Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.12.2007., 14:47   #1
ividic
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
problemi s napajanjem?

u zadnje vrijeme imam velikih problema s kompom..

konfa je: ga-k8n pro-sli, athlon 64 3700+, geforce 7950 gt, 2x512 mb kingmax rama 400 ddr i 2x512 mb noname rama, 2 hdd jedan seagate 160 sata disk i jedan 80 wd ata, cl audigy,2 dvd przilice, floppy, 2 ventilatora na kucistu(ako je to bitno)

nekad radi sve normalno, a nekad se rusi sam od sebe, onda odjednom se nezeli upalit pa vadim ram pa vratim i opet radi, onda nekad ne prepozna hdd kako treba pa ih samo opet odstekam-ustekam pa upali, pa ne zeli pokrenut ventilatore na kucistu(takoder ih samo odstekam pa ustekam i sve radi). isprobavao sam sve komponente posebno, odvrtio par testova tipa memetest, 3dmark i sl, preinstalirao win, podesavao latencije mem, nista nije clockano i nece pa nece i sad mislim da je problem u napajanju. ali nisam siguran zato vas molim za vasa misljenja jer sad imam codegen 400 w koje sam dobio s kucistem, a razmisljam o tome da stavim chieftec 550 w. dal bi to rijesilo moje probleme?

hvala unaprijed
ividic je offline   Reply With Quote
Staro 15.12.2007., 14:56   #2
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pa ja vjerujem da je stvar u napajanju, imaš dosta jak komp, pogotovo grafičku, a napajanje i nije neki brand. Još k tome imaš 2 optike, 2 hdd-a i tak...Uglavnom, mislim da je taj Codegen preopterećen!
Ak ti neki frend ima neko bolje napajanje probaj s njim prijen neg kaj kupiš novo. A ak dodeš do zaključka da je napajanje krivac, uzmi si Forton 400W PNF za malo manje od 300kn i bit će OK.
JVC MX-GT88 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.12.2007., 23:44   #3
danc00
Why so serious
Moj komp

danc00's Avatar

290kn 400W FORTRON minimalno za tu konfiguraciju, ali minimalno-pa normalno da ti je napajanje u k...!!! A ak imaš više para uzmi normalno skuplje, ali vadi ovo van dok ti nije crklo nekaj, a vidim da imaš dobu grafičku,koja vuče dosta struje pa se nemoj s tim zezat..
al isto ti preporučam fortron s obzirom na cijenu!!
danc00 je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2007., 11:49   #4
ividic
Registered User
Moj komp

evo jucer sam slozio komp s frendovim napajanjem chieftec 550 W gps-550ab-a mislim da je to puno volje od mog..upalim komp podesim latencije memorije odvrtim memtest, resetiram komp i opet memetest, radim malo u autocadu, igram neke zahtjevnije igrice tipa ut3, cod4 i radi sve normalno opet odvrtim par testova. ugasim komp sav sretan sto sam to napokon rijesio ali jutros opet upalim komp i tuli maticna da je kriva memorija vadim memoriju i opet mi se muke nastavljaju..da nije mozda to do baterije na maticnoj?kako bi to mogao provjeriti?
Staro 16.12.2007., 12:02   #5
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pa niš...ispremještaj malo memoriju po utorima...Vrati latencije na default, pa opet malo probaj vrtit testove. Sumnjam da je do baterije, al to je najlakše zamijenit, tj. najjeftinije
JVC MX-GT88 je offline   Reply With Quote
Staro 16.12.2007., 12:15   #6
ividic
Registered User
Moj komp

ma isprobao sam vec sve moguce kombinacije memorije ali nikako da radi kad su sve zajedno mislim radi ali tako da nakon svakog duzeg gasenja moram vadit jedan keks, namjestat latencije u biosu pa vracat memoriju. jer ako samo sve stavim i upalim komp svira mi da je losa memorija tj. ne podesi automatski latencije tako da se nemoze upalit. cini mi se da kad ga ugasim npr. preko noci vrati bios na default postavke tako da mi latencije nevaljaju pa opet sve ispocetka stvarno lagano ostajem bez ideja sta bi moglo bit..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno