|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
asus p2b-f
Imam priliku nabaviti dotičnu matičnu pa me zanima jeli mogu na nju staviti tualatina 1.4? Piše da podržava množitelja do 8x, pa me zanima dali se može flashat bios ili sl? Jeli bolji izbor od tualatina coppermine 800 jer on 100% paše na matičnu (6x multiplayer) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Najbolje ti je da ideš na Asusovu stranicu i da polgedaš history od update biosa da li sa updateom podržava
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
P2B-F revizija 1.0 CuMine ide do 800 MHz na 100 FSB, 1000 MHz na FSB 133. FCPGA do 850 na FSB 100, i 952 na FSB 133, Tualatin-S ide od 1,4 GHz. Dakle BIOS rev.1014.3 i ideš teoretski do 1,4 GHz. BIOS ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM/BIO...et/i440BX/P2B/
![]() |
#5 |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Jos uvijek imam doma P2B-F, i njene specifikacije su sljedece: Podrzava voltazu 2.0-2.8V, a od BIOSa 1010 i copermine procesore (ali i dalje ne daje ispod 2.0V za procesor). Zadnja revizija P2B-F imala je i podrsku za VCORE 1.7-2.8V (dakle i hardwaresku podrsku za Copermine procesore), ali koliko je meni poznato, niti jedna nije dosla do Europe, jer se u to vrijeme vec pojavila druga revizija P3B-F, koja je bila nasljednik P2B-F. Dakako, idu na nju i noviji procovi (Copermine i vjerovatno Tualatin) na 100MHz FSB (mnozitelj nije vazan, ionako je zakljucan na Intelovim novijim procovima), uz naravno adekvatan adapter. Kako se meni nije dalo davati neke velike pare za adaptere, na mojoj veselo radi PIII 450 (Katmayi na 2.0V). Ako ju netko od vas hoce prziti na vise od 100MHz, samo naprijed, ali onda je pamtno smanjiti mnozitelj na AGP i PCI, da ne bi bilo bijelog dima.
![]() |
#6 |
Premium
|
Našao sam frenda s tom matičnom pa me zanima koliko vrijedi? Na njoj je p2 deschutes 333 pa me zanima jeli može on prikopčati svoj p2 na moju sadašnju matičnu tako da napravim neku razmjenu. Kolika je default voltaža tualatina? Ako se sjećam mislim da je 1.5v, pa kako bi to funkcioniralo na 1.7? Pošto je ta matična sa slotketom, kakav hladnjak ide na nju, jer ako ide socket a/370 hladnjak to mi se čini kao opterečenje za slotket. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Zaboravio sam pitati kakav slotket trebam kupiti i gdje, te koje su razlike? |
![]() |
![]() |
|
|