|
|||||||||||
|
|
#36271 |
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Ako se ikad bezobrazno obogatim, samo ovo dolazi u obzir. https://classics.autotrader.com/clas.../gto/100960182
|
|
|
#36272 | |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Probaj kontaktirati Lageros d.o.o. iz VG, Anđelko tamo ti je dosta aktivan, valjda cijeli renault HR forum kupuje kod njega ![]() Na renaulte ti obično idu Sasic ili Hutchinson, a taj nosač bude skup jer je hidraulički, imaš ulja u njemu. Možda ti Anđelko nađe zamjenski ili čak OE renault po boljoj cijeni. Imam dobra iskustva s njima, ili original OE dijelovi po boljoj cijeni ili od firme koja proizvodi za renault, samo izbrušeni tvornički broj, a mijenjao sam podosta toga, doma imam dva stara renaulta. Kad već tražiš po dialogysu, dobro upiši podatke o autu i obavezno pogledaj OE broj na samom dijelu, onda nećeš pogriješiti. Dali su originali ovo s neta, to ti nitko ne može reći. |
|
|
|
|
|
|
#36274 |
|
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
@ Wolverine : pa zakaj nisi auto opral pred kućom... ![]() Da kojim slučajem živiš u Švicarskoj, izmjena ulja "na rinzolu" bi te papreno koštala. No, sreća je što se stari običaji ipak i u tuđini, čuvaju od zaborava... ![]()
|
|
|
#36275 | |
|
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Frend od starog kupio novu. Samo se ne sjećam jel rađena 3.a generalka ili su drugi motor ubacivali na nešto prije milje, tj prije nego se sat okrenuo na nule opet ![]() Al to mi je ono, 'normalno' auto je bio star preko 25god., meni je šok bilo par komada kod ćaćinih dobavljača iz uvoza, auti stari 2-3-max4 godine sa 300-400.000km. I onda takvog netko kupi starog 5god sa <100.000km na satu ![]() Moj privatni auto s najviše km je bio golf 3 1.9td, sa 540.000, ali taj auto je toliko bio uništen i neodržavan kod dotadašnjih vlasnika da je kod mene nakon godinu dana i isteka rege završio karijeru - otišao je kod frenda u dijelove da si iskoristi vrata, haube i felge s gumama, ostalo je bacio ![]()
|
|
|
|
#36278 |
|
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
@Wolverine Lijep ti allroad pogotovo za te novce, valjda ti je dobra još brtva hladnjaka ulja, meni prije 2 god je pukla usred vožnje pa je ulje iscurilo van počeo lupat motor i brzo gasi motor, srećom blizu garaže pa se lako riješilo, a i antifriz novi je morao ić. @jopis Koji je to motor? Moj je 2.4 sa 322k km, al upitno stanje km jer su mudraci skidali prije na 220-240k km tak neš i obrisali cijeli folder kilometraže pa se moglo vratit na real samo pod pretpostavkom što se vidlo jedva na naljepnici od zadnjeg velikog servisa na 300k km. A reko bi da ovaj moj ima 400k jer drugi auti kaj imaju 300k su puno bolje stanje, a ovi kaj imaju do 250k su ko novi.
|
|
|
#36280 | |
|
gadget freak
|
Citiraj:
), samo redovno održavanje. Buraz ima A6 3.0tdi Quattro@390.000km, ex Bandićev privatni auto
|
|
|
|
#36281 |
|
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Datum registracije: Jan 2010
|
Super. Lijepo je to kad auti nisu izvozani od hrpu ljudi koji ne održavaju baš kak treba. Od šogora a6 2.4 je u vrhunskom stanju, al se naulagao u njega, al sad je savršen, bivši od kosorice tj vlade rh tak mu je rečeno.
|
|
|
#36282 | |
|
gadget freak
|
Citiraj:
![]() Doduše, mene je više do sad koštalo održavanje mog a4 nego buraza njegovog a6 10g mlađeg , ja sam mijenjao diskove i pločice naprijed i nazad, prednji ovjes, sad mi ide set remenja i španera po kilometraži na red, a kod njega je taman pol godine prije kupnje promijenjeno naprijed sve, i ovjes i kočnice, nazad su mijenjane godinu prije. Jbg, srećko![]()
|
|
|
|
#36283 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Sve znam, Anđelko je zakon! Probat ću ovaj put s neta pa javim je li stvarno original. |
|
|
|
|
|
|
#36284 | |||
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
O da, Challenger iz tog doba mi je jedan od top automobila. Citiraj:
![]() Pa i tu se kao ne smije, tj zakonom je zabranjeno ali evo, ovaj me puta nije nitko ulovio ![]() Zato kaj je prijašnji vlasnik negdje zapeo i polomio donji dio pa ne možeš spojit da dva elementa. Zato tamo stoji crna vezica. To mi je iduće za sredit. Moram cijeli branik skinut, rastavit, epoxy smolom i vunom to sve lijepo spojit i bude ok. Neki je majmun pleh vijkom probao spojit pa je tak jasno puklo. Isktina, ili ak imaš kakvu drvenu klet pa za namazat drvenu građu.
|
|
|
|
#36285 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Koja je fora s tim američkim autima; stav mehaničara je takav da su američki auti po kvaliteti ispod europskih, osobito japanskih i da su europski auti koji se plasiraju na američko tržište niže kvalitete nego na domicilnom tržištu. A onda vidiš primjerke iz '64. koji izgledaju kao da će doživjeti 500 godina. Da ne kažemo kako je tamo normalno kupiti auto star 40 godina. |
|
|
|
|
|
#36286 |
|
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Teško,pogotovo što u skoro svakoj reklami od kraja 80ih ide stavka mpg. A ti 40 godina stari auti baš tamo i ne cvijetaju. Kad razgovaram s Amerima i pričamo o autima jako ih zanima mpg na dizelima. Objašnjavam ja turbo,torque ali ništa to ono ne shvaćaju samo je mpg bitan. Druga stvar što se auto 40 god star,tamo ili tu treba renovirati da bi smio uopće na cestu, ukoliko nije držan pod staklenim zvonom. Ko ima para za renovaciju 40 godišnjeg klasika taj baš i ne brine o mpg ali takve kupce zasigurno ne možemo zvati uobičajenim kupcima automobila. Zamisli nađeš w114 aitomatik I očeš ga regat. Di ćeš bilo kakav oblik rezervnih dijelova nać da ga učiniš funkcionalnim? Zato se kod takvih autiju ide na restauraciju(znam jer radimo jednoga )Glede kvalitete amera to nebih znao ali meni noviji zgledaju ko hrpa neugledno nabacane plastike. No to njih i radi,ne umjereni kić. Glede kvalitete...neki.modeli Mercedesa(ML, Alabama) I BMWa(x5,South Carolina) su se za cijeli svijet proizvodili u USA. S time da su motori i getribe sklapane u EU I onda slane tamo. Bilo im je isplativije tako zbog USA proizvodnih olakšica na SUVove. Tako da smo neke modele vozili iste jbiga. Zadnje izmijenjeno od: trouble. 07.05.2018. u 02:36. |
|
|
|
|
|
#36287 |
|
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ima li netko preporuku za majstora koji zna srediti izraubane (radi se o klasicnom curb rushu) felge u Zagrebu? Fokus na kvalitetu, a ne toliko na cijenu, ali opet bas da nije za 100€ po felgi kak sam naletio na par mjesta. |
|
|
|
|
|
#36288 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Sumnjam da su američki manje kvalitetni. Rekao bih da su i više, jer ih sa svih strana i kupci i država vrebaju i čekaju neki zajeb. Stroži su glede sigurnosti, ispušnih plinova itd... EU će se naguziti pred proizvođačima i preći preko brdo toga, što smo i vidjeli kod dieselgatea. Što je EU napravila? Ništa. Svako malo vidimo kako proizvođači rade opozive, rješavaju pronađene probleme... Sjećamo se Takata airbagova valjda. NHTSA vs NCAP Ameri su stroži, daleko stroži. Uzeo sam random njemačko narodno vozilo za usporedbu. 2016 VW Tiguan. NCAP mu daje ukupno 5 zvjezdica bez ikakvih dodatnih ocjena. NHTSA mu daje ukupno 4 zvjezdice uz dodatak da je dobio 3 zvjezdice na frontalnom, 5 zvjezdica na bočnom i 4 na prevrtanju. Da ne bude sve tako crno...EU ima Rapex, gdje si možete sami provjeriti opozive...od paradajza u trgovačkom lancu, pa sve do auta. Tužno je...da to moramo sami. https://ec.europa.eu/consumers/consu...#searchResults Evo, prvih par rezultata među autima...
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 07.05.2018. u 16:40. |
|
|
|
|
|
#36290 |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne znam kako si došao do tog zaključka iz ovog što sam napisao, no nije ni prvi ni zadnji put ![]() Koliko pratim raznorazne auto portale, mogu samo zaključiti da više rade na uklanjanju problema i podvala od strane auto industrije i više ih lupaju po prstima, dok se ovdje to gura pod tepih i nešto prikazuje boljim nego što je. Vjerujem da će zato potruditi na američko tržište izbaciti kvalitetniji proizvod, jer imaju više posljedica ako ne zadovoljava određene standarde.
|
|
|
#36292 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
Zanimljiv shop ako je roba legit, vidim da ima OEM dijelova koje Anđelko nema za mog Clia. Jedino je poštarina malo viša (120kn) tako da se mora napraviti malo veća narudžba da se isplati... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#36294 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
![]() A jos kad zbrojis da cu kroz par mjeseci uzet dvomaseni zamasnjak, set kvacila, potisni, i sve kaj ide uz to, pocne bolit glava - shipping je najmanji problem. ![]() Čim primaju PayPal, vjerojatno ima neka zaštita preko njih (ako smuljaju i slično, proučit ću). |
|
|
|
|
|
|
#36296 |
|
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Kolega s posla prodaje, ako trebate dobar auto... (accord 2.2 diesel 2005.) https://www.njuskalo.hr/auti/honda-a...oglas-25101824 |
|
|
|
|
|
#36299 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Imam nešto ovakvo: https://www.ebay.com/itm/In-Car-Moun...4uEn1VbVDMWKpg ne baš taj, ali sličan (12$) no kako si tražio do 50 kn, onda sam našao jeftiniji, a možda ima i još jeftinije ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|