|
![]() |
#30962 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Posto SLX rucica kocnice nije rastavljiva, mogu si slobodno novu naruciti ako se mislim voziti. Eh sad, to se cini jednostavnim, ali izgleda da nije jer ih nema na lageru, barem tamo di sam ja nabrzaka pogledao. Daklem trazi se: Shimano SLX M666 Disc Brake Lever - left hand Ako netko naidje na netu gdje ima za naruciti, molim da mi javi. Nisam jos poslao upit Alesu i Bajkmanijacima da vidim da li je dobavljivo (ali budem), sve mi smrdi da cu morati kupiti komplet prednju kocnicu. Takodjer me zanima da li je kompatibilna rucica M675 sa M666 caliperom, ili mozda XT rucica (M785), ili cak Zee rucica (trebala bi biti kad je Zee u stvari SLX rucica sa Saint cljusti) - za pretpostaviti je da bi se to moglo tako spariti (M675/M785/Zee rucica+M666 Caliper)??? PA ako je netko upuceniji neka me prosvijetli... ...u qrac, i kocnica i sve ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#30964 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Ubiti ti paše bilo koja shimano ručica, iako bi ja išao na SLX bilo 666 ili 675. Nego šta je bilo s ručicom? Kako je krenulo prije cca godinu dana s "bulletproof" shimanom sad je vas više imalo problema. Ja za sada nemam, a čak su i same ručice imale bliske susrete s raznim drvećem ![]() Osobno nisam naletio na Shimano koji stvara probleme, nije da ih nema, ali ja ih nisam susreo. To govorim generalno i za stare i nove.
![]() |
#30965 |
Premium
|
Osim vas dvoje prosvijetlili me i Rice Destro via PM, tako da sad samo treba naci adekvatnu rucicu - naginjem SLXici, jer ne zelim sarenilo na volanu. Samo sto hocu rucicu do slijedeceg vikenda a ne za 2-3 tjedna ![]() Rucica ne radi, stisnes ju jedanput i ona ostane stisnuta - ne vraca se, i ne moze se napumpati, ako vratis rukom onaj neki klipic (polugica) on preskoci uz nekakav zvuk, rucica je masna, tako da mi sve smrdi da je propustila membrana i/ili vrisnuo taj klipic. Na spustu je rucica radila, ali je bila skroz tvrda i imala je jedva primjetan hod - ali je kocila (s time da su pakne skroz potrosene pa su klipovi bili dosta vani). Kad sam dosao doma skinuo sam celjust, rasirio klipove, i sad kad ju jedanput stisnes klipovi izadju samo cca 1.5-2mm izvan ruba kucista, tako i ostanu a rucica ostane stisnuta i nema povrata nazad. Izgleda da ja ubijem svake kocnice, sad samo cekam ove Helix 6 na 29eru da se jave, jer je bajk taman izasao iz garantnog roka. Zadnje izmijenjeno od: Nik. 10.03.2013. u 09:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30966 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Najjeftinije ti bi bilo uzet kod Aleša Deore kočnicu (330kn sa povratom), prodat čeljust i buzir za 200kn i za 130kn imaš ručicu. Sve ostalo je puno skuplje po nekim mojim računicama.
![]() |
#30969 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Nik, za tebe samo double track kotaci i saint kocnice, sve slabije ispod toga fasuje ![]()
![]() |
#30970 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
A to je hard test, nisam ni ja puno lakša kategorija, ali ne vozim se po Sljemenu, nego XC(dobro dobro, htjedoh reći nema konstantnog spusta), pa ih ne maltretiram toliko. Ali zato je meni fasovala rama, tj. Commencal Flame. E sad da ne čekam neku zamjensku ramu(upitno, prije ću dobiti lovu natrag, ali pitanje je vremena), imao sam predobru ponudu i iako sam rekao da neću nikad, uzeo sam CUBE-a. Okvir Reaction GTC SL 2011 novi s garancijom za manje od 3000kn ![]() Vidimo se na sljemenu samo ne znam niti sam kada...
Zadnje izmijenjeno od: domy1. 10.03.2013. u 13:50. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#30971 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30972 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Shimano patike/veličina
HIiM raja, Tko ima iskustva sa shimano spd patikama? Tj. dali broj 44 odgovara našem 44, npr. imam Mavic spd i one su mi 44 2/3, a ostale (normalne) patike/čizme su mi 44? fala EDIT: gdje ima shimano patika u Zgb, da oprobam?? Gledam konkretno model MT43
B-tension crew, pomičemo granice, kosti...sve --- Biciklo je najbolji izum, odma posle toalet papira ![]() Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 10.03.2013. u 17:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30973 |
Premium
|
Javio mi se Zmija s dobrim vijestima - da mi je slozio kocnicu, i tako me spasio gnjavaze oko nabavke rucice. Kaze on - Neke stvari se mogu dok se prespava ![]() Po mome skromnome iskustvu Shimano ima male kalupe (imao samo 1 njihove shuze, i jos ih imam) . Konkretno bi to bilo ovako: Shimano br. 47 Specialized br. 46 Tenisice - Adidas, Reebok, Nike, New Balance itd. 46-46.5 Znaci da je kalup manji za najmanje pola broja, a ja bi rekao i cijeli broj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30974 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Vidim da ti je Zmija otklonio problem, no ako ce te opet zajebavat imas jamstvo 2 godine pa reklamiraj. Tako sam i ja napravio i dobio novu kocnicu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30975 | |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Normalno sam broj 43 (jako rijetko 44), AM-45 su mi br.45 ![]()
![]() |
![]() |
#30976 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30977 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
daklem nakon premisljanja i razmisljanja danas ipak odlucio prodavat GT ramu... dakle generalije, čelik reynolds 525, 18", vozena 90% svog vijeka na cesti, uz nju ide sic stanga, seatclamp, prednji mjenjac, headset indu lager, 600kn... ![]() ![]() ![]() jedino bitno ostecenje na rami naravno od rucica kocnice... ![]() ovako je zgledalo slozeno... ![]()
![]() |
#30978 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
Ima tko danas u planu neku voznju?vec mi je dosadno doma... Mislim da je strmopec voziva,dotka takoder ![]() Zadnje izmijenjeno od: danielzg. 11.03.2013. u 10:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30984 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() |
#30986 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#30988 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Ne znaš povezati, čekanje kotača ti ubilo sive stanice? ![]() Da se ne mučiš pročitati moj prijašnji post u kojem actually pozivam nekog da mi se pridruži na vožnju za razliku od nekih, napravili smo 3 uspona po zelenoj magistrali.
![]() |
#30990 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Gdje si ih uzeo? Ja sam ih mislio naručiti iz bajkmanije ali mi se ne uzimaju baš tenisice bez probe. Kod Aleša ih nije bilo oko nove godine, ne znam kakvo je sad stanje doduše.. Ima se kondicije, kuda ste isli dole? Kanal? U kakvom je stanju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|