|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
pomoc -> chipset - koji i zasto
Posto sam dosad imao sve amd procesore i ploce, nisam pratio intel, sad malo gledam i nemogu shvatiti kako raspoznati koji chipset je losiji a koji bolji tj. noviji. Sve mi djeluje zbrkano. Volio bi da netko napise po redoslijedu koji su najbolji pa prema losijima. Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
sve u svemu danas ili p35 ili 975, oba vrhunska stabilnost i performanse, 975 je nesto stariji, ali jos uvjek vrh ponude. njega ce zamjenit x38 uskoro nvidia chipsete zaboravi odma ukoliko ti SLI nije od presudne vaznosti
![]() |
#4 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#6 |
Premium
|
945 chipset ima losije performanse opcenito od 965, on je dosao na trziste sa 955 chipsetom kojeg je zamjenio 975, a zamjena 945 je 965 prakticki iako nije da oba ne rade sa svim danas dostupnim procesorima. Za OC 945 chipseta nemam pojma, njih nikad nisam ni uzimao u obzir za kupovinu osim kod pojave Pentiuma D sto se nvidia chipseta tice, oni puno trose, skupi su, stabilnost im je upitna (nikako nije ugodno kada ploca od 2500kn zeza svako malo), a i performanse su malo slabije od intelovih ekvivalenata. Doduse imaju jednu dobru stranu, a to je da su solidni OCeri, al i intelovi su ![]()
![]() |
#8 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
evo, da ne otvaram novu temu...za cirka 2mj kupujem novu konfu pa me zanima koju ploču ubost...P35 ili 965?...za C2Duo 6420 kojeg bi naravno, digao na više taktove...dakle, koji chipset je bolji za klokanje za dotični proc, koji se manje zagrijava..itd itd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
|
Čuj jedini razlog zbog kojeg bi ti trebala P35 ploča je podrška za 45nm proceve. Ako ne namjeravaš raditi upgrade kad dotični izađe, bit će ti dovoljna i 965 ploča. OC potencijali 965 i P35 ploča su može se reći podjednak... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: Jan 2007
|
i ja bi početkom 9. mjeseca uzimao novu konfu pa me zanima o ćemu da razmišljam, p35, x38 ili neki treči čipset, ubiti koja je razlika između p35, x38 i novijih čipseta? za matičnu bi izdvojio max 1,5k kn a na nju bi išli balistixi i neki C2D(4400 ili neki drugi). pa bih molio preporuku za matičnu i proc ako će neki od ovih novih biti bolji od 4400(ali da je i cijena tu negdje). is koro sam zaboravio...ploča mora biti dobar overclocker. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
gle, nema smisla sad raspravljati koja ploca, koji chipset i slicno jer ce masa toga novog doci za 2 mjeseca i cijene ce se mjenjat... sacekaj pa par dana prije postavi pitanje koju plocu ako ti se neda pratit stanje.. razlike u chipsetima, heh, pa ovise performanse cjelokupnog kompa jer preko njih ide komunikacija svih uredaja u racunalu, stabilnost, kolicina i tip uredaja koji se mogu prikljucit na plocu (uvjek postoje 3rd party kontrolci doduse) itd itd uglavnom, po meni je maticna ploca srce racunala i njegov najbitniji dio i bez brige, ovdje nitko nece preporucit plocu na kojoj se neda procesor divljacki OCat, da citiram McG-a: "Malo te ljudi čudno gledaju kad imaš C2D na tvorničkom taktu" ![]()
![]() |
#14 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
ovak...čitajući testove i iskustva s raznih foruma po netu sve se svodi na ovo: - P35 košta skoro kao i 965 (neznatno skuplja) - Chipset se kod P35 manje grije - P35 podržava intelove procesore koji su u dolasku - kod P35 nema nuspojava kod clockanja kao na NEKIM 965 pločama - bolje performanse kod dignutog fsb-a - malo bolje clockanje meme (detaljnije podešavanje sekundarnih latencija) dakle, ne vidim zašto bi netko uzeo npr. ds3 kad je p35-s3 skuplja 100-150 kunića.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
.
|
To su većinom marginalne razlike, P35 bih preporučio prvenstveno nekom tko kasnije misli uzeti 45nm Penryna...a nekom tih 100-150kn znači dosta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
e drito kak razer kaze, ja cu uzet P5K vanilla asusicu i kasnije samo proc jaci kupim... da ne gledam novi proc kasnije uzet, jeftiniju bi matincu kupio sa p965 chipsetom. a sad su i ova sranja sa novim procevima i padom cijena. mene to uopce ne dira, uzet cu e4400... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|