|
12.07.2024., 05:14 | #1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
TP LINK Archer MR600 v3 na A1 4G internet
Dobar dan, kako na svojoj lokaciji imam solidnu brzinu 4G interneta (na mobitelu, 100-200mbsp), a zicna opcija na mojoj lokaciji je max 20mbps, odlucio sa se A1 4G internet, t com navdono ne moze ponuditi na mojoj lokaciji iako sam lani imao t com na mobitelu i mjerio sam i preko 200mbs. Sad sam na mobitelu isto A1 kao i kucni 4G internet. Probao sam prvo s njihovim testnim ruterom (nakakav crni huawei), pa sa nekim starim A1 ruterom i nekakvih Huaweim ruterom od t com i uvjek je ta brzina bila 30-40-50mbps, a kad tu istu SIM karticu stavim u mobitel, sa potpunog isto mjesta pokaze i do 200mbps, router sam probao u kuci, na prozoru, na terasi sa 1 kata na potpuno otvorenoj, uvijek isto. Na kraju sam kupio drugi 4G router, TPLINK Archer MR600 v3 i sve je isto, max 60-70mbps, uglavnom oko 40mgb, mobitel nikad ispod 100 ne pokaze. Koje su mi sanse da dobijem brzine sa mobitela ili ih nema ? bolji ruouter ? nastimat router ? Hvala.
12.07.2024., 08:36 | #2 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
pogledaš na koji toranj se spajaš, pa na cell mapperu pogledaš koji su bandovi na tom tornju, pa kupiš adekvatan router koji će odraditi agregacije svih bandova dostupnih na tornju i koji podržava veće modulacije od 64qam. kupio si entry level, odnosno cijelo vrijeme mjeriš sa entry level routerom. ako na lokaciji imaš samo 4g, već godinama svi brujimo da treba uzet huawei b818. ako imaš 5g, onda uzmi neki od preporučenih 5g modema jer oni uglavnom podržavaju i sve 4g agregacije. znaš onu, kolko para... |
|
|
Oglas
|
|
13.07.2024., 11:47 | #4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Ma ne trebaš čekati 5G da ti se pojavi na tornju da kupiš 5G router jer taj isti router ti podržava i 4G... Ukoliko imaš mogućnosti uzmi ZTE MC801A - podržava sve frekvencije i agregacije od 4G mreže kod naših operatera + što si dodatno si osigurao da imaš uređaj i za prijam 5G signala u budućnosti. S tim routerom ćeš imati iste brzine kao i na mob, možda i mrvu više + stabilniju vezu... |
13.07.2024., 13:18 | #5 |
Premium
|
taj ruter je samo 30 clienta, imas neka takav da ide na 60 ? koliko sam nasao po internetu to je uvjek teoretski 30 a u stvarnosti manje, taj internet koristim ja i dijelim jos na 2 stana
13.07.2024., 13:23 | #6 |
Premium
|
14.07.2024., 01:30 | #7 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Za sličnu cijenu (220 ojra ako se ne varam) imaš na Iskon.Shop-u za kupiti Xiaomi 5G router, podržava ti 64 klijenta, i pretpostavljam da podržava sve naše frekvencije. Prije par mjeseci sam tog Xiaomija instaliravao kod prijatelja na vikendici na Kupi kod Pokupskog. Signal sa tornja je bio slab i samo par 4G frekvencija je na njemu; router je bez beda postizao brzine veće od 100Mbit (preko WiFi mjereno), a WiFi je bacao kroz dvije etaže bez beda (router je bio pozicioniran u potkrovlju a hvatao uredno net u podrumu). Netko ga je nedavno isto naručio tu na forumu ako se ne varam pa ti može još dodatno o njemu reći koju riječ Ja osobno koristim MC801a već godinama, kupljen kod nas kod HT-a, ako je toranj ok router iskoristi max brzine sve sa njega. Sent from my SM-S908B using Tapatalk |
|
|
|
Oglas
|
|
Uređivanje | |
|
|