|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Problem sa monitorom
Društvo pozdrav. Imam jedan problem sa monitorom i ne znam u čemu je stvar. Dakle uzeo sam samsung 24B150 i spojio sam ga na komp na kojem mi je do danas bio LG 22'' koji je radio sasvim ok na full rezoluciji 1920x1080 Na mašini imam AMD rinity čip na kojem je i grafička, a uz nju komp ima još jednu grafičku također od AMD-a. Ja za ovaj monitor i za TV plazmu koristim AMD HD7660 karticu - monitor je spojen na VGA, a TV na HDMI. I evo problema - od kad sam spojio ovaj novi monitor slika mi je prevelika, tj ne stane na ekran. i vertikalno i horizontalno je slika prevelika tako da na full rezoluciji ne vidim gornji i donji, te lijevi i desni dio slike. Na TV-u je slika sasvim ok i normalna. Kad spustim rezoluciju na 1680x1050 onda je slika manja pa vidim većinu ekrana koji bi trebao vidjeti, ali mislim da i dalje ne vidim baš sve (npr ako neku aplikaciju tipa word guram u desni kut/rub ta mi se aplikacija ne resiza automatski na pola ekrana kako inače radi). Kada promijenim rezoluciju opet na full hd onda se ne vidi promjena u kvaliteti slike već imam dojam kao da se ista kvaliteta ove niže rezolucije samo stretcha na ovaj dio van ekrana koji tada ne vidim. Ima li itko ideju jer ja više nemam pojma. Insatlirao sam driver za monitor, instalirao sam AMD-ov najnoviji driver zajedno sa onim njihovim control centrom. E da - također, kad se komp boota onaj početni ekran (kod mene MSGW) mi je spigan i ne vidim ga jasno. Kad uđem u bios također ne vidim jasnu nego spiganu sliku. unaprijed svima puno hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
u catalystu imaš opcju "overscan" pa je uključi i poigraj se sa njom...ovo za bios mi nije jasno, barem bi tu trebalo biti ok |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Jesi pogodio dobar refresh rate i ostale parametre? Probaj na monitoru par puta lupit auto adjustment. Problem kod VGA izlaza i LCD monitora nastaje u tome kad monitor ne skuži šta kartica šalje pa se ne prilagodit ispravno. Događa mi se stalno jer VGA u pravilu koristim za kompove koje popravljam i naravno mutna i "profulana" slika počne od biosa pa na dalje. AUTO na monitoru je obično najbrže riješenje. Mislim da overscan kao funkcija nema šta radit na analogiji. Na analogiji još postoji (na monitoru) faza i clock ako se ne varam al tome služi auto funkcija monitora ![]() p.s. to je novija kartica jel nema ona DVI izlaza, pa imaš DVI na samsungu. Bježi od analogije ako možeš ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|