|
![]() |
#30751 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
sve je to isto, samo različito, my bad pogledao Alien Romulus - a onako Oddity - nije loše Longlegs - isto nije loše D&W - smeće dosadno, prva dva su puno bolja, najbolji dio je što sam vidio Bladea Blade 1 & 2 - vrh filmovi, nedavno pogledao opet na netflixu |
![]() |
![]() |
![]() |
#30752 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
pogledo Marsovca https://www.imdb.com/title/tt3659388/ neznam kak mi je to promaklo, idem redovito u kino, i tek sad je došo na repertoar, brutalan mi je
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#30755 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#30756 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Watchmen: Chapter I uopce nije mnogo nelosa izvedba. Izgleda da je chapter II vec napravljen al' izlazi tek 2025 ![]()
![]() |
#30757 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#30758 |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
propustio sam oba filma.. prvi ne znam kako jer inače pogledam sve što ima veze s NLO, a drugi mi se nije činio dovoljno zanimljiv po opisu a i nisam dotad vjerovao crncima.. kad ono, oba filma preporuka, drugi je već dosta prožvakan Nope (2022) Get Out (2017) iduće je ovo na redu Us |
![]() |
![]() |
![]() |
#30760 |
Pink Floyd fan
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#30762 |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
[mod: nebitno] Dune 1. i 2. dio, reko ajde, nisam dugo nista pogledao pa ću probat sa tim. Sve što mogu reć je da dugo gluplji film nisam gledao, htio sam ugasit nakon 10 minuta, pa nakon pola sata i izdržao sam do pola. Ne razumijem na osnovu čega to sranje ima ocjenu 8 i kome je to zanimljivo da bi gledao ili ne daj bog platio kartu za kino. Moja ocjena 1/10 Sugestija, uštedite vrijeme i ne pokušavajte pogledat ovaj film. Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 31.08.2024. u 01:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30763 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
nadam se da su već svi pogledali pa neće uvažit sugestiju iznad kužim da je nekom loše, nekom dobro, nekom srednje, ali da nakon 10min zaključiš da je smeće, moja sugestija tebi je da prestaneš gledat filmove, jer ovo je u SF sferi dosta dobar film, generalno, kužim i da netko ima adhd pa nemre izdržat takav spori tempo, sve 5 uostalom, da bi se komentirao neki film po meni ga treba pogledat cijelog, ja sam hrpu smeća pogledo do kraja, pa da ga poserem sa argumentom
![]() |
#30764 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Citiraj:
Nakon 10 min sam dobio želju da gasim, naravno da sam dao šansu, pa izdržao sam do pola. Pogledao sam i ja svakakvih gluposti, a ovo definitivno ubrajam u takve filmove. Čitam da ljudi pišu drugi dio još gori, sreća pa neću morat to gledat. Užas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30765 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30766 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#30767 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Kinds of Kindness je dostupan u videotekama. Za one koji ne prate, radi se o drugom filmu triptiha (prvi je Poor Things). Apstraktno je, pa kolega Revolveru, nemoj ni pokušavati gledati ![]() P.S. - Inside Out 2 se također pojavio. Također apstraktno (poprilično prenesenog značenja), ali je animirano pa ne znam jel to za preporučiti ili ne ![]()
![]() |
#30770 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Citiraj:
Kužim da se nekome auto ne sviđa iz nekog razloga, al kako god okreneš ne može ništa te kategorije u globalu biti shit. Tj. ok, može, al onda je takvoj osobi svaki SF film sranje, što dovodi do zaključka da nije problem u materijalu nego u konzumentu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30772 |
Pink Floyd fan
|
A dobro, ni meni ovi novi Dune filmovi nisu bas nesto. Prvi jos kako tako, drugi sam pogledao jednom i uopce nemam zelju jos jednom. Dok sam knjige (originale) procitao vise puta. David Lynch ekranizacije je meni osobno bolja. Barem ima naraciju koja koliko toliko popunjava rupe u radnji za one koji nisu citali knjige. Ova moderna izvedba to nema pa sve ispada nekako nepovezano i nejasno tko tu koga i zasto. Meni najbolja ekranizacije su mini serije, Dune i Children of Dune. Imaju manji budget pa su effecti losiji ali casting, izvedba, gluma... su neuporedivo bolji od Denis Villeneuve overnahypanih filmova.
![]() |
#30773 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Isuse, dosa je i taj dan, slažem se sa lacyjem. ![]() Iako to ne znaci da je nova Dina loša, naprotiv, super je, no više je i meni legla starija sta se prenosenja priče tiče.
![]() |
#30774 |
Registered User
|
Dina iz 84. je mogla bit legendaran film, da su je snimili kao ovaj, u 2 nastavka. Ovako je ispala kultni, za kult ljudi koji je vole unatoč nedostacima. Kino verzija za nekog tko nije čitao knjige je dosta zbunjujuća, npr. meni je bila, tek gledanjem one spicediver verzije ubačene su vinjete gdje objašnjavaju pozadinu priče, pa je malo jasnije, no zbog dugog trajanja zna bit i dosadno. No ta inicijalna zbunjenost čak i ima neku čar, kao da osobu provocira da istraži dublje film i taj sav "lore" okolo. Zapravo do 2001. i Lotr-a, koliko mi je poznato, nije bilo uopće kino pokušaja da se hit knjige sa masu stranica dostojno prenesu na film, što će reć u više nastavaka, jer svaki directors cut pokušaj filma od 5,6 sati je tad dočekivan na nož, od strane glavonja u filmskim studijima, pa su redatelji morali toliko kratit da im se sve skupa zgadilo, ko lynchu, a baš zbog toga flop na blagajnama bi se dogodio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30775 |
Pink Floyd fan
|
Zbog toga sam vec par puta napisao da je serija bolja za pokrit takve knjige ili seriju knjiga. Na sto bi licio npr. GoT da su pokusali napraviti film? Al' valjda je (jos uvijek) veca zarada na flimovima u kinima nego na serijama.
![]() |
#30776 |
Registered User
|
Kužim kaj hoćeš reć al opet, s povijesno strane, serija tog tipa kao hit format je još i kasnije od 2001. izmišljena. Ljudi zaboravljaju da serije prije 20,30g. nisu bile blockbusteraste kao danas, nego je većina toga što ima veze s TVom ("made for television movie") automatski smatrano jeftinom i niže kvalitete produkcijom, a tako nekako je i ispadalo, pa bi fanovi poludili. No ovo drugo, druga rečenica je odgovor, velika količina il čak većina serija se snima(lo) da budu filler za reklame između i unutar njih. Zato i ameri imaju politiku ak neka serija totalno flopa nakon 2,3 epizode, ide odma na gašenje, nitko se neće trudit da "revolucionarno dobra serija koje neuke mase ne shvaćaju" (kao što je bio slučaj s BBCom i Monthy Pythonom) bude forsirana iz dugoročno kulturno pozitivnih razloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30777 |
Pink Floyd fan
|
Dobro, to je istina. Tek od nedavno serije imaju visoki budzet. Zapravo mozda je GoT i prva koja je stvarno bila hit. Sad to pokusavaju ponoviti i za sada prilicno neuspjesno. No najnovija Dune ekranizacija je nakon GoT, tako da moglo se... Odnosno moglo se vec 2000 i 2003 sa manje para nego sto je ulupano u ova dva filma. Ajd vidjet cemo na sto ce Dune: Prophecy licit. Predlozak (knjiga) i nije bas nesto tj. ima materijala za jedan film a sad ce napraviti seriju. Dok Dune ima materijala za seriju a oni napravili film tj. dva i opet nisu dobro pokrili ![]() Imam osjecaj da ce sad musti franshizu do iznemoglosti. Uostalom, kao sto je sin muze sa knjigama.
![]() |
#30778 |
Registered User
|
Ako vas filmovi o marsu interesiraju, ne propustite legendarni duopol iz 2000. Red Planet i Mission to Mars, jedna od onih situacija kad je tzv. Hollywood znao snimat tematski dva (il čak tri) ista filma puštena u distribuciju iste godine (!) fun fact, u jednom od njih, mislim da je MTM, nakon katastrofalne nezgode nalaze Don Cheadle-a (iirc) kako jedva preživljava polulud u nekakvom stakleniku. Martian mi je bio jaaako solidan, no jednu budalaštinu u radnji na kraju filma ne mogu probavit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30779 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
ajd nemoj mercedes sa poršeom u isti koš ![]() mislim, dina, apsolutno, meni žena to neće niti pokušat gledat, njoj fim mora bit ili po istinitom događaju ili neki psihološki triler ko shutter island i slično, ali isto nece rec da je glup film, to je moj đir, ovo je njezin i to je to, ali da je film dobar, je, nekome ne zanimljiv, ok, triba malo sjesti malo promuckati glavom. Meni npr Cloud Atlas nije bio nešto, al necu reci da je smece, bio mi je ok al prekompliciran, a zamislite da ga gleda tiktok generacija ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30780 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Citiraj:
Nova dina je očito snimana za ljude koji jako dobro poznaju taj svemir i koji sami mogu popuniti šupljine između priče te pokušava na skoro pa dokumentarni način prenijeti taj svemir. Meni osobno je to sasvim u redu, ali mi je puno ugodnija i zabavnija bila Lyncheva Dina. Rekao bih da je nova Dina opera dok je stara dina best of hit. No scene iz nove dine su mi top, odlična ekranizacija tog svemira. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|