|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
D 805 ili P4 630
Molim stručna mišljenja. Koji je bolji od dolje dva navedena CPU. Kupujem komp pa sam u dilemi. Filmovi, obrada slika, mjuza i tu i tamo neka igra. Hvala Pentium D 805 BOX Dual core, 2×2.66GHz, 800MHz, 775-pin, 2×1MB Pentium Intel4 BOX 630 3.0GHz, 64-bit, 800MHz, 775-pin, 2MB BTW koja matična se preporuča za navedene procesore Zadnje izmijenjeno od: UNmoc. 15.03.2006. u 21:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Matična: Asus Pwdn2 tak nekak.... Proc: 630tka će ti biti za gore navedeno dovoljna |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
D805 ima 533 MHz bus, a ne 800 MHz. + ima EM64T ![]() Ja bih rekao D805, zbilja je jeftino dual core rješenje, može se dobro overclockirati. Best buy ulaznica za svijet dual core proceva ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
hvala na info., gledao sam samo u ve-milu a tamo su stavili D 805 sa 800 MHz. Eto jos jedan razlog zbog cega je forum zakon : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
http://www.hkepc.com/hwdb/pd-805-1.htm Posluzis se translatorom s kineskog: http://babelfish.altavista.com/
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium moderator
|
Ako nećeš clockati..hmm Intel D 805 ima, kao što je rekao Super, jako spor bus, a intelovi dualcore procevi komuniciraju preko sistemske sabirnice tj. bus-a, pa bi 533 MHz bus bio jednostavno prespor... Ali ako ćeš OC, nema problema ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ma puknut FSB na 800, stavit mnozilac 16 ili 17 i ima se proc brzi od 840D ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
mislim da se kod intela ne moze mjenjat mnozitelj...osim na inzinjerskim primjercima... Al neko je spominjao mjenjanje mnozitelja (sa 15 na 14 il tak nes, mislim da je Zed ili Lord Clockan, uglavnom, oni su se nekaj raspravljali)
![]() |
#12 |
Premium moderator
|
Mjenjanje množitelja je vezano uz EIST,samo se tako može smanjivati množitelj ![]() Kad sustav smanjuje procesorov množitelj, sve dok ne dođe do takta od 2.8 GHz kako bi smanjio zagrijavanje i potrošnju energije, naravno samo dok je idle modu. D 805 nema EIST, jer mu je default takt 2.66 GHz
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium moderator
|
Molim te pogledaj ovo http://processorfinder.intel.com/scr...ALL&CorSpd=ALL i reci koji množitelj ima ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Izgleda da se na presleru na 955 chipsetu moze mijenjati multipler http://www.xtremesystems.com/modules...t&id=21&page=2 Je li 100% da se ne moze i na D805? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ja sam citao da na 805-ici ne moze, fixiran je na 20. E sad, ima li taj Presler EIST? Ako ima, onda je za preslere teoretski moguce. Kod ovog nema sanse. 533MHz FSB zapravo jako malo utice na performanse, samo u memory testovima, jer je tada propusnost memorije(ako radi u DC) neiskoristena zbog malog FSB-a. Kako god bilo, BB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
Overclockat necu, no kolko sam shvatio, bez obzira sto necu OC 805-ica je bolji izbor? Mislio sam uzet P5LD2 plocu, no citao sam u PC Chipu za Foxconn-icu 945P7AA-8KS2 da nije losa i 200 kn jeftinija od Asusa. Kakva su Vasa iskustva sa spomenutim plocama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|