|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
clocking e6600 + p5wdg2 ws pro
da cujem vase misljenje i kako najbolje iskoristiti taj procesor bolje receno kolko najvise ga mogu dici.... tnx... inace je znaci to intel 2 core 2.4 sa nitrogon NT 06 hladnjakom,asusova p5wdg2 ws professional ploca,transcentova ddr 2 1 gb/800 i 550 w raptox napajanje...... radio sam s tim klokanjem ali jos neznam sve cake pa da vidim sta čete vi preporucati jer znam da ima tu mahera..... Hvala unaprijed ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne znam da ti je s tim Raptoxom preporučljivo clockat ![]() Do nekih 3,5 GHz bi trebao ići...digneš malo napone i lagano dižeš FSB. Gledaj da ti latencije meme budu visoke, tek kada nađeš limit procesora...onda se zezaj s ramom i nižim latencijama |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ići će i sa raptoxxom, ono nije baš nešto ali ipak tolko struje za proc mora davati... Mada pitanje je isto koja je grafa tu u igri tj kolko ona konzumira...
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jozef ajde popuni opciju Moj komp Koja je serija taj Raptoxx da znamo koliko on uopće ima A/W Inače E6600 se da fino kloknut ali za 24/7 nebi išao preko 1,4-1,45V (vCore) a to je obično dosta za cca 3,2GHz (ovisno o tome kakav CPU potrefiš) koji su čipovi na tom RAM-u tj kaj piše gore? No sa E6600 RAM ti neće bit prepreka. Također važno je koju grafu imaš jer one znaju žderat puno struje. EDIT: Sad sam tek vidio da imaš WS ploču. Loš izbor ploče ako si mislio overklokirat jer su to WorkStation ploče kojima je namjena da rade dugo i stabilno i nisu za OC max FSB rijetko bude 300MHz što je jako malo (u tvom slučaju 300x9=2,7GHz)
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 08.07.2007. u 09:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ASUSova 7950 GT sa vf 900 cu zalmanom....za memoriju cu pogledati jos |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
ne moraš ni gledat za memu jer ta ploča ne može tolik FSB postić da bi ti mema bila problem
![]() |
#7 |
Premium
|
dobro....i do kolko bi mogo to dici....mislim voltažu i te stvari.... ima u biosima par opcija za clockanje.....4 vrste pa kod jedne vrste gdi ima sve,nemogu dici frekvenciju CPU-a .....sto bi to moglo biti? Zadnje izmijenjeno od: Jozef. 09.07.2007. u 17:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
dobro jel čitaš što sam napisao? ferkvenciju procesora dižeš podizanjem ferkvencije FSB-a jer radni takt procesora je = FSB x množitelj tj u tvom slučaju 266x9=2400MHz ako postaviš FSB na recimo 300 onda je to 300x9=2700MHz No kako sam rekao te ploče obično mogu max postić stabilnih 300MHz FSB-a što je jako malo jer većina ploča ide na 450-500MHz bez bada Kao što sam rekao WS serija nije namjenjena za OC
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|