Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.10.2007., 01:26   #1
robach
Registered User

Datum registracije: Feb 2006
D-Link DSL-G684T i novi firmware

Poslije ubacivanja novog firmwarea nisam imao wlan pa sam ga resetirao i sada ne mogu uopće pristupiti postavkama kucam 192.168.1.1 ali uzaludno uopće ne prihvaća ništa. Šta napraviti?
Staro 27.10.2007., 02:00   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Jesi provao reset routera?
Joke je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.10.2007., 08:00   #3
robach
Registered User

Datum registracije: Feb 2006
naravno da jesam probao, ali uzaludno. Zaboravio sam spomenut kada stisnem reset ništa se ne dešava sve lampice svjetle kao da ništa nisam pritisnuo.
Staro 28.10.2007., 15:21   #4
r!dEr
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
cekaj... jesam li razumio da si napravio firmware upgreade koji je uspio, ali nisi imao wlan...
a zblokirao ti se uredjaj pri resetu?
ja sam imo problem da mi se nije htio resetirat nakon upgreada firmwarea i uspio sam to rjesit s progyem na ovom linku: http://forum.dlink.de/topic.asp?ARCH...TOPIC_ID=34931.
neznam njemacki, pa ti dalje ne mogu pomoc, al ti mogu napisat sta sam ja napravio...

kad raspakujes arhivu imas folder image u koji sam prekopirao fileove od 684t, s tim da jedan nije imao nastavak pa sam ga moro promjenit...
nakon toga sam pokreno prog i napiso mi je da je provjera komunikacije i bla bla ok, da img i bin nije uspio upisat i nakon toga ga je restarto i ruter je proradio.

sad ne znam da li bi smio probat napravit recovery s exe firmwareom od g604t...
r!dEr je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2007., 20:54   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Izgleda da robach nije dobro napravio firmware update. Iz kojih razloga se to desilo neznam ali može biti više razloga (nedovoljno čekanja da postupak uredno završi, prekid / titranje napajanja, . . .). Sad se ne sjećam nick - a ali još se nekome desila ista stvar.

Analizirao sam preporuku sa ovog posta poviše (uz pomoć Google Translate).
Izgleda da je GT701-WG-Recovery.exe samo "alat" da "upuca" fajlove (*.bin i *.img) u router. Kako je r!dEr rekao, fajlove u image folderu treba zamjeniti sa onima iz firmware update arhive za DSL-G684T (_302B01T02EUA20070413_ALL_en_20070413.zip) i dodati bin extenziju fajlu (DLinkEU-A_DSL-G684T_singleimage_kernel_fs_V3.02B01T02.EU-A.20070413).
Tamo još piše da se nakon šta ovaj program odradi svoje, resetira uređaj (botun zada) držeči isti preko 20 sek. Iza ovoga bi uređaj opet trebao biti dostupan preko web konfiga na 192.168.1.1.

Nadam se uspješnom oporavku uređaja.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 19.04.2008., 23:46   #6
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Da ne otvaram novi thread onda ću podić ovaj stari ali sa novim pitanjem

Pa da krenemo iz početka..., imam G684T router flashan na najnoviji firmware sve uredno prošlo i sve uredno radi... neko vrijeme.

stvari koje mi se dešavaju su sljedeće:

-kada pustim neki port pod virtual settings, npr za utorrent sve uredno radi dan-dva i onda se portovi jednostavno izgube, izbrišu. Onda moram opet prebaciti moju predefiniranu postavku pod Applied Rules i onda opet sve ok dan-dva. (save and reboot sam naravno radio)

-router radi fino 2 dana recimo i onda jednostavno pukne veza i neće da se automatski recconecta, nego moram ručno ići i napraviti connect. Inaće je postavljen da bude always on.

Sve je uredno spojeno samo preko WIFI ja i što se toga tiće radi fino, postavljen je WPA i hidden SID.

E sada, da li možda netko zna šta mi je raditi. Možda na neke postavke obratiti pozornost?

P.S. to mi se događa odkad sam preselio u stan. Prije toga je router bio spojen kabelom i sve je uredno radilo više od god dana.

Hvala unaprijed.

EDIT: upravo sam isprobao ištekati router iz struje i i kasnije provjeriti da li su postavke ostale i sve je uredno zapamtio, tak da stvarno neznam šta se događa

Zadnje izmijenjeno od: Kruno M. 19.04.2008. u 23:57.
Kruno M je offline   Reply With Quote
Staro 20.04.2008., 13:54   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Vjerojatno se radi o "dokumentiranom" problemu korištenjem routera i p2p programa. Radi se o tome da određeni (preveliki) br. konekcija "ubije" pamet routera. Ono šta možeš napraviti je:
a) smanji max br. istovremenih konekcija u postavkama p2p programa
b) eventualno smanji tj. ograniči max bandwith koji će isti koristiti
c) isključi opciju (ako je uključena) kreiranja logova u routeru
Tvoj opis da žično sa postoječim postavkama radi a bežično ne (pravi probleme) vodi tome da se bežični dio lakše zaglupi. Vjerojatno razlog leži u tome da za bežičnu konekciju router ima nešto više "posla" u odnosu na žičnu.
Staro 20.04.2008., 15:13   #8
Kruno M
Premium
Moj komp

Kruno M's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Vjerojatno se radi o "dokumentiranom" problemu korištenjem routera i p2p programa. Radi se o tome da određeni (preveliki) br. konekcija "ubije" pamet routera. Ono šta možeš napraviti je:
a) smanji max br. istovremenih konekcija u postavkama p2p programa
b) eventualno smanji tj. ograniči max bandwith koji će isti koristiti
c) isključi opciju (ako je uključena) kreiranja logova u routeru
Tvoj opis da žično sa postoječim postavkama radi a bežično ne (pravi probleme) vodi tome da se bežični dio lakše zaglupi. Vjerojatno razlog leži u tome da za bežičnu konekciju router ima nešto više "posla" u odnosu na žičnu.
Eo sve sam napravio osim pod c). Nevidim nigdje gdje to ima za isključiti. btw da li misliš na Logove koji se nalaze pod Status-Log ili nešta drugo?

Vidjet ćemo kako će se sada stvari odvijati. Hvala na savjetima
Staro 20.04.2008., 18:08   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Da, mislio sam na Status Log u routeru. Neznam sad napamet, ali ima opcija da ih ne radi tj. da ih se isključi.
Staro 21.08.2008., 20:43   #10
Yoman
Premium
Moj komp

Yoman's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
sry kaj dizem temu staru tri mjeseca ali nisam nigdje na netu mogao naci a niti sam u ruteru

gdje se gasi taj Log?
ja il sam lud il corav nigdje ga nemrem nac jedino ono clear log al to ga samo isprazni i on se opet puni?

Pokusavam malo twekat ruter i zgasit sve kaj je nepotrebno od opcija jer lagga.
Drzim ga otvorenog na stolu i to cudo se tolko grije da je to cudo. prst nemres prislonit na vecinu cipova
kaj mislite dal bi neko home mada hladenje pomoglo stabilnosti rutera. neki mali cooler iz laptopa unutra zmontirat da kolko tolki protok ima?
Yoman je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.08.2008., 20:53   #11
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 21.08.2008., 22:52   #12
Yoman
Premium
Moj komp

Yoman's Avatar

firmware za g684t toga nema
Staro 22.08.2008., 00:00   #13
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor Yoman Pregled postova
Drzim ga otvorenog na stolu i to cudo se tolko grije da je to cudo. prst nemres prislonit na vecinu cipova
kaj mislite dal bi neko home mada hladenje pomoglo stabilnosti rutera. neki mali cooler iz laptopa unutra zmontirat da kolko tolki protok ima?
Svakako da je moguće. Upravo pripremam takvu temu za SE555 s rješenjem, bude za koji dan.
Staro 22.08.2008., 17:06   #14
Yoman
Premium
Moj komp

Yoman's Avatar

mozda i ja kaj napravim za svoj samo neznam kak bi nebi htio ostecivat orginalno kuciste a kad se zaklopi unutra nema mjesta za neki cooler

eventualno poljepit neke pasivce ko one kaj na ram idu samo kaj opet nema protoka dreq cu napravit s time
Staro 23.08.2008., 00:54   #15
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Yoman Pregled postova
mozda i ja kaj napravim za svoj samo neznam kak bi nebi htio ostecivat orginalno kuciste a kad se zaklopi unutra nema mjesta za neki cooler

eventualno poljepit neke pasivce ko one kaj na ram idu samo kaj opet nema protoka dreq cu napravit s time
To sam ja poljepio tako na svoj 584-T jezice na pasivce da barem bude nesto blaze,ali to su nikakva rjesenja..Inace ima malih ventova vidjet ces za koji dan kad niki okaci slike kako je sve sredeno u SE555
Staro 23.08.2008., 18:10   #16
Yoman
Premium
Moj komp

Yoman's Avatar

vjerovatno cu ic nekaj radit samo neznam kad

uglavnom stavicu slike kad cu ic radit
Oglasni prostor
Oglas

Oglas