|
|||||||||||
|
|
#85202 | ||
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Kazu da je direktorova. Sve sto pise je povezano i vjerojatno je uzrok samo jedan modul ili element, tipa ABS senzor i sl. |
||
|
|
|
|
|
#85203 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Narucio Michelin Pilot Alpin 5, trebale doci jos proslu srijedu (narucio tjedan prije), najprije kasnile, pa onda dobio info da se ne mogu nabaviti. Onda rekao sta ima uopce za njega, rekli mu TS860, dosle nekakve kao da ih je voda izbacila sa 2022 DOT-om, vulkanizer preko kojeg je uzimao ih vratio dobavljacu. Zvao nakon toga sve zive vulkanizere okolo, ili imaju neki stari DOT ili neke cunga lunge. Za bilo sta drugo po narudjbi, pa kad dodje. A njemu vec frka, u nedjelju sam isao po njega tamo negdje uzbrdo na kraju svijeta iza Bunjaka jer se nije mogao sa ljetnim spustiti, a napadao snijeg. Spanjolska furija isla uzbrdo/nizbrdo kao da je vani +30'C ![]() Na kraju uspio naci kod Lasica da ima taman 4 na stanju, Michelin Pilot Alpin 5 i samo njih je zapravo i imao na stanju. Otisli jucer do SLO i napokon on na zimuljama. Da li je taj pozar u Sv. Nedjelji izazvao neku nestasicu ili ne fakat ne znam. Ima BMW X3 i 19' dimenzije, znaci nije niti neki egzoticni auto niti egzoticna dimenzija, pa me fakat zacudilo da nije mogao naci friske gume premium proizvodjaca kod nas. Mene je zahebavao zasto sam stavio zimulje vec krajem 10. mjeseca, sad sam dobio priliku da ja njemu malo vadim krv ![]()
|
|
|
|
#85204 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Prije desetak godina poplava u mjestu gdje sam radio tada. Okolna sela poplavljena, sa firminim autima smo išli ljudima pomagati i spašavati "blago" ako itko ovdje zna što je "blago". Tada je moj direktor koji je imao službeni audi A5 dao auto dečkima iz firme i rekao "ako treba, trpaj i kokoši unutra da ljudi spase šta imaju". Nisu svi direktori kao ti vaši u "Zg". BTW, trebao bih i ja promijeniti "lokaciju" jer je ova ostala od studija još. U što se taj grad pretvorio je strahota. |
|
|
|
|
|
#85205 |
|
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
|
|
|
#85206 | |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Drobi, trese, lupi ko da klipnjača hoče iz bloka izaći. Ali kad se prebaci u parking onda još ruži, ali puno manje. Nisam stručnjak, ali po meni je to DSG.
|
|
|
|
#85208 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako je službenjava i još na lizing, nema druge nego direktno na servis. A ako bi servis mogao potrajati duže, a mogao bi, tražiti zamjenski auto od lizinga.
|
|
|
#85209 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
DSG ima dvomaseni ako se ne varam.
|
|
|
#85210 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Bilo je pitanje vremena… Vjerujem da će se ovaj model primjeniti i na EU. Oporezivanje EV-a po prijeđenoj kilometraži. https://www.bbc.co.uk/news/articles/c8jw9l7gx92o.amp Kinezi već imaju odgovor…popusti https://www.carwow.co.uk/news/9961/e...ax-rebate#gref
|
|
|
#85212 | |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#85213 | |
|
prof.dr. gospodar svemira
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Drzava iz cijene benzina/dizela ubere poprilicnu kolicinu novaca i nema sanse da ce se toga odreci. I sad EV im "otimaju" dio kolaca koji oni ocekuju. E pa ne ide... ![]()
|
|
|
|
#85214 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Je li Mate uspio? https://www.index.hr/vijesti/clanak/...h/2734981.aspx
|
|
|
#85215 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Uspio u čemu? Smisliti način kako ne vratiti milijune državi? Je, uspio je. Jedno je snimiti 60 auta na parkingu, drugo je koristiti ih u prometu. Sam kaže, "da i mi budemio, dionici/sudionici u području RAZVOJA robotaxia". Znači, prava upotreba takvih može biti sutra a može biti i za 30 godina. Najviše me zanima, robotaxi krivo procjeni, ubijek dijete na pješačkom, tko će odgovarati? Matiša? |
|
|
|
|
|
#85216 |
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Lako za to, trebalo je nekoliko sastanaka na temu kako sakriti sve kablove od "daljinskog" i onda za točku na i slože kineske autiće u slovo U za ekipu s Hipodroma.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x14TB WD Red Pro | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX |
|
|
|
|
|
#85217 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Kaj se žalite, uskoro ćete živjeti u budućnosti ![]() Prije nego ovdje kod mene Waymo izađe na cestu (navodno nekad u 2026.) Odzvonilo je Luki Modriću, kad čuju Hrvatska, svijet će prvo pomisliti na Matu Rimca ![]() Citiraj:
Vidim In, in, n, ako se potrudim vidim i h, ali U nikako. Shvaćam i one koji vide U, kao i nekog tko će naći 666, 999 i lice sotone na jednoj od šajbi. Ma(š)ti nema granica ![]()
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. Jučer u 13:32. |
|
|
|
|
|
|
#85219 |
|
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Pusti, za Waymo bar znaš kaj je na stvari i da su kroz 20 godina uložene milijarde i konkretno se kotrljaju, makar ni to još nije onak kak se prezentiralo, ali ipak funkcionira.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x14TB WD Red Pro | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX |
|
|
|
|
|
#85221 |
|
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Prvo ljudi ne znaju kao i pola ljudi tu na forumu šta je DSG. Da to nije klasični automatik. Insignija može stajati unedogled u drajvu sa potegnutom ručnom i neće se dogoditi ništa. Kod DSGa to nije slučaj. Auto je u drajvu, stanu negdje, auto automatski potegne ručnu i lamela po lameli struže, getriba se grije. Nitko im nije rekao da bi kod dužeg stajanja trebali metnuti u parking ili neutral. Mislim da je na ovim novim oktavijana mokri DSG, ali nisam 100% siguran. Jer onda dolazi do pregrijavanja ulja dok auto stoji pod ručnom u drajvu jer DSG nema hladnjak. To ti je ono kod VW, nema kompliciranja. Malo spojimo ili odrežemo i ušparali smo milijune na razvoju.
|
|
|
#85223 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
|
|
|
|
|
#85224 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Sto se tice genijalca, poduzetnika evo true story gdje se doslo sa razvojem. Eto vam na hejteri jalni. ![]() https://newsbar.hr/rimcevi-robotaksi...h-na-parkingu/ |
|
|
|
|
|
#85226 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Malo o gumama, nismo odavno. Naišsao sam na 5 godina stari test različitih guma na različitim podlogama na različitim temperaturama u cilju da se potvrdi ili pobije famozna tvrdnja granici na 7C. Zanimljiv test i malo drukčiji od drugih ![]() https://www.youtube.com/watch?v=bKtnczk8Mxk |
|
|
|
|
|
#85227 | |
|
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
zato svatko ima izbora, nit vozimo svi neke brze aute nit vozimo isto niti svatko gleda na auto koji posjeduje isto..auto mi ima 20g i trpam pare u njega kao da sutra ne postoji, a netko ima auto 3g, proda i kupi novije.. uzimam top gume i dva seta ljeto/zima iz iste one loše mentalne sheme da je glupo stavit plin na bmw benzinca.. i to je to svima je jasno šta je zima, šta je majka priroda kad se zainati sa snijegom i ledom, da postoje lanci, da postoje cijelogodišnje kao odličan izbor za primorski dio hrvatske.. edit: hrvatska policija na ulasku na autocestu me u prošlu nedjelju kad sam se vraćao kući zaustavila po noći oko 23h, odmah lampa u gume da vide jel imam zimske, tj prigodne gume Zadnje izmijenjeno od: John Creasy. Jučer u 21:14. |
|
|
|
|
|
|
#85228 |
|
Premium
|
Pitanje. Prošli tjedan 18.11 kada sam se vraćao iz Beča na autocesti malo prije Graza kamenčić mi je udario u staklo,i napravio udubljenje i puknuće naravno u razini vozačevih očiju, tako da moram zamjeniti staklo. Odvozio Graz-Split, rupa se ne širi, nema paukovih niti ni ničega sličnog. Prijavio kasko, čekam da se to riješi. U međuvremenu, malo prije mi je javilo da u pon moram opet za Beč. Nisam mislio nikkav popravak raditi, jer čekam zamjenu i vozikam se po gradu, al sad mi lagano panika jer treba odvoziti oko 2k km po autocesti. Nitko od ovih staklara koji popravljaju rupe na staklima ne radi prije pon, a pitanje je koliko vremena im i treba, i kada me mogu primiti. Što napraviti? ![]() Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
|
#85229 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Ako već nemaš izbora, kreni, neće se ništa desiti, proširiti će se i stati kada dođe do kraja. Idealno bi bilo da ne voziš. Ali ovi i što popravljaju, takve udubine ne mogu riješiti, nekakve sitne da, ali ovo ako se širi, ne mogu ništa. |
|
|
|
|
|
#85230 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Znam da ne mogu popraviti, ali mogu ubaciti epoksi smolu u udubinu, i plombirati da ne bi došlo do širenja. Nekako mi je noćna mora tamo negdje oko Sv Roka da će puknuti šajba dok sam u vožnji :D Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
|
|
|
![]() |
|
|