Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2007., 20:53   #1
Hrci
Premium

Datum registracije: Sep 2006
Compaq Presario 700UK -kako instalirat XP??

Kolegica mi je danas uvalila svoj laptop, da bi joj trebalo dropnut sustav i nanovo instalirat XP, reko ja da nema problema, onako "šefovski" ga uzeo pod ruku i kući pjevajući.. kad sam došao doma, vidio sam da sam se uvalio u govna, laptop je u banani. Prvo, odem vidjet koliko je prošlo od zadnje instalacije -30.09.2001. WTF?? 6 godina nisu instalirani nanovo windowsi?? Ok, idemo dalje, na laptopu se nalazi XP u "Home" izdanju(koji je očito došao već instaliran). Uz laptop se nalaze:
1 disketa - "Multikeyboard driver."
1 CD - "Recovery CD (For Use With quickRestore, if Windows will not start or to make an Emergency Diskette)".

I to je to. Ova disketa je očito samo taj driver za tipkovnicu, a CD, s njim ne mogu ništa, bar ja nisam uspio. Uspio sam ući u BIOS, namjestio da se boota s CD-a al ovo ne ide. Provao ga pokrenut iz win, pogađate, ne ide. Kad ga stavim u svoj komp(XP professional SP2), pokaže mi da su na njemu 3 fajle sve zajedno 1.85 MB (??) -"TOOLS,BOOTCAT, BOOTSECT". Toliko o tom cd-u. E da, još jedna stvar, čisto onak da bude još kompliciranije; laptop ima neku stariju verziju DVD čitača koji ne čita CD....nego samo DVD. Super.

Surfajući netom u potrazi za spasom, naišao sam na ovo

http://groups.google.hr/group/uk.com...aa70ce226dd702

napravio sam na svom kompu "ms-dos startup disk", ubacio u tu staru kantu, bootao i nisam se uspio prebacit na c:.. da sam uspio jel bi mogao tako formatirat c particiju?.. uglavnom nemam pojma što da sad radim.. Samo želim sve počistit, stavit gore svoj XP i to je to. Inaće imam jednu svoju takvu (noviju)Toshibu, gdje bez obzira na recovery cd-e, ipak instaliram svoj win, i tek kasnije pokrenem dotični cd, prebacim potreban drivere i to je to.. Pitanje je da li to mogu i kako učinit u ovom slučaju...?

Inaće, stvar koja mi kvari vikend je ova ovdje i njen bolji opis:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/p...&lang=en&cc=us
Hrci je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2007., 21:06   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
DOS ti ne vidi C disk jer je formatiran NTFS filesystemom, a DOS zna samo FAT. Nego, kaj je ovo da "ne cita CD, samo DVD"?? Nikad cuo. Mozda je i sam pogon otisao.

Ako ti se bas nece bootat s instalacijskog cda od windowsa, nadji boot disketu od Win98, bootaj s nje (uz cdrom support) i iz dosa pokreni setup...
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.03.2007., 21:16   #3
Hrci
Premium

da, ovo da ne čita cd-e sam i ja teško prihvatio, zapravo nisam, kako ne može čitat cd-e?? uvjeravala me kako su to prve verzije dvd čitača koji ne podržavaju cd... - glupo zvuči, recite mi da to nije tako?

provat ću ovo s boot disketom od Win98...
Staro 10.03.2007., 22:12   #4
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ne, nije tako. Svi DVD pogoni citaju i CD-e. You have been phunked

Ako nece ocitati CD, probaj ocistit lecu onim CDom za ciscenje ili nekim kitom za to...
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 10.03.2007., 22:56   #5
Hrci
Premium

Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Ne, nije tako. Svi DVD pogoni citaju i CD-e. You have been phunked
gle, to što ti govoriš sve stoji, ni ja ne vidim drukčije(barem do sad), al evo kad je tako (nazvao sam je pa je potvrdila )

p.s. bacio sam i tu oko; nigdje se ne spominje da čita CD

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...dlc=en&lang=en
Staro 10.03.2007., 23:04   #6
Hrci
Premium

zamolio bi ako netko ima boot disketu od Win98, da mi njen sadržaj spremi u jedan folder i pošalje na hrvojeri(makni-ovo)@yahoo.com. Muchas gracias!
Staro 11.03.2007., 00:22   #7
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Probaš tu: link
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2007., 08:06   #8
BrusJr
Premium
Moj komp

BrusJr's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ako je problem u čitanju cd-a, i nikako ga ne može pročitat, probaj napravit bootabilni dvd ako njega uopće čita
BrusJr je offline   Reply With Quote
Staro 11.03.2007., 09:07   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Frend mi ima isti model kojeg više ne koristi već klinac divlja po njemu. Ako hoćeš da ga priupitam za drivere, reci. On ima dvd-rom koji bez beda čita i cd-ove. Provjeri čita li taj tvoj uopće i dvd-ove. Možda je dvd čitač riknuo.
Mailao sam ti sadržaj win98se start diska.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno