Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.10.2009., 16:04   #1
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Problem s HDD-om

znači, stvari stoje ovako: imam 2 Hitachijeva diska od 160gb svaki. Jedan hard je podijeljen na 2 particije (C-50gb i E-100gb), dok je drugi hard u jednoj particiji (D) i u njemu je problem.. naime prilikom kopiranja na D particiju komp se zablokira. problema nemam prilikom kopiranja s C na E (znači, ovaj prvi HDD), samo na taj drugi hard (D).. također, s tune up-om sam provjerio bad sektore - nema ih.. no ne mogu napraviti defragmentaciju jer komp također zablokira! defragmentacija ostale dvije particije prolazi bez problema! rušenjem windowsa problemi su se riješili na kratko vrijeme, jer evo opet mi se događa isto... ima li netko ikakvih ideja? lud sam već...
Wuchko je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2009., 20:37   #2
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Zamijeni SATA/IDE kabel i ukopčaj disk u drugi konektor na ploči, možda to pomogne.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.10.2009., 20:46   #3
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Vjerojatno ti se neka napast navukla na taj disk pa mu otežava normalna rad. Provjeri to za svaki slučaj. Nego disk inače normalno radi, tj. kad se niš ne kopira na/s njega?
Staro 20.10.2009., 20:57   #4
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Vjerojatno ti se neka napast navukla na taj disk pa mu otežava normalna rad. Provjeri to za svaki slučaj. Nego disk inače normalno radi, tj. kad se niš ne kopira na/s njega?
radi perfektno, reprodukcija videa, glazbe, ma sve... čak i kopiranje s D particije radi, ali na D particiju ne...
@Doink the Clown: i to mi je palo na pamet, no kako nemam kabel viška, morat ću nabaviti pa probati...
Staro 20.10.2009., 21:03   #5
Doink the Clown
Jack of all, master of none
Moj komp

Doink the Clown's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Za prvu ruku ih zamijeni, spoji ovaj kabel s sistemskog diska na taj problematični i obrnuto pa vidi ako će štekanje prijeći na drugi disk, onda ćeš znati bar da je do toga.

C L O W N I N G A R O U N D
Doink the Clown je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2009., 21:16   #6
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Jesi gledao u HDTune dali ti S.M.A.R.T baca kakvu grešku?
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 20.10.2009., 21:36   #7
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Citiraj:
Autor Crash009 Pregled postova
Jesi gledao u HDTune dali ti S.M.A.R.T baca kakvu grešku?
pod karticom "health" je sve "ok", i što je najironičnije, u ovoj kartici mi je žuto obojeno "Reallocated Sector Count" (no pod "status" svejedno stoji "ok"), ali pod onim zdravim diskom, koji radi bez problema! jedina razlika između ova dva je što je tu kod ovog požutjelog pod "data" broj 1, dok je kod ovog zafrkanta 0...

EDIT: malo sam potražio po netu i bilo je ljudi s ovakvim problemom, da im je Reallocated Sector Count obojan u žuto, no svugdje sam pročitao da to nije ništ zabrinjavajuće.. kako bilo, nije mi pomoglo u rješenju problema, jer mi je za oba diska dolje u dnu Health status: ok, kao što je uostalom i na kraju svakog zasebnog retka iznad (ispričavam se što se ne znam stručnije izraziti)

Zadnje izmijenjeno od: Wuchko. 20.10.2009. u 21:49.
Staro 21.10.2009., 12:18   #8
Wuchko
Premium
Moj komp

Wuchko's Avatar

Update: jutros međusobno zamijenio SATA kablove od diskova, i uključio ih u sata 3 i 4 utor (do sada su diskovi bili u 1 i 2) - sve radi! kopiranje, defragmentacija (ok, trenutno je na 70%, ali prije je blokirala odmah u startu), tako da mislim da je problem najvjerojatnije u SATA utoru na ploči (mislim da je baš br 2 u pitanju).. inače nemam sreće s tim utorima na Asrock pločama (na prošloj je riknuo floppy, ali to nisam ni koristio pa onda...). pretpostavljam da je ovo onda riješeno.. hvala svima na pomoći
Staro 24.10.2009., 23:19   #9
josip17
Registered User

Datum registracije: Oct 2009
Imam problem sa HDD kod postavljanja sustava. Naime kad trebam napravit paticiju mogu napravit samo od 130gb a imam HDD od 250gb. pa ako mi netko moze pomoc kako da rijesim taj problem???
HVALA unaprijed...
josip17 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno