Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.11.2017., 16:12   #32821
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
... Na kraju krajeva, najisplativije je kupit godišnju kartu za HŽ i spavati dok se voziš. Kud ćeš bolje
Jedino ako ne spavaš u nagibnom koji putuje prema Splitu
Master_Hrc je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 16:18   #32822
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Jedino ako ne spavaš u nagibnom koji putuje prema Splitu
Sjedni na neki koji ide iz Zagreba prema Koprivnici. Putovanje traje otprilike isto
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.11.2017., 16:58   #32823
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Koga to moje oci vide... valjda su se napokon odlucili potrudit oko svojih karata...

wifi je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 17:48   #32824
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Nisam ja rekao ništa protiv bilo koje marke, samo kako stvari kod nas realno stoje. A bitno je kako ćeš i kome prodati, pa ne rastu novci na drveću. I dapače da bi svatko trebao kupiti ono što mu se sviđa a ne što drugi kažu.
burmuz je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 21:06   #32825
mdodig
Premium
Moj komp

mdodig's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Da li je ovo pravo mjesto za pitati o parkirnim senzorima?
Ako da, koji aftermarket su se pokazali kao dobra kupnja?
Gledao sam na nabavi i pronašao SteelMate vendora koji se prodaje u HR i pronašao sam firmu blizu Splita koji ih prodaju i ugrađuju. Cijena za 4+4 (naprijed+nazad) je 2200kn, a kažu da imaju i set za 3200kn s kojima nisu nikada imali problema. Kada sam pitao za razliku, nije mi čovjek zvučao uvjerljivo. Spominjao je da su ovi skuplji, manjeg promjera i da su bojani u boju branika. Ali isto mi je rekao i za jeftinije
Uglavnom kaže 5 godina jamstva, rade po kiši, vendor kaže -40/+80°C, sve se čini dobro.
Na što pripaziti još dok sam u fazi potrage, da odmah discardam ove problematične?
Čini mi se dovoljno imati zvučni signal za oboje, ovo s kamerama mi se čini kao zafrkancija za raskopati po kokpitu.
Ajmoooooo
mdodig je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 21:11   #32826
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Romul Pregled postova
da i zvao bi se M3
Salu na stranu ali polako, Kia se tek treba pozicionirati i dokazati na tom marketu gdje M3 vlada vec desetljecima.
Vidjeli smo kako je Alfa sa Giulia quadrifoglio uzdrmala taj segment...zasto ne i Kia ali pomalo, vidjet cemo.
Inace Kia je poput Skode promjenila imidz jeftinih i ruznih auta tako da sa pravom mogu pokucat i na vrata u ovom gore spomenutom segmentu al neide to preko noci.
Ma dobro sad, nema Stinger niti snage niti mu je cilj S/M/AMG iako je Biermann imao prste u razvoju
No da ima na nišanu jedan A5, seriju 3GT, CLA to ima. Iako je veći od navedenih.

Ono što bi im bilo pametno jest da osnuju novi brand kao što je to napravila Toyota/Lexus, Honda/Acura, Nissan/Infiniti.
Hyundai je osnovao Genesis, tak da ne kužim zašto Kia nije napravila isto. Čisto zato jer ekipa ne želi kupit skupu Kiu. Kao što netko tko vozi recimo Lexus CT200h ne želi da drugi znaju da vozi rebrandirani Prius.

Vezano za prodaju, pa istina starije Kie slabo drže cijenu. No noviji modeli fakat nemaju razloga za to. No i dalje je tako jer ekipa smatra da su to jeftina smeća.
No opet, pa jedna S klasa kroz 5 godina izgubi 70% vrijednosti

Sviđa mi se što su se zadnjih godina Hyundai/Kia jebeno potrudili, što dizajnom, što kvalitetom. Mada su i starije Kie mehanički bile dobre jer su bile bazirane na starim Mazdama.

Mislim FFS ovo je 5g star auto s 300k kilometara

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 27.11.2017., 23:02   #32827
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
M
Sviđa mi se što su se zadnjih godina Hyundai/Kia jebeno potrudili, što dizajnom, što kvalitetom. Mada su i starije Kie mehanički bile dobre jer su bile bazirane na starim Mazdama.
Upravo to. Kad se usporedi Pride, Shuma, Sephia, prvi Accent sa ovim novim modelima, stvarno se vidi ogroman napredak u svemu, a cijenom su i dalje pristupačniji nego recimo "popularna" konkurencija.
Staro 28.11.2017., 10:21   #32828
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Kao što netko tko vozi recimo Lexus CT200h ne želi da drugi znaju da vozi rebrandirani Prius.
da, to kad sam pročitao pobljuvah se skoro.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 10:32   #32829
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Normalno. Pa tako je i sa onima sto voze ove manje Audije. Voze Skodu zapravo.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 10:33   #32830
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa više audi dijelova na seatu nego na samom audiju
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.11.2017., 12:44   #32831
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
pa više audi dijelova na seatu nego na samom audiju
Seat Altea 2.0 CR Audi motor unutra.
Na poklopcu Seat logo, na bloku motora izliven Audi logo .

Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 28.11.2017. u 13:19.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 13:04   #32832
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ima tko kakvo iskustvo s Insignijama? Ovim starijim 2010+?
Ak bude, bude turbo benzinac, 2.0 +lpg. Koliko znam taj nema direkt injection i da je stara škola konstrukcija
lowrider je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 13:25   #32833
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Ima tko kakvo iskustvo s Insignijama? Ovim starijim 2010+?
Ak bude, bude turbo benzinac, 2.0 +lpg. Koliko znam taj nema direkt injection i da je stara škola konstrukcija
Kolega imao Insigniu karavana sa jačim CDTI motorom i nakrcanu opremom, kupljen kao nov, prošao cca 70-80 tis. km, malo je "entuzijastičniji" vozač... Uglavnom, auto je praktički imao inventarni broj u servisu.

Svako malo bi auto otišao u limp mod, što su uspjeli detektirati valjda iz desetog pokušaja kao napuknuće neke sporedne cijevi kod turba. Na zadnjem servisu (kod ovlaštenog i taman nakon isteka garancije) mu našli 10-12 tis kn potrebnih popravaka, od kojih nijedan nije bio "kritičan", ali bi "lagano mogao postati". Volan mu je pri vožnji preko 100 km/h cijelo vrijeme vukao udesno, što nisu uspjeli detektirati, ali "misle da je neki selen"(!?). Interna zafrkancija je bila kad ne bi došao na posao s autom ga pitati jel mu opet u servisu. Najčešće je bio.

Preporuka iz druge ruke: bježi od stare Insignie.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 13:29   #32834
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Kakvih vozača ima. Dio ekipe koji je pokupovao nove aute s "dnevnim" svjetlima valjda misli da nemora palit ikoja druga. Juče naveče se vozim, mrkli mrak već, liku iza mene naprijed svijetle doslovno 3 ledice naprijed. Ništa od kratkih svjetala.
Pupo je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 14:15   #32835
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor D1viry Pregled postova
Seat Altea 2.0 CR Audi motor unutra.
Na poklopcu Seat logo, na bloku motora izliven Audi logo .
Pa to je normalno, neće trošiti novce na dvije izvedbe istog motora... osim toga vozaču Seata Audijev logo ne smeta, ali vozaču Audia Seatov da
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 14:29   #32836
robimarko-bug
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2013
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Pa to je normalno, neće trošiti novce na dvije izvedbe istog motora... osim toga vozaču Seata Audijev logo ne smeta, ali vozaču Audia Seatov da
A tek kada uneseš tvornički broj bilo kojeg dijela auta iz VW grupe a ono od Fabie pa više manje kroz cijelu grupu isti dio a cijena se nerijetko razlikuje
robimarko-bug je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 14:39   #32837
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Ma znam. Samo sam naveo kao primjer. Starom je baš to i fora što je pod haubom seat, ali pod poklopcem audi.
Staro 28.11.2017., 15:32   #32838
partwish
Creeper
Moj komp

Datum registracije: May 2013
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Kakvih vozača ima. Dio ekipe koji je pokupovao nove aute s "dnevnim" svjetlima valjda misli da nemora palit ikoja druga. Juče naveče se vozim, mrkli mrak već, liku iza mene naprijed svijetle doslovno 3 ledice naprijed. Ništa od kratkih svjetala.
Toga sam se negledao u zadnje vrijeme, posebno mi je zanimljiva opcija kad svjetle ledice naprijed, a odostraga ništa. Uglavnom je kod žena tako...
Staro 28.11.2017., 15:35   #32839
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ljudska domisljatost nema granica

O otvorenom poklopcu goriva necu pricat...
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 15:51   #32840
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Pa hebemti da si ne može kupiti novi set nosača za 10 kn To mi je isto u rangu sa onim kada mjesecima cvili remen alternatora koji redom dođu u auto dijelovima po cca 50-ak kn.
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 15:54   #32841
zgmmax
(-(-(-(--)-)-)-)
Moj komp

zgmmax's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Danas me neki lik tolko nazivciro da sam htio izac iz auta i uzet mu mobitel iz ruke i razbit ga o pod.
Znaci vozim se Zelenim valom smjer istok, ujutro u 8:15, guzva u sve tri trake i lik ispred mene od arhitektonskog faxa do skretanja za Miramarsku svaki put kad bi stao bi poceo prckat po mobitelu, a ovi ispred njega vec osli 50m, a nemres ga zaobic jer je sve puno ko sipak.

Drugi highlight dana.
vozim se po Račkoga i idem prema đamiji, vozim se u svojoj traci, a malo ispred mene se vozi lik po pruzi i malo je gazi po mojoj traci. Skuzim da nes ne stima i napravim malo razmaka i tam kod PBZ-a lik mrtav hladan sa pruge skrene preko moje trake na zuto oznacena mjesta i stane i skuzim da prica na mobitel. Sjednem na trubu, a lik stav da kaj mu trubim.

Da imam neki stari stari auto bi dosao ispred takve ekipe i namjerno bi naglo zakocio.
al to sa mobitelima uzima prevec maha, svaki auto kad vidim da ide lijevo desno ostavim razmaka i laganini jer vozac ziher drka po mobitelu.
zgmmax je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 16:04   #32842
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sta napraviti i kako prijaviti jednog lika kojem znam tablice, a koji svaki radni dan prebrzo vozi na otvorenoj cesti za vrijeme rush houra? Stara cesta pula-porec izmedju 6 i 7h ujutro, tip svaki put pretjece kolone auta kao muha bez glave, puna linija, zavoj, nebitno. Naravno, njegova brzina prelazi ogranicenje na tim dionicama. Teorija da ga pratim do radnog mjesta i jebem kevu ne pali jer ga ne mogu pratiti

Onaj tko zna tu cestu zna i da nije bas sveta i pregledna, pogotovo dio oko limskog kanala. Da je bilo koja druga cesta u pitanju pa ajde, al ovo je svjesno ugrozavanje drugih sudionika u prometu
Staro 28.11.2017., 16:07   #32843
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
da misle, valjda bi skuzili da su u mraku... problem je sto uopce ne misle ili ne poznaju auto koje voze, a ne znam sto je od toga gore...
nedavno sam isa autoputom st-zg i mjestimicno bi bilo magle, ali uglavnom sve ok, srica bia je mrak. ali, koliko su pojedinci glupi to nisu istine. dakle, magla prodje, sve se lipo vidi, a oni deru kilometrima sa straznjim maglenkama. blicnes prvi put, nista, blicnes drugi put, nista, upalis im duga u guzicu, neki cak ni tada ne reagiraju... i sto ces s takvim budaletinama?
a da je bia dan, onda bi ima i ovu kategoriju koja bi usrid magle, usrid svog tog sivila vozila na dnevna svitla, a zadnji kraj doslovce nevidljiv.
ispada da je nekima doslovce mozak amputiran od ostatka tila...

Citiraj:
Autor zgmmax Pregled postova
Da imam neki stari stari auto bi dosao ispred takve ekipe i namjerno bi naglo zakocio.
al to sa mobitelima uzima prevec maha, svaki auto kad vidim da ide lijevo desno ostavim razmaka i laganini jer vozac ziher drka po mobitelu.
da samo znas koliko puta sam stvarno pozelia stari auto u odredjenim situacijama. ti s mobitelima su gora opasnost od alkoholicara. samo sto jedino nasim pandurima to nista ne znaci, a vec je uzelo maha toliko da kad i ako se ovi site to kaznjavat bit ce vec prekasno...
tako je meni tip kojem sam svira jer se kilavi isto kad je parkira u garazi reka "pa vozia sam polako" na sta sam mu reka "u tome i je problem, da se skines s moba, mozda bi vozia normalno".
samo je pitanje dana kad ce nekome u hr puknit film pa ce takav mobitelas zavrsit s mobitelom skrsenim o pod.
Staro 28.11.2017., 16:07   #32844
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

@xlr
Mislim da ti je to 0 bodova...jednostavno ih to ne zanima...Iako navodno su par puta reagirali kad bi se ekipa slikala za vrijeme divljanja i uplodala na jubito...pa ga probaj snimiti i poslati im snimku...ili mozda ga prijaviti preko one mupove aplikacije
Staro 28.11.2017., 16:08   #32845
Spikeman
Premium

Datum registracije: Nov 2008
da, to sa mobovima je pošast, ljudi nemogu 10sec izdrzat u leru a da ne posegnu za mobom, ovisnost ko droga majketi

nedavno cekam pred glavnim kol. frenda i zujim okolo i vidim da od cca 20 auta kaj je proslo u par min pored mene 19 ih je drkalo po mobu il je mob bio na uhu.
a bome dost ekipe se vozi u vise nego pristojim vozilima u kojima je vjerujem BT ugrađen, al ga nitko ne koristi...

a da i nije ugrađen, ima tolko tih firmica kaj rade jeftine BT adaptere da se mogu spojit na ozvucenje u autu pa telefoniraj ko coek i gledaj oko sebe.
Spikeman je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 16:10   #32846
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
@xlr
Mislim da ti je to 0 bodova...jednostavno ih to ne zanima...Iako navodno su par puta reagirali kad bi se ekipa slikala za vrijeme divljanja i uplodala na jubito...pa ga probaj snimiti i poslati im snimku...ili mozda ga prijaviti preko one mupove aplikacije
Treba to prvo uspjeti nekako snimiti Nisam se sjetio te app, moram vidjet kako sljaka
Staro 28.11.2017., 16:11   #32847
wifi
Premium

wifi's Avatar

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Sta napraviti i kako prijaviti jednog lika kojem znam tablice, a koji svaki radni dan prebrzo vozi na otvorenoj cesti za vrijeme rush houra? Stara cesta pula-porec izmedju 6 i 7h ujutro, tip svaki put pretjece kolone auta kao muha bez glave, puna linija, zavoj, nebitno. Naravno, njegova brzina prelazi ogranicenje na tim dionicama. Teorija da ga pratim do radnog mjesta i jebem kevu ne pali jer ga ne mogu pratiti

Onaj tko zna tu cestu zna i da nije bas sveta i pregledna, pogotovo dio oko limskog kanala. Da je bilo koja druga cesta u pitanju pa ajde, al ovo je svjesno ugrozavanje drugih sudionika u prometu
nego jel tebi smeta sto on pretjece i prolazi kolonu ili to sto ti to ne radis? jer ako zelis prijavljivat nekog pocmi od onih koji kolonu stvore... pocmi od svih koje vidis da laju i kucaju po mobitelu... pocmi od svih nesigurnih koji su prava opasnost na cesti...
ovako se cinis kao "ako ja ne mogu, nece nitko"...
Staro 28.11.2017., 16:23   #32848
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Zanimljivo je kaj murije nikad nigdje kad se naleti na takvu ekipu a inace ih ima ko dreka. Trenutno najveci problem imam sa nocnim vozacima Smartova pa i dnevnim, nisu normalni ni malo i vecinu ih treba palicama zatuc. Zenske voze ok ali muski postaju totalni idioti kad udu u taj auto.. KR, SK su male bebe za njih..
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro 28.11.2017., 16:25   #32849
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Citiraj:
Autor wifi Pregled postova
nego jel tebi smeta sto on pretjece i prolazi kolonu ili to sto ti to ne radis? ...
E ovo sigurno...kako si samo pronicljiv...:faceplam
Staro 28.11.2017., 16:27   #32850
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Citiraj:
Autor wifi Pregled postova
nego jel tebi smeta sto on pretjece i prolazi kolonu ili to sto ti to ne radis? jer ako zelis prijavljivat nekog pocmi od onih koji kolonu stvore... pocmi od svih koje vidis da laju i kucaju po mobitelu... pocmi od svih nesigurnih koji su prava opasnost na cesti...
ovako se cinis kao "ako ja ne mogu, nece nitko"...
Nije kolona problem jer nju cine ljudi koji idu na posao i voze po propisima. Nema traktora ni tetkica kolona je samo termin koji koristim za grupu auta koji se zadovoljno krecu u jednom smjeru.

Ja ne vozim kao on jer nas ima 4 u autu, imamo obitelji i djecu, te svaki dan ustanemo 15min ranije ne bi li na vrijeme stigli na posao. Kad imas svoj tempo i kad nikome ne smetas, zasto bi bio iznimka Mene ne smeta kad netko brzo vozi, samo neka mi ne uletava u skare. Ugrozava mene i ostaje u autu. Jebe mi se hoce li on poginuti, ja ne bih jos
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno