|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
test novog celerona
Ako nekoga zanima evo male recenzije novog Celerona. vidim da je navodno stigao u HR pa evo da ekipa vidi što to može moram reči kako je za jednoj Celerona ovo poprilično dobar CPU ![]() http://sobitza.com/portal/index.php?...d=62&Itemid=32
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Yep da sad kupujem novi singlecore ovaj Celić bi definitvno ulazio u uži izbor, ali s obzirmo da ja mirno i sretno koegzistiram sa svojim Venicom i namjeram tako nastavit barem još godinu dana... ![]() Makar možda kupim nekaj zanimljivoga za igranje ako bude para, neki quad core i sl, da mogu malo superpi vrtiti i naravno najmanji mogući modul najklokabilnije meme da Supi bude što bolji... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
past će cijene no moraš znat da ljudi daju po 350kn za rabljene 3000+ Venice ili slične procesore a ovo je novi i brži CPU. btw 420 košta 340kn a E2140 je 580kn to je ipak nekima velika razlika.
![]() |
#7 |
Moderator
|
pa meni je ovaj 460 išao na 3.0GHz na praktički def naponu što se vidi i iz priloženog ss-a mislim da bi taj cpu išao bez bada preko 3GHz i na najjeftinijoj Asrock ploči a one imaju i mogućnost mjenjanja vCore napona
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
nego, s celerima ovih novijih generacija sam uvijek imao situacije da testove prolaze fino ali rad na njima je zivi uzas. nadam se da se tu nesto promijenilo napokon. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
|
čuj radio sam na njemu par dana stvari koje ljudi vjerojatno nikad neće radit na Celeronu (čitaj crtanje u Archicad-u i rendering u Artlantisu) i teška srca kažem da se tu bolje držao nego moj 3700+ u biti pogledaj razliku između starog i novog celera pa sam zaključi
![]() |
#12 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Vjerojatno se promijenilo jer je ipak ovo potpuno drugi procesor od Celerona baziranih na NetBurst arhitekturi.
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
steta jedino sto u igrama daje losije rezultate od a64, jer iskreno sumnjam da netko tko u nekom profesionalnom programu radi neke 3d modele i slicno da ce posegnit za celeronom, racunalo mu zaraduje kruh u krajnjoj liniji pa ce i platiti za nesto bolje, a ne sparati. doduse, za 330-ak kn kolko kosta model 420, dobije se novi procesor koji bez problema ide na dvostruku brzinu. sve u svemu imo super procesor za nove low budget konfe
![]() |
#14 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
idealan CPU za HTPC na kojem se vrte HD filmovi,hm,možda ga kasnije ubodem ![]()
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ne vidim cijenu ali mislim da bi trebao biti s ovim performansama oko 350kn. Za te novce za sada nalazim samo Celeron 420 (1.6GHz) na nabavi.net. Sto se igara tice ni 10-15% visi takt mu ne pomaze (misljenja sam da mu ni 3.5-3-6GHz nebi puno pomoglo). Da ima 1MB L2 mislim da bi se situacija promijenila u korist Celerona. C2D arhitektura bez velikog L2 jednostavno ne moze doci do punog izrazaja.
![]() |
#16 |
Moderator
|
L2 cache se jedino i očituje u igrama i rar kompresiji dok npr u dekodiranju i renderingu nema gotovo nikakav utjecaj
![]() |
#17 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ovaj Cely ima i 800 MHz BUS, što mislim da će se pozitivno reflektirati na perfomanse računala sa tim Celyem. Ugl. Masno dobar proc čak i 3700+ gazi (a to sa NetBurst Celeronima nije bio slučaj). Tj. da je stari Cely bilo što gazio. Ovo je baš proc za kloukere jer ga platiš malo a dobiješ stvarno puno. Čak i ako ga spržiš nisi izgubio previše ![]() Bolesno uglavnom. Cely FTW. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium moderator
|
To se podrazumijeva, ali pitanje je da li bi mogao ići na starije ploče koje namju podršku za C2D, pošto je ovaj proc jednojezgren možda bi nekom analogijom mogao ići na matične koje podržavaju 65 nm verzije Pentium 4 procesora. Samo bi trebao vjerojatno neki BIOS update, a sumnjam da će proizvođači izdati takvo što ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Pero_Snajper
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium moderator
|
Znam da je različita regulacija napona za jezgre, zato niti C2D ne radi na recimo 955X chipsetu. Ali recimo C2D može izdržati do max. 75A, dok Pentiumi D do 125A. A Prescott Celyi su obično 78A. Sad, ne znam koliko to ima veze sa regulacijom točnije ne kompatibilnosti novih jezgri sa starim regulacijama... *ebiga optimist sam, htio bih bubnuti tog Celya na AA8 3rd eye, ali ono, neće biti moguće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Prve revizije ploca sa 945 i 975 nisu podrzavale core procesore a one poslje jesu, Ista stvar bi bila sa 955 da su proizvođaci pucali druge revizije ploca sa tim chipsetom, ali intelova politika je bila sljedeca: 955 i 975 su bili hi-end chipseti a 945 kao neki value. Premda je 955 bio stariji morali su radit 975 kompaktibilan sa core procevima da bi imali hi-end(ajmorec), a i 945 kao neki entry chipset je su u to vrijeme predstavili 965 kao value chipset, nisu to prilagodili onda a ne vidim zasto bi sada, i ubiti nece ti bios pomoc oko regulacije napona, jer prisjeti se malo, prije kad je neki novi proc izaso i tvoj ga bios nije prepoznao, al taj je isti uredno radio na ploci. I sad opet meni nejde u glavu kako 915 i 925 ne podrzavaju dual core nego tek revizija 925 koju su nazvali 925xe, a onaj pisljivi(danas) 865 podrzava ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Ak nekog zanima, novih Celića ima u Ve-Milu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium moderator
|
Ma znam ZED, ali sam 955X naveo kao primjer chipseta koji ima nekompatibilnu regulaciju. ![]() Citiraj:
![]() Ako nisu prije ne bi ni sada. BTW brijem da 925XE ne podržava DC proceve, ali da su 955X i 975X (chipseti koji podržavaju DC proceve) samo "lagane nadogradnje" 925 chipseta. Mislim da je razlika između 925XE i X to što XE podržava 1066 MHz proceve (ali single core) dok X 800 MHz. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|