|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jan 2007
|
FSB ploča i proc
Evo uzeo sam rabljeni proc pentium 4 3.0 e fsb 800 a imam ploču P4VXASD2+ koja podržava max fsb 533...kako če proc raditi na njoj?...uzeo sam ga danas a nemam paste trenutno kod sebe za proc...jel ga mogu isprobat na kojih pol sata a da ne stavim pastu ili da pokupim pastu sa proca koji mi trenutno radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
proc ce ti raditi na skresanoj frekvi (2.4ghz) ako se uopce bude htjeo probudit na toj ploči 99% da nece raditi gore a ovo bez paste ne bi preporucino, no ako bas mozes probaj i pazi da ti temp ne ode preko 75c, tj stavi da ti se gasi komp na nekih 70c (bios postavke) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne nego će raditi na 2 GHz... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Neće raditi...Mislim da ta ploča nema adekvatnu regulaciju napona za taj procesor.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
misliš?jel mogu di pogledat dal bi radilo...a mozda na nekoj manjoj frikvenciji...stavit cu cpu clock na ploči na 100 a ne 133 mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium moderator
|
Možeš probati, samo ne znam kakve bi to posljedice imalo za procesor ![]() Mislim da ima 4-way regulaciju napona, a Prescott treba 8. Pogledaj koliko ima MOSFET-a oko CPU socketa, pa bi mogli reći možda nešto više ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
proc je 3.0/800 mhz northwood fsb 200...a ***emti meni ploca podrzava bus 533mhz i fsb 133...znaci proc i ak bi radio radio bi na 2.0...oce ko mjenjat kakav northwood 3.0 koji dela na 533 i fsb 133 za ovaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium moderator
|
Ja sam zabrijao da se radi o Prescottu jer si rekao Citiraj:
![]() Radit će, ali na 1995 MHz, ako ne i manje. No, dobra stvar je u tome što bi mogao možda podići takt FSB-a na 200 MHz-a. Naravno trebaš imati AGP/PCI lock, DDR400 memoriju (može i sporija pa joj spustiš takt pomoću recimo DDR266 djeljitelja) i sreće da chipset može potegnuti do 200 MHz stabilno ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
ploca mi ovako radi na max 133...al sam i ja cito negdje da se moze ploca nabrijati...mi mozes ukratko objasnit kak da stavim plocu da mi radi na 200fsb(ili ako imas kakav link di bi to mogao pronac)?imam memoriju ddr266..i ako se to može naravno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
uđeš u bios, i tamo imaš opciju za podizanje fsb-a(ako ploča podržava) i njega stavis na 200 onda bi trebao raditi na 3ghz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|