|
|||||||||||
|
|
#3182 |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3183 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ja to uopće ne protuslovim, nisam nikad ni rekao da linux ne radi bolje od windowsa na slabijem hardveru ili bilo kojem hardveru (edit, rekao sam da ima slabije gaming performanse 5%-15% što pokazuju testovi). Na poslovnom laptopu nisam primijetio nikakav lag, nešto se sporije pali i to je to, ali pričamo o dvadesetak sekundi razlike. Ono što sam rekao da 1. sam zadovoljan sa windowsima 11 i da su trenutno bolji za moje potrebe na gaming kompu od nekog drugog OS-a. 2. da me nije briga što koriste moje podatke za vlastitu korist, sve dok ja imam veću korist od njih nego oni od mene. Zadnje izmijenjeno od: Mladenxy. Jučer u 20:13. |
|
|
|
|
#3184 | |
|
White Rabbit
|
Citiraj:
Da Mladene ali u diskusiji da je Windows 10 brzi na istom hardweru nemozes onda uletiti cijelo vrijeme sa "meni radi" ili "nije me briga". I tu ne pricamo samo o starim kantama. Ako je tako super za tebe - ok, 99% foruma ima drukciji stav kao sto vidis jer su mjerljive cinjenice nepobitne. Al onda ak se zna da je to fakt se ne uplici u diskusiju kojoj nemozes konstruktivno doprinjeti na mjerljiv ili objektivan nacin. |
|
|
|
|
|
#3185 |
|
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
|
|
|
|
|
#3186 |
|
Premium
|
Gdje sam ja napisao da sam ja objektivan ili da želim biti objektivan? Oduvijek pišem subjektivno i iznosim ono što mene zanima i kako vidim stvari. O neku realnu objektivnost uopće ne vjerujem niti ju pokušavam koristiti, besmislena je. Tko se može poistovjetiti dobro, tko ne opet dobro. Na forumu smo. |
|
|
|
|
#3188 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nikako da pokaže taj cold start, bit će brz kao i kad pališ Digitron računaljku na -15°C... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
#3189 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
#3190 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
U mojem testiranju trebam ~300ms da se otvori prozor od klika. EDIT: Startallback sa Win7 layoutom se otvara za ~150ms. Znači, FE sa WinUI / WinAppSDK komponentama treba duplo dulje vremena da se otvori. E sad, 0,3 sekunde nije kraj svijeta. Jel 150ms dovoljno opravdanje za tabove i uvjetno rečeno bolji UX/UI, to je na svakom osobno da prosudi. Meni osobno je taman na granici da mi je i OK i nije OK ![]() Ako pak gledamo starije i/ili slabije konfe, onda je FE dosta sporiji, evo na 11th gen intelu FE otvara za ~800ms, sa SAB treba ~500ms, dok 7th gen intel laptop u oba slučaja treba sekundu da otvori FE. Rekel bi da za sve kaj nije službeno podržano od strane Win11 performanse su dosta lošije od Win10, i na korisniku je jel je brzina FE dovoljno velka prevaga naspram benefita, a i ostalih mana.
95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%. Zadnje izmijenjeno od: Mario92. Jučer u 20:50. |
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3191 |
|
White Rabbit
|
Uzmi u obzir hardware na kojem se vrti. Cijela ova hebena diskusija nije dali Windows 11 radi dobro na Mladenovom ne bas tak slabom racunalu i Mladenovo ismijavanje i ignoriranje zdravog razuma i konstatne pokusaje normalne rasprave na ovoj temi nego da je generalno sporiji od Windows 10 / Linux OS-eva i opcenito losije barata resursima. Dakle ne pricamo samo o tome koliko treba Exploreru da se otvori, niti o cistoj responzivnossti grafickog sucelja. I jos mu je povrh svega to zabavno. E sad ubacimo u cijelu tu pricu ista produktivno i zahtjevnije i dodemo do toga zasto se vecina zali na Windows 11 - bez da doticemo ostale negativne aspekte. I 100 puta da pocnemo rasprave oko toga zato je to tako i dali mi kao korisnici mozemo na neki nacin to ispraviti ili izmjene na sustavu napraviti koje bi svima dobro dosle - eto naseg Mladena opet sa istim postapalicama uz naravno totalno ignoriranje svega sto je do tog trena receno i upropasti bas vaki pokusaj normalne rasprave na temi. Just for fun. Dakle normalna diskusija idu u smjeru: 1. Windows 11 je sporiji od 10-tke > u kojim segmentima, uvjetima i kako poboljsati situaciju naveselje barem korisnika ovog foruma. 2. Aplikacija XY je sporija na 11-ci nego 10-tki > u kojim segmentima, uvjetima i kako poboljsati situaciju naveselje barem korisnika ovog foruma. Na ovoj temi se vrtimo u krug: Win11 je sporiji od 10-tke na istom hardware > Mladenu radi sve normalno > pokusaj objasnjenja > Mladena nije briga > pokusaj nastavka diskusije > Mladenu sve radi. Definicija forumskog trolla. |
|
|
|
|
#3192 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Pa eto ja iznosim da sam ja zadovoljan, ako je dozvoljeno biti zadovoljan? Kako ja to mogu poništiti negativne aspekte? Pa kaj sam ja mjerna jedinica za kvalitetu? Nisam. Ja sam samo jedan glas. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|