|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2009
|
Random smrzavanja
znaci komp mi se poceo smrzavat za vrijeme igranja nekih igara i kasnije mi se poceo smrzavat na obicnim windowsima, nedavno sam mjenjao grafičku i formatirao nakon promjene. Smrzne se tako da se neki put samo smrzne a neki put se i restarta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Ako si formatirao nakon promjene grafulje ... onda postoji vrlo velika vjerojatnost da je napajanje u pitanju. Napisi koje je u tvom kompu (procitaj nekakav naslov sa njaljepnice na njemu ... mora to biti na njoj).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
To naravno i nadam se da si uštekao u grafu oba PCIe kabela u konektore za napajanje (jedan 6-pinski i jedan 8-pinski), pretpostavljam da tvoje napajanje ima oba potrebna kabela za tjeranje te krvožedne grijalice ili bar adapter koji si trebao dobiti s grafom...
![]() |
#5 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Kad saznas koje je napajanje, javi se onda.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
Posudi neko drugo napajanje, po mogućnosti neko malo bolje i pokušaj s njim kresnuti komp, sve se meni čini da se to tvoje no name s deklariranih 500W a isporučljivih tko zna koliko manje ne može mjeriti sa zahtjevima za strujom jedne HD4890. Btw. kakvo je stanje s PCIe kabelima na tom tvom napajanju? Ima i 6-pinski i 8-pinski?
![]() |
#7 |
Registered User
|
ovako dva kabla od napajanja su upiknuta ugrafičku i neznam tocno dal su 6 pinski ili 8 pinski al mislim da je 6-pinski, a dali je moguce da se smrzava zbog drivera i dali je moguce nekako smanjit potrošnji struje u grafičkoj (oslabit ju)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
Ako su oba 6-pinska onda ti to nije dovoljno i vjerojatno se zato komp smrzava, iako ne bih isključio ni da je samo napajanje krivac, u tu grafu moraju biti uštekani jedan 6-pinski i jedan 8-pinski PCIe kabel. Jesi dobio adapter na 8 pinova s grafom?
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
malo prije sam maknuo stare catalyst 9.9 drivere i stavio 9.8 i odtad mi se nije smrznuo, ali jos nisam igre palio je moguce da sam time rijesio problem? a što se tice napajanja i ako su oba 6 pinska, budem definitivno zamjenio |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
također mi se sad pocelo događat to da kad upalim igru se ekran samo ugasi tj. ponaša se ko da sam ga iskopčao iz kompa, a igra se nastavi vrtit u pozadini |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
![]() |
#13 |
|
Kad će te slike PCIe kablova da razriješimo i taj misterij tvoga napajanja? Ja sam na Nabavi našao neka dva modela Anteca 500W koji imaju samo jedan 6-pinski PCIe kabel a za tvoju grafu treba puuuno više. http://www.nabava.net/antec-napajanj...c__11415_p.php
![]() C L O W N I N G ![]() Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 20.09.2009. u 20:14. Razlog: dodan link |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
E, ja u ovom zmijskom leglu ništa ne kužim ![]()
![]() |
#16 | |
Registered User
|
zamrzavanje slike
Citiraj:
Ko može pomoći. Hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Señor Audiophile
|
@mojopack: HD4890 ima 2x 6-pin PCI-e naponska adaptera, a koliko vidim na slici oba su spojena. Antecov Seasonic (EarthWatts) je sve samo ne no-name napajanje ![]() Posto si spomenuo da se igre uredno vrte u pozadini ali nema slike, te unutrasnjost kompa izgleda tako kako izgleda ... imam lagani osjecaj da tu ima problema sa protokom zraka unutar case-a. Savjet: pokusaj sloziti konfu izvan kucista, tj maticnu na stol i popikaj sve sto idu na nju i onda isprobaj svim metodama koje znas ...
![]() |
#18 | ||
|
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Kad navedeš sve komponente koje imaš, možemo ti pomoći. A dotle... To što si ugradio novo napajanje od 400W ne znači baš ništa jer neko šrot napajanje od 400W ne daje ni čistih 250W.
![]() |
#20 | |
Registered User
|
Citiraj:
EDIT: i ispricavam se jer sam zaboravio napomenut da imam Sapphire Ati Radeon 4890 Vapor-X 2gb Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 21.09.2009. u 23:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|
E onda ti ipak ide jedan 6-pinski i jedan 8-pinski kabel od napajanja u nju, imaš takve adaptere? Jesi pokušao u drugom kompu grafu isprobati? Jesli li pratio temp u loadu? Jesi posložio komp izvan kućišta? Jesi li uštekao drugo napajanje? Jesi li jesi li...? Već smo ti dali nekoliko sugestija, jesi li isprobao nešto od toga konkretno?
![]() |
#22 | |
Registered User
|
Citiraj:
temp za vrijeme loadanja ja oko 63 stupnjava nisam prikljucio drugo napajanje jer nemam drugo napajanje a dost sam zauzet pa bas neam vremena rastavaljat cijeli komp i slagat ga izvan kucišta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthrea...116078&page=23 Ili prodaj napajanje koje imaš i kupi neko kvalitetno koje ima PCIe kablove koje zahtijeva ta grafa i ![]() Btw. meni taj bundle stvarno nije jasan, grafa ima jedan 6-pinski i jedan 8-pinski slot za napajanje: http://www.overclockersclub.com/revi.../images/14.htm A ovi biseri daju 2 adaptera na 6-pinova? ![]() http://www.overclockersclub.com/revi...90_vaporx_2gb/
![]() |
![]() |
#24 |
Señor Audiophile
|
Koliko ja vidim sa slike (links.hr i sapphiretech.com) ta grafa ima 2x 6-pin. @mojopack: Zar ti je tesko pogledat koliko utora imaju adapteri sa grafe ... Savjet ... instaliraj GPU-Z programcic i ostavi ga u pozadini da mjeri temp dok ti igras. Kada izadjes iz igre samo opali screenshot tog programcica i to je sve ![]() BTW mozes pratiti i temp ostalih komponenti preko npr Everesta. P.S. To napajanje ne bi bilo preslabo ni da spojis jos jednu takvu grafu na njega (kada bi imao 6-pinskih adaptera ![]()
![]() |
#25 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
da ne otvaram novu temu ..... imam slican problem kao kolega mojopack,znaci ovako komp se smrzava za vrjeme igranja cod4 ,nekad se smrzne i ovako u desktopu.Jucer sam cistio komp,stavio novu termalnu pastu na proc ,ocisto prasinu sa ventilatora i sve to ali i dalje mi se smrzava nakon 30 min nekad nakon 2 sata .konfa je tamo pod "moj komp" i mislim da se komp ne smrzava zbog pregrijavanja jer su mi temp u idelu 50 a u lodu do 80 C na procu, a grafa je max u lodu 60 (radio sam check disk ,cistio registry i tako to ali sve je ostalo isto).neznam vise sta da radim ,ajde ljud pomagajte |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#28 | |
|
Citiraj:
![]() Pogledaj malo i u Event Viewer koje ti errore izbacuje prilikom smrzavanja.
![]() |
![]() |
#29 |
super user
Datum registracije: Dec 2007
|
pa gledo sam i u event viewer ali nije mi bas pomoglo to , ovaj novi event viewer u win7 ima previse opcija edit:Evo sad sam testirao memoriju sa memtestom 1 sat i nije bilo nikakvih errora ..sta da dalje radim? Zadnje izmijenjeno od: viper. 30.09.2009. u 20:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
|
|
Oglas
|
|