|
![]() |
#271 |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Disconect? Ako je spojen sa tvojim podacima, ili prekini vezu, ili restartaj router da se uspostavi nova, bridge, konfiguracija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Kako instalirat printserver na ovom routeru. Problem je u tome što mi prepoznaje printer kao storage. Ima opciju print server al ne kužim kako to aktivirat
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#273 |
Premium
|
Trebas prvo ukljucit (Enabled) Print Server, ukljucit potrebne share opcije, te reboot-at router sa ukljucenim printerom koji je spreman za printanje. Ako tako ne proradi ne znam rjesenje, vjerojatno ovisi o printeru i kako se prijavljuje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Obzirom da pravog user manuala nema a vidoviti Milan spava jer je radio noćnu ... izvadi niz slia sa opcijama za USB, print server ako ga ima da vidimo šta je na raspolaganju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Premium
|
Evo potrebnih slikica: ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Moderator
|
Print server na ADB A4202N (tcom)
Evo i ja sam u međuvremenu bio vrijedan, nisam vidio slike koje si stavio nego sam se služio dostupnim na netu. Upotrebite analogiju prema slikama. Otvorite web konfig i ako imate Print Server opciju aktivirajte je kako je na slici: ![]() kliknite Applay i OK, EDIT: obzirom na priložene slike, postavite: Enable Print Service=Yes Enable Print Spooling=Yes Enable MS Windows Sharing=Yes Direct Printing Protocol=Yes Internet Printing Protocol Server=Yes provjerite dali je Port=631 uštekajte usb printer na router, ne bi bilo loše i reboot cijelog routera, opet otvorite web konfig, sada bi trebali pronaći: ![]() kliknite na printer name i dobit ćete: ![]() primjetite kako je printer prepoznat a ono šta nam treba (zapišite negdje) je IPP-URL, u ovom primjeru http://Discus.home:631/printers/Deskjet5900series alternativa je http://192.168.1.1:631/printers/Deskjet5900series kod vas može izgledati drugačije jer ne znamo razlike u T-com customizaciji a i vi vjerojatno imate drugi printer. Primijetiti ćete spominjanje IPP (jedna od opcija sa prve slike), radi se o Internet Printing Protocol: http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Printing_Protocol Neka vas ovo Internet ne zbuni, mehanizam jednako funkcionira lokalno a to je ovdje slučaj. Koga interesira više informacija neka uposli Google sa "ipp printing client" pojmom. Prije slijedećeg koraka poželjno je da je vaš printer (bio) instaliran lokalno na kompu i print uredno radi. Također je potrebno da znate gdje vam se nalazi drajver za vaš printer i os kojeg imate (cd ili negdje na hdd - u). Lokacija mora sadržavati odgovarajući *.inf file. Evo slijedećih koraka na starom dobrom XP - u, pokrenite Add Printer Wizard: ![]() odaberite Adding a Network Printer: ![]() slijedi Next i odaberite "Connect to a printer on the Internet or on a home or office network": ![]() u URL polje upišite (vidi gore) "http://192.168.1.1:631/printers/Deskjet5900series", slika je s neta pa neodgovara unos, slijedi Next: ![]() odaberite Have Disk, potom trebate sa Browse odabrati gdje se nalazi drajver vašeg printera i prije spominjani inf file, nakon kopiranja potrebnog dobiti ćete nalik na ovo: ![]() jasno, završite wizzard sa Finish. Ovim postupkom ste dobili još jedan printer, provjerite da je postavljen kao default, isprobajte test page a potom print iz nekog programa. Za one koji imaju neki od novijih os - eva sve je isto samo slikovnica izgleda malo drugačije. Sve skupa jednako funkcionira još od Win2000. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.11.2013. u 21:30. |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Moderator
|
Na prvoj slici si preskočio upaliti i Enable Print Spooling=Yes, na drugoj kao da si uštekavao 4 uređaja, sa Remove ih makni + reboot routera, device sa slike nije storage, po oznaci kao da je multifunction Brother MFC-215C > http://www.brother.co.uk/g3.cfm/s_pa...duct/MFC215CU1 moguće je da ga nije prepoznao jer mu je Vendor nepoznat, vidi prazno polje, ako možeš probaj sa nekim printerom isključivo tj. samo print a ne i multifunction. |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Premium
|
ovo mi javlja kad upalim print spooling u pravu si, to je mutlifunkcionalni. inače je taj printer normalno radio na siemensu SE555 zato ne vidim razloga da tu ne radi ![]()
![]() |
#280 |
Premium
|
i ovo zbog čega mislim da printer storage čita kao storaga a ne printer ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#281 |
Moderator
|
Mislim da u tvom slučaju nema šanse, barem dok ne ubace neki novi fw koji će možda prepoznati taj printer. Po ovome šta sam dosada vidio na netu rade neki HP i Canon printeri, bilo bi dobro da netko drugi proba, po mogućnosti da je baš "samo" printer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Premium
|
Stvar je izgleda definitivno do njegovog printera, jer moj isto multifuncijski, se uredno prijavljuje i uredno radi. Sve sam radio prema postupku koji sam prvo opisao, a moze i po tvojim opsirnim uputama jer nema bitne razlike. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Moderator
|
Za one koji žele dublje "kopati" po ovom uređaju neka pogledaju > http://tpirelli.blogspot.com/ u prednosti su oni koji su u "dobre" sa njemačkim a za ostale tu je Google translate ![]() neke su stvari sigurno različite jer ekipa opisuje / govori o custom fw njihovog operatera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Premium
|
Gašenje TR-069 1. logiras se kao administrator 2. odaberes "Advanced Mode" 3. odaberes "Settings" 4. odaberes "Management" 5. odaberes "TR069 Agent" 6. odaberes "Enable TR069: No" i stisnes Apply Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.12.2013. u 19:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Premium
|
Tr069 nije uzrok niti je odgovoran za odrzavanje/pucanje veze. Za to je odgovorno niz razlicitih uzroka. Na ADB routeru to je najcesce njegov los modem, a tu se nista ne moze promjeniti, osim cijelog routera. Trebas iz podataka o kvaliteti veze probat ustanovit moguci uzrok, pa onda to rješavati ... Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 09.12.2013. u 19:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Premium
|
Veza ni tome nije vjerojatni uzrok. Brzinu veze kontroliraj Speetestom, a ne torrentima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Premium
|
Je. |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Premium
|
Prvo se izjasni kakva te igra zanima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Premium
|
Nema kod tog routera nikakve posebnosti. Jedino bitno je na pocetku izabrat "Data" a zatim otvarat portove po zelji. Inace, za utorrent ne trebas otvarat portove, dovoljno je ukljucit (a mislim da je ukljucen po defoltu) njegov UPNP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Banned
Datum registracije: Jan 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Premium
|
Nemam sad taj router pri ruci, pa potrazi sam. Ako ne nadjem pogledat cu poslije podne kad ce mi biti pri ruci... Inace, za upotrebu UPnP u utorrentu moras u njegovim "Preferences" pod "Connection" omogucit "Enable UPnP port mapping". |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|