|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() Pozdrav cijeloj ekipi s foruma! Imam jedan prilicno nezgodan problem. Nedavno sam kupio novu konfiguraciju (Q6600 G0 stepping, 8800GTS i Asus P5B maticna, 650W Coolermaster napajanje), ostatak konfiguracije mislim da nije toliko bitan. Nakon sto instaliram WIndowse XP ili Vistu, oboje 32bitne verzije, niti jedan OS mi ne prepoznaje 4 procesora vec samo jedan. CPU-Z prepozna procesor i stepping ali dolje kod cores i dalje pise 1. Kod bootanja ploca prepoznaje da je rijec o Q6600 procesoru i pod count pise 4. Prvo sam pomislio da je rijec o BIOS-u i stavio najnoviji za P5B plocu 1604 ali ni to nije pomoglo. Sad ide ono najzanimljivije, da eliminiram hardverski dio stavio sam linux (Mandrivu 2007, 32bitnu i 64 bitnu verziju) i obje prepoznaju i koriste sva proca. E sad tko tu koga hebe, ne znam. Ocito problem nije hardverski kad na istim postakama windowsi nece, a Mandriva hoce prepoznati proceve. Please help! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Dodatak: nista nije klokano, sve je as is. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ovisi koju verziju CPU-Z imaš skini zadnju verziju moraju i XP i Vista koristit sve 4 jezgre idi u task manager -> performance i vidi dal koristi sve 4 jezgre imam i XP i Vistu i sve mi radi kako treba od kada sam ga upogonio, bez ikakvih prčkanja po bios-u
![]() |
#6 |
Premium
|
Hvala na tipu za editiranje i hvala na odgovoru Wolverine! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|