|
![]() |
#31142 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Evo kratki report s izleta u Rijeku. Samo da napomenem još jednom, svaka čast ekipi iz Team Rodeo, njih 10 nas je dočekalo i svi do jednog su bili strašno srdačni i moramo im se odužiti kad dođu u Zg. Početak staze je kod novog groblja. Čim smo krenuli dobili smo dojam na što će tu ličiti. Uski singletrackovi s mrcinskim kamenjem koje strši iz poda i čeka da ili zapneš kotačem ili lupiš pedalom. Malo prilagodbe stila vožnje i krećemo zapravo. ![]() ![]() Doduše nismo stajali da slikamo detalje na stazi, ali prilično je mukotrpan teren. Taman malo brzine uhvatiš i odmah prebacivanje u nižu i tehniciranje po kamenju uzbrdo. Vrlo različito od svega na što sam ja osobno naviknut, a to je ubacivanje u najnižu i verglanje sat i sitno do Lugarnice bez brige i pameti. Vozi se puno angažiranije kak da velim, stalno moraš pratiti teren, prebacivat težinu sim tam, gazit po pedalama i pazit da kotač ne prokliže u prazno. Siječemo neku cestu i pentramo se uzbrdo po makadamu - njihov koncept makadama je kronično različit od našeg, dakle ovo što sam gore opisao - ali ima idiličnih scena. ![]() Taman smo se počeli pitat do kad ćemo se penjat, kad ono kreće spust po žešćem kamenjaru ![]() ![]() ![]() Max je imao kameru pa će se možda bolje na videu vidjeti stupanj nagiba i teren koji je sačinjen isključivo od razlomljenih krševitih stijena. Ponovo mali uspon i prolazak kroz prilično uske switchbackove do mjesta u šumi gdje su dečki uredili par prirodnih dropova i pokoji kicker - dropovi nisu visoki i slijeće se na odličnu kosinu tako da bicikl ne pati ali kad im prilaziš ne vidiš što te čeka, jedino vidiš stabla između kojih moraš proći. To su povezali s kickerom pa bude baš super. Max ima i ovu snimku. Saša iz Team Rodeo voli adrenalin ![]() Opet blatni uspon pa relativno brz spust kroz kanale koji su podosta razrovani i stepeničasti, e tu me nenormalno razbacalo, ne znam kako sam ostao na bajku. Nagrada za preživljavanje je piva ovdje ![]() Pogodite koji je Vucin bike ![]() Uslijedila je kraća dionica negdje oko Grobnika cestom s vjetrom u prsa, nakon toga ponovni uspon, vani ledeno a svi se naslagali u hlad ![]() ![]() Novi uspon tipičnim "makadamom" ![]() Ali nagrada je pre pre predobar kozji putić s odličnim vidicima i 75% mogućnosti pada u provaliju ![]() ![]() ![]() Nakon kozjeg putića slijedi izrazito zajeban komad spusta pod velikim nagibom i hrpom svega i svačega, kamenčuga, granja, trnja, rupa u podu, razlomljenih stijena, ali ubrzo idličan singletrack kroz polegnutu travu i navigiranje kroz kamenje - epic ![]() Na stazama uvijek treba biti na oprezu, recimo staza bezazleno skreće dolje desno a kad ono nagib na rastresitom terenu taman za vrat strgat ![]() Ponovno kraća dionica ceste, pa makadam, već po prokušanom bakinom receptu. Penjanje na zadnje brdo, vožnja kroz predivne livade i preko suhozida i oko partizanskih bunkera uz pogled na Risnjak s desne strane i more u daljini na momente s lijeve strane. Penjanje na bunker i naslikavanje, pa spust koji se ne čini tako strm sve dok ga ne pogledaš odozgo. ![]() ![]() ![]() Mene ste vidjeli, evo Jacka u Cuksa u akciji ![]() ![]() Pojeli ćevape s pogledom na more i pravac Zg. ![]() Ponovilo se!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#31143 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
Svaka čast, odlično! btw. super review s puno slika. ![]() panoramski pogled je fenomenalan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31145 |
Registered User
|
Zaboravio sam stavit track - nešto malo manje od 40km. ![]() http://www.everytrail.com/view_trip....19b3d687b5f09a Nisam ja slikao, mob mi je kanturina. Slikao je jedan od domaćina, vidi se da je nagnuo fotić malo, nije tajna. Ali svejedno je dosta strmo, i sličke su ispale super.
![]() |
#31146 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31148 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Re: Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo
Zar je bitno kak drvece raste? ![]() ![]() Bilo je jebeno, od tolikog kamenja su mi otpala 3 sarafa sa zadnjeg rotora ![]() Zao mi je jedino kaj mi je ovo bila prva voznja nakon 3 mjeseca, pa zadnjih 10ak km nisam bas uzivao jer mi je guzica otpadala. Stavim i video kada ga editiram. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31150 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#31151 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
@Destro ![]() Imaš pravo ![]() Dobra vožnja, ja nešto planiram ići na Žirje, ima dobrih staza tamo, je li tko zainteresiran? ![]()
![]() |
#31152 |
Registered User
|
![]() |
#31153 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Jos koja slika i to ce bit Siletov najgori uspon sta je odvozio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31157 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Ne samo da je prognaza bezvezna, vec se ni snijeg ne otapa dovoljno (ne otapa se uopce, u 3 dana 1 cm), tako da ce nas za vikend docekati ledana. Murina, nisi u toku, decki su se seprarirali i ne javljaju ni kad idu na Sljeme, a kamoli ovako nesto. Steta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31159 |
Registered User
|
Nema nikakvog separatizma. Već dugo vremena ne idem na Sljeme u 10 ujutro jer mi ne odgovara a i da idem ne bi išao preko tunela jer mi je Lonjščina puno ljepša za uspon. To je kao da kažete da su ovi koji idu preko Kustošijanskog separatisti jer im se ne da pedalirat preko pola grada da bi došli do Lojsteka. Što se tiče izleta, limitirani smo na 2 auta, i maximum maximuma je sedmero ljudi uz rentanje dodatnih nosača i rastavljanje bicikla i spremanje u gepek. U slučaju da se oslobodi mjesto naravno da ćemo zvati ostale, samo recite mi koja je poanta zvati nekoga kome ne možeš osigurati prijevoz. Tko je zainteresiran za primjerice Učku, Psunj i Ivanšicu u narednim mjesecima, a da ima auto i možda je voljan povesti još nekoga nek se javi. Znam da recimo Murina, Nik i Irvin imaju aute, pa eto, dogovorimo se za neki vikend i neku destinaciju unaprijed tjedan dana, a ne u petak poslijepodne dogovoriti kretanje u 6 ujutro ko mi sad.
![]() |
#31160 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
prvo njih ne zoves, a sad se njima nudis, nede ti to tak sile ![]() taman pomislim kak ovaj tjedan ide ljepse vrijeme i kak ce se snijeg poceti micati i staze poceti susiti, a kad ono kiflica malena, sve dalje sve gore. dotka i kaljuzanje, nema mi druge ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#31161 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Grupiraju se u male grupe, mislim da je Vuco kolovođa. ![]() Ak je netko za nešto skroz kontra od ovih daunhilera, može se pridružit. U planu su distance, 100+ km. Malo po Sloveniji, Kumrovec i tak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31164 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Citiraj:
![]() taman dok se šuma ne stabilizira malo kilometre ganjat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31165 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Javim se kad mislim ic, meni pase u bilo koje vrijeme, cak i u tjednu. Samo da ova kisa stane i krene proljece. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31167 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Nisam znao da se ovdje javlja samo ako se na Sljeme ide u 10h ujutro i to isključivo preko tunela... A bome ni to da se više ne javlja da se ide na izlet ako se "nema mjesta u/na autu", jer činjenica da bi neko išao sa svojim autom i time pokupio još dodatno 2-3 čovjeka je stvarno nevjerojatna i teško moguća... A nisam sad više siguran, jeli ok upće stavit ovdje ako idem na grmu pa da mi se nedajbože neko pridruži?
![]() |
#31170 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Naravno ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |