|
![]() |
#2971 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
prije koji dan su dvije lokacije u Splitu - obje u isto vrijeme ostale bez neta na par minuta buduci da su obje lokacije spojene na istu centralu, a "igrom slucaja" je i cijeli kvart ostao bez struje, pukla je veza iako je Zyxel ostao ukljucen zahvaljujuci UPS-u, izgleda da nesto nije uredu sa backup power supply-em na centrali/DSLAM modulima, tako da su oni "potonuli offline" mislim da si ti ili netko iz Rijeke spominjali situaciju da su akumulatori na jednoj centrali prazni pa je isto pucala veza prilikom nestanka struje, sto se u pravilu nebi smjelo dogoditi fiksna telefonija bi trebala imati 99.999% uptime po pravilu, ali papir trpi sve ![]() ![]() sreca pa router ima fail-over na 3G ali u log-ovima i na moj.iskon.hr u ispisu sam vidio da je bilo prekida VDSL-a
![]() |
#2972 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Da, dslam bi trebao imati spojene baterije/akumulatore. Oni bi trebali biti napunjeni te funkcioniraju po principu ups-a, nestanak struje ne smije značiti i prekid usluga niti jedne sekunde. Ovo je primjer za susjednu nezaključanu centralu, ima 8 velikih akumulatora spojenih na dslame; ![]() Kod mene je dosta grmilo prije par dana, rasvjeta je vani krepavala no veza je bila stabilna uz nešto već broj grešaka u nekim razdobljima. No moja Kozala i u slučaju nuklearne katastrofe radi ![]() Osim baterija kraj dslamova ima velike podzemne tankove goriva i agregate u prizemlju koji napajaju zgradu i pozivni centar HT-a u roku 120sekundi nestanka struje.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2973 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
Moja oprema je OK (bar je bila na prijašnjim providerima), u njegovom logu piše da je spojen danima, a prema ispisu spajanja, veza mi nekad traje 24 sata, nekad 10, a nekad nekoliko minuta. Kako da sad ja njima objasnim ovo što si ti napisao.. :/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2974 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2975 | ||
do you speak it?
|
Citiraj:
![]() 2. napravi screenshot SYSTEM UPTIME-a na Zyxel-u 3. napravi screenshot SYSTEM UPTIME-a na svom router-u 4. trazi da ti objasne zasto se Zyxel reboot-a zbog nekog razloga Zyxel u BRIDGE MODE-u bude rebootan od strane Iskon managment sustava, pukne ti ne samo veza na net, nego i telefon!!! Zali se i trazi da tvoj prigovor odmah prosljede ljudima iz tehnike (jer studenti to nemogu rjesiti). Reci da si imao istih problema i u Splitu i da su ljudi iz tehnike upoznati sa tim te da su ti u Splitu te probleme rjesili, pa trazis da to isto naprave i na toj lokaciji (navedi username, broj telefona itd.) pozeljno bi bilo da nabavis neki UPS sa AVR-om (neki proizvodjaci to zovu Line Interactive, Pure Sinus i slicno.) ako mozes, cisto da osiguras ispravan rad opreme kada HEP ima problema (oscilacije napona, ispad dijela el. mreze i slicno) ako nije tajna - koji router imas, sta vidis u log-ovima svog routera? kod mene je bio problem da Iskon ne reagira na LCP echo (zato sto je Zyxel bio rebootan od strane Iskona - vise puta dnevno!) na nekim routerima je moguce podesiti PPPoE settingse Citiraj:
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic. Zadnje izmijenjeno od: MasterX. 08.10.2015. u 09:24. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2976 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Decki jedno brzinsko pitanje jesu li na Iskon ruteru za VDSL2 ZYXEL VMG5313-B30A Crni sva cetri lan porta slobodna za upotrebu jer kod kuce imam dva desktop kompjutera, imam DreamBox 500HD i jedan wifi range extender u Ap modu tako da su mi stvarno potrebna sva cetri LAN porta hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2977 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
MasterX, imaš supervisor routera, igraj se s njim i mijenjaš što misliš da treba. Ovo je početno; Code:
PPPLCPEcho 60 PPPLCPEchoRetry 5 PPPLCPRetryInterval 30 X_5067F0_PPPConnRetryInterval 90 ShapingRate -1 PortMappingNumberOfEntries 0 X_5067F0_IPv6Enabled FALSE
![]() |
#2978 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Citiraj:
Imam D-Link DIR-655. U logovima ništ pametno: https://dl.dropboxusercontent.com/u/...20reconect.png Idem ih gnjaviti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2979 | |
do you speak it?
|
@Ag008 - hvala na dobroj namjeri, mislim da ne treba mjenjati nista od LCP postavki problem je u tome sto se Zyxel reboota (zbog X razloga, kojima je uzrok Iskon) tako da korisnicki router nemoze ni u kakvim uvjetima postici stabilnu vezu ako Iskon Zyxel modem (bridge mode) kao posrednik izmedju korisnika i Iskon DSLAM-a/ Iskon Radius-a ne radi stabilno evo copy/paste Iskon maila - uklonio sam samo pvt info Citiraj:
sada konacno imam stabilnu vezu koja traje 24h - na dvije lokacije gdje je Iskon ISP a Zyxel-i rade u Bridge mode-u iako je recimo nedavno nestanak struje napravio prekid, ali system uptime-a Zyxela i mog routera su u redu (oni nisu izgubili napajanje zahvaljujuci UPS-u), nego je Iskon pao (vjerovatno su baterije/UPS na DSLAM-ovima prazne ili nesto slicno)
Drinking Rum before 10am makes you a Pirate, not an Alcoholic. Zadnje izmijenjeno od: MasterX. 09.10.2015. u 13:56. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2980 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#2982 |
Premium
Datum registracije: Jun 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2983 |
do you speak it?
|
@Blagus - radis u Iskonu?
![]() |
#2984 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Kako doci do iskonovog FTTB-a? Nigdje ne pise dostupnost, netko je spomenuo u temi da ima tog po Spanskom u kojem i sam zivim, ali nije mi dostupan ni obican VDSL, HT optiku ce uvesti valjda za 5god (mada je predstavnik odavno potpisao neki ugovor za uvodjenje optike u zgradu).... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2985 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Pitaj ih. Ja sam bio zainteresiran hoće li u našu zgradu u Rijeci dovuć tu jeftinu optiku no od Iskona sam samo dobio birokratski odgovor-ne. Trenutno Vam nismo u mogućnosti isporučiti usluge putem FTTB tehnologije jer iste nisu dostupne po Vašoj lokaciji. Svakodnevno proširujemo našu infrastrukturu te težimo tome da svi naši korisnici mogu koristiti usluge iz ponude. U biti će ostati kao Amis, par zgrada/kvart u Zagrebu a ostatak HR ništa ![]()
![]() |
#2986 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2987 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kako podesiti postavke na mobitelu na njemu primam mailove sa domene @mail.inet.hr? Radi se o mailu firme, a koristimo još jedan mail (u paketu se može koristiti do 5 ili 10 mailova). Glavni mail je imefirme@mail.inet.hr, a ova druga je imefirmebroj@mail.inet.hr. Na kompu koristim Firebird kao mail program. Mobitel je LG 2 Mini sa Lollipopom, a provider te-mobajl. Mobilna tarifa ima flat net.
![]() |
#2988 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Pozdrav svima. Preselio sam se nedavno na novu lokaciju u Zagrebu i uzeo iskon ADSL 10 mbit jer mi više brzine nisu dostupne. Problem je što mi se router spaja na maksimalno 7 Mbita (status u sučelju routera). Realne brzine na PC-u (speedtest, torrent isl.) su oko 6.6 Mbit. Nakon natezanja s korisničkom podrškom 2 tjedna došao mi je tehničar i odradio mjerenja i veli da sam spojen na prezagušenu centralu udaljenu 2 km od mene i da je parica loša, te da iskon ne može isporučiti punu brzinu. Zamijenio je i router s drugim modelom, veli da je instalacija ok. Da li se mogu uhvatiti za kakvu slamku spasa i nadati se da je problem u njihovoj konfiguraciji, krivom profilu isl. ili sam osuđen na tih < 7 Mbit/s?
![]() |
#2989 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Sumnjam da si 2km udaljen u Zagrebu. Teško može iskon nešto napraviti ako je to doista tako. @kokos: Korisničko ime i lozinku tog emaila te Incoming server: pop.iskon.hr Korisnici koji pristupaju preko mobilne mreže Hrvatskog Telekoma moraju postavke odlaznog poslužitelja (SMTP) postavljaju na smtp.ht.hr te uključiti opciju korištenja enkripcije (SSL/TLS).
![]() |
#2990 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Na njegovom uređaju je pisalo 2160 m
![]() |
![]() |
#2991 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2992 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
Mislim da ako ti isporučuju 35 a imaš ugovoreno 50, raskid ugovora ti ne moraju ponuditi. Jedino ako je onaj probni rok od 3 mjeseca. Ali 35 je minimum. Tek ispod se možeš žaliti i tražiti raskid ugovora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2993 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
nakon zadnjeg kvara na parici, kao da se linija popravila, barem sta se uplinka tice. jutros je bio preko 1000kbita, sad je malo palo. na sta bi (okvirno) licio vdsl na ovoj parici? kad sam u 3. mjesecu uzeo vdsl,bio je koma (9mbit down i 1 mbit up). statsi linije iz tog perioda su negdje oko 60.e stranice ove teme. ovo su ocitanja linije iz telneta, jer imam onaj fw koji nema ocitanje linije. https://www.dropbox.com/s/6go4dqr0d61qkvh/putty.JPG |
![]() |
![]() |
![]() |
#2994 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Haha, e moj jp_rv. Kada mislim da je moja parica loša i onda vidim ovo tvoje raspadnuto stanje odmah mi bude lakše. ![]() Tebi ništa vdsl ne bi donio, kao da si 3km udaljen od centrale, kabel ti je poluraspadnut te je ovo max i na vdsl-u ili adsl-u dok se nešto bitnije ne promijeni. Možda bi dobio nešto malo na uploadu ali sumnjam. Na Google streeview sam došao do eksluzivne slike tvog ormarića koji je zadnje čudo tehnologije; ![]() ![]()
![]() |
#2995 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Rekli su mi da sam oko 1600 m od centrale, Li ovako na prvi pogled mi nije djelovalo prelose, pa sam zato pitao. 11mbit adsl nebi mogao bit 20mbit vdsl? A uplink ako potegne 2mbita ja bi bio happy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2996 |
In Rainbows
|
Pozdrav. Danas mi je dosao tehnicar instalirati vdsl2 50/10, znaci samo internet za 169kn (20kn popusta s ugovorom na 24mj). Rekao je da je u liniju u prekidu na nekom mjestu u zgradi(starija/stara zgrada).onda se vratio i rekao da je to uspio nekako popravit, ali da ima jos jedan prekid izmedju katova(stan je na 2.katu) i da su losi parametri u stanu. Na kraju je spojio zyxel vmg5313-b30a te sam izmjerio brzinu oko 10.7/3mbit. Kaze i da je centrala udaljena 300m i da nije problem kod njih. Sad sto je istina ne znam, stan je od cure, kupljen je prije 2g i nije imala nikakvu tel. liniju otkad se uselila. Zanima me koje je najbezbolnije rjesenje, pokusat popraviti postojecu liniju(ne znam kakav je provod instalacija) ili pak busit i radit novu instalaciju...to mi se cini malo nerealno buduci da nisam vlasnik stana. Isto tako,ako znate nekog dobrog elektricara u ZG slobodno mozete dati kontakt u inbox.Pitanje je i u cijoj su nadleznosti instalacije u zgradi jer pretpostavljam da nema svatko pristup ormaricu. Tako da ne znam sto napraviti, hvala. edit: ![]()
"Success can only be achieved with a kind of pioneer spirit and repeated use of three tools: failure, introspection and courage." - Soichiro Honda Zadnje izmijenjeno od: rokoko. 19.10.2015. u 19:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2997 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Strasno cudna ocitanja. Mislim da ti nisu pustene sve frekvencije na kojima radi VDSL2 jer neznam kako objasniti Ogroman Line ATT i Signal ATT pod D1. Jel mozes ove podatke pastati ovdje. xdslctl info --pbParams xdslctl: ADSL driver and PHY status Status: Showtime Last Retrain Reason: 0 Last initialization procedure status: 0 Max: Upstream rate = 2346 Kbps, Downstream rate = 26367 Kbps Bearer: 0, Upstream rate = 2286 Kbps, Downstream rate = 25807 Kbps Bearer: 1, Upstream rate = 0 Kbps, Downstream rate = 0 Kbps Discovery Phase (Initial) Band Plan US: (7,60) (871,1205) DS: (65,859) (1216,1961) Medley Phase (Final) Band Plan US: (7,60) DS: (65,859) VDSL Port Details Upstream Downstream Attainable Net Data Rate: 2346 kbps 26367 kbps Actual Aggregate Tx Power: 12.7 dBm 18.6 dBm ==================================================================================== VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 U4 D1 D2 D3 Line Attenuation(dB): 18.3 N/A N/A N/A N/A 31.4 81.9 N/A Signal Attenuation(dB): 18.3 N/A N/A N/A N/A 28.8 N/A N/A SNR Margin(dB): 6.6 N/A N/A N/A N/A 6.3 N/A N/A TX Power(dBm): 12.7 N/A N/A N/A N/A 18.6 N/A N/A > Skini si DSLstats v5.4 da vidimo tvoj Medley Phase (Final) Band Plan ? Sam upload ti je "dobar" jer si blizu jako ali i on je katrasofalan jer vrijednosti pod U0 su ti isto strasno visoke.... U0, U1, U2 i U3 te D1, D2 i D3 su frekvencije na kojima radi VDSL2. Profil 8b ne koristi isti broj frekvencija kao recimo 17a na kojem se mogu vidjeti i U2 i D3 kojih inace na 8b nema... takodjer ako si predaleko tj. na granici onda nema ni U1 na 8b kod uploada. Iz nekoga razloga tebi je jako losa situacija sa U0 i D1 spektrom frekvencije dok recimo U1 i D2 su ti odlicni... Bice da DSLAM na centrali uopce nije ustiman kako spada... Zovi i gnjavi dok ne otklone to, to nije normalna situacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2998 |
RESPECT MY AUTHORITAH
|
Ti imaš oštećenje parice/kratki spoj s drugom paricom ili loš spoj što je očigledno po parametrima. Naime atenuacija ti je 33db što je nemoguće na 300m. Transmit power ti je dobar, sličan mojem no ne primaš signal tj. jako ga malo primaš zbog gore navedene situacije. Ako je doista na izvodnom ormariću zgrade bolje i doista si udaljen 300m, na ormaru dolje imaš 50/10Mbps a dalje, instalacije u zgradi ti daju ovo što imaš. Ili imaš mogućnost da se žališ ovlaštenom predjsedniku zgrade s zahtjevom zamjene kabela ili ćeš sam jer nadležnost iskona tj. ht-a nisu instalacije u zgradi. Za primjer zašto parica ne valja i kako prepoznati-je slično kod mene, naša zgrada ima atenuaciju od 23db, manji transmit power nego okolne zgrade i to mjernjem na izvodu u prizemlju. Okolne zgrade imaju 14-17db atenuacije, puno veći max (povećava se s udaljenosti) a naša 23db. Odmah vidiš da nešto ne štima. Kod mene nažalost nema nade jer HT ne želi otvoriti šahtu i popraviti kabel ali kod tebe ima. Ormar u zgradi nećeš moći otvoriti jer ni ja nisam uspio- kod mene je PTT ormar i ključ. Btw silver što će ti ti brojevi, iz njih ne možeš ništa vidjeti, evo ti moji, nema ništa zanimljivo Discovery Phase (Initial) Band Plan US: (7,60) (871,1205) DS: (65,859) (1216,1961) Medley Phase (Final) Band Plan US: (7,60) (871,1200) DS: (65,859) (1216,1653)
![]() |
#2999 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Kako ne, pogledaj svoje i pogledaj gore moje... Vidis razliku ? Tu se ljepo vidi da i pod U3 i D3 koristis frekvencije samo sto router ne prikazuje nista preko 100 kao vrijednost pa to ne vidis u njemu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3000 |
In Rainbows
|
Nesto krivo radim jer mi nikako ne zeli pokrenut, a pratio sam konfiguraciju... http://puu.sh/kQc7O/499937b78a.png (v5.4 nisam uspio nac). Uglavnom,nazvali smo i predstavnicu stanara koja je kat iznad i njoj je ista stvar bila. Na kraju je platila nekom iz iskona "u fusu" da stavi zicu i sad ima oko 28mbit, iako to i dalje nije onih 50, ali mozda bi kod nas bilo ipak malo bolje jer je kat nize. Iako ne znam da li da se obracam Iskonu za smetnje ili da zovem covjeka koji je dosao instalirat router i platim njemu da to napravi..?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|