|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
![]() Imam laptop Advent 7070 sa Win Xp Sp2. Problem mi se javio juce kada sam bio na net. Nakon jednog restarta win se nije podigao nego mi izbacio poruku: Windows could not start because the following file is missing or corrupt: Windows/System32/Config/System You can atempt to repair this file by starting Win Setup using original Setup Cd-Rom. Probao sam i to i nereaguje. Kada pokusam da ga reinstaliram izadje mi poruka sa Code Error 7. Pokusao sam pronaci resenje na netu ali tu se nalaze problemi samo sa desktop kompjuterima... Da li neko mozda zna u cemu je problem?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
|
@ELF Sta kaze google? Jesi provao sta od ovoga? 1.http://www.google.hr/search?hl=hr&q=...BEivanje&meta= 2.http://support.microsoft.com/kb/307545 3.http://www.croportal.net/forum/savje...-bootati-3762/ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
N00B
|
Pokusaj testirat memoriju,skini memtest ISO image od tu http://www.memtest86.com/ zaprzi na CD i bootaj pa vidi sta je s memorijom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Cek, cek... Jesi probao ili nece reinstalirat Windowse? Ili si samo radio repair? Imao sam isti problem, reinstalirao i nikom niš. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
N00B
|
Sad ti samo izbacuje "NTLDR is missing"?Provaj oce li pomoc sta od ovoga http://www.google.com/custom?hl=en&c....pcekspert.com http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
e ovako da vam vise objasnim posto vidim da niko nekonta... upalim laptop, udjem u bios, namestim da prvi bude cd rom zbog bootanja xp cda, izadjem, on boota, press any key for boot cd, stisnem, udje na onaj plavi ekran, pise f2 za automatic recovery, f6 za novi scsi, e sad kad krene dalje da instalira sa cd-a, dodje do onog kernel debugger setup i tu stane, izbaci error i nema dalje.... probao sam 6 xp cd-ova + 1 portable win xp i svaki put mi stane na istoj stvari... znaci nemoguce je da je cd upitanju. skino sam hiren's boot cd da vidim u cemu je probem, i naso sam, hdd... imao je ostecene sektore koje sam uspeo popraviti, napravio sam novu particiju iz dosa ali sad ima drugi problem... ntldr is missing - mi izlazi poruka kada hocu da bootam sa hdd-a. i kad hocu da opet da instaliram xp opet mi stane na kernel debuger code error 7... za "ntldr is missing" sam gledo objasnjenja na netu al nijedno mi nije pomoglo, svi pricaju kako imaju problema sa desktop kompovima a ne sa laptopom, svi su kao premestili kablove, jumpere i ostala sranja i onda je proradilo. a kako ja da to promenim na laptpopu kad je on zatvoren... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
A da probaš napraviti zero fill format diska? Skini program sa stranice proizvođača diska, a vjerojatno ga imaš i na Hiren'su pa napravi format. Prije toga na neko sigurno mjesto prekopiraj bitne podatke sa SVIH particija jer zero fill format gazi sve - podatke, particije, MBR, logičke bad sectore,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
EMP moderator
|
Napravit će se kod ponovnog kreiranja particije i instalacije Windowsa.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
EMP moderator
|
Znam, možda budeš mogao nakon zero fill formata jer s*ebani MBR nekad jedino tako uspijem na neki način "popraviti", kada ne pomažu ni fixboot ni fixmbr naredbe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
a cime da obrisem na zero... uradio sam brisanje particije tako da je nema vise, a posle je ponovo napravio i opet se nista nedesava... jedan lik mi reko da na hiren's boot cd ima nesto za low format disk ali ja nisam nista slicno naso?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
EMP moderator
|
Da, to je to, imaš pod "hard disk tools", ako se ne varam, samo odaberi pravu verziju za svoj disk. Nisam odgovoran za moguće posljedice.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne znam koji hard imaš u lapu (otvori lap pa vidi), ali pazi da upotri***iš pravi alat c/p sa http://www.hiren.info/pages/bootcd (popis alata na Hiren's Boot CD-u) Hard Disk Tools Hard Disk Diagnostic Utilities Seagate Seatools Desktop Edition 3.02 Western Digital Data Lifeguard Tools Western Digital Diagnostics (DLGDIAG) 5.04f Maxtor PowerMax 4.23 Maxtor amset utility 4.0 Maxtor(or any Hdd) Low Level Formatter 1.1 Fujitsu HDD Diagnostic Tool 7.00 Fujitsu IDE Low Level Format 1.0 Samsung HDD Utility(HUTIL) 2.04 Samsung Disk Diagnose (SHDIAG) 1.28 IBM/Hitachi Drive Fitness Test 4.08 IBM/Hitachi Feature Tool 2.03 Gateway GwScan 5.12 ExcelStor's ESTest 4.20 MHDD 4.6 WDClear 1.30 Toshiba Hard Disk Diagnostic 2.00b SeaTools for Dos 1.09
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
Kokos, IBM/Hitachi Drive Fitness Test 4.08 je za zero fill format... ELF, gore ti je sve rečeno, samo odaberi program koji odgovara tvom disku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Banned
|
probao sam i to, sad vise nema onog ntldr is missing. naso sam neki program kojim namestam hdd kako i cime da boota al nemogu da se setim kako se zove. kad sam namestio da boota sa hdd-a rekao mi je da nema nista na hdd-u... onda sam stavio xp cd i javio mi opet code error 7. probo sam sa vistom i onda mi je ekran poplavio ko da je pao sistem. ja imam 2 sumnje ili hdd ili memorija, neznam sta vi kazete EDIT: da i jos nesto, u info hdd-a pise da se vrti i da mu je temp 42C Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 04.02.2008. u 12:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Banned
|
jesam i opet mi izbaci code error 7... probo sam i sa vistom i nece, greska unecemu... nekim brojevima... EDIT: i da, nasao sam program u kojem sam slucajno video da nema odakle da boota tj nema boot na hdd-u... kako to da sredim... i btw opet mi izbacuje onaj ntl dr... sa nekim boot managerom pokuso sam ga boot-at i iskoci mi upozorenje da je prazan hdd zarazen viruso, skeniram ga i antivirusom i opet obrisem i napravim particiju i javlja mi ntldr is missig Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 05.02.2008. u 00:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Pravac čipoteka i kupi si onaj adapter za 2.5 na 3.5 ide diskove i izvadi disk van i stavi u drugi komp (po mogućnosti da ima već windbloze na sebi) i testiraj ga iz win. Drugo, kako je moguće da si napravio zero fill, što tvrdiš da jesi i da ti javla ntdlr misssing, i da ti je av našao virus na hardu? Kad na praviš zero fill, on pređe s nulama preko svega na disku, nema na tom disku više ničeg, dakle ni ntdlr ni virusa, ni mbr, APSOLUTNO NIČEG. Treće, otvori lap i pogledaj malo kondezatore po ploči, nešto mi smrdi na krepanu ploču. Ofkors, četvrto i peto bi bilo probat sa drugim cd romom, i nać nekog da ima lap da paše mema pa nju istestirat. Iz ovog pod "drugo" shvati da te ljudi nekuže, jer ti se priča logički ne poklapa iz posta u post, pa probaj iz početka i natenane objasnit što si isprobao, što nisi.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|