|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Printer na Access Point
Bok! Dali je moguće spojiti printer na AP, tako da printa bežično? Može kakav savjet... umrežio sam dva AP koji se međusobno vide i sve radi, sad neznam kako da podesim printer da ga vidi taj jedan AP na koji je spojen printer.. Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
ako ti je mrezni printer (a pretpostavljam da je) onda ce ti ga kompovi uredno vidjet. nevidim zas bi bilo problema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Instaliraj printer na kompu na način da odabereš lokalni printer ali makneš kvaćicu sa autodetect printer. Odabereš lpt port i instaliraš bez da princa test page. Nakon što instalacija završi, u properties promijeniš port tako da dodaš tcp/ip port i upišeš adresu koju si postavio printeru. Printer, naravno, mora imat fiksnu ip adresu. To ti je najsigurnija i najbolja procedura. Edit: ovo se sve radi iz windoza, add printer u printers and faxes. Nemoj koristit software od printera jer zapuni sistem kojekakvim glupostima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Znači najprije printer spojim na komp normalno usb-om, instaliram i onda kad sve podesim, maknem usb i priključim printer mrežnim kabelom na AP i to bi trebalo radit ? (printer je ustvari velika kopirka, ali mislim da nema razlike)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
jedan i jedini :D
Datum registracije: Sep 2005
|
o jbt. buduci da imas mrezni printer dovoljno ga je samo spojit mreznim kablom na ap. nakon toga samo instaliraj drivere za printer na svakoj masini na kojoj ga hoces koristit i gotovo. vecina drivera ti nudi da ti automatski sami instaliraju printer iako je ustekan u mrezu pa bi ti tako bilo najbolje da napravis ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Rekao sam da treba instalirati drivere, ali bez automatskog traženja printera i bez mrdanja portova pri instalaciji. Ostavis lpt jer je prvi na izboru, nebitno je koji stavljaš za vrijeme instalacije. Kad naknadno namjestiš tcp/ip port, sam će se spojiti na kopirku. Mi smo to radili na taj način jer smo instalirali printere na preko 100 kompova i ide puno brže nego kad pustiš da instalacija sama traži. Da ne spominjem da imamo preko 30 mrežnih printera i kopirki, pa si moš mislit koliko je korisno kad sam traži. Ovako mu kasnije staviš port koji. Hoćeš i eliminiraš gubitak vremena. Sad imamo print-server pa samo odaberemo na koji printer da se spoji, bez instalacije, al to je OT. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ovako,,, Danas sam napravio kako ste rekli.. (instalirao drivere, premjestio na tcp/ip, dodao printeru fixnu ip...) i sad ga komp nađe ali opet neće printat pa neznam u čemu je stvar.. To je ona velika kopirka Canon ir 2022 pa ako je netko radio s istom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Od početka si postavio temu na krivi način i bez potrebnih podataka. Trebao si opisat mrežu Router xy > AP1 xy > AP2 xy > Printer xy, pa još nije printer vulgaris nego uredski Copy / Print / Scan / Fax uređaj. Da krenem od kraja, ako ste definirali / postavljali User ID (za kontrolu korištenja) a možda je sada onemogućeno, provjeri opciju "Prihvaćanje poslova sa Nepoznatog ID". Dodatne funkcije > Upr. ID Brojem > PDL Poslovi bez ID = Uklj (On). Isti štos postaoji za skener. HRV_Ref_Manual 6-24. Otvori Network Guide na priloženom cd i prođi / provjeri mrežne postavke, ima toga previše da sad pišem / prepisujem. Obavezno postavi fiksne mrežne postavke (IP, Subnet, Gateway, DNS Server, Host name tj. ime na mreži, . . . Provjeri IP Address Range Settings > definiraš ip adrese s kojih odobravaš (Permit) ili zabranjuješ (Reject) Rx/Print i pristup web konfigu uređaja Evo Network Guide sličnog uređaja, za iR2022 nisam našao. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Sorry, nisam ni znao kako da postavim temu pošto se prvi put susrećem s tim problemom, a radim na održavanju računala i mreža tek mjesec dana pa su me odmah u govna uvalili.. probat ću tako napravit drugi tjedan jer sam već 3-4 puta išao to namještat pa će me otkantat lagano... ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|