Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.05.2003., 13:16   #1
CyberLord
Premium

CyberLord's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
IHS iliti ono gore na P4

U novostima PCE se spominje skidanje IHSa sa P4.
Po mom mišljenju prilično glup potez
Skinuo je zaštitu procesora i time izgubio garanciju, mogo ga je trajno sje..., glupo izgleda.... a sve s gubitkom temperature od maks. 3,5 stupnjeva. Za mene beskorisno i prerizično. Probao je na Williamette, a mene zanima ima li gdje isti postupak sa Northwoodom?
Staro 25.05.2003., 13:28   #2
STRMX
Premium

STRMX's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
vec je jednom bilo da su neki to pokusali skinuti ali su zajebali proc
a jednima je to otpalo kad su hladili vapochilom i otisao proc.
eto ja znam za tri slucaja i sam je jednom uspjelo

Oglas
Staro 26.05.2003., 08:50   #3
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Re: IHS iliti ono gore na P4

Citiraj:
Originally posted by CyberLord
Skinuo je zaštitu procesora i time izgubio garanciju, mogo ga je trajno sje..., glupo izgleda.... a sve s gubitkom temperature od maks. 3,5 stupnjeva. Za mene beskorisno i prerizično. Probao je na Williamette, a mene zanima ima li gdje isti postupak sa Northwoodom?
Pa to niti nije za nekoga poput tebe ili mene. Mi smo puno prakticniji! To je za phreakove koji imaju previse para i vremena i nemaju sta drugo raditi u zivotu Svaka im dala i ja bi tako!
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2003., 12:45   #4
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Prav da vam velim ja bi to napravil,kaj je još gore u tome bi i uspio ali kak da takav proc poslje prodam? Ali isto tak brijem da se sa tih 2-3C nikak nemre dobit nekaj značajnije na ubrzanju.
Jozha je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2003., 12:57   #5
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jozha
Prav da vam velim ja bi to napravil,kaj je još gore u tome bi i uspio ali kak da takav proc poslje prodam? Ali isto tak brijem da se sa tih 2-3C nikak nemre dobit nekaj značajnije na ubrzanju.
dobro tebe se nemoze vidjeti nigdje osim kad se netko nakon 100 godina sjeti nesto napisati pod "intel".....
oslobodi se malo, istrazuj prostranstva oko "intel"a...ima tu jos foruma
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2003., 15:48   #6
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Ma neda se meni mješat sa ostalima.Nisam nikad bil na AMD bazi pa nit ne želim ništa pisat o tome jer ću ispast tropa. A o ostatku nit nema štogod pametnog reć jer baš i nema kaj novoga. A i nije da se baš svake prestupne ovdje nekaj dešava.Ima kvalitetnih rasprava ovdje.
Jozha je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2003., 20:36   #7
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Re: IHS iliti ono gore na P4

Citiraj:
Smanjiš ti temp do 8C jer se njima smanjilo za 3,5 stupnja od prijašnjeg brušenja IHSa, znači brusili su IHS i smanjili 4 stupnja i onda nakon par mjeseci su skinuli IHS i smanjili još za 3,5C. Šti znači da se odmah skidanjem IHSa prije brušenja IHSa može dosta smanjit temperatura. Ja sam prije par dana izbrusio IHS do bakra. Nažalost imam BH7 ploču koja nema točne temperature, pa ne mogu očitat dobitak tj. smanjenje temp.
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2003., 20:45   #8
CyberLord
Premium

CyberLord's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Re: Re: IHS iliti ono gore na P4

Citiraj:
Originally posted by LorD ClockaN
Smanjiš ti temp do 8C jer se njima smanjilo za 3,5 stupnja od prijašnjeg brušenja IHSa, znači brusili su IHS i smanjili 4 stupnja i onda nakon par mjeseci su skinuli IHS i smanjili još za 3,5C. Šti znači da se odmah skidanjem IHSa prije brušenja IHSa može dosta smanjit temperatura. Ja sam prije par dana izbrusio IHS do bakra. Nažalost imam BH7 ploču koja nema točne temperature, pa ne mogu očitat dobitak tj. smanjenje temp.
Više me brinu posljedice: što će biti ako ti crkne proc - u servisu takvog neće zamijeniti ( je da svakavi idioti tamo rade - ali valjda znaju kako izgleda P4)
Prodat ga je teško - a sad baš zbog temperature mislim da onaj tko želi nižu temperaturu (onaj tip ima zračno) će si upiknuti vodeno ili Vapochill ili nedaj bože LN pa će imati još nižu.
Staro 03.06.2003., 07:45   #9
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Re: Re: Re: IHS iliti ono gore na P4

Citiraj:
Više me brinu posljedice: što će biti ako ti crkne proc - u servisu takvog neće zamijeniti ( je da svakavi idioti tamo rade - ali valjda znaju kako izgleda P4)
Prodat ga je teško - a sad baš zbog temperature mislim da onaj tko želi nižu temperaturu (onaj tip ima zračno) će si upiknuti vodeno ili Vapochill ili nedaj bože LN pa će imati još nižu.
To ti je američki standard. Ako crkne kupiš novi. Kod njih su komponente puno jeftinije. Ipak se proizvode u silicijskoj dolini i ne moraju plačat prjevoz preko atlantika i sl.

Frajer na overclockers.com je ljepo upozorio da uzmemo u obzir taj rizik da nam procesor crkne i da ga ne možemo reklamirati nego da si lijepo kupimo novi. To rade samo entuzijasti (čitaj: freakovi), a među kojima sam i ja. Za početak sam izbrusio IHS, a dalje čemo vidjet. Tako i onako moj nije imao garanciju i prije brušenja, a kamoli poslje.
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno