|
Premium
|
Kul. Hvala momci. Naravno da sam prvog bossa promašio. Odmah se zaletio do njega i naravno dobio po nosu. Do sada sam gotovo 15 godina igrao World of tanks, naravno s prekidima. Očito da trebam još vježbati combat i kontrole. Možda ne bi bilo loše da si premjestim kontrole na druge tipke. Ovako mi je sve čudno. Jeste li vi koristili standardne kontrole ili ste mijenjali? |
|
|
|
|
|
#309 |
|
Registered User
|
Gamepad ili M+K? Ako je gamepad, ostavi defaultne. Ako je M+K, ostavi igru Sva logika je oko lockon mehanike. I rollas kada neprijatelj napad.a Tih par milisekundi dok rollas nemas hitbox osim u specificnim slucajevima gdje moras skociti. Imaj isto na umu da se roll aktivira kad pustis tipku, ne kada je pritisnes. Treba vremena da se nauci tajming. A na R1 i R2 su ti attack da ti slobodni budu palcevi za kretanje. Monster Hunter ima debilne kontrole gdje je attack na tipkama pa moras pustiti kontrole svaki put kada napadas dok Souls igre to bolje odrade i ako su, da se razumijemo, sve Souls igre, racunajuci i Elden, traljave. Naravno, mopzes igrati sa štitom kao vecina, ali osim sto volim da sam laksi, tezak je parry tajming u Eldenu.
|
|
|
#310 |
|
Premium
|
Ma igram na PC-u. PS su zauzela djeca, a i nekako sam naučio na tipkovnicu. Baš sam riješio onog prvog bosa i skužio neke power udarce. Idemo dalje. Nisam još ziher da li da igram sa štitom ili ne. Nekad dobro dođe, ali ga najčešće ne koristim. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|