|
![]() |
#1 |
Rule
Datum registracije: May 2003
|
Duron 1800 otkljucavanje i ostalo
ovak nabavio sam nekog durona 1800 koji navodno ima i dodatni keš koji treba spojit...e sad jel ima di nacrtano kako se to radi ili nest slično.....fala unaprijed.. ![]()
![]() |
#2 |
What's inside???
Datum registracije: Sep 2003
|
http://www.xbitlabs.com/news/cpu/dis...908004407.html samo ti nesmije bit zakljucan (treba biti napravljen prije 39og tjedna) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 | ||
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
1800@1970Mhz dobiven je odlican rezultat 9967 marka (da par puta probam sigurno bi presao preko 10000 -->
![]() posto sam neki dan testirao s athlonom1800+XP koji je pri fSBu 166 dobio 10500marka jasno je svima da je novi duron DOBARRR nadalje.. uz malo muke i s voltazom od 1.975 duron je proradio na FSBu 166 i na 2250Mhz ..ali nakon sto je provrtio 3dmark2001se (reza 10300) te kad sam probao futuremark uredno se smrzao (valjda oce jos volta ) temperatura ni u jednom djelu testiranja nije preskocila preko 53°C (cooler je igloo 2450pro (uopce nije glasan kako sam mislio) a termopastu nisam ni stavljao vec sam testirao s orginal igloooovom "zvakom" od paste ![]() e sad.. razmisljam o otvaranju L2 cachea , ali me interesira je li netko probao...?? Citiraj:
![]() gledam po svim tim sitevima gdje su modali nove durone.. svi imaju "smedje" a moj je u zelenom pakiranju, ima li to veze :confused: DuronXP1800
proc je u biti strava.. 3dmark2001se =9200 ...a posto sam dignuo FSB na 145 (1.6V) --> 1800@1970Mhz dobiven je odlican rezultat 9967 marka (da par puta probam sigurno bi presao preko 10000 ![]() posto sam neki dan testirao s athlonom1800+XP koji je pri fSBu 166 dobio 10500marka jasno je svima da je novi duron DOBARRR nadalje.. uz malo muke i s voltazom od 1.975 duron je proradio na FSBu 166 i na 2250Mhz ..ali nakon sto je provrtio 3dmark2001se (reza 10300) te kad sam probao futuremark uredno se smrzao (valjda oce jos volta ) temperatura ni u jednom djelu testiranja nije preskocila preko 53°C (cooler je igloo 2450pro (uopce nije glasan kako sam mislio) a termopastu nisam ni stavljao vec sam testirao s orginal igloooovom "zvakom" od paste ![]() e sad.. razmisljam o otvaranju L2 cachea , ali me interesira je li netko probao...?? Citiraj:
![]() gledam po svim tim sitevima gdje su modali nove durone.. svi imaju "smedje" a moj je u zelenom pakiranju, ima li to veze :confused:
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
A koji je razlog da ga ne stavis na FSB 200? vidim da imas memoriju koja to moze
__________________ |
![]() |
#7 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() probat cu 200*10 pa cu vam javiti razlike (ali nadam se da nece traziti posebne volte )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
..starija garda
|
Citiraj:
nije islo ni 200*10... ima li tko kakve informacije o L2 cacheu???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
What's inside???
|
odi na http://homepage.ntlworld.com/terry_butler/opn-462/ i skini programcic... tu ti sve pise, od tjedna proizvodnje, napona... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Eladio! I tu te ima ![]() E sad pomažite meni sad imam gigabyte 7N400 L2 (ultra 400) ploču i ona mi u biosu da samo +10% max napon i +0.2v na ram...tako da durona mogu maximalno tjerat na 1900mhz 200*9,5 jer ne želi dalje, a kad sam imao epoxicu mogao sam ga natjerat i preko 2400. Postoji li neki tweakani bios da dobijem više opcija za voltaže, latencije, overclocking općenito?? Tnx
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Junior Member
|
Znaci ti novi duroncici su jos uvjek otkljucani?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2002
|
Ja sam svog kupio ima prije 5-6 mjeseci, dostupni su mi svi multiplieri od 3 do 12.5. Samo ja nisam uspio otključat cache, kad spojim mostić ne želi postat ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() uglavnom.. vidjet cu sta kaze ovaj programcic , ali bez obzira budem probao spojiti L2 pa tko ziv tko mrtav ![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
What's inside???
|
Citiraj:
![]() negdje sam naisao na mogucnost forsanja viseg napona tzv. pin modom, tj, da se spoje neki pinovi na proc, kad sam to napravil na svom, on mi je stavil 1,86 mjesto 1,75 kolko sam ja htio i nije mi bas najstabilnije radil, kad nadem link, postam ti ga |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rule
|
ja imam durona1800 koji je radjen u 29.tjednu i jos nisam brobo dobit L2 dali je to isplativo radit i koliko dobijem na performansama....i ne mogu na ploci definirat pci i agp da rade na normalnoj frekvenciji jel to sta smeta ili mogu terat do maksimuma fsb...
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Nije vezano uz ovo, ali... Ima li kakav mod za Duron 1300 osim otključavanja množitelja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
..starija garda
|
Citiraj:
![]() ![]() ..sta ako je iza 40 tjedna ? kolike su sanse da uspijem? mogu li sta sjebati? inace malo sam gledao i tocno se vidi gdje je laser zarezao i di moram spojiti L2 :clap:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Šteta. Al lijepo radi na 1,52 Ghz s FSB 320. Rasturio mi je frendov Barton 2500+ u AIDI na testu pisanja u memoriju. Mrcina. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|