|
|||||||||||
|
|
#78601 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Nije to pucketanje, nego zveckanje konstantno, kao da netko tipa uzme kamen i vrti ga po metalnoj posudi. Kad se zagrije, cijelo vrijeme zvecka. |
|
|
|
|
|
|
#78602 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Idi kod nekog tko ima grabu/dizalicu i osluškujte/gledajte što vibrira. Svašta može biti, šelna, nosač, zaštitni lim, kamen...
|
|
|
#78603 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Jest da je to oko 140 konja na 1650 kila ali opet. Taj bi auto prema tvornci trebao trošit 6-6,5 litara a ne 12-13. Ili ga je on čepio puno više od 135 ili nekaj ozbiljno nije u redu s autom. Mislim ffs pa meni je C-Max 1.0 od 100 konja koji ima 1400 kila trošio 7-7,5 s tempomatom na 140km/h na relaciji ZG-Ploče. Ma nema ni blizu tu masu. Plus auto ima i pristojan koeficijent otpora zraka od svega 0,28 tak da nije ni cigla ko neki auti.
|
|
|
|
#78604 |
|
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Da, sad vidim da sam strujica gledao. Ok, malo je cudna ta potrosnja onda. A sto se tice tog zveckanja, kao sto su ti rekli - nesto je labavo i treba ucvrstiti. Predpostavljam da se auspuh malo pomaknuo negjde, pa kad se zagrije, rasiri se malo i dodiruje u nesto pa prenosi vibracije. |
|
|
|
|
|
#78606 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
A3 hibrid ima 1560 kg i gledam si baš SpritMonitor zapise. 8-10 po gradu, 5.8-8 na otvorenoj. Ovo ne može trošiti više od duplo na otvorenoj sa 100 kila više, bez obzira na aerodinamiku slona.
|
|
|
#78607 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Velim ili ga je čepio puuuno više od 135km/h ili je ne znam, vukao prikolicu ![]()
|
|
|
|
#78608 |
|
49%winner
|
Auto ima 1600km na satu, jos k tome rentacar (cini mi se da ovo nije prije pisalo u postu). Ako ga je netko cepio od nultog km u rac-u, jel mu moglo sta biti da masina sad hoce popiti vise? Gapovi medju prstenima i cilindrima, gorivo bjezi u karter, ili toga kod benzinaca nema? Losa smjesa, ali onda bi dimio i sigurno bacao neke safe modove, ili? Al da, da je bas dupla potrosnja na tempomatu, to mi nesto smrdi.
|
|
|
|
#78609 |
|
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
"Sličan" auto 2.0hdi troši 6.1 na 130, tako da je recimo 8+ normalno za 1.2, ne vezano za to što je hibrid, to mu pomaže samo u gradu. Ja nemam averziju prema Francuzima, i eto kupio prvog prije nešto više od 3 godine. Ali mi taj 1.2 nije padao na pamet! Evo dobar video, C5 aircross. Slična je stvar kod mene, osjetno više troši na 140, nego na 130. https://youtube.com/shorts/Vb4F0d9xu...sEJLzG7GMbaZlw
|
|
|
#78610 | |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Na 120 je na oko 7L, na 160 je na 9.5-10L onak, ladno bez jebemti .W169 a klasa 1.5 95ks. Pričam o vožnji cijelim putem tim tempom, ne sad da ga dignem 2x u sto km udaljenosti na 160. Prešao sam s njim 250x rutu novska-zagreb-novska, tak da u deci znam potrošnje ovisno o vožnji ujutro u 6 ljeti kad je toplo ili zimi na minusima, gorivu sa pojedinih benzinskih, itd. Ima tu svega što može utjecat na potrošnju, ali opet ne u tolikoj mjeri. Tak da slažem se s ekipom, ili ga frajer nije vozio 135 ili je nešto gadno u problemu sa autom ![]()
|
|
|
|
#78611 | |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Da je x1 prije bio manji, je, ali je i x3 bio manji, sad je x3 narastao dosta u zadnjoj iteraciji, pa je logično da i x1 poraste ![]()
|
|
|
|
#78612 |
|
Yugokiller
|
Dobro, to je osjetno veća brzina, a ipak se radi o samo 95ks. Kod limuzina nije toliki skok, ali kod povišenih auta je značajniji. Kako god kod 110-120 su svi najekonomičniji. Samo je kod "normalnih" auta mala razlika. Stara astra H iz 2005 s 150ks je na 140 trošila ispod 6.5, a ovaj iz 2018 s modernijim troši više, jer je ipak aerodinamika puno bitnija nego euro3 vs euro6 motor.
|
|
|
#78613 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Good news, Vitara is back. Obiteljska slija ![]() Dobila je novo kvačilo i polovnu sajlu. Čini se da ima različitih sajli i da su puknuta i novo nabavljena strugale na ulazu u kabinu. 410€ laganiji, mogla bi završit na Njuškalu kad žena skuži da više nemamo para Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#78614 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
Moj 2.0 Hdi troši kombinirano 8.5 litara, na autoputu do 130 cca 6.5 litara u šestoj, ako prešaltam u petu troši 5.5. U šestoj ako želim da manje troši moram se voziti između 150 i 160. Čudan francuz. |
|
|
|
|
|
#78615 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Jebiga, 1.2 benzinac. Baš smo jučer pričali o tome kako su čudno brojke, kaže on da 0-40 tipa, kada je elektrika upaljena, kaže, najbrži auto u gradu. I onda se pali benzinski motor, i više nejde nigdje. A autoput, kaže, 135km/h cijelim putem, doslovno nije dirao tempomat u 80% slučajeva. I ne ide ispod 12 litara. |
|
|
|
|
|
#78617 |
|
Yugokiller
|
Istina, ali čisto sumnjam da bi mi taj 1.2 u mom režimu bio ispod 12. Al ok, nisam probao pa pričam na pamet. Ali sam prije 3 godine imao 1.4 turbo 150ks u osjetno lakše autu pa se ravnam po njemu.
|
|
|
#78618 | |
|
Moderator
|
Citiraj:
Doslovno nekaj ne valja s tim autom
|
|
|
|
#78619 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Jel netko these days uvozio auto iz de ov ekipe koja se bavi s time? Ima netko nekoga za proporuciti iz prve ruke? Auto koji mi se ciji ok je tamo gore kod granice sa luxemburogm. |
|
|
|
|
|
#78622 | |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#78623 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Search izbacuje najviše ovu temu na spomen parkinga, osim nekih tema od prije skoro 20 god., nema smisla ih dizati iz mrtvih. ![]() Sljedeći tjedan vodim majku na pregled u polikliniku na Trešnjevci, pa gledam gdje se parkirati u blizini, pošto bi tu trebali biti malo prije 16:00, pretpostavljam da nije baš zgodno naći, posebno poslije višesatne vožnje do ZG. ![]() Lokacija: https://maps.app.goo.gl/e5k13uvGSCviLYFV7 |
|
|
|
|
|
#78624 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Moooozda da stanes kod Linksa na njihov parking pa onda za vrijeme dok je majka u poliklinici odes i kupis nesto sitno i bitno tek toliko da opravdas parkiranje? Ovo tu bi trebao biti njihov parking - https://maps.app.goo.gl/34NebsDPu8JTitCz9
|
|
|
|
#78625 |
|
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ako nigdje ne nađeš, tu uvijek ima mjesta: https://parking.hr/locations/parking-cibona/ Iako se zove parking Cibona, zapravo je iza muzeja pa se vratiš 2 stanice tramvajem prema Trešnjevci. A možda se i tu ućipiš, oko 15h već ljudi kreću s posla, a uglavnom oni zauzmu ovaj dio gradskog parkinga: https://maps.app.goo.gl/T1bHdDJRiowYxR356
|
|
|
#78626 |
|
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Možeš i tu probati to je parking kao od placa ali u to doba bi rebao biti nešto prazniji tj. ljudi bi trebali ići doma. Generalno se i na Novoj cesti nađe parkinga. |
|
|
|
|
|
#78627 |
|
The mighty pirate
|
Trešnjevački plac ima svoj parking + dodatni mali parking iza. U Dobojsku sam išao u srednju, od parkinga na placu do Dobojske je 2 minute hoda. Park Stara Trešnjevka ima brdo parkinga. 5 minuta hoda ili jedna stanica tramvajem. Alternativa je Nova Cesta i Trakošćanska. Zadarska kod Mikronisa uvijek bude knap, ali se može naći.
|
|
|
#78628 |
|
Fresh Juice
|
U to vrijeme će bit mjesta kod placa, a i u Drenovačkoj kod Crosca. Oko 16 se isprazni dosta parking, ljudi idu doma. Ako želiš besplatno, onda ga uguraš tu u Drenovačkoj u konpleksu između zgrada, evo link na mapama gdje je to: https://maps.app.goo.gl/U5Ajn7hkZ3ZR...s.preview.copy |
|
|
|
|
|
#78629 |
|
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Ko Linksa je dosta teško naći parking. Ja u zadnje dvije kupovine nisam uspio, pa sam ih pitao smijem li na sva 4 stao tamo kod njihovog servisa. U pravilu uvijek bude parkinga gore preko puta Ine (ugao Vukovarske i Nove ceste). https://maps.app.goo.gl/AwTBBnijqQ88WKYG9 BTW. ja sutra moram s klinkom na Srebrnjak u 16h. Pretpostavljam da ne mogu računati na bolnički parking? Neka alternativa?
|
![]() |
|
|