|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
(riješeno) [Pomoc Experta] Hard Disk Failure
Dobra vecer Postovana gospodo ,imam jedan veliki i po meni tesko rijesiv problem Odmah u startu moram napisati da ja NEMAM NOVACA za kupnju novog hard diska.Pod Nemam mislim na to da sam nezaposlen i da jedino mogu doc do neke love je ako prodam nesto iz kuce,bar do daljenjega,a kako sam zaljubljenik u internet tj junkie ![]() Moj problem je sljedeci Prije 7dana sam napokon nadogradio svoj pc sa novim procesorom ,maticnom i novom memorijom (podatci su u mojem profilu) te normalno u servisu su mi stavili nove windowse. Jutros netom nakon paljena kompjutera,samo sto sam se logirao na msn i poceo pricati sa prijateljom,moj pc je doslovno blokirao ,tj explorer je stao i gotovo,zamrzao se,ja ga nisam mogao resetirati nego sam ga morao prisilno ugasiti,prilikom bootanja windoza je javio DISK ERORR ,please press CTRL + ALT +DEL to restart,nakon 10tak uzaludnih restartova,proradio je. 4h kasnije prilikom pokusaja gledanja divx filma preko bsplayera,je opet blokirao i opet javio isti error 3 puta je to ucinio u roku od 6h Hard diskovi su 80gb segate i maxtor 160gb Instalirao sam Hdd Pro koji mi je pokazao da su oba diska OK Instalirao sam Sea windows sa segate stranice i provjerio i short i long generic rad hardova,i sve testove su prosli Otisao sam na particije i napravio ERROR CHECH Sve je proslo super Po tome pitanju su hardovi ok Temp je 20stupnjeva Napajanje je ok Windoze su nove,3 glavne komponente su nove Nijedan program osim msn i jos par sitnica nisam instalirao otkad sam doveo komojuter iz servisa,a windowsi se nalaze na Maxtorovom 160gb + mjesta na svakoj od 5 particija ima vise od 20% Status smart diskova je OK Pitanje glasi.....STO SE DOGADA OVDJE? Kakav je to pak moj problem,jer ja sad nemogu init gledat film,nit pricat na msn a da mi pc ne blokira svako malo a upravo sam ga vratio iz servisa a garancija mi je istekla odavno ???? Molim vas za neku pomoc ako moze Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
1) napravi memtest 2) nezaposlen si i nemas para, a ganjas konfu na 20" WS LCD.-u ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Budem hvala Javim ujutro PS.Nisam znao da bih trebao obrazlozit Pa ovako 6mj mi je trebalo da si napokon kupim na akciji vemila za 1699kn da mogu napokon uzivat u photoshopu i filmovima . A i prodao sam stare dijelove pc-a za to,nije da se to nekog tice al ....da bih isao kupit novi hard da i iimam novaca za nekih od 80gb ,moram prvo bit siguran jel on otisao ili nesto drugo |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Provjeri napajanje... Nesto slicno se dogadjalo mom burazu... Komp se neki put opce nije htio zapaliti, osim ako ne odspojim disk, pa sam mislio da je disk... No ispalo da je napajanje... A ja imam novi disk ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
+ napajanje nebi davao disk failure ili disk error pri bootanju windoza |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Vjeruj mi zna i to javiti.. zato sam i isao kupit disk... Jednostavno, napajanje nije moglo izdrzat i onda pri boot-anju javljalo invalid disk failure, pa onda se znalo pri podizanju windowsa samo restartat i tak... Vrlo vesele stvari... Ali ako kazes da nije, ok, bar jedna stvar manje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Mada si provjerio san sea tools, ja bih na tvom mjestu probao s hiren's boot cd - acronis disk suite i s njim bih proskenirao disk iz dos-a. Meni se jednom dogodilo da je seatools javio da je disk ok, a s acronisom sam našao greške (bad sectore)...
![]() |
#9 |
Premium
|
Budem probao ako novo napajanje ne pomogne Ps.Napravio sam mem test i u redu je Kupio sam novo kuciste CODEGEN sa svojim napajanjem 400w u vemilu Sad sam ukljucio ,odvrtio aqua mark 3,winam svira,przim i prebacujem 15gb sa harda na hard,zasada radi vec 2h Ako ostane radit super,ako ne,onda nije napajanje pa cu izbacit maxtor 160gb sa windozama i otic ttrazit novi Hvala svima na savjetu,zakon ste |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Evo problema i sa novim napajanjem Sad sam pak htio namjestiti screen saver settings sa 5min na 50min i kad sam stisnuo ok ,restartao mi se pc uz BSOD ''IRQL NOT LESS OR EQUAL'' DUMP OF MEMORY CHECK NEW INSTALED DEVICES Nisam nist instalirao osim sto su u servisu stavili napajanje i kuciste |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
to napajanje ide sa kucistem i isto napajanje sa istim kucistem u vemilu daju uz 4400 i 2gb rama sa 8600 gts a ja imam 6800 i 2gb rama sa isto 44000 zasto bi meni bilo lose napajanje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
To nema veze sta oni stave srot napajanje uz tu konfu..Sorry ne zelim ja sad tebe uvrijedit ali to je tako..Sigurno ti uz konfu nece dat P182 i Corsaira HX520W,jer kad bi to bilo onda bi bilo 1500 kuna vise! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
kuzim ali i u servisu im je restartao na 520w ? Mislim pa to nemoze bit napajanje onda |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ovaj problem i ja imam http://www.techspot.com/vb/all/windo...IRQL_NOT_.html Lik ima iste probleme kao ja I njemu se explorer zamrzava i on dobiva gresku DISK FAILURE,DISK ERROR Ili nvata.sys BSOD IRQL_NOT |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Ma cuj, ti glupi brojevi ti ne govore nista....ja sam tako imao nedavno slicne poruke u BSoD ekranu i po tim "expert" forumima i M$-u sam totalno isao na krivi put...u stvari sam bio skinuo i instalirao KRIVI driver ili driver s bugom od onboard zvuka i klalo mi se sve zivo i mrtvo u kompu, dok sam nisam skuzio pri renderiranju da mi se komp srusi kad dodje do renderiranja zvuka, a slika i sve ostalo prodje bez greske...dakle, uglavnom sam sam shvatio u cemu je problem, a da sam slusao internet shamane i gurue izbacio bi pol kompa kroz prozor jgb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Samo da se zahvalim svima na savjetima Nakraju sam maknuo sve drivere sa racunala tako sto sam otisao na start>control panel>computer menagment>device menagment>drives>oznacio prvi hard disk properties i unninstal drivers ,i onda isto za drugi hard,reset pc i evo 4dana i sve radi znaci 99% je bilo do nforce 4 drivera ,pa sad koristim windows xp defaultne
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|