|
![]() |
#30991 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Aleš ni sad nema neku ponudu. Nema ruksaka, ono što naručuje, naruči po 5 komada, tenisica moj broj nema nijednih skoro (47)... Uglavnom dernek, nije više Aleš što je bio prije 2-3 godine. Kanalom dolje, on je u super stanju, onaj dio od ceste do Glavice ima na mjestima dosta blata, ali samo na jednom dijelu kritično (kad uđeš u onaj kolotrag od šumarije).
![]() |
#30992 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Jedva sam se do kuce dovuko od umora i gladi..sad se lakse dise ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#30993 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
saveti eXperata
HIiM raja, ![]() reko da vas pofatam dok se niste rastrčali po šumama i gorama. Uglavnom bacio sam oko na GT Sensor 2.0. Geometrija (str 85-86) Seat tube length: 509 Horizontal top tube length: 612 Stand over height: 772 Head angle: 69.5 Seat angle: 73 Chainstay length: 424 Head tube length: 140 Bottom bracket height: 333 Fork offset: 39 Wheel base: 1116 Dosada sam vozio HT Cuba, tako da bi napravio lagani prelaz prema AM, a nije mi sada vakat za dat 2k€ za Jekylla ili nekog speca, polovne. Godina ove verzije GT je 2010 i ono što mi je zapravo dvojba je oko vilice i shocka koji su 120 mm, a najviše sam konto Sljemena vozit pa me zanima iz prve noge, kako to guta i dali bi na njega mogo nakon n mjeseci stavit npr. Talasa ili Marza sa 140 mm? Za kočnice znam da su kriza, ostalo je solidno slx ili deore... fala braćo ![]()
![]() |
#30994 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Bajkmanija, neka ti Saša pošalje mjere za tenesice (cm od pete do prstiju po brojevima) pa si doma staviš nogu na papir i izmjeriš. Tako smo mjerili buraz, ja i Čuki pa je ispalo savršeno.
![]() |
#30995 |
Why So Serious?
|
Za XC ramu, HT angle je idealan ![]()
![]() |
#30996 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Meni se ova Mitsoukina staza uopće ne sviđa, zemlja, šuma i drveće su mi ipak puno draži ![]()
![]() |
![]() |
#30997 | |
Avocado
|
Citiraj:
![]() Onda ti se ne bi sviđao ni Velebit. Daj potraži imbus 5 koji je ostao kod tebe onaj dan kad sam ti dofurao spacer za lulicu, treba mi.
![]() |
![]() |
#30998 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Za primjer Santa Cruz Blur TR (5" hoda iza). I najekstreminiji primjer Spitfire V2 sa 5.5" hoda odostraga. GT je npr. imao onaj bajk sa 110mm hoda iza, 160mm napred (ne mogu se sad sjetiti imena). Spustit ćeš se dolje kao i svi drugi, uživat ćeš kao i svako drugi, to nije upitno i to je do vozača. No da je ovo nešto moderno u smislu geometrije i nije. Zapravo sve super, ali kut vilice nije, a da se to promijeni - promijenilo bi se sve ostalo. Čuki je skoro fulao i uzeo broj manje, dok nije probao tvoje i moje.
![]() |
![]() |
#30999 |
Why So Serious?
|
![]() |
#31000 |
Suit up!
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#31001 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
to si iz helikoptera slikal? ![]() @Irvin - nakon sto si cuo komentare za svoj prijedlog bicikla, mislim da je dobro da velis do kolko para bi isao. mozes dobiti konkretan savjet i prijedlog sa argumentima za i protiv, ovak je dosta tesko dok ti decki pisu teoriju bez konkretnog primjera. dok sretnes na sljemenu neki takav bicikl, malo pipkaj, šnjofaj, probaj đipati okolo na njemu, ne bude ti to ništa previše pomoglo, ali na golo oko se vidi razlika u 67 i 70° HA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31002 |
Registered User
|
![]() |
#31004 |
Suit up!
|
![]() |
#31005 |
Why So Serious?
|
Pa bu kenjal pare kad prdne shock ![]() Mislim da je Nikov putovao u Sloveniju ili Srbiju na servis ![]()
![]() |
#31006 |
Suit up!
|
Pa kao da je nešto drastično skuplje od nekog Fox shocka ... jedino bi vremenski bilo nešto dulje, a ima drugi bajk u međuvremenu ![]()
![]() |
#31007 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Moj je putovao u SLO, ali je cijena servisa ista kao i za Fox RP2 / RP23, pa bi rekao da su ovi najcesci sokovi na fulkama ustvari skupi za servisiranje. Voznja fullke ionako kosta vise nego HT, prdnul shock ili ne. Ako se bicikl gleda u garazi, vozi na spicu da se vidi, i jednom tjedno na Dotku - onda odrzavanje takvog bajka nista ne kosta, u protivnom pripremiti pare. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31010 |
Why So Serious?
|
Nije samo do servisa. Ako ikada želi promijeniti shock, ponuda je nepostojeća, mora mjenjati frejm. Servis je skup za svaki shock, to je istina ali RP2/23 može sam otvoriti i poservisirati ako ima volje naučiti i time si drastično smanjiti trošak servisa. Sam servisirati pull shock..... ![]() ![]()
![]() |
#31014 |
Avocado
|
To sigurno, dijelovi se stvarno teško (nikako) mogu nabaviti za unutarnji dio, tipa ako shimove smrdaš. Očito se takve stvari skidaju s neta po kratkom postupku kad osvanu... Šteta za takvu jednostavnost.
![]() |
#31016 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Aj da se ne zajebem, znaci mjerili ste duljinu stopala, od vrha prstiju do kraja pete. Jel vam Sasa poslao mjeru tenisice izvana pa ste kompenzirali ili ju je i on izmjerio iznutra? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#31017 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#31018 |
Registered User
|
Ono što sam skonto jeste da gledam prvenstveno Head angle i pitanje je moje: u kojem rasponu mora da bude? Dali je to jedini ključni filter ili ima još nekaj? EDIT: Sad gledam Haro Sonix LT kojem je HA 69, SA 73, top tube 625, chainstay 420, BB height 327? Izivnite, ali nije ovo mala-maca naći drvo u šumi...bar meni. Nakon ove šetnje mi se čini da je Pitch best buy (polovno i do 1k €) ![]()
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 12.03.2013. u 09:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31019 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Head angle recimo 66-68. ulazi tu i seat tube angle recimo od 72-74 i bitan je sada i reach. Ovdje imas popis bajkova koji ulaze u tu skupinu. Bitno je napomenuti da u Hrvatskoj bas i ne mozes nac AM/Enduro bajkova tak jednostavno, a u Sloveniju su uglavnom svi ti bajkovi razvaljeni pa trebas biti strpljiv i cekat da se nes pojavi u Oglasniku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#31020 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
kolko mu ova lista pomaze, tolko mu i kvari planove jer je naveo svotu od 1000e, a cini mi se da s liste nema nijedan bicikl za 1000e ![]() ![]() edit: i nemoj gledati rame iz 2008., jednostavno nebus nasel nist pametno... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|