|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Intelov Best Buy?
dakle, hipotetska situacija...u kojoj novac ne igra ulogu. koji Intelov procesor bi odnio titulu Best Buy proca? ali ne mislim na to da CPU bude čim jeftiniji s relativno nelošim preformansama pa se zato smatra Best Buyem, nego me zanima koji od Dual Core (ili čak Quad) procesora ima najbolji omjer cijene i performansi...odnosno koji najviše može ponuditi u odnosu na cijenu... a kod toga bi trebali uzeti u obzir ne samo kako se CPU nosi s današnjim aplikacijama i/ili igrama, već kako će se nositi s onima za godinu dvije... valjda je neko skužio kaj sam htio reć... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Intelov best buy bio bi neki Pentium E2160 dovoljan je za sve današnje aplikacije a košta ispod 500kn btw tvoj post nema nekog smisla jer ako novac ne igra ulogu onda se ne gleda best buy...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hm, da...malo sam nezgodno postavio pitanje, sad vidim... mislio sam to ovako, kako je Ph03n1x u onom svojem vodiču za kupnju navodio isplativost pojedinih procesora, da se sada, krajem godine, pokuša napraviti neki svojevrsni pregled Intelovih procesora i izdvoji neki Best Buy više klase (~1000 kn naviše)...dakle najisplativiji Intelov procesor koji je trenutno dostupan na našem tržištu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
velim najisplativiji bi po meni sada bio E2160 a ako gledaš 1000+kn onda E6750 no moraš znat da ta dva proca na istim taktovima rade približno podjednako (ovisno o aplikaciji) imaš ovdje na forumu usporedni test C2D procesora pa vidi
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako gledaš klasu 1000kn+, mislim da je E6750 best buy. Jest da je za mnoge overkill (uključujući i mene), ali ima odličan omjer uloženo/dobiveno.
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
ja sam uzeo E2160, i proc radi lijepo. po svim testovima kad ga se OC-a na frekve recimo bržih proceva, radi isto ko i oni. tako da ne vidim smisla u kupovanje skupljeg, jedino što onda tog ne moraš OC-at... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
jucer stigao E2180,na 3 gige radi na default voltazi dok je prijasnji E4300 trazio oko 1.4v,razliku u 2mb napram 1 mb cacha nisam primjetio u igrama kao ni u opcenitom radu,mislim da nema smisla uzimati ista skuplje od 21xx serije jer se procevi "bezopasno" clocknu na taktove duplo pa i troduplo skuplje brace i pritom daju nezamjetno losije performanse.
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
pa ajd reci da nije, u igrama 10-15% jaci na istom taktu s tim da rade na 24/7 na 3.6ghz uglavnom (e6600, e6750) sto dode do 32-38% povecanja performansi. Da li vrijedi tolko pljunit, nekom da, nekom ne..
![]() |
#12 |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|
hm 30 % vece performanse za 3x vise para... meni se necini bas isplativo... ali ako pare nisu problem (a uvik su) onda se isplati uzet i novi Kentsfield.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
4300 je i dalje po meni best buy :P ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|