Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.12.2017., 21:54   #32911
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Kad mi se upali senzor razine ulja.
Garro je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2017., 22:07   #32912
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Tako i treba
bertone je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2017., 22:19   #32913
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Minimalno jednom mjesecno
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2017., 22:20   #32914
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Garro Pregled postova
Kad mi se upali senzor razine ulja.
+1

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2017., 22:28   #32915
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Na modernim dizelima se ne moze vjerovat razini ulja, pa se tako moze ciniti da motor ne trosi ulje.

Razlog su regeneracije DPF-a, tada odredjena kolicina goriva ostane u cilindrima nakon post-injekcije.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2017., 23:34   #32916
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Koliko često provjeravate ulje u motoru (gledate tu štangicu)?
Dipstick? Jednom mjesečno, ako ne zaboravim.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 06:25   #32917
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Opet one zablude kako su ti motori isti, a da je samo drugi softver u pitanju.

Zamasnjaci, dizne, kvacila, mjenjaci, pumpa visokog tlaka, to su sve razlike izmedju jacih i slabijih motora, eventualno da verzije sa priblizno istom snagom imaju iste komponente, ali i tada bude nekih razlika.

ima primjeraka koji su isti...
njegov je motor sa 90ks dosao s 11mm pumpom vs 10mm na 110ks, varijabilnom turbinom kao na 110ks...ulozci dizni, zeru veci turbo sa 130ks i mapa na valjcima i puf, 170 ks..
Staro 03.12.2017., 06:36   #32918
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
A ostali dijelovi, intercooler, kvačilo, kočnice?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 09:25   #32919
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Neka stavi on na kojem je točno mjestu, ali evo npr o Raša - Barban

Evo npr baš ovaj dio, tu je mene lik prestizao, i da nisam zakočio imao bi frontalku sa autom koji je dolazio od dole. Nije me pretizao na ravnom djelu, nego je čekao da malo pustim gas i onda preticanje...spusti se cestom za dole...
na konkretnom dijelu bi odozdo moralo sve bit prazno za odlucit se na pretjecanje, a i tada, vec bi bia u livoj traci na konkretnom mjestu.
pogleda sam i malo uokolo, i cesta je takva da bi osobno se u vise navrata odlucia na pretjecanje. naravno, ako ti auti isprid to otezavaju tako da voze jedan drugom na guzici, onda jbga, nije bas iskljucivo krivica onog koji pretjece...

kojom brzinom se krecete tuda? jer meni se cini dionica od bar 80-90km/h...
wifi je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 09:26   #32920
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Citiraj:
Autor T}{OR Pregled postova
Dipstick? Jednom mjesečno, ako ne zaboravim.
To je zbog potrebe ili iz gušta?
Šalu na stranu, ne razumijem potrebu provjeravanja ulja osim ako nisi imao sreće pa si ubo auto sa falš motorom. Ja sam za 13 godina na 1.9 TDI PD motoru valjda pet puta pogledao razinu ulja (i to na nagovor drugih). Servise radim redovito između 9-10k km i to je to, toči naftu, povremeno dopuni tekučinu za pranje šajbi i vozi... kakvo crno provjeravanje ulja svaki mjesec
Staro 03.12.2017., 09:46   #32921
SaleFFS
Varilnik
Moj komp

SaleFFS's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Pa čuj, ne moraš svaki dan ali ne vidim razloga zašto ne sa vremena na vrijeme baciti oko na šipku. Zato je stavljena tamo da ju glediš Nikad ne znaš što se može dogoditi da ti fali malo više ulja a da nisi ni skužio. Uglavnom prije svakog dužeg puta bi bilo dobro provjeriti ulje i rashladnu tekućinu da ne bi bilo nisam znao, barem se ja onda osjećam sigurno i mirno, sve ostalo je viša sila
SaleFFS je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 10:07   #32922
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Zadnjih desetak godina smo u firmi imali Octavie 1.9 i 1.6 TDI koje je vozilo valjda 100-ak ljudi i od svih, samo je jedna 1.6 žderala pola litre ulja svakih 1k km, ostale od servisa do servisa ništa, odnosno zanemarive količine koje su normalne da se potroše, ali ni u vrijeme servisa ulje nije bilo ni blizu minumuma. Zato sam napisao da ako ubodeš falš motor to moraš raditi, ako je motor dobro složen (a većinom jesu) nema potrebe za provjerom svaki mjesec ili češće.
Staro 03.12.2017., 10:12   #32923
cro_ryder
cyborg
Moj komp

cro_ryder's Avatar

Datum registracije: Dec 2016
Citiraj:
... kakvo crno provjeravanje ulja svaki mjesec
Sklizak je to teren. Tko vozi kratke relacije, pogotovo u hladnije vrijeme mogao bi se iznenaditi potrošnjom ulja. A sjećam se da su i neke garancije bile proglašene nevažećima jer auti tj. razina ulja nisu bili održavani pa su tome prikrpavali uzrok kvara gdje god se moglo. A u manualu, ako se dobro sjećam, za provjeru ulja piše svaka 2 tjedna ili svakih 500 milja, što god se prije dogodi. Pa ti vidi, pogotovo ako voziš novi(ji) auto.

Btw. osobno razinu ulja provjeravam svakih mjesec-dva ili kad mi se učini da motor malo promuklo zvuči. Kad je autu 19 godina nema više potrebe bit picajzla.
cro_ryder je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 10:26   #32924
X-Plosiv
Premium
Moj komp

X-Plosiv's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor wifi Pregled postova
na konkretnom dijelu bi odozdo moralo sve bit prazno za odlucit se na pretjecanje, a i tada, vec bi bia u livoj traci na konkretnom mjestu.
pogleda sam i malo uokolo, i cesta je takva da bi osobno se u vise navrata odlucia na pretjecanje. naravno, ako ti auti isprid to otezavaju tako da voze jedan drugom na guzici, onda jbga, nije bas iskljucivo krivica onog koji pretjece...

kojom brzinom se krecete tuda? jer meni se cini dionica od bar 80-90km/h...
Možeš preticati, bog sam zna da zaobilazim non stop, ali na ravnom djelu...ali imaš idiote koji zaobilaze doslovce ovdje prije zavoja, i ti moraš kočiti jer se ne vidi što će biti naprijed. Dosta ljudi radi tu grešku, ne pretiču odmah na početku ravnice, nego tek na sredini ili pri kraju. Još ako vozite npr 70-80 km/h i on ide preticati sa nekim autom od 80-90 KS i još ne šalta u nižu...pa ja sa 250 KS znam prebaciti u nižu

Za dole je OK, ali kada me za gore krene preticati nono jer vozi 1km brže od mene, bude komedija
X-Plosiv je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 10:30   #32925
wifi
Premium

wifi's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor X-Plosiv Pregled postova
Možeš preticati, bog sam zna da zaobilazim non stop, ali na ravnom djelu...ali imaš idiote koji zaobilaze doslovce ovdje prije zavoja, i ti moraš kočiti jer se ne vidi što će biti naprijed. Dosta ljudi radi tu grešku, ne pretiču odmah na početku ravnice, nego tek na sredini ili pri kraju. Još ako vozite npr 70-80 km/h i on ide preticati sa nekim autom od 80-90 KS i još ne šalta u nižu...pa ja sa 250 KS znam prebaciti u nižu

Za dole je OK, ali kada me za gore krene preticati nono jer vozi 1km brže od mene, bude komedija
na onom mjestu vec bi mora bit paralelno s autom kojeg pretjecem... tamo tek krenit u pretjecanje je vec dosta kasno...

nazalost, ima dosta neodlucnih vozaca, i ti su najopasniji... krene pretjecat, naravno u krivoj brzini jer su u autoskoli valjda ucili da ce motor eksplodirat ako pridje 2000 djiri, i onda kad skuzi da auto ne ubrzava vraca se nazad tamo di je bia.
wifi je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 11:15   #32926
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Ovo oko provjere razine ulja u motoru - nemam neko pravilo ali nastojim svaki puta prije duljeg puta i nakon duljeg puta pogledati stanje.

Ovo svako radi kako sam misli da je najbolje. Bertone misli da je to glupo, i ja se nadam da je svaka moja provjera uzaludna i da je sve uredu, no to radim vec 22 godine i nastavit cu i dalje. Ja to ne smatram prevelikim ulogom vremena a potencijalno smanjuje ogroman rizik (risk management).

Voznja pogotovo voznja u visokim okretajim sa razinom ulja na min je po meni nepotreban rizik koji se vrlo lako moze izbjeci.
Romul je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 11:31   #32927
Garro
Premium
Moj komp

Bertone i ja slučajno imamo isti motor (1.9 TDI 130ks) koji ima senzor razine ulja. Kad razina ulja padne ispod optimalne, zasvjetli žaruljica, dodaš 4-5 dcl ulja i vozi. U gepeku mi je uvijek litra ulja. Nedavno mi je odapeo senzor (nakon više od 400 tis. km), zasvijetlila žaruljica da je odapeo, zamjenio senzor, idemo dalje.

Da nema tog senzora, sigurno bi redovito provjeravao, posebno prije duljeg puta.
Staro 03.12.2017., 12:30   #32928
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Citiraj:
Bertone i ja slučajno imamo isti motor (1.9 TDI 130ks) koji ima senzor razine ulja. Kad razina ulja padne ispod optimalne, zasvjetli žaruljica, dodaš 4-5 dcl ulja i vozi. U gepeku mi je uvijek litra ulja. Nedavno mi je odapeo senzor (nakon više od 400 tis. km), zasvijetlila žaruljica da je odapeo, zamjenio senzor, idemo dalje.

Da nema tog senzora, sigurno bi redovito provjeravao, posebno prije duljeg puta.
http://www.volkswagen.co.uk/owners/w...gine-oil-level

Ova lampica?

"you should stop the car as soon as it's safe"

Ja osobno nebih cekao da razina padne do te mjere u svom motoru. No to je moje misljenje.
I to nije level pao ispod optimalne. Level je vec odavno ispod optimuma a sad je na minimumu.
Slijedeca situacija je crvena low oil pressure a onda sretno.
Staro 03.12.2017., 12:43   #32929
Garro
Premium
Moj komp

Kakva je razlika motoru da radi sa “optimalnom” i “minimalnom” razinom ulja? U taj motor stane oko 4 litre ulja, kad padne na minimum ima još sigurno više od 3,5 litara.

I prošao je preko 400 tis. km i još radi ko udica, tako da mi trajnost nemoj koristiti kao argument.
Staro 03.12.2017., 12:51   #32930
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
To je zbog potrebe ili iz gušta?
Šalu na stranu, ne razumijem potrebu provjeravanja ulja osim ako nisi imao sreće pa si ubo auto sa falš motorom. Ja sam za 13 godina na 1.9 TDI PD motoru valjda pet puta pogledao razinu ulja (i to na nagovor drugih). Servise radim redovito između 9-10k km i to je to, toči naftu, povremeno dopuni tekučinu za pranje šajbi i vozi... kakvo crno provjeravanje ulja svaki mjesec
Jedno i drugo zapravo. Zanima me, a i isparanoiziralo me tu na forumu nakon što sam kupio auto da mazda dieseli imaju problema s vraćanjem ulja u motor. Ispada da se to događalo samo radi loše kalibriranog dipsticka, no svejedno. Gušt je gušt. Kad dolijevam tekućinu za vjetrobransko staklo, provjerim sve od ulja za kočnice, hladnjaka pa tako i ulje u motoru.

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 13:09   #32931
Romul
Premium
Moj komp

Romul's Avatar

Citiraj:
Kakva je razlika motoru da radi sa “optimalnom” i “minimalnom” razinom ulja? U taj motor stane oko 4 litre ulja, kad padne na minimum ima još sigurno više od 3,5 litara.

I prošao je preko 400 tis. km i još radi ko udica, tako da mi trajnost nemoj koristiti kao argument.
Kolega ja samo kazem da ja to nebih cekao.
Moja poanta je samo da kratkim pregledom stanja ulja koje (traje par minuta) najcesce je u ugodnom i sigurnom mjestu poput svoje garaze je bitno ugodnije nego reagiranje na zutu lampicu negdje na autocesti mozda usred noci daleko od sigurnog ugibalista da bi onda shvatio da je zena izbacila nepotrenu kantu ulja iz bunkera
Sve je stvar u preuzimanju rizika. Ja smatram manjim rizikom ovo sto ja radim.
Staro 03.12.2017., 13:10   #32932
Bravo
Premium

Bravo's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:

Nisam baš siguran. Uvijek je između min i max razlika 1l
Bravo je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 13:16   #32933
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Da slusam francusku elektroniku svaki put kad mi se upali “Top up oil level”, ne bih se vozio uopce.
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 13:33   #32934
Garro
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor Romul Pregled postova
Kolega ja samo kazem da ja to nebih cekao.
Moja poanta je samo da kratkim pregledom stanja ulja koje (traje par minuta) najcesce je u ugodnom i sigurnom mjestu poput svoje garaze je bitno ugodnije nego reagiranje na zutu lampicu negdje na autocesti mozda usred noci daleko od sigurnog ugibalista da bi onda shvatio da je zena izbacila nepotrenu kantu ulja iz bunkera
Sve je stvar u preuzimanju rizika. Ja smatram manjim rizikom ovo sto ja radim.
Sa žutom lampicom možeš voziti bez problema do prve benzinske, neće ti auto zaribati. Dapače, otvori haubu i žuta lampica se neće paliti idućih 100 km. Crvena lampica je druga priča.

Gle, da je problem minimalna razina, nije. BMW ima elektroničko mjerenje razine ulja, na crtici do minimalne razine je još uvijek u zelenom području.

Citiraj:
Autor Bravo Pregled postova
Nisam baš siguran. Uvijek je između min i max razlika 1l
Kod mene nije, pola litre kad se doda povisi razinu sa minimalne na gornju granicu optimalne.
Staro 03.12.2017., 14:00   #32935
dadoremix
Premium
Moj komp

dadoremix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Automobili

Ja vozio polija 2014g
1,4 masina 3 cilindra dizlo
3,8l ulja
Na servisu nisu dobro zategli karter šrajf
I cvap cvap van
Senzor reagirao, zuto... sipka pokazala suho full
I ja odvozio do baze, 15km tako
E onda tamo natocili ulje 1,5L uber max
A falilo je 1,5l dobio 3L jer majstor zakljucio motor suh ko barut
Pa sam opet odfurao doma 1km i na pumpu uzeo ulje van tako da po sipki valja.. malo ispod max oznake
1,5 van vukao
Tako da, vise se ne bojim vozit bez ulja nit uber, al moglo je bit sranja sa viskom ulja, da je bacilo na ispuh van... ode katalizator.
Moje misljenje, kontrola ulja bi trebalo tu i tam radit... ako imas svoj auto only.. upoznas ga koliko voli popit i bok
Ako vozis firma aute, te mjenjas cesto sta je raspolozivo, bolje provjerit nego zajebat.
Slicno kao i kad posudis auto, pa potrazis papire od njega, a ne da skuzis da gazda ima to kod sebe a tebe mup haltal, jer tehnicki pregled nije obavljen
(I za to me zaustavili, jer im kamera i komp javio da sam teh. Neispravan, a samo im baza nije se syncala sa tehnickim)
dadoremix je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 15:36   #32936
Dottore
Extrema Thule
Moj komp

Dottore's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Ne razumijem te uopće

HP 845 G9

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850U
RAM: 64GB Samsung DDR5 4800
SSD: Kioxia/Toshiba XG6 512 GB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech MX Master 3S
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + WD SN570 2 TB

Connected To A1 optical 2 Gbit

Lenovo ThinkPad P15v Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850H
RAM: 64GB DDR5
SSD: Samsung 980 Pro Plus 1Tb NVMe M.2
SSD: Samsung 980 Pro Plus 2Tb NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon
LCD: 15" IPS @ 3840x2160

Lenovo ThinkPad T14 Gen 3

CPU: AMD Ryzen 7 PRO 6850
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Micron 3400 1 TB NVMe M.2
Graphic: AMD Radeon 680M
LCD: 14" IPS @ 1920 x 1200

Mice: Logitech VX Nano
External storage: uGreen M.2 enclosure USB-C + Samsung 980 1TB

Lenovo X1 Carbon 7th Gen

CPU: Intel Core i7-8665U
RAM: 16GB soldered LPDDR3
SSD: Samsung 970 EVO Plus 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel HD 620
LCD: 14" IPS @ 2560x1440

Lenovo X1 Carbon 10th Gen

CPU: Intel Core i7-1260p
RAM: 16GB soldered LPDDR4
SSD: Sk Hynix 512 GB NVMe M.2
Graphic: Intel Iris Xe
LCD: 14" IPS @ 1920x1200

Dottore je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 21:22   #32937
zkljaja
Brat od Đon Vejna
Moj komp

zkljaja's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
A ostali dijelovi, intercooler, kvačilo, kočnice?

Ispravan tvornicki, ispravno tvornicko, tvornicke dimenzije, ipak su dizajnirane za 1400kg, faktor je i tako inercija...200 se zaleti i sa 90ks
Staro 03.12.2017., 22:30   #32938
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Nisam rekao da je glupo provjeravati ulje, već da je ukoliko je motor dobro složen (a većinom jesu) i ako se redovno servisira uz senzore koji postoje u novijim autima to nepotrebno, pogotovo na mjesečnoj (ili češćoj) razini...

... i da ne quotam sad sve, kod mene u motor ide 4,4 litre ulja, na servisu oko 1 dcl usipaju u novi filter ulja, 4,3 lit u motor i u prtljažniku mi ostave petu kanticu sa oko 0,6 lit ulja za eventualno dosipavanje koje nisam napravio nikad.

Što se pak tiče forsiranja motora na max rpm kad bi trebao pojačano trošiti ulje, za to nema potrebe jer se i sa 2000~2500 rpm vozim dovoljno brzo i kad bih vozio na max rpm ne bih mogao naplaćati kazne

EDIT:
E da, pitao sam jedne godine u servisu kolika je razlika u količini između max i min količine ulja u motoru i rekoše 0,6 lit.
Staro 03.12.2017., 22:57   #32939
adaksinjo
Premium
Moj komp

adaksinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2011
zato ja na cliu 2 1.2 ulje provjeravam jednom mjesecno, odnosno nemam vise kaj provjeravati, samo nadolijem pola litre svakog prvog u mjesecu

auto poceo gutati ulje ko da nema sutra, gotovo 2 litre na 10,000km, ali buduci je litra ispod 20kn nije tolki problem, osim sto u autu smrdi ko u tamiću
adaksinjo je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2017., 23:02   #32940
ThePornstar
Premium
Moj komp

ThePornstar's Avatar

Brtva poklopca ventila, to i mene uskoro čeka
Nego, imaš očitavanje razine ulja pri svakom paljenju - "Oil ok" pa stisneš reset tipku i izbaci ti točkice razina, odnosno ispiše koliko kockica ima, ako malo fali

CPU: Intel i5 8250u

RAM: 16 GB

VGA: Intel UHD 620

SSD1: Samsung PM981 NVMe 256 GB

LCD: 14" Innolux N140HCG-GR2 (low power, 400 nits)

Battery: 57 Wh internal

ROM: Android 9
ThePornstar je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno