|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2009
|
Komp se ne pali
Pozdrav svima! Imam problema s paljenjem računala. Naime, nakon pritiska na power tipku na kućištu, svi se ventilatori zavrte, ali ne odradi onaj kratki bip koji inicira memoriju.tako stoji cijelo vrijeme. Pokrene se inaj ekran sa logotipom Gigabyte matične i Imam dvije pločice firestixa, jel moguće da su riknuli? Sam da napomenem da se northbridge i southbridge čipovi griju, pa mislim da je matična čitava. Ako neko ima pametan prijedlog, samo naprijed. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Pokušaj sa svakim keksom RAM-a pojedinačno upaliti komp, moguće da je jedan od modula riknuo, pokušaj i ubosti memoriju u druge utore na ploči. I nevedi točno koju konfu imaš.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
|
Jesi pokušao sa svakim modulom memorije odvojeno? Clear CMOS (izvadi bateriju s ploče na minutu pa vrati i pokušaj onda upaliti komp).
![]() |
#6 |
Registered User
|
Evo pokušao sam i odvojeno module i CLEAR CMOS,i ništa novog nema Samo sam sad uspio dobiti opet kao na početku da se pale ventovi, sad se samo čuje kak se hard zaletava ko da će krenut, to traje nekih 30 - ak sekundi i onda se komp ugasi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
Napajanje dalo svoje? Ako imaš kakvo drugo napajanje pri ruci ili da posudiš od nekog negdje uštekaj umjesto Chiefteca pa vidi ako će proraditi.
![]() |
#9 |
Registered User
|
Evo riješeno Radi komp Šta sam napravio? Dakle, nakon drugog napajanja ista stvar, vratim staro, izvadim bateriju na 10-ak min i eto radi možda je zadnji puta nisam dovoljno dugo držao van ležišta Nemam pojma što se dogodilo ali meni je bitno da sve opet radi. Veliko hvala Clown! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|