|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Pomoooooc
Evo stvar je u ovome imam Asus P4C800-E delux a upravo sam mjenjao kuciste na kojem imam prednja dva usb-a. Sa plocom sam dobio kabel na kojem pise ovo "UNIVERZALNI USB KABL ZA SVE FPIO USB KONEKTORE. Pa neznam di ga trebam ukljuciti na ploci tako da mi sljakaju prednja dva usb-a. Gledal sam u uputamam od ploce ali nigdje se ne spominju prednji usb. Hvala na pomoci. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
ja san ga spojia na usb56 na istoj ploci. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Ok onaj kraj sa cijelom konektorom sam spojil na usb 56 a sad na predjnem djelu kabla imam dva puta po dva djela sa pinovima na prvome koji zauzima tri pina pise ovo VCC1,USB1-,USB1+ I jos je jedan pin di pise gnd,A na drugom pise VCC2,USB2-,USB2+ i jos je jedan pin sa gnd. E sad mi reci kak da po redu ustekam te pinove na prednji usb di se nalazi 9 pinova od toga je u gornjem redu 5 a u donjem 4. Tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. crvena 2. bijela (žuta) 3. zelena 4. crna Pin 1 je na dosta ploča posebno označen.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
evo slika Zadnje izmijenjeno od: Crypt0. 29.12.2007. u 10:35. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
EMP moderator
|
Uvećaj malo sliku 30.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
|
Slikaj ponovo, al iz nekog kuta. Zanima me raspored pinova srednjeg konektora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
EMP moderator
|
E, to me zanimalo. Dakle, prema slici "pinovi" redoslijed pinova za USB ide ovako: Gornji red 1. crvena 2. bijela (žuta) 3. zelena 4. crna 5. prazno Donji red 1. crvena 2. bijela (žuta) 3. zelena 4. crna To je to. Provjeri još u uputama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
kod usb-a ti vrijedi jedno pravilo. buduci da ima 9 pinova (5gore i 4 dole,moze bit i obrnuto,ovisi kak je usb okrenut na ploci) sad cu ti rec nacin spajanja. dakle,gledamo da usb ima gore 5 pinova,a dole 4. spajas tako da na prvi pin od tih 5 dovedes VCC(to ti je obicno crvena zica) zatim spojis -D (minus, a sto se tice ovog D negdje je i drukcije napisano,nemoa bit tako) zatim ide +D(plus) i nakraju ide GND (ground) btw, jos ti se zna desit da dode jos jedan peti pin na kojem isto pise ground-njega spojis na taj peti pin i to je to. a dole di su 4 pina njih spojis ko ovih prvih 4 u gornjem redu,dakle isti redoslijed. btw, taj raspored ti je na svim plocama tak da uoce nemoras gledat manual od ploce i trazit raspored pinova za usb pozdrav |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|