Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.04.2004., 16:46   #1
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

Datum registracije: Jul 2003
Post WaterChill AND My pc! Bad

Ej drustvo ne znam kako da vam ispricam ovu pricu!
Sve je pocečelo sa mojim prekrasnim druzenjem sa Asetek WaterChill i novim pc-om (pogle sig)! Sve je bilo super, od neki dan!
„Mogao“ sam ga klokati do bola, cak do 2455Mhz ,2.0V i islo je i vise! i nakon dugog vremena odmaranja pc je rado na 2200Ghz, 1.65V pocne mi se na jedanput penjati naglo temp i sve do 50 stupnjeva! Pa ja pomislih ono doslo toplije vrijeme i komp se grije, ajd ja bio uvjeren dosta vremena, i ono dodu kise i zahladi, a ono pc i dalje na max load 50 a idile 40 stupnjeva!
Ni sam ne znam sta se dogadalo.I krenem ja u akciju, probam ja malo pomaknuti pumpici, a ono na jedanput škljos (i dalje radi) izgleda da su se i gubili kontakti! I sve ja to ljepo naredih , izrezem zice i ponovno spojim. Nije bilo gubitka napon, (skljocanja, adj da tak nazovem), komp mi je i dalj radio toplo, max 50 (isprobavano u Colin 4 i UT2004)!Probam ga clokati, bas i ne ide, tesko (kao da se stara baba od 60 god , sexa se sa djedicom), max sam uspio izvuci 2300Mhz i to na 1.95V, dalj nije ni htio ici, sam se gasi, i onaj glupi zvuk kod ABIT ploca (NF7-s, V2.0 model)! Tesko mi je to bilo zamisliti, voltazu sam morao skoro doplo navuci da bi dobio 2300Mhz i to na 1.95V a prije sam ga przio na 2455Mhz na 1.95V! PA STA mu to BIH a temp kod 2450Mhz je bila max 50 full load a sada na 2200Mhz je 50 full load! A ti to probam ja pumpicu rastaviti, a ono K*, ne da se , zadnja strana je puna tak da se ne da rastavti, puna neke plastike,a moze se sam skiniti poklopas i STANEM JA, GLEDAM ,sastavljaj ponovno (mislo sam da su otisli lezajevi, ali nisu)! A sta je to bilo, ko ce znati, pc mi je tako reci novi. Ali kak sad to kad je prije radio na 2200Mhz na stock voltazi a sada vise nece, nema sanse da se digne , i naravno moram povisiti voltazu! ¸I jos nesto da li je normalono da voltauza procesora varira, tj. Pada i raste (nisam prije primjetio) na stock Barton xp2500+ volzaza procesora je od .1616 do 1.650!? da li je to ok!
Moje gorko iskustvo! I ps. Blok je samo na procesoru! Sada sam malo bio gledao na netu opise Asetek WaterChill i bartona i kazu da je normalno da radi na 50 stupnjeva sa WaterChill! Ajde ok, ali kako je meni bio radio na 35 i najedanput 50! (koristim dest vodu i samo dest vodu)! STA je meni ovo trebalo 
Staro 14.04.2004., 17:35   #2
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
ne vidim nista sto bi uzrokovalu takvu razliku osim smanjene moci hladjenja aseteka (citaj pumpa valjda otisla, il se zastopala .. hm..cime... )

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.04.2004., 17:41   #3
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

sada sam sve sastavio i pustio da radi! Evo na px2500 temp mi je 35! pumpa radi, stavim prst u bocicu sa vodom i osjetim da vuce!
Kak se onda, tak uspjeo smanjiti overcloking, i povisiti temperatura?
Kolika je vama temp bartona?
Staro 14.04.2004., 18:58   #4
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

Evo sada sam isprobavao clok i temp! NA xp2500 temp mi je max 40 a radna 33, a na Xp3200 je temp max 48 a radna 42! I opet nisam mogao uci u windosw sa stoc voltazom (XP3200), a prije je super radilo na 1.65 a sada mora raditi na 1.70 (kao XP3200)! A sta mo je !
Staro 14.04.2004., 19:15   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Tolike su meni temp bile prije s XP2500 i SK7+Papst! I to kad ga dignem na XP3200, nije prelazio 48! Čudno totalno.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 14.04.2004., 22:06   #6
Master Neo
Stane

Master Neo's Avatar

Evo po preporuku kolege, resetirao sam bios! RADI super stabilno kao XP3200, sa stock voltazom a i temp mi je super MAX 42, provjereno sa BURNMMX! Ali kada ga hocu digniti,klokati ide do 2350Mhz (i morao sam podosta dici voltazu do 1.9V )jedamput se ugasi, i cuje se onaj zvuk, dugi bip i bip(kratki)! A sta mu to znaci, nigdje ne mogu naci sta to znaci!
Staro 15.04.2004., 01:05   #7
Isus
Headbangig Grunf!
Moj komp

Isus's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
ABIT NF7-S beep codes
One Beep - board is working fine
one long beep then machine shuts down - faulty, improperly installed or missing CPU
1 short beep - System is booting normally
2 short beeps - CMOS setting error
1long-1short - DRAM error
1long-2short - Display card or monitor connected error
1long-3short - Keybaoard error
1long-9short - ROM error
Long continuous beep - DRAM isn't inserted corerectly
Short continuous beep - PSU problem
A teo tone siren ( zvuči ko hitna) generally caused by overheating or out of spec. voltages.

Evo to su ti svi kodovi pištajuče ploče
Grunf je moj idol!
Moji Grunf type modovi
NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster!
Alfisti site, Alfisti forum
Isus je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke