|
![]() |
#451 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
temp NB-a
Svako tko ima DFI-a nF4 neka izvadi hladnjak sa NB-a i neka sa donje strane makne ono s**** od paste, ispolira ga i namaže sa nekom poštenom pastom. Ja sam time postigao da mi je temp u idle-u oko 33°, a pod full loadom ne prelazi 40°, a hladnjak se vrti na 5000 rpm-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#452 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Može li mi netko ukratko barem opisati kako se skida chipset cooler, moram izvaditi matičnu ploču i onda valjda sa druge strane odšarafiti nešto i onda on sam ''odpadne''...?:confused: i na kraju budem sa WD-40 malo pošpricao da se ležajevi manje čuju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Tak je, izvadiš matičnu iz kućišta i na drugoj strani pogledaš di je cooler pričvršćen i samo s prstom lagano pritisneš one plastične držače (da popuste) i cooler je dole. |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Moderator
|
![]() |
#455 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#456 |
Premium
|
Evo, gotov sam. Počeo u 3, sada je već 9 i pol. Crknut sam. Ali moja misija je uspijela - promijenio sam kamen od paste na chipsetu i smanjio temp za čak 15°c! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
šarafcigerom po čipsetu: bonker2
![]() |
#459 | |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Premium
|
Ma odvijačem sam gulio ''pastu ![]() ![]() na chipsetu nije bilo NITI TRAGA ničemu nalik na pastu -> svatko ko ima ovu ploču neka pod HITNO zamjeni taj kamen između chipseta i coolera jer je to nevjerojatno, ja se čudio kako su oni mislili da to hladi uopće?:confused: ko neka jaaako stvrdnuta spužva jedva odvijačem je uspio skinuti:confused: Evo sada čudo radi na 2800rpm i 46°c (UD menager, dakle pod opterećenjem) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Koji BIOS da stavin? iman geil ultraX memoriju (to su UTT chipovi ako se nevaran). sad san stavija jedne biose sta mi je blackmack preporucija ali memoriju nemogu dignit priko 220fsb na 2.8v. kad dizen win pojavi mi se blue screen ili mi kaze da mi fali neki fail od wina.I jel mi moze netko rec bar okvirno kakve postavke da stavin? Unaprijed hvala p.s. nadan se da nisan opet popusija u vezi memorije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Mislim da te meme ima i u BH5/UTT i TCCD inačici, ako je UTT onda joj je 2.8v malo-premalo ![]() Prvo provjeri da li je fakat UTT-ako je, moraš joj dati više napona. I dodatno hladiti da ne bi bilo nismo-znali. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Imam tu memoriju doma, i nisam bas prevec sretan, nije htjela prek 490 na 2-2-2-x postavkama sa 3.53v, sve ti je u seriji. Mozes dobit dobru ali isto tako i losiju seriju-zato joj je i cijena oko 1000 kn za 2x512. + kaj se memorija grije do bola, meni je po njoj puhao 120mm vent odozgo i još jedan sa strane, i uz to na 3.1 volt je bila osjetno topla(onda znaš kak je bilo na 3.5 volta).
![]() |
#464 |
Moderator
|
Ne znam ljudi kakve vi serije imate ali moji rade na 250-260 1,5-2-2-5 na 3,5-3,6v i na 3,6v je uz 80mm vent @5v jedva topla nakon primea ili igrica! Ako netko sumnja može slobodno doć do mene pa da vidi! Smarty normalno da neće ić preko 220@2,8v (niti moji nisu) prvih par dana je vozi na max 2,9-3,0v a kasnije možeš probat sa 3,0+v ali uz aktivno hlađenje! na 3,3v bi ti trebali ić 240 1,5-2-2-5 ili 2-2-2-5
![]() |
#465 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
lako je moguce da to nisu BH vec CH cipovi a CH serija je losa. Imao i i sretan da sam ih se rijesio i utrpao Paskeu ![]() Na socket A je CH cipovima bio max nekih 230 s 3,3V. CH trebaju puno struje a onda sepocinju krvnicki grijati. Tak i tak je za soc 939 i 754 TCCD ,mema way to go jer ide na puno vise taktove. BH je bio car na socket A, jer ploce nisu mogle ici na tako visoke taktove.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#466 | |
Moderator
|
Citiraj:
Jedino kaj Corsair nije mogo na CAS 1,5
![]() |
![]() |
#467 |
Super Moderators
|
Izašli su novi BIOS-i, budući da svi već imamo FX60 u ladicama i samo smo čekali da izađe BIOS koji ih podržava...:burn: ... http://www.xtremesystems.org/forums/...ad.php?t=80240 |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 | |
Moderator
|
Citiraj:
Napokon bum mogo zvadit FX-a iz ladice i malo ga isprobat.... ![]()
![]() |
![]() |
#469 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#470 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Premium
|
Evo prvo da se pohvalim da san dobija danas ADSL ![]() ![]() ![]() A sad jedno pitanje iman doma jos jedan konp pa me zanima mogu li kako na ovoj ploci imat adsl (spaja se na mreznu) i taj 2. konp posto na ploci su ka 2 mrezne. I nije mi jasan ovaj Nvidija nForce Networking bla, bla. jel to isto mrezna ili..... jer npr. adsl nemogu spojit na njega. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Nvidiin firewal i ta sranja nemoj ni instalirati... Marwel je onaj niži. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Premium
|
nisan mislija na firewall nego na Nforce Networking Contriller. Jer kad na njega spojin dsl nemogu nikako na net pa pitan jel cemu sluzi on ili je to samo ka "ukras" ![]() Mislija san na njega spojit drugi konp ako je moguce |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Moderator
|
Citiraj:
Firewall nemoj pikat gore jer ti bu sampo sr*nja delo! Ja obićno instaliram sve osim zvuka jer imam Audigy
![]() |
![]() |
#476 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma radi taj firewall samo ga treba nastimat'. Ako vec instaliras neki firewall onda instaliraj taj jer navodno ima hardversku akceleraciju. E sad, ja sam to imao instalirano i nemam vise jer mi ne treba i zato jer digne neke procese koji mi opeterecuju moju jadnu konfiguraciju ![]()
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 21.11.2005. u 17:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Super Moderators
|
Ma jebem ti ja i Nvidiu i njihovu ljenost ![]() Pa taj problem sa firewallom se vuče već GODINU DANA-a gamad nije napravila ništa ![]() Seronje. Pa ne mora (i netreba) svaki korisnik znati hrpu stvari koje se moraju poštelati u firewallu. Predefinirani profili ne rade i blokaju sav promet i jedan i drugi i treći, moraš na custom i onda ti otvori hrpu opcija o kojima 85% korisnika nema blage... Onda-6.66 driveri znaju koji put napraviti sranje sa FTP-om, nisu ni to riješili. Itd...itd... Ta me gamad neodoljivo podsjeća na one smradove koji se "brinu" u ATI-ju za MMC... |
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Konfa je ova dole, zanima me koje su najbolje latencije za te rame i koji je preporučeni Cpu Startup VID i Cpu VID. Ja sam u biosu stavil Cpu VID na 1.425V, a u cpu-z mi pokaziva 1.376V-1.392V. Probal sam spustit latencije ali čim stavim RCD ili RP na 2 neče se boot-at. Na staroj ploči sam ih držal na 2-2-2-5@400MHz, a sad ih na 400MHz morem stavit do 2-3-3-6 inače ne boot-a. Evo slika iz cpu-z: proc ![]() ploča ![]() ram ![]()
![]() |
#479 |
Super Moderators
|
Koji BIOS imaš, kakvo napajanje, da li 24 ili 20 pinsko, da li si uštekao sve konektore u ploču??? 2-3-3-6 je ok za tu memu.(na 200) Stavi memu na 166, diži proc do 2500. To bi za memu bilo 208.5 Postavke napona proca 1.45v (Cpu Startup i CPU VID) ako se neće dizati onda polako CPU VID Special Control u %... LTD/FSB 4x CPU/FSB 10x Ili probaj memu na 2.5CL 180 divider proc na 2500 To sve samo za početak. Za fore sa naštelavanjem postavki BIOS-a kaj se tiče baš tvoje meme PM-aj Mentala ili Vedrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2005
|
Za bios ti piše koji je na sliki od ploče, taj sam pročital na nekom forumu da dobro radi na toj ploči pa sam hitil. Od novih fixeva znam da samo ima podršku za fx-60. Napajanje mi je neko no-name 420 W. Ploča je 24 pinska, a napajanje 20 pa sam stavil onaj konverter s 20 na 24. Sve je uštekano. Imal sam i CHIEFTEC 410W s 24 pin i iste je voltaže daval na tim postvakama...
![]() |
|
|