Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 22:42   #3031
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
jbm nikako se uselit u taj stan i počet živit u njemu

nisam još silikonirao kupatilo... a u međuvremenu mi je iz kine stiglo "magično alternativno rješenje silikonu", šta bi bila rolica samoljepljive pvc trake koja ima prelom u sredini i trebala bi zamijeniti silikon na tuš kadi:
https://www.aliexpress.com/item/1005006117687386.html

to bi malo ugrijao fenom da bolje napravi pregib i da se zaljepi.
šta mislite ima smisla? mrzi me svake 2 godine mijenjat silikon , odvratno mi je to. trenutno još nema ničega pa mislim da bi se dobro ulovilo, pločice su glatke.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:44   #3032
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sta toliko ti se uspije uloviti mufa na silikonu da ga tako cesto mijenjas? Akrilni silikon? Ok, ulovi se i meni pokoja tockica s vremenom, ali je "ugusim" varikinom (komad vate, natopim i pustim par sati) i nestane. Ima jedna tockica koju sam kategoricki ignorirao i sad se rasirila u tocku heh i sad je to malo banana jer vise ne ide varikinom, preduboko je uslo. Da sam na vrijeme reagirao, bilo bi oke.
Oglas

Oglas
Staro Danas, 07:26   #3033
Tulio
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
jbm nikako se uselit u taj stan i počet živit u njemu :lol2:

nisam još silikonirao kupatilo... a u međuvremenu mi je iz kine stiglo "magično alternativno rješenje silikonu", šta bi bila rolica samoljepljive pvc trake koja ima prelom u sredini i trebala bi zamijeniti silikon na tuš kadi:

šta mislite ima smisla? mrzi me svake 2 godine mijenjat silikon , odvratno mi je to. trenutno još nema ničega pa mislim da bi se dobro ulovilo, pločice su glatke.
Ovo ima za kupit i u Bauhausu. Imao ja 2 godine, medjutim problem je slijedeci.

Kako kada isto radi gore/dole, meni ke uz sililon ispod te trake isto voda nasla put i imao sam lokvu ispod kade.

Sada sam sve to poskidao, pocistio i spremam se na novu turu silikona + ovu traku preko
Tulio je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 08:23   #3034
markotornic
Registered User

Datum registracije: Feb 2017
Kakav akrilni silikon? Ili je akril ili silikon. Dve različite stvari. Akril je topiv u vodi, silikon nije. Koristi iskljucivo sanitarni silikon, po mogucnosti kvalitetan. Dobro ocisti podlogu sa IPA ili acetonom. Nanesi silikon na tu suhu ociscenu povrsinu i izgladi/povuci onim silikonskim alatom bas za to. Nikakvi prsti i sl. Nemoj koristiti nikakve vode, sapunice , sline pri tome i trajati će godinama.

Sent from my SM-S938B using Tapatalk
markotornic je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 09:07   #3035
tiki66
tiki
Moj komp

tiki66's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
jbm nikako se uselit u taj stan i počet živit u njemu

To nije alternativno riješenje silikonu nego služi da malo zamaskiraš stari silikom ili je ok ovako za oko wc školjke di se ne očekuje mlaz vode ko u tušu. Ja sam stavio isto to sranje koje sam kupio preko aliexpressa i odljepilo se nakon par dana i izgledalo je ko kurac.

Ako ćeš već stavljati onda obavezno prvo silikon a tek onda to.

Zaboravi na to i stavi kvalitetni sanitarni silikon; Sika, Wurth itd.
tiki66 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno