Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.01.2011., 11:55   #1
CsH_58
Premium
Moj komp

CsH_58's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Printer na Access Point

Bok!
Dali je moguće spojiti printer na AP, tako da printa bežično? Može kakav savjet... umrežio sam dva AP koji se međusobno vide i sve radi, sad neznam kako da podesim printer da ga vidi taj jedan AP na koji je spojen printer..
Thx
CsH_58 je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 13:28   #2
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
ako ti je mrezni printer (a pretpostavljam da je) onda ce ti ga kompovi uredno vidjet.

nevidim zas bi bilo problema.
Cuky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.01.2011., 13:47   #3
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Instaliraj printer na kompu na način da odabereš lokalni printer ali makneš kvaćicu sa autodetect printer. Odabereš lpt port i instaliraš bez da princa test page. Nakon što instalacija završi, u properties promijeniš port tako da dodaš tcp/ip port i upišeš adresu koju si postavio printeru. Printer, naravno, mora imat fiksnu ip adresu. To ti je najsigurnija i najbolja procedura.
Edit: ovo se sve radi iz windoza, add printer u printers and faxes. Nemoj koristit software od printera jer zapuni sistem kojekakvim glupostima.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2011., 15:11   #4
CsH_58
Premium
Moj komp

CsH_58's Avatar

Znači najprije printer spojim na komp normalno usb-om, instaliram i onda kad sve podesim, maknem usb i priključim printer mrežnim kabelom na AP i to bi trebalo radit ? (printer je ustvari velika kopirka, ali mislim da nema razlike)...
Staro 07.01.2011., 15:17   #5
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

o jbt. buduci da imas mrezni printer dovoljno ga je samo spojit mreznim kablom na ap. nakon toga samo instaliraj drivere za printer na svakoj masini na kojoj ga hoces koristit i gotovo. vecina drivera ti nudi da ti automatski sami instaliraju printer iako je ustekan u mrezu pa bi ti tako bilo najbolje da napravis
Staro 07.01.2011., 15:39   #6
CsH_58
Premium
Moj komp

CsH_58's Avatar

hehehe.. ti sad kažeš da treba instalirat drivere, a D1viry da ne treba... ?? Probat ću oba načina pa.. nadam se da je bar jedan pravi..
Staro 08.01.2011., 00:55   #7
Cuky
Moj komp

Cuky's Avatar

Napravi ovako kako sam rekao jer sumnjam da ces uspjet slozit na nacin kako je kolega napisao
Staro 08.01.2011., 13:28   #8
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Rekao sam da treba instalirati drivere, ali bez automatskog traženja printera i bez mrdanja portova pri instalaciji. Ostavis lpt jer je prvi na izboru, nebitno je koji stavljaš za vrijeme instalacije. Kad naknadno namjestiš tcp/ip port, sam će se spojiti na kopirku. Mi smo to radili na taj način jer smo instalirali printere na preko 100 kompova i ide puno brže nego kad pustiš da instalacija sama traži. Da ne spominjem da imamo preko 30 mrežnih printera i kopirki, pa si moš mislit koliko je korisno kad sam traži. Ovako mu kasnije staviš port koji. Hoćeš i eliminiraš gubitak vremena.
Sad imamo print-server pa samo odaberemo na koji printer da se spoji, bez instalacije, al to je OT.
D1viry je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2011., 21:01   #9
CsH_58
Premium
Moj komp

CsH_58's Avatar

Ovako,,,
Danas sam napravio kako ste rekli.. (instalirao drivere, premjestio na tcp/ip, dodao printeru fixnu ip...) i sad ga komp nađe ali opet neće printat pa neznam u čemu je stvar.. To je ona velika kopirka Canon ir 2022 pa ako je netko radio s istom...
Staro 14.01.2011., 15:30   #10
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Od početka si postavio temu na krivi način i bez potrebnih podataka. Trebao si opisat mrežu Router xy > AP1 xy > AP2 xy > Printer xy, pa još nije printer vulgaris nego uredski Copy / Print / Scan / Fax uređaj.

Da krenem od kraja, ako ste definirali / postavljali User ID (za kontrolu korištenja) a možda je sada onemogućeno, provjeri opciju "Prihvaćanje poslova sa Nepoznatog ID".
Dodatne funkcije > Upr. ID Brojem > PDL Poslovi bez ID = Uklj (On). Isti štos postaoji za skener. HRV_Ref_Manual 6-24.

Otvori Network Guide na priloženom cd i prođi / provjeri mrežne postavke, ima toga previše da sad pišem / prepisujem.
Obavezno postavi fiksne mrežne postavke (IP, Subnet, Gateway, DNS Server, Host name tj. ime na mreži, . . .
Provjeri IP Address Range Settings > definiraš ip adrese s kojih odobravaš (Permit) ili zabranjuješ (Reject) Rx/Print i pristup web konfigu uređaja
Evo Network Guide sličnog uređaja, za iR2022 nisam našao.
Nikky je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.01.2011., 23:08   #11
CsH_58
Premium
Moj komp

CsH_58's Avatar

Sorry, nisam ni znao kako da postavim temu pošto se prvi put susrećem s tim problemom, a radim na održavanju računala i mreža tek mjesec dana pa su me odmah u govna uvalili.. probat ću tako napravit drugi tjedan jer sam već 3-4 puta išao to namještat pa će me otkantat lagano...
Hvala!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno