|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
L2 problem, kako provjeriti
bok! imao sam celeron 2,3ghz-128 L2-400. u tune up programu mi je prikazivao L1 i L2 memorijui 8KB. sad sam stavio P4 na 2,8ghz, 512 L2, 533. znaci mjenjao sam samo procesor. opet mi u tune up programu pokazuje L1 i L2 kao 8KB. kod nekog testiranja izmedju celerona i pP4 dobio sam da je P$ brzi za nekih 20%. dakle, ima logike. zanima me zasto mi tune-up pokazuje tako maleni L1 i L2, gdje se moze provjeriti da li mi je cijela ta memorija u upotrebi i da li je mozda ogranicena u BIOS-u? ploca mi je starija MS9047 P.S. celeron mi je veci wave kompresirao u mp3 za 163 sekunde..ovaj novi P4 za 140 sekundi. No,frend ima celeron na 2,4 - 256L2 i njegov je tu istu provjeru prosao sa nevjrojatnih 45 sekundi. oba imamo 1 giga rama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Probaj cpuz.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Cacheu kao takvom se nemože ograničiti količina koja se upotrebljava. Koliko je meni poznato jedino se kod starijih proceva (mislim da je to feature samo kod S.E.C.C. procesora) može isključiti cache. Kod novijih, točnije NetBurst procesora se to ne može napraviti (koliko je meni poznato). Dakle, možeš biti bez brige što se tiče iskorištenosti L2 cachea ![]() Brzina ovisi o dosta faktora...Njemu možda brže enkodira jer ima dual-channel, brži chipset, niže latencije memorije, OS u dobrom stanju itd...A Cely je možda Prescott pa taj program koristi SSE3 instrukcije, koje Northwood ne podržava.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|