Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Intel
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.01.2006., 14:40   #1
Kinez
Premium
Moj komp

Kinez's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pregorila ploca ili CPU ili nesto trece?

Prijatelj me jucer zove i kaze ne radi komp. Dodjem u njega upalim komp kad ono ni zvuka ni slike a ventilatori se uredno zavrte.
Ploca je sck. 370 Gigabyte sa nekim VIA chipsetom, CPU je Tualati 1.2 GHz, 256 SDRAM-a, GF4-MMX AGP 4X, zvucna...
Probao sam par kombinacija bez diska/zvucne/graficke - nema pomoci; prebacivao sam memoriju u druge slotove, uopce bez memorije; vadio procesor, mjenjao pastu i na kraju nista.
Ja sumljam na CPU ili plocu, vec sam pisao na newse pa neki kazu ploca, neki CPU a neki da je graficka.
Ima li tko slicna iskustva?
Kinez je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2006., 14:50   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Re: Pregorila ploca ili CPU ili nesto trece?

Citiraj:
Originally posted by Kinez
Prijatelj me jucer zove i kaze ne radi komp. Dodjem u njega upalim komp kad ono ni zvuka ni slike a ventilatori se uredno zavrte.
Ploca je sck. 370 Gigabyte sa nekim VIA chipsetom, CPU je Tualati 1.2 GHz, 256 SDRAM-a, GF4-MMX AGP 4X, zvucna...
Probao sam par kombinacija bez diska/zvucne/graficke - nema pomoci; prebacivao sam memoriju u druge slotove, uopce bez memorije; vadio procesor, mjenjao pastu i na kraju nista.
Ja sumljam na CPU ili plocu, vec sam pisao na newse pa neki kazu ploca, neki CPU a neki da je graficka.
Ima li tko slicna iskustva?
Za cpu probaj ovako, skini cooler i stavi prst na proc, drugu ruku stavi na sklopku od napajanja ili na kabel od napajanja. Neka ti frend upali komp a ti ces nakon sekundu-dvije morat micat prst sa proca koliko se ugrije i odmah cupaj kabel iz napajanja ili stisni prekidac na napajanju. Ako se proc ugrije vjerojatno je ispravan i ploca je otisla, u suprotnom ti je proc riknuo mada sam siguran da je ploca, eto probaj!

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 18.01.2006., 15:15   #3
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
moja prva pomisao je ploca, jali najlakshe je krenuti sa drugom grafickom eventualno. (ako imash ili mozes posuditi neku).

nakon toga ja bi direktno maticnu testirao, sumnjam da je procesor. makar, teshko je pricati i pogadjati, treba probati na licu mjesta.
atha je offline   Reply With Quote
Staro 18.01.2006., 15:24   #4
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ako nema nikakvih zvucnih signala kad upalis kantu, nek se ona kakti zapali a nemrda, to ti je onda 99,99% ploca
Staro 18.01.2006., 16:18   #5
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Originally posted by ZED
Ako nema nikakvih zvucnih signala kad upalis kantu, nek se ona kakti zapali a nemrda, to ti je onda 99,99% ploca
Eh ZED, evo jedna kanta kod mene, ne tuli, ventovi se upale ali nis dalje, utvrdio na gore opisani moj nacin da proc radi i na kraju ubodem S3 Virge u pci slot i vidi vraga, beep i daje sliku. Grafa je bila u banani (Ati 9250), probam je na drugom kompu, isto upali ventove ali nema beep i nedaje sliku.
To je valjda taj 0,01 %.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
Staro 18.01.2006., 16:30   #6
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Ah morala bi ploca bacit beep od jednog dugog i dva kratka signala jel je to signal koji oznacuje neispravnu grafu
Nego daj mi reci jel neka druga agp grafa radila na tom stroju il si probo samo sa s3
Staro 18.01.2006., 16:41   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Originally posted by ZED
...Nego daj mi reci jel neka druga agp grafa radila na tom stroju il si probo samo sa s3
Uh, nisam drugu agp probao, nije mi bilo nijedne pri ruci ali kad je ova neispravna davala istu dijagnozu nisam isao za tim, a probat cu sutra da nebi bilo nisam znao, hvala ZED na upozorenju!

Staro 18.01.2006., 16:43   #8
ZED
a.k.a. LOPOV
Moj komp

ZED's Avatar

Eto vidis, nemora bit da je samo grafa svisnula nego i agp sto sam imo prilike vidit
Staro 18.01.2006., 18:56   #9
Kinez
Premium
Moj komp

Kinez's Avatar

Hvala svima na odgovorima.
U medjuvremenu sam probao sa drugom PCI grafickom i drugim napajanjem (za svaki slucaj) ali opet nista.
Poslusat cu nino5 tvoj savijet da provjerim da li se grije procesor, pa cemo vidjet dalje.
Staro 19.01.2006., 08:54   #10
Xenon
Banned

Datum registracije: Oct 2005
ploča
Xenon je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.01.2006., 11:55   #11
Jozha
Banned
Moj komp

Jozha's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Re: Re: Pregorila ploca ili CPU ili nesto trece?

Citiraj:
Originally posted by nino5
Za cpu probaj ovako, skini cooler i stavi prst na proc, drugu ruku stavi na sklopku od napajanja ili na kabel od napajanja. Neka ti frend upali komp a ti ces nakon sekundu-dvije morat micat prst sa proca koliko se ugrije i odmah cupaj kabel iz napajanja ili stisni prekidac na napajanju. Ako se proc ugrije vjerojatno je ispravan i ploca je otisla, u suprotnom ti je proc riknuo mada sam siguran da je ploca, eto probaj!
mora da se šališ? :confused:
Jozha je offline   Reply With Quote
Staro 19.01.2006., 12:13   #12
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Re: Re: Re: Pregorila ploca ili CPU ili nesto trece?

Citiraj:
Originally posted by Jozha
mora da se šališ? :confused:
Ne, ne salim se! Probao par puta, i sto je tu cudno?

Staro 19.01.2006., 13:02   #13
Kinez
Premium
Moj komp

Kinez's Avatar

Evo probao sam jutros taj eksperiment sa grijanjem procesora a rezultati su vrlo hladni tj. procesor je mrtav-hladan. Zatim je prijatelj nabavio neku stariju sck. 370 plocu za koju pouzdano znam da je ispravna ALI da nepodrzava ovaj Tualatin, napravili smo isti test (svjesni rizika i za CPU i za plocu) no medjutim rezultat je ostao isti. Nema slike, nema zvuka pa ni grijanja ni kod ove ploce.
Stoga pretpostavljam da je Celeron odradio svoje, mozda se nadje koji na trznici.
Staro 19.01.2006., 13:08   #14
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Kinez
Evo probao sam jutros taj eksperiment sa grijanjem procesora a rezultati su vrlo hladni tj. procesor je mrtav-hladan. Zatim je prijatelj nabavio neku stariju sck. 370 plocu za koju pouzdano znam da je ispravna ALI da nepodrzava ovaj Tualatin, napravili smo isti test (svjesni rizika i za CPU i za plocu) no medjutim rezultat je ostao isti. Nema slike, nema zvuka pa ni grijanja ni kod ove ploce.
Stoga pretpostavljam da je Celeron odradio svoje, mozda se nadje koji na trznici.
Ostaje ti jos plocu probat, mozda je i ona kihnula, nikad se nezna.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno